Burada belirtilmemiş ancak 510'un benim açımdan artı bir özelliği, birden fazla profil tanımlama desteği olması (ben 500 kullanıcısıyım).
Örneğin antrenmanların çeşitleri var. Kısa ve sert sürüşler, uzun ve orta seviye sürüşler, recovery sürüşler, grup sürüşleri, uzun turlar, yarışlar vb.
Her birinde üst-alt limitlerinizin farklı olması gerektiği aşikar ve uyarılar olacaksa her antrenman türünde bu farklı olmalı. Mesela kısa ve sert sürüşlerde kadansınızın belli bir sayının altına düşmesini istemezsiniz, bu nedenle sizi uyarması faydalı, veya interval sırasında nabız aralığınızın üst ve alt limitlerini yukarı çekip, bunları aştığında sizi uyarmasını isteyebilirsiniz. Mesela haftalık antrenman programınızda nabız aralığına göre çalışma yapmak varsa, buna uygun uyarılar yapan profiller tanımlayabilmelisiniz. Zone 1 ve Zone 2'de süreceksiniz, nabzınız Zone 4'te dolaşmamalı.
Ayrıca her antrenmanda ekranda olmasını istediğiniz dataların farklı olması önem kazanır. Mesela bol yokuşlu bir sürüşte irtifa bilgilerine ihtiyaç duyarsınız ama kısa bir intervalde bunun ekranda yer kaplaması anlamsız olur. Uzun turlarda saatin kaç olduğu bile önemliyken kısa bir antrenmanda hiçbir değeri yoktur bunun. Ayrıca Auto Lap ve Auto Pause ayarları da sürüşe göre fark eden konular; 150 km'lik bir turda 1 km'lik lap olması anlamsız, veya segmentler için savaş verdiğiniz bir intervalde auto pause anlamsız olacaktır.
Ben eğer 510'a geçeceksem bunları dikkate alırım.