Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Scudo
trainspotting35 çok teşekkür ederim.diğer sorunları hallettim şimdi sadece harita kaldı.mail adresime harita inmiyor

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
830 da viraj desteğini nereden ayarlıyoruz ? Yani virajları bize önceden bildirmesi durumunu.

• Beğen
830 da viraj desteğini nereden ayarlıyoruz ? Yani virajları bize önceden bildirmesi durumunu.
Mtb parkurlarında çıkıyor galiba yada ben öyle sanıyorum. Birde navigasyon modundayken çalışır büyük ihtimalle. Bulursanız buradan yazın size zahmet bende merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Bildiğim kadarı ile normal de de uyarıyor. Neyse bir bakayım youtube videolarına.

Normalde uyarıyor, sharp bend … m ahead gibi bir uyarı çıkıyor, sağ veya sol diye de gösteriyor. Menü de warnings altında olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Select Navigation > Sharp Bend Warnings to enable navigation warning messages for difficult turns.

Zorlu dönüşler için navigasyon uyarı mesajlarını etkinleştirmek için Navigasyon > Keskin Viraj Uyarıları'nı seçin.

Kitapçığında bu özellikten bahsediyor.

• Beğen
Select Navigation > Sharp Bend Warnings to enable navigation warning messages for difficult turns.

Zorlu dönüşler için navigasyon uyarı mesajlarını etkinleştirmek için Navigasyon > Keskin Viraj Uyarıları'nı seçin.

Kitapçığında bu özellikten bahsediyor.
Select Navigation > Routing to customize the routing settings (Route Settings). Select Navigation > Navigation Prompts to show navigation messages using a map view or text prompt. Select Navigation > Sharp Bend Warnings to enable navigation warning messages for difficult turns.

Ayarlardan sürüş profiline gir, oradan navigasyona girdiğinde en alt kısımda duruyor, oradan aktif edebilir yada kapatabilirsin.

Merhaba Arkadaşlar, ben de bir şey sormak istiyorum. (Daha önce sorulmuş olabilir ama ben nedense bulamadım :()

Saatimde (F245) veya bisiklet bilgisayarında (Edge1030Plus) anlık veri takibi biraz geç geliyor gibi. Yani rampaya başlıyorum 3-4 saniye sonra eğimi güncelliyor.
Veya yokuş bitiyor hala % bilmem kaç diyor! Bunun bir ayarı vardır diye düşünüyorum ama bulamadım.
Hem saat için hem de Edge 1030 Plus için.
Teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar, ben de bir şey sormak istiyorum. (Daha önce sorulmuş olabilir ama ben nedense bulamadım :()

Saatimde (F245) veya bisiklet bilgisayarında (Edge1030Plus) anlık veri takibi biraz geç geliyor gibi. Yani rampaya başlıyorum 3-4 saniye sonra eğimi güncelliyor.
Veya yokuş bitiyor hala % bilmem kaç diyor! Bunun bir ayarı vardır diye düşünüyorum ama bulamadım.
Teşekkürler.
Gecikme normal, barometre verilerine göre işliyor ve biraz gecikmeye sebep oluyor.
Ancak rota önceden belli ve sürüşte yüklendi ise climb pro nun aktif olduğu tırmanışlarda bu gecikme yok denecek kadar kısa bir süreye düşüyor.

Teşekkürler.

Garmin birkaç saniye gecikmeyle ölçüyor, ben de farkettim. Daha hızlı tepki için igpsport modellerini tercih edebiliriz / edebilirsiniz :ssrtcbya:

igs618'den geçmiş birisi olarak 530 ile kıyaslama yapınca igs şunlarda daha iyiydi dediğim oluyor. @trainspotting35 Çetin Bey de onaylayacaktır ;) :
  • Nabızda ve kadansta anlık çok sivri bir değişim olduğunda, igs onları nötralize ediyordu. Garmin sadece bir milisaniye yüksek veri görsün, senin maksimumun buydu diyor.
  • Eğimli bölgelerde sürerken igs çok daha önce eğimi algılayıp ekranda göstermeye başlıyor.
  • Eğimi ondalıklı gösteriyor igs, 17.8 gibi. Garmin sadece tamsayı (ondalıklı göstermeyi sağlayan bir eklenti gördüm, daha deneyemedim)
  • Sıcaklığı igs daha doğru ve hızlı algılıyor sanki :)
Garmin'in artıları elbet saymakla bitmez. Tur sonunda faaliyet kaydını aynı saniyede buluta upload etmesi bile yeter.
igs618'i artık oğlum kullanıyor. Onu da elden çıkarmıyorum.

Garmin'in eğim ve yükseklik problemlerini bende yaşıyorum . Nedeni barometrik ölçümü olabilir. Igpsport barometre ile değil gps verisi ile ölçüm yapıyor. Bunu en iyi stravanın yükseklik düzeltme özelliği ile anlayabilirsiniz. Stravada yüksekliği düzelt dediğinde gps verisine göre tekrar hesaplıyor. Keşke Garmin'de bunun kontrolü olsa, yüksekliği barometreden veya gps den al gibi.

• Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Garminin eğimi geç göstermesinin sebebi sürüşün toplam yükselitisini daha tutarlı bir şekilde ölçmek olabilir...
Galiba 3 sn lik periyotlarla anlık eğimi gösteriyor...

• Beğen
Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
Ayarları kurcalarken veri kayıt ile alakalı akıllı "smart" ve 1 saniye diye bir ayar buldum. Normalde smart ayarlıydı. şimdi 1 yaptım ilk fırsatta deneyeceğim bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
Ayarları kurcalarken veri kayıt ile alakalı akıllı "smart" ve 1 saniye diye bir ayar buldum. Normalde smart ayarlıydı. şimdi 1 yaptım ilk fırsatta deneyeceğim bakalım.
Batarya süresini uzatmayı hedefliyorsanız smart seçin ancak daha tutarlı ölçümler almak istiyorsanız 1sn tercih edin derim.

• Beğen
Batarya süresini uzatmayı hedefliyorsanız smart seçin ancak daha tutarlı ölçümler almak istiyorsanız 1sn tercih edin derim.
530 kullanıyorum 1 sec de ayarlı gps. Öncelikle eğimler daha stabil diyebilirim smart a göre.
Pil konusunda da öyle hissedilir bir düşüş yaşamadım 10 aydır bu ayarda kullanıyorum...

hala edge 520ye harita yükleyemedim.yardımcı olabilecek var mı acaba

• Beğen
Geri