Scudo Sports

Garmin Edge 500 VS 510

@Edip Dinçer

Kesinlikle. Bir kaç kere işe giderken şarjım bitti benim. Bi antrenman'da %5 civarı kapattım Garmin'i, ucu ucuna yetişti...

Scudo
Evansta bedava kargoyu seçince yine DHL mi getiriyor ?

@Recep M.

Evet evet. DHL ile yolluyorlar her türlü.

510 kullandığım dönemlerde 10 sa 27 dk süren bir oturumda şarjımın %100'den kaça kadar düştüğünü hatırlamıyorum ama düşük batarya seviyesi uyarısını görmediğimden adım gibi eminim. Tam dolu bataryanın yaklaşık olarak 12 saate kadar yolu var dersek pek de farazi bir durum olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Soylu
Şarjını bir gün içerisinde bitiremeyeceğinizi söyleyebilirim.

Ürün dün elime geçti. Toplam maliyeti 880 TL oldu. Türkiye fiyatlarına göre oldukça düşük tabi...

(link)

Hergün standart işe gidişim. Garminde kalori 440 gösterirken strava ya yükleyince çok düşük gösteriyor.
Birde ben hiç ayar yapmadım otomatikte bıraktım herşeyi bu şekilde doğru gösterir mi yoksa manuel girmek daha kesin sonuç verir mi ?
Android için hangi appleri önerirsiniz ve bilgisayara bağlamadan telefon üzerinden stravaya ve runstastice aktiviteleri gönderme şansızmı varmı varsa nasıl?

Son olarak spor geçmişi olmayan ve 1 aydır adam akıllı spor yapan birisine göre hearth rateyi ne civarda tutmaya çalışmalıyım.

@Recep M.

Telefonunza bağlamak için "(link)" uygulamasını indirmeniz lazım telefonunuza.
Ayrıca Garmin Connect sitesinden Strava'ya izin vermeniz lazım ki sürüşünüz Garmin Connect'e yüklendiğinde direk Strava'ya da aktarılabilsin.
Ayarları otomatik yerine el ile yapmanızı öneririm. Daha kesin ve tutarlı sonuçlar verecektir.

• Beğen
Tepkiler: Reahax
@Recep M.

Hayırlı olsun. Nereden sipariş verdiniz? Gümrüğe ne kadar verdiniz (sorması ayıp)?

@evrenozbilen

Merhaba, aşağıdaki adresten satın alabilirsiniz. Paket içeriğine hız ve kalp nabız sensörü dahildir.
(link)

DHL ile teslimat yapılıyor. Yaklaşık 742 TL'sı kargo dahil ürün bedeli. %18 gümrük vergisi de yaklaşık 134 TL'sı yapıyor.

@Erdal YILMAZ

Teşekkürler cevap için. :in:

Burada belirtilmemiş ancak 510'un benim açımdan artı bir özelliği, birden fazla profil tanımlama desteği olması (ben 500 kullanıcısıyım).

Örneğin antrenmanların çeşitleri var. Kısa ve sert sürüşler, uzun ve orta seviye sürüşler, recovery sürüşler, grup sürüşleri, uzun turlar, yarışlar vb.

Her birinde üst-alt limitlerinizin farklı olması gerektiği aşikar ve uyarılar olacaksa her antrenman türünde bu farklı olmalı. Mesela kısa ve sert sürüşlerde kadansınızın belli bir sayının altına düşmesini istemezsiniz, bu nedenle sizi uyarması faydalı, veya interval sırasında nabız aralığınızın üst ve alt limitlerini yukarı çekip, bunları aştığında sizi uyarmasını isteyebilirsiniz. Mesela haftalık antrenman programınızda nabız aralığına göre çalışma yapmak varsa, buna uygun uyarılar yapan profiller tanımlayabilmelisiniz. Zone 1 ve Zone 2'de süreceksiniz, nabzınız Zone 4'te dolaşmamalı.

Ayrıca her antrenmanda ekranda olmasını istediğiniz dataların farklı olması önem kazanır. Mesela bol yokuşlu bir sürüşte irtifa bilgilerine ihtiyaç duyarsınız ama kısa bir intervalde bunun ekranda yer kaplaması anlamsız olur. Uzun turlarda saatin kaç olduğu bile önemliyken kısa bir antrenmanda hiçbir değeri yoktur bunun. Ayrıca Auto Lap ve Auto Pause ayarları da sürüşe göre fark eden konular; 150 km'lik bir turda 1 km'lik lap olması anlamsız, veya segmentler için savaş verdiğiniz bir intervalde auto pause anlamsız olacaktır.

Ben eğer 510'a geçeceksem bunları dikkate alırım.

@Erdal YILMAZ

Hesabınız %100 doğru :)

@Bahadır Gürel

Teşekkürler. Cihazı öğrenmeye çalışırken bu bilgiler işime çok yarayacaktır :)

hiz sensoru olmadan gps ile de hiz gostergesi kullanilabiliyor degil mi?

@Murat.Bagci

Kullanılabiliyor, ancak anlık hız ölçümü pek hassas olmuyor.

Garminden yükleyince stravada farkların ortaya çıkmasına sebep nedir ?

Garminde

34:13
Time

34:01
Moving Time

34:13
Elapsed Time

22.9 kph
Avg Speed

23.0 kph
Avg Moving Speed

63.3 kph
Max Speed

Strava

(link)

Çok fazla fark yok gerçide. Ama runtasticte çok fark çıkıyor runtastice göre yukarıdaki sürüşte 108km/s hıza çıkmışım :D

merhaba arkadaslar konu kırlılıgı olmasın dıye buraya yazıyorum elımde 1 adet garmın edge 500 var cok aktıf kullanamıyorum ama merak ettıgım bır parca var gorselı cok guzel 3 te gıdon aparatı mı dır nedır ama baya gı pahalı bısey gıdonla bır buna benzer urun varmı acaba garmin-2.jpg garmin sil.jpg garmin sil.jpg

Geri