Scudo Sports

Garmin Fenix Kullanıcıları Kulübü

Garmin, HRM Swim nabız bandı ile yaptığım yüzme antrenmanlarını düzgün kaydediyor, gereken Recovery süresini de otomatik hesaplıyor. Fakat antrenman süresince kaydettiği nabız değerlerini, günlük nabız değerlerime eklemiyor, ayrıca yüzmede harcadığım eforu "Günlük Yoğun" dakikalara da eklemiyor.
Bu sorunla karşılaşan, çözümünü bilen var mı ?

Scudo
saçma bir soru olacak belki ama connect iq de bir çok program indirme sırasına alınıyor fakat indirilmiyor ne yapmam gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Valla çığır açıyorsun. Hiç ilgilenmediğim bir konu ama yinede okudum ve beğendim.
Eline sağlık.

Keşke bağımsız bir topik açık garmin tips&tricks gibi bir konu açsan.
Böyle birşey mümkünse neden olmasın, el birliğiyle içeriği zenginleştiririz.
saçma bir soru olacak belki ama connect iq de bir çok program indirme sırasına alınıyor fakat indirilmiyor ne yapmam gerekiyor
Saatte wi-fi özelliği varsa bir connetc olun programlar saate iner, eğer wifi yoksa kablo ile bilgisayara takıp garmin expressi açın senkronizasyon yapsın programlar saate yüklenir

• Beğen
Tepkiler: anzolot
20191123_103118-COLLAGE.jpgAraç, g.connect ve düzeltilmiş strava kaydı.

214674 dosyayı görüntüleAraç, g.connect ve düzeltilmiş strava kaydı.
Gps'de bir sıkıntı yok, o kadar sapma ve düzeltme olur. Bu kadar ufak oynamaları çok da takmamak lazım. Yükseklik farkına gelince bunun da sebebi anlık hava basıncı değişiklikleridir. 100m kadar bir fark oluşmuş ve çok yüksek gibi görünse de 3 saatlik / 90km ye yakın bir sürüşte oluşabilecek bir fark.

Gps'de bir sıkıntı yok, o kadar sapma ve düzeltme olur. Bu kadar ufak oynamaları çok da takmamak lazım. Yükseklik farkına gelince bunun da sebebi anlık hava basıncı değişiklikleridir. 100m kadar bir fark oluşmuş ve çok yüksek gibi görünse de 3 saatlik / 90km ye yakın bir sürüşte oluşabilecek bir fark.
Bisiklette çok farketmiyor evet. Koşu ve yürüyüş gibi kısa mesafede fark büyük. 2.6 km >3.5 km gibi.
Bu da başka bir örnek. Yükseklik farkı kayda değer.

Dosyalar

• 20191123_111233-COLLAGE.jpg
    20191123_111233-COLLAGE.jpg
    104,4 KB · Okunma: 15
Son düzenleme:
@Ersin savaş kısa mesafedeki 2,6>3,5km için evet fark çok büyük ancak ekran görüntüsündeki farklar da bir sıkıntı yok. Gps %2, yükseklik farkı da %15 kadar farklı görünüyor. Gps farkı oldukça makul keza yükseklik farkı da. Eğer yükseklik farkından memnun değilseniz Garmin Connect web sitesine gidin, ilgili etkinliğe tıklayın. Grafikler filna tam geldikten sonra sağ tarafta kullandığınız cihazın fotoğrafının altında yükseklik düzeltmeleri seçeneği var. Oradan devre dışı ise aktif hale getirerek sürüş sonrası barometre yerine gps verilerinin kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
@Ersin savaş Koşu için de sadece gps yerine gps+glonass ya da desteği varsa gps+galileo seçeneklerini deneyin hangisi daha iyi sonuç verirse onunla devam edin derim. Ayrıca gpse bu kadar güvenmeyin; ağaçlık yol, tırmanış, yüksek binalar, bulutlanma tünel,... bir çok çevresel etkiden etkilenebilir.

Özellikleri biliyorum, sadece farkları paylaştım. Ve kayda değer buldum.

Selamlar;

Aşağıdaki garmin modelini bu siteden almayı düşünüyorum. Ürün Almanyadaki arkadaşıma gidecek ve 20 gün sonra kendisi gelirken getirebilecek. Yurt dışından böyle bir ürünü almanın bir dez avantajı var mıdır ? Bir sorun olduğunda baytekin'in tavrı ne olur ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

214961 dosyayı görüntüle

Türkiyedeki Garmin ürünleri 2 yıl yurtdışından aldığımız Garmin cihazlarının 1 yıl garantisi var. Faturayı kendi adınıza kestirin. Baytekin faturanın kendi adınıza olmasını istiyor. Zaten garantilik bir durum olursa her türlü zorluğu çıkaracaklardır. (yurtdışı cihazlar için)

Selamlar;

Aşağıdaki garmin modelini bu siteden almayı düşünüyorum. Ürün Almanyadaki arkadaşıma gidecek ve 20 gün sonra kendisi gelirken getirebilecek. Yurt dışından böyle bir ürünü almanın bir dez avantajı var mıdır ? Bir sorun olduğunda baytekin'in tavrı ne olur ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

214961 dosyayı görüntüle

Hocam hiç bir sıkıntı olmaz, zaten arıza yapan cihazlar değil. En kötüsünü düşünerek ola ki bir arıza durumu yaşadınız ups kargo ile firmaya gönderir tamirini yaptırır olmadı arkadaşınıza uçak kargo, ptt kargo vs. yapar gönderirsiniz yine halledersiniz. Bende aynı şekilde İngiltere'den gelecek arkadaşıma sipariş verip kendi saatimi ilana koydum, sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Garmin, HRM Swim nabız bandı ile yaptığım yüzme antrenmanlarını düzgün kaydediyor, gereken Recovery süresini de otomatik hesaplıyor. Fakat antrenman süresince kaydettiği nabız değerlerini, günlük nabız değerlerime eklemiyor, ayrıca yüzmede harcadığım eforu "Günlük Yoğun" dakikalara da eklemiyor.
Bu sorunla karşılaşan, çözümünü bilen var mı ?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum, benim tahminim iki garmin cihazı kullanıyorum (edge 1000 ve fenix 3) bunlardan sadece birindeki verileri ekliyor diye düşünüyordum, garmin yurtdışı forumlarında okuduğum kadarıyla çok fazla kişi bu sorunu yaşıyor. Bir iki kişi sorunun kullanıcı profillerinde yapılan "activity class" değişimlerinden kaynaklandığını belirtmişler, kimileri de güncellemelerden sonra olduğunu söylemişler, bir sorun olduğu belli de bakalım nasıl düzelecek.

Türkiyedeki Garmin ürünleri 2 yıl yurtdışından aldığımız Garmin cihazlarının 1 yıl garantisi var. Faturayı kendi adınıza kestirin. Baytekin faturanın kendi adınıza olmasını istiyor. Zaten garantilik bir durum olursa her türlü zorluğu çıkaracaklardır. (yurtdışı cihazlar için)

Hocam hiç bir sıkıntı olmaz, zaten arıza yapan cihazlar değil. En kötüsünü düşünerek ola ki bir arıza durumu yaşadınız ups kargo ile firmaya gönderir tamirini yaptırır olmadı arkadaşınıza uçak kargo, ptt kargo vs. yapar gönderirsiniz yine halledersiniz. Bende aynı şekilde İngiltere'den gelecek arkadaşıma sipariş verip kendi saatimi ilana koydum, sıkıntı yaşamazsınız.

Peki size şu soruyu sorsam ;

Tactix charlie vs fenix 6x pro ?

Tactix charlie alırsam tr fiyatı 4370 tl / 9 taksit - titanyum kasa -16 gb hafıza - 30.4 mm ekran - 12 gün şarj

fenix 6x pro alırsam alamanya fiyatı 4300 / tek çekim - çelik kasa - 32 hafıza - 35.4 mm ekran - 21 gün şarj

@mtb_rider
Bildiğim kadarıyla tactix'de olup fenix'de olmayan özellikler, komando falan değilseniz işe yarayacak şeyler değil. O yüzden tactix charlie'yi fenix 5 gibi düşünebilirsiniz.

Peki size şu soruyu sorsam ;

Tactix charlie vs fenix 6x pro ?

Tactix charlie alırsam tr fiyatı 4370 tl / 9 taksit - titanyum kasa -16 gb hafıza - 30.4 mm ekran - 12 gün şarj

fenix 6x pro alırsam alamanya fiyatı 4300 / tek çekim - çelik kasa - 32 hafıza - 35.4 mm ekran - 21 gün şarj

Arasında çok küçük farklar var, @Murat B. 'nin de dediği gibi ve isminden de anlaşıldığı gibi askeri kullanım için tasarlanmış bir saat. Üzerindeki bütün aktivite seçenekleri, gps, glonass, galileo uydularını destekliyor yani menüde de kullanımda da bir fark yok, tek farkı malzeme. Charlie arka kapağında titanyum kullanmış, ekran aydınlatma modunda gece görüş dürbünü, gözlüğü her ne ise kullananlar için ekranı görebilmeleri açısından bir mod var.
Bu arada Fenix 5x plus multi sport, Fenix 6x pro, Charlie modeli arasındaki fark sadece batarya süresi ve ekran çözünürlüğü ki bu hiç önemli değil zaten film izlemek için yapılmamış.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Arasında çok küçük farklar var, @Murat B. 'nin de dediği gibi ve isminden de anlaşıldığı gibi askeri kullanım için tasarlanmış bir saat. Üzerindeki bütün aktivite seçenekleri, gps, glonass, galileo uydularını destekliyor yani menüde de kullanımda da bir fark yok, tek farkı malzeme. Charlie arka kapağında titanyum kullanmış, ekran aydınlatma modunda gece görüş dürbünü, gözlüğü her ne ise kullananlar için ekranı görebilmeleri açısından bir mod var.
Bu arada Fenix 5x plus multi sport, Fenix 6x pro, Charlie modeli arasındaki fark sadece batarya süresi ve ekran çözünürlüğü ki bu hiç önemli değil zaten film izlemek için yapılmamış.

Teşekkür ederim. Bu sepeblerden dolayıda TR'den charlie almak daha mantıklı geliyor şuan.

@mtb_rider Fenix 3'ü yurtdışından almıştım. Saat su geçirdi hatta forumda da bahsettim baya konudan. Baytekin hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bilginiz olsun. Garantisi bittiyse saati ya aldığınız yere göndereceksiniz ya da çöp oluyor. Baytekin değişim talep ediyor ama yanında eski saati isteyip baya yüklü de ücret istiyorlar. Adı saati yenilemek oluyor. Bu sebepten dolayı garmin'den soğudum ve bir daha almadım. Şimdi bozuk saati yurtdışına göndereceğim bakalım ne yapacaklar. Saat yerine de yol bilgisayarı almaya karar verdim fakat Garmin değil :)

@mtb_rider Fenix 3'ü yurtdışından almıştım. Saat su geçirdi hatta forumda da bahsettim baya konudan. Baytekin hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bilginiz olsun. Garantisi bittiyse saati ya aldığınız yere göndereceksiniz ya da çöp oluyor. Baytekin değişim talep ediyor ama yanında eski saati isteyip baya yüklü de ücret istiyorlar. Adı saati yenilemek oluyor. Bu sebepten dolayı garmin'den soğudum ve bir daha almadım. Şimdi bozuk saati yurtdışına göndereceğim bakalım ne yapacaklar. Saat yerine de yol bilgisayarı almaya karar verdim fakat Garmin değil :)

Okumuştum.

Tactix Charlie'nin tr fiyatı yurt dışı ile aynı. Aldım. Bakalım becerebilecek miyiz kullanmayı.

5.00 versiyon yayınlandı. Farklılık farkeden var mı ?

Geri