@Murat Cömez geçmiş olsun. ucuz atlatmışsınız. sizden ''nasıl düşülür, düşerken nelere dikkat etmeliyiz?'' konulu bir paylaşım bekliyoruz. ben 2 hafta önce 15 km/h hızla giderken lastiklerin azizliğinden kaydım ve karamürsel sepeti gibi kendimi yerde buldum. nasıl düştüm hala inanamıyorum, kendimi hiç koruyamadım.
@Murat Cömez Çok çok geçmiş olsun. Sizde sorun yok, çocukta da sorun yoksa hârika. Geçenlerde, benim beğenmediğim ve içerisinde birçok ikircikli cümle bulduğum "kask takmalı mı takmamalı mı" üzerine açılan konuda paylaşılan bir yazı üzerine bi' ton laf edildi, tartışma yaşandı, sizin şükür ki ufak-tefek çizikler almış olduğunuz bu kazâ, niçin kask kullandığımıza dair de güzel bir yanıt niteliğinde olmuş.
Geçmiş olsun tekrar.
@pilot
Tesekkürler Mehmet bey, düsme konusuna gelince tamamen tercübe ve egtime bagli birey. Ben +/- 2 sene DH kulübünde egtimi aldim ve o egtim süresinde bu tür seyleri ögretiyorlar. Size simdi türkceyi dogru yazamazken 2 senelik egtimi 2-3 satirda nasil anlatayim. Yalniz sunu bilmenizi isterimki bilincli düsmeyle bilincsiz düsmenin arasinda cok fark var. Bilincsiz düsmede hic bir sey yokken aniden düsüyorsunuz ve ne oldugunu bilemiyorsunuz ama bilincli düserken o an cogu seyi düsünerek kendinizi yere atiyorsunuz.
@7haiku
Tesekkürler ömür bey. Kask takmalimiyim yada takmamalimiyim diye bir sey yoktur. Sadece bisiklet sürüyorsam kaskda takmaliyim diye bir yöntem vardir. Kask hayat kurtarir bunu unutmayalim arkadaslar. 10km/h ile giderken düsme yada kaza yapma ihtimali cok büyük ve 5-10km/h nedir demeyin, o düsüs esnasinda bile basiniz kaldirim kenarina yada yerde herhangi bir cisime vurabilir ve beyin kanamasi olabilir.
Sizlere söyle bir misal verebilirim. 2014 agustos ayinda rahmetli abim sahilde yürüken ayagi tasa takiliyor ve yere düsüyor basida malesef yerde bir tasa denk geliyor. Sonuc beyin kanamasi, bir hafta komada kaliyor ve basaramadigi icin rahmetli oldu. Bu sadece yürüken olan birsey, bu düsmeyi birde bisiklet üzerinde düsünün.
@cezmi özdemir
Olan oldu cezmi bey, yapacak bir sey yok artik.