Scudo Sports

Fransa Turu'nda şok gelişme, Sagan diskalifiye oldu, Cavendish turu bıraktı

cavendish in bu tarz finishleri çok, nasıl düşebilirim diye çabalıyo

Scudo
Adam bir anlık hırsına yenik düşmüş, Cavadişin önüne önüne sürmüş. Çıkışta ne söyledi acaba? Destekcilerinin gazına gelipte ben haklıyım moduna girmez umarım. Gidip Cavadişten özür dilemesi gerekir, hatta yarış bitisinde özür dilemesi gerekirdi.

- cavendish kafasıyla sagan'ı itip "önümü kesme" demeye çalışıyor,
- sagan da vücut hareketiyle "beni rahat bırak" tarzında kendini savunuyor,
- dengesini kaybeden cavendish bariyerlere çarpıp düşüyor..

sonuçta ilk teması başlatan cavendish, onun da ceza alması lazım..

ayrıca düzenli sprint çok katı bir kural ise DEMARE de cezalandırılmalı.. resmen makas atıyor adam!!!

ZEMGzg.jpg

@Türka¥

Yazınızda hiç "dirsek" kelimesi geçmiyor.

Lütfen tekrar kontrol ediniz.

• Beğen
Tepkiler: semihgecu
Kaza sonrasi Sagan Cavendish ile konusmaya ve durumunu ogrenmek icin DDD otobusune gitmistir...Adsız.jpg

@Türka¥

Sagan cavendish'in önüne kırıyor, adamın sağda kaçacak yeri yok.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Hkem kararı adilse Fransa Şampiyonluk forması giyen Demar'ın da yarıştan çıkarılması lazım.

@mtbrhnkc
FB_IMG_1499231900222.jpgFB_IMG_1499231900222.jpg

Bu fotoğrafa dikkatli bakın herşey ortada...
Eklediğim fotoğrafta her şey açık... O an 70 km/s hızla pedallıyorlar... Cavendish adeta iğne deliğinden geçmeye çalışıyor, dikkatli bakılırsa eğer sağ ayağının pedal dan çıkıp düşmeye başladığını, ön tekerinin de Sagan’ın sağ pedalına değdiğini göreceksiniz. Sagan ile temas yaşadıktan sonra oluyor bunlar ve peşinden de Cavendish düşmeye başlıyor, bariyere çarparken de Sagan dengede durmak ve tehlikeyi savușturmak için dirseğini açıyor...

Bence Cavandish haklı, videoda seyredildiğinde sıkıştırma ve dirsek hareketi bariz görülüyor. Cavandish'e yazık olmuş... İş çıkış saatine denk geldiği için finishi izleyememiştim. Çarşı pazar karışmış...

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Bunun nesi tarışılıyor anlamış değilim..
Çok net Sagan önüne kırmış Cavendish'in... Yolu açarken de dirseğini adama geçrmiş..

Tam siz geçerken taksici motorcu önünüze kırsa razı olur musunuz?

İlk birkaç izleyişimde Sagan çakmış dirseği diye düşündüm. Sonra birkaç sefer daha izledim. Dirsek değil de temas sonrası denge kurmaya çalıştığı için dirseğini açtığını düşündüm. Kuralları bilmiyorum ama eğer süre cezası verilebiliyorsa sağlam bir süre cezası verilip Sagan'ın tura devam etmesi daha adil olurdu gibi sanki. Tabi koskoca tur jürisi bizden daha iyi okuyordur pozisyonu. Adamların işi bu.

@h.ustuner

Genel klasmanda iddiası olmayan adama süre cezası vermek işlevsel değil yalnız, puan mayosunda ceza vermek daha doğru. Önce zaten 50~80 arası puan cezası verildiği konuşulmuştu, sonradan dqye döndü olay.

Sagan'ın dirseği çok sabıkalı duruyor evet. Ama refleks olarak yapmış olabilir. Cav'in o taraftan ona yükleneceğini düşünüp gücü o koluna vermiş, ve kendini savunmuş. Ne düşürmeye yönelik ne de vurmaya yönelik bir hareket gibi durmuyor. Refleks gibi duruyor. Hatta Sagan bu refleksi yapmamış olsa, hepimiz "Cav gitmiş kendi kendini düşürmüş" diyecektik :)

Sagan, önüne kırmış diyenler kaza esnasında bisikletlerin konumuna baksın. Sagan belkide 2 derecelik bir açıyla gidiyor. Yola neredeyse paralel

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bunları yaptı zaten, yani hemen çıkışta takım otobüsüne gitti özür diledi, basın açıklamasında mark ı görmedim, çok hızlı geliyormuş dedi.

Sagan'ın haklı olduğunu düşünmek için çok ağır bir Sagan fanı (hayranı) olmak gerek. Ben kimseyi tutmuyorum, zevk için o spikerlerin muhabbetinin yüzü suyu hürmetine yarışları izliyorum. Sagan net bir şekilde adamı düşürüyor her açıda, fotoğrafta çok net belli. Gerçekten tartışmak bile anlamsız. Tartışılması gereken, cezanın ağır olup olmadığı. Karşı tarafın (cavendish) tur serüveni bitirilmiş, aynı muamele de Sagan'a yapılmış. Kısasa kısas, en sevdiğim cezalandırma yöntemi. Bir kez daha tebrik ediyorum yetkilileri :) Turun tadının kaçtığı konusuna da %1 milyon katılıyorum.

@televole2

Tartışmak anlamsız diyorsunuz da, diskalifiye sebebinin, Cav'ı düşürmekten değil de, sprintte düz gitmemek ten verildiğini biliyormusunuz ?
Lütfen yarışları izleyin, hangi sprint finishinde bisikletçiler dümdüz gidip yarışı bitiriyor.

Burada sakıncalı bir hareket var, masumane yapsa bile bunun bir cezası olmalı orada da hemfikirim, puan silme (ki 50 puan silindi) süre cezası (ki 30 saniye silindi) 2. olduğu yarışı 115. olarak tescil edildi. Ama diskalifiye çok ağır bir karar. O zaman bundan sonra her sprint finish inde düz gitmeyeni diskalifiye edelim, bakalım tour de france'ın sonunda kaç bisikletçi kalacak.

@hucumkedi sprint faul yaptığı diye mi verildi ceza? O halde rezalet. Dediğiniz gibi sprintte illa ki sağa sola yalpalıyorlar. O zaman turda bisikletçi kalmaz ki...

• Beğen
Tepkiler: H.T ve hucumkedi
Geri