Scudo Sports

Fransa Turu'nda şok gelişme, Sagan diskalifiye oldu, Cavendish turu bıraktı

Cavendish, pek birşey söylemiyor. Üzgünüm bile diyemiyor. Yüzünde bir mutluluk ifadesi var... Tur'dan elendiği, kemiğini kırdığı için üzgün, belki sinirli olması gerekirken hiçbir stres belirtisi göremiyorum.
Özellikle saganın elenmesinden bahsettiği yerlerde screenshotunu aldım, bunlar mutlu birinin yüz ifadesi:

z.png
f.png
g.png

Sonuçtan çok ama çok memnun bir Cav görüyorum bu resimlerde

Yüzünde aşağılama ve mutluluk görüyorum!

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu bu kadarda buzağ aramayalım ya tabiki yarışmadan istemeden sakatlık yüzünden ayrılmana sebep olan birinin aldığı cezadan bahsederken memnun olduğunu göstermek uygunsuz değil.

@Atilla G.
Sevgili Atilla, bu takiple ruh sağlığından olacaksın. Bence çık, gez dolaş, Delta'ya da de ki bu böyle olmaz, bunun karşılığını ödeyin...

Gerçi Delta'nın bunu yapacağını sanmıyorum ama bir dene istersen.

@mehmetsunu heee ya öyle mi şimdi, vay... Cav haklı çıktı

"dirsek atmış" saçmalığını bi bıraksanız artık..

son 200metreye girmişsin..
sprinte kalkmışsın deli gibi pedallıyorsun..
saniyeler içinde finish çizgisini geçmekle geçmemek arasındasın..
sadece bitirmeye odaklanmışsın..

sağ arkanda görmediğin bi adam sana yaslanıyor..
sonra da dengesini kaybedip düşüyor..

senden daha geride olan bu adama nasıl dirsek atarsın..
tek derdin vardır o da dengede kalmak..

hatta o kol hareketinin nedeni de belli oldu,
cavendish'in gidonu sagan'ın koluna temas ediyor..
sagan da kolunu gidondan kurtarmak için hafif açıyor..

cavendish o kadar gerideyken ona dirsek atmış demek, önyargıdan başka birşey değil..
ayrıca şurada düşündüklerimizi yazıyoruz diye ikide bir "sagan hayranı" deyip durmayın komik oluyorsunuz!!!

RP0Dv6.jpg

@Cem cm Sagan dengeyi korumak için cav düşerken dirsek atar gibi olmuş yoksa oda düşecek, yanlış karar.

Sagan hayranıyım doğrudur. Ama aynı zamanda Cawendish'in de hayranıyım. Kısacık boyuyla o çam yarması sprinterlere meydan okuyor. Aslanım benim.

Ama Cawendish bu sene hem hasta hem de formsuz. Yanlış yerden sprinte başladı. Motivasyonunun eksik olduğunu gösterir bu da. Tura hazır olarak gelmedi. Sonuç bu oldu.

Cawendish açıklamalarında Sagan'ı suçlamadı bile. Çünkü o da biliyor Sagan'ın haklı olduğunu. Sprinter sprinterin halinden anlar. Ama bazılarına bu durumu anlatmak imkânsız işte.

Konu ile ilgili gördüğüm en iyi yorumu Silber Pro Cycling'in sportif direktörü Gord Fraser yapmış:

It's clear that when when Demare launched he'd be the one to beat and Sagan was simply desperate to hitch on. Cav had already gambled up barrier side and had momentum but that half bike length he left behind demare was all the peripheral space Sagan went for. I'm sure PS had zero clue Cav was even there until they made contact and did well to stay upright. Lesson? When you go up the narrow barrier side be prepared for the door to close. Gaviria won taking this risk in the Giro. Sometimes you hit jackpot despite the odds. Unfortunately for Cav it was craps. No foul and certainly no DQ merited. I'd say demare chopping over Bouhani's front wheel was a more conscious and risky move but still within sprinting limitations.

Here's my beef. Why can't the UCI find some ex pros to take the comms course and insist on one at all times on the race jury? I'm constantly frustrated by officials quoting a rule book w zero practical race experience. A former bunch sprinter on the panel for flat stages and climber for the mountains.

Mealen şöyle:

Açıkça görülüyor ki Demare sprinte başladığında kazanmak için en iddialı olandı ve Sagan onun tekerine tutunmaya çalışıyordu. Cav kumar oynayıp bariyer tarafına geçmişti ve momentumu vardı ancak arada bıraktığı yarım bisiklet boyu mesafeye Sagan girdi. Eminim ki birbirlerine temas edene kadar Sagan, Cav'ın orda olduğunun farkında bile değildi, ve düşmemek için çalıştı. Bundan çıkarılacak ders: bariyer tarafında dar yere girerseniz kapının kapanabileceğine hazır olun. Gaviria bu riski alarak Giro'da kazandı. Bazen düşeş atar ve kazanırsın, Cav hepyek attı. Kasıt yok ve kesinlikle diskalifiyelik durum yok. Demare'ın Bouhani'nin ön tekerinin üstüne kırması daha bilinçli ve riskli bir hareketti ama gene de sprint kuralları içindeydi, derim.

Benim anlamadığım şu: neden UCI birkaç tane eski profesyonelin komiserlik kursuna katılıp her zaman bir tanesinin yarış jürisin de olmasını sağlamaz? Hiç yarış tecrübesi olmayan yetkililerin kural kitabından alıntı yapması hep sinirimi bozuyor. Düz etaplarda eski bir sprinter, dağlık etaplarda eski bir tırmanışçı hakem heyetinde olmalı.

Peter Sagan:
Bir an önce iyileş Mark! Seninle ilk fotoğraftaki gibi bir finiş yapmayı isterdim ;) Fakat ne olmuş olursa olsun, ilerisine bakacağım ve senle yine yarışacağım!

19756561_10155654213949467_3516432600772393640_n.jpg

sanki dengesini korumaya çalışırken çarpmış gibi

Siz daha birbirinizi yiyedurun...

Screenshot_2017-07-06-16-43-42-541.jpeg

• Beğen
Tepkiler: anon
Sagan şimdiden deniz kenarına gitmiştir.:):):):)

Cawendish'in neden düştüğü yeni çıkan fotolar ile açıkça ortada. Sagan vites kolundan kurtulmak için dirseğini açmış.
Yetersiz hakemler katletti güzelim turu...
UCI Derhal eski sprinterlerden oluşan bir sprint hakem ekibi kurmalıdır.

Ya en çok da neye üzülüyorum biliyor musunuz? Bu sporun içinde olan adamlar Sagan'ı rencide eden söylemlerde bulundular. Bu nasıl bir ikiyüzlülük? Sanki sprint bilmeyen adamlar gibi taraflı yorumlar yaptılar. Greipel sözlerinden dolayı özür diledi. Ama Dimension Data takımı hâlâ ilk basın açıklamasında ısrarcı... Yazık ettiler koca tura...

Ha bir de UCI denen kuruluş artık tüm saygınlığını yitirmiştir. Bisikletten anlamayan masa başı adamları diskalifiye kararı veriyor. Bu nasıl bir saçmalık? Düşünsene mezbahaya müdür atayacaksın ama adam ömründe kasaplık yapmamış!!! Ömründe bir kere bile sprinte çıkmamış adamlar sprint hakkında karar alıyorlar. Saçmalığın daniskası...

Düzensiz sprint yüzünden Sagan'ı diskalifiye eden hakem kurulu Fransız sprintere ceza bile kesmedi. Klasik emperyalist - kapitalist Avrupalı ikiyüzlülüğü. Vur elin Slovakına ama dokunma kendi Fransızına... Biz Türkler çok iyi biliyoruz bu çifte standardı. Ama ana kara dışındaki Avrupalılar yeni yeni yüzleşiyor bu çifte standartlar ile...

Bu arada Bora, Almanya'da mutfak araçları üreten bir Türk firmasıdır. Diskalifiye olayını bir de bu açıdan okumalı... Türk firmasının sponsor olduğu takıma TDF'nin en ağır cezalarına biri kesildi.

Tinkof zamanında Sagan ne hatalar yapıyordu ama tek bir ağır ceza almıyordu. Çünkü Ruslar anında çöküyordu UCI'ye. Astana takımının rezillikleri arş-ı âlâya ulaştı ama bu takıma kesilmiş tek bir ağır ceza yoktur. Gücü yettiklerine basıyorlar cezayı... Avrupalı ikiyüzlülüğü işte...

@seffahcabbar bora firmasının türk olduğunu ispatlar mısınız?
Komplo teorisinde çığır açmak,

Çok haklısın kardeşim, bilimsel yöntemlerle haklı olduğunu kanitladin. Ah bu Avrupa yok mu ah, uyan ey Türk/müslüman oyunu gör.
Şu anda ben de biraz araştırdım ve Sagan'ın gizli Müslüman olduğunu öğrendim, gerçek adı Beter Soğanoğlu iken adını katolik hristiyan adıyla değiştirmiş.

@mtbrhnkc
Arkadaş isimden dolayı Türk dedi sanırım :D
Kendi sitelerinde bile Türkçe dil yok :D
Sitelerinde her 2 cümleden birisi "German Company" :D :D Adamlar bunu duysa Türkçe dil desteği ekler ve "Alman malı Alman ALMAN" yazar :D :D

Willi bruckbauer aslında gizli müslümandir ve türktür. Asıl adı... Eee... veli büyükbaş. (İdare edin be olm) Screenshot_2017-07-06-23-46-39-236.jpeg

Geri