Scudo Sports

Garmin edge 200 hakkında bilgisi olan var mı ?

fatih çelik

Aktif Üye
Tepki
35
Bisiklet
Cannondale
Merhaba'lar Garmin edge 200 hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı ?.Harita özelliği vs nasıldır.Herhangi bilmediğim bi yere gitmek istediğimde yolumu buldulur mu bana .Daha önce gitmediğim uzun yollarda özellikle gece kaybolmaktan yoruldum :D . 500 için bütçe ayıramıyorum ama 2. el 200 alabilirim.Almaya değecek bir cihaz mıdır ?

Scudo
Edge 200 kullanmadım fakat 500 için şöyle bir bilgi vereyim.

Edge 500'ün harita desteği yok. Yani kaybolduğunuz zaman, İstanbul / Beylikdüzü yazıp, ya da daha önceki bir noktayı seçip rota çizdiremiyorsunuz.
Rota özelliği şu şekilde çalışıyor.
Çıkmadan önce herhangi bir internet sitesinden rota çiziyorsunuz. Ya da daha önce yaptığınız bir rota da olur bu.
Daha sonra bu rotayı cihaza gönderiyorsunuz. Daha önce yaptıysanız zaten cihazda bulunuyordur. Bu rotayı Course olarak seçtiğiniz zaman size bir harita veriyor.
Bu haritada sadece gitmeniz gereken yol bulunuyor. Diğer sokaklar vs. yok. Gönderdiğiniz siteye göre, 100 metre sonra sağa dön şeklinde uyarılar da alabiliyorsunuz.
Onun dışında bu özellik genellikle "sanal partner" özelliği için kullanılıyor. Bu sayede daha önceki idman sürenizle, ya da o rotayı yapmış bir arkadaşınızla yarışma şansınız oluyor.
Eğer harita özelliği gerekiyorsa, 800 serisi bir cihaz almanız gerekiyor.

bildiğim kadarı ile bu modelin navigasyon özelliği yok

Anladığım kadarıyla kafama bi yere gitmek esti nasıl gidiceğimi bilmiyorum.Çıkmadan önce pc'den rotayı ayarlıyıp makina'ya veriyorum bana yolu gösteriyor.Bana bu kadarı yeter.Km saati olarak ta kullanıyım hızımı da kaydetsin :) bunu yapıyor anladığım kadarıyla.İş navigasyona kalırsa zaten telefon filan iş görür.Sürerken iki de bir telefona bakmak can sıkıyor.Gözümün önünde dursun sürerken.

@Gökhan Toros
200 de de aynı.

ben de bir süre gps cihazlarını araştırdım ancak stabil çalışacak,harita desteği olan cihazların ( ki bunlara ihiyaç var ) çok pahalı olduğunu gördüm. android telefonum çok işime yaramasına rağmen özellikle batarya problemimden dolayı düşünmemiştim.Ancak önce yedek bir batarya aldım ilerde de cihazı şarj etme olanağı veren şarj istasyonlarından almayı düşünüyorum gerekirse.bir de telefon tutucu.. bu şekilde önden maps ten rota kaydediyorum haritalarıma ve sadece gps açık kalarak turumu tamamlayabiliyorum. ekran da sürekli önümde oluyor.çok daha ekonomik ve gayet de işe yarıyor. kısacası telefonu gidona bağlayacak aparatlardan alarak denemelisiniz bence

Geri