Scudo Sports

Fuji feather 2015

@dr_mrh
hocam bunda da lastiğin yönünü değiştimen yeterli. 1 ay kadar kullanacağım böyle sonra fixes tarafına geçeceğim. oldukça iyi idman olacak fixed tarafı :)

@Yusuf'san
bu bisiklette arka tekerde 2 dişli var. birinde normal single vites diğeri fixed. kısaca bahsedecek olursam; single vites tarafında arka göbek tekere bağlı değil. arka teker dönsede pedal dönmeden durabilir. fixe tarafında ise arkada dişili tekelere bağlı. teker döndükçe o da dönüyor. yani teker döndükçe pedalda dönüyor. sürmesi biraz garip geliyor başlarda sonra alışıyorsun. açıkcası pek kullanmak istemiyorum ama 1-2 ay sonra deneyeceğim. bu bisiklette arka fren var ama genelde fixed bisikletlerde sadece ön fren lluyor genelde. durmanın ise çeşitli teknikleri var. youtube de mevcut bir incele seversin. yani bakalım artık :)

bu arada sizde kırmızı brooks sele ve kırmızı gidon bandı nasıl olur sizce? çok mu kırmızı olur sizce? elimde sele var sıfır onu satı bal rengi almayı düşünüyorumda. tabi çok kırmızı olmaz dersen,z kırmızı gidon bandı alıp kullancağım

Scudo
@dr_mrh ve @ilker21 teşekkürler.
Fixed ve single dişlilerin ikisinin de üzerinde bulunup dönüşüm yapilabilmesi güzelmiş.

• Beğen
Tepkiler: ilker21
@ilker21
bence beyaz daha iyi
yada klasik olsun dersen taba , bal köpüğü, kahve renkeri iyi olur
herşeyi kırmızı olursa kontrastı kacar.

• Beğen
@ilker21 kadroya bayıldım,özellikle rengine.Kaza bela gelmesin.Mesajlar arasında yazıldı mı bilmiyorum,fiyatı nedir bunun?
470 $ gibi bir fiyat gördüm.Kablolama bi tuhaf olmuş arka fren için.Belli ki fixie olarak kullanılması daha iyi olur gibi ön frenli.

• Beğen
Bugün seleyi ve gidon bandını değiştirdim. Dekatlondan indimle birlikte 14 tlye deri görünümlü yarış bisikleti bandını taktım. Bence fena olmadı. Kırmızı brooks ile değiştirebilirim ilerleyen günlerde. Şimdilik bununla idare edeceğim. Sizce nasıl olmuş bu görüntü? Getek sele gerekse gidon bandı konusunda yorum bekliyorum :)

(link)

Fuji modellerine bayılıyorum.

Hayırlı olsun :)

• Beğen
@ilker21 Çok güzel bisiklet, güle kullanın. Sele de beyaz olsa daha şık durur gibi geldi bana.

• Beğen
Seleyi beyaz yapma şansım yok maalesef :) ancak gidon bandını kırmızı yapabilirim :)

Fixed/Single bisikletlerin hastasıyım ya. Kimde görsem kıskançlık krizine giriyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Ne kadara almıştınız acaba?

• Beğen
@Tahir Tan
1490 liraya aldım dostum. kıskanma ya sende al bir tane :) daha iyisi senin olur inşallah :)

@ilker21 Güle güle kullanın :) Benimde bisikletim yeni toplandı. Decathlondan idareten aynı gidon bandını aldım. BROOKS sele için şuan müsait değilim, çinden kahverengi sele sipariş verdim. Sizin eski selenizin aynısı sanırım :)

• Beğen
Gidon bandı çok yakışmış
Bu durumda sele de mutlaka beyaz olmalı
Daha kaslı daha sportif bir görünüm elde etmek içün bence şart.

Takipteyim ona göre. :):):):D:D

• Beğen
@tolgadinc
deseydin ben sana yollardı. boşa çinle ne uğraştın be dostum :)

@Yusuf'san
yarın göbekteki boşluğu yaptıracağı. ve fixe tarafına geçiyorum :) yani sende boş durma çek bir fixe :) biraz heyecan var fixe deneyimi için :)

Fixie taraf için çok korkmayın ama ayak bantlarını Çıkarın. SPD çok keyif veriyor bütçenizde yer ayırın görünümden ziyade SPD çok şey değiştirir. Ben ilk kullanışımda parkta düz alanda 15-20 Dakika kullandım daha sonra direk trafikte Ortaköy bebek yaptım az bir devrilme sıkıntısı birazda durma sıkıntısı yaşadım ama ciddi bir şey olmadı şimdi bisiklet ayrı fixie ayrı şeyler benim için. Özellikle yol bisikleti için pedal stilini geliştiriyor fixie kullanmak şimdiye kadar max 50 km yaptım ama bir daha yap dersen düşünürüm çünkü zor oluyor.

• Beğen
@Zekeriya Çab
yarın yazarım sonuçları :) önce normal deneyeceğim. sonra bandaj ile . en son spd :)

@Zekeriya Çab
aga bugün fixe tarafına geçtim. çok rahat sürdüm. zevkli yani bqya. fakat izlediğim videolardaki hiç bir hareketi yapamadım. yani srka tekeri bir türlü kitleyemiyorum. tekerin hızı her türlü daha güçlü geliyor. yoksa bu modelde bunu yapmak mümkün değil mi? dün izlediğim videoda kadının birisi fuji feather ile harikalar yaratıyordu resmen. bunu taktiği nedir? yavaşken bile kitleyemiyorum tekeri.

Onun taktiği Ağırlığı öne vermek. Göbeğin gidona değecek. Ben şahsen Skid e karşıyım çünkü bizim yollarda cam dolu bir anda boyadan boya yatabilir. Eskiyen lastik bir anda patlayıp hiç frensiz kalabilirsiniz. Frenlerinizi hiç çıkarmayın.
Skid konusu dediğim gibi ağırlık önde olacak ve ilk zamanlar rahat yerlerde parkta bahçede deneyin. Çim, fayans, kaymak beton, parke otopark zemini gibi yerlerde normalde kaygan yerlerde ve hatta ıslatarak kaymayı kolaylaştırıp kayarken Yön verebilme işini tamamen çözmelisin. Hiç olmadı teafiksiZ bir alanda 1 teneke suya yarım Lt mazot karıştır dök asfalt buzdan beter kayar.
Skidi Tecrübe ettikten sonra kaygan olmayan asfaltta kayması ileri olan ivmeniz düşey olan ivmenizden daha fazla olduğunda Skid daha kolay olur ama bu 20 25 km gibi hızlardır ağırsanız 30-35 km gibi.
Pedallarınız Güvenilir olsun SPD
Bu yüzden önemli ayaktan kaçan pedal bilek kaval kemiği ve diz
Sakatlayabilir. Iyi eğlenceler.

@Zekeriya Çab
yok dostum yok olmuyor!!!
bugün oruç oruç 1 saat çalıştım. ne yaparsam yapayım tekeri kitleyemiyorum. bu modelle alakası yoktur değil mi olayın? youtubede bayanların yaptığı hareketler vardır. orda birisinin bisikleti bundandı. o videoyu bir türlü bulamıyorum. bulsam yollayacağım sana.

Geri