Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Nairo'nun açıklaması: "Froome's superiority is implacable. He's stronger than all of us."
----------------
The outcome and my feelings are good but not excellent. We want to raise the tempo at the bottom of the climb to evaluate the level of our rivals. Froome's superiority is implacable. He's stronger than all of us. His rhythm uphill was too high for my abilities of the day. The last climb was hard with a hell of a heat. I'll have to see how my legs and my body will recover from that. I want to keep my position [third overall] and try and build a strategy to make up for the time lost. My chances to take the yellow jersey are reduced a bit but I'll fight till the end. Two years ago we've seen that Froome was less strong at the end. We have to see if one day, he's less inspired. He's human and vulnerable, like everyone. My dream in yellow isn't over yet.

Scudo
Velonews'ten Froome'un etap sonu verdiği demeçle ilgili bir haber: (link)

Haberin içeriğinde Froome'un aşağıdaki ifadeleri mevcut:

Froome: “Temiz bir bisikletçinin başka ne yapması gerek?”

“Sinirli değilim. Soruların nereden kaynaklandığını anlıyorum; Tur’un ve benden önce gelenlerin tarihini biliyorum. Fakat, aynı zamanda, belli bir seviyede saygı gösterilmesi de gerek. Buralara gelebilmek için aşırı derecede çalıştım ve buna kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyeceğim.”
“Daha fazla kanıt mı? Ne yapmadım ki? Temiz bisiklet için bir başsözcü olmaya çalıştım. Yetkililere gece testleri için önerilerde bulundum. Tıpkı Tenerife’de olduğu gibi, yeterli test olmadığı zamanlar bu durumu vurguladım. Temiz bir bisikletçinin daha ne yapması gerekir?
“Sakin kalmak benim için kolay değil; eğer gizleyecek bir şeyim varsa bu farklı bir hikaye olur. Buralara gelebilmek için vargücümle çalıştım ve bununla gurur duyuyorum”

Ne şans ki Contador, Quintana , Nibali vs. herksin kötü olduğu gün aynı güne denk gelmiş :) Froome çok üstün performans sergiledi orası kesin. Dediğim gibi Froome farkı daha açıp son günlerde zorlamayacak fakat herkes atak yapacaktır. Ama bana göre aksilik olmazsa % 60 Froome artık Tour'Un galibi. Kimse bu kadar dakika arkadalardan gelip Froome'u geçemez diye düşünüyorum. üzüldüğüm kısım Froome kazanacak olunca Tour'un hiç zevki kalmıyor zaten ilk haftalar, yokuş tadı alamıyoruz sonra da sağolsun Froome bu hale getiriyor yarışı. Geçen sene de ben gimiştim bu sefer sakatlanmalar almış başını yürümüştü...

@Fırat Y.

Ben daha çok toplamda yapılacak 5000mt den fazla tırmanışı izlemek istiyordum. Birde sky bu günkü performansından sonra yarın ne yapacak ? hadi Froome u bir kenara koyarsak diğer üyelerin performansı nasıl olacak ?...

sorular sorular :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Tunalı
@kubilay YAVUZ

Sorun tam olarak domestikle alakalı değil ayrıca Contador bence yorgun da değil.

Sezon başı duble duble diye gezinen Contador özellikle dağlarda ve bilhassa Mortirolo geçidinden sonra bir anda düşüşe geçti yahu 1 ay önce 50 saniye farkla geride geldiği yokuşu tarihin en iyi 2.zamanini alarak en öndeki Aru'ya 2 dakika fark atan Contador bugün daha 7-8.km'lerde pes etti aklım almıyor ne yaptilar bu adama yahu 2014 vuelta 2015 giro'yu aldin da daha turun ilk tirmanisinda nasil pes edersin,anlamak çok zor. Tejay'e güvenelim dedik oda fos çıktı. Froome'u tebrik ederiz.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Tolga Çelebi

Hocam bence çok ümitsiz olmana gerek yok daha çok şey değişebilir.Tek tırmanışla harcama Contador ve Tejay'i:) Bugün bu farkı Froome yaptıysa yarın öbür gün zayıflık gösterdiği saniye diğerleri aynı şeyi ona yapma şansları var bence hala..

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@Özgür R

Yarına baktımda yine gerçekten çok zor bir etap ama uzun bir iniş var belki orda toplu bir hamle ile bir kaç saniye alabirler.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Tolga Çelebi O kadar kolay açıklanabilecek bir durum değil bu, yılların şampiyonu sence pes mi etti? Adam açıklama yaptı diyor ki, ''Nefes alamadım, çok kötü hissettim, ritim bulamadım.'' Her sporcunun kötü günü olur, hele 1 ay önce Giro'da yarışan Contador'un bunu yaşaması daha muhtemeldi ve yaşadı. Froome bile, ''Giro'nun Contador'u ne kadar yorduğunu merak ediyorum, TDF'ye Giro'ya giderek hazırlanmak en iyi yöntem olarak söylenemez, imkansız demiyorum ama Giro'ya gitmek değil. Giro'nun Contador'u bitirdiğine dair ufak şüphelerim var.'' Bazıları diyor ki neden Contador'u savunurken neden Giro'ya gitti diyorsunuz, ee çünkü gitti kardeşim, evet onun seçimi ama buna cesaret etmesi bile diğer sporculara örnek olması gereken bir davranış. Büyük ihtimal bu sene yapamayacak ve seneye kariyerinin son senesi, 2016da yine dubleyi dener mi? Neden olmasın :harika:

• Beğen
@taner07

1 ay bana göre dinlenmek için yeterli olmalı Froome Dauphine'yi alırken Contador'da Route de Sud'un 3.etabi Port de Vales'i Quintana ile çıkıp inişte geçti bu kadar kolay olmamali inşallah utandırır benim gibi destekçilerini ne diyelim.

bu turda çok kaza oldu onun için hiç bir şeyin garantisi yok inşallah olmaz ama yine bir kaza sonrası herşey değişebilir.

Turun daha yarısı oldu ve çoğu kişi tur bitti ,heyecan kalmadı gibi olumsuz yorumlara başladı.:(
Contador ile froome arasında sadece +4:'05'' zaman farkı var. Bugün kötü bir gün geçiren Contador eğer kendini toparlar ise, uzun inişlerin olduğu etaplarda ( 16,17,18,19) kaybettiği zamanın yarısını sadece inişlerde geri alabilir.
Gönlüm Chris froome'un kazanmasından yana olsada, Hırslı ve kolay vazgeçmeyen bir Contador'un neler yapabileceğini kim bilir.

Belkide tahmin edilenden bile daha güzel ve çekişmeli bir Fransa bisiklet turu izleyebiliriz diye düşünüyorum:)

bu tur çok şeylere gebe, izlemeye devam..

• Beğen
Ne zaman Fenerbahçe şampiyon olsa ya da şampiyonluğa gitse, "aman canıım diğer takımlar da bu sene çok zayıf, ligin kalitesi çok düşük" olurken, diğer takımlardan herhangi biri önde gidiyorsa "çok çekişmeli ve zevkli bir lig" oluyor :) Nedense çağrışım yaptı :rolleyes:. Turun bittiği falan yok. Tamam farklar, hele ki rakiplerin hali göz önünde bulundurulunca pek de kapanacakmış gibi görünmüyor ama kalanların bunu gurur meselesi yapıp bundan sonra sırayla zorlayacaklarını ve en kötü Froom ve Sky'dan savunma sürüşü izleyeceğimizi düşünüyorum. Tam tersine Sky ve Froom balyozu daha da indirirse o da güzel, sonuçta biz bu sporu izlemeyi seviyoruz. Tek sıkıntı GK iddiasında olanların bundan sonra ipe un serip Froom'un domestiğiymiş gibi sürmesinde olur ki o vakit de Fransa'nın harika doğasını izleriz:D. Yalnız Froom neyse de Porte bugün de dünkü gibi olursa sıkıntı büyük:D

Edit: Futbolu sadece örnek olsun diye verdim lütfen muhabbeti o yöne kaydırmayalım;)

Froome'un açıklaması What a stage! Through yesterday's rest day, we were very focused on today's stage. We didn't necessarily want to ride aggressively. We were happy to let a breakaway go, let other teams chase and be more defensive than usual. But when I heard the big names were struggling and getting dropped, I told Richie Porte and Geraint Thomas: “let's push”. I could feel our rivals were in trouble after the rest day so my team-mates set up the finale for me. I attacked when it was steep before the road was flatting out. It's the dream scenario. I couldn't have asked for any better one, especially with Richie coming second and taking the time bonus away from Nairo [Quintana]. Geraint wasn't far at the end, it means a lot for our team. But the race is far from over. In 2013, Alberto Contador took us on in the crosswinds and in the descents. We can expect this to happen again. We have to see how much we'll pay tomorrow for the efforts we produced today. Two years ago, we were in trouble in the second day in the Pyrenees, we hope to not repeat that. But everyone has seen how strong we were in the team time trial. We've learnt the lessons from the past. We'll be on our guards. I can always fear a mechanical or a puncture at the worst moment. That could have consequences. We'll also be careful of early breakaways. We'll stay focused. I wouldn't like to be where my rivals are on GC now after only one climb. But we know that Nairo can be strong in the third week of a Grand Tour. He can put us in trouble. We actually expected that he'd do so today. Movistar rode and I waited for him to attack. It didn't happen so I attacked him. Even though it's at a different point of the race, the day after the first rest day and not the day before the second rest day, it's amazing to repeat the feeling of the Mont Ventoux when I won at the top of a big mountain with the yellow jersey, on July 14.
Diyor ki rüya senaryo gerçekleşti ama tur daha btmiş değil. Agresif sürüş yapmamız gerekmiyordu , kaçışa ve diğerlerinin onları takip etmesine izin verdik, alışılmıştan daha defansiftik. Büyük isimlerin zorlandığını ve düşmeye başladığını duyunca Porte ve Thomas a "Biraz basalım" dedim. Rakiplerimin dinlenme gününün ardından zorlanabileceğini hissettim ve takım arkadaşlarım benim için finali hazırladı. Düzlük olan son bölümde değil yokuş dikken atak yaptım. Rüya senaryo oldu. Daha iyisini isteyemezdim. Porte un 2. gelip Nairodan zaman bonusunu alması da özellikle çok güzel oldu. Fakat yarış bitmiş değil. 2013 Contador bizi çapraz rüzgarlı inişlerde alt etmişti. Bunun yine olmasını bekleyebiliriz. Bugünkü eforumuz için nasıl bir bedel ödememiz gerektiğini yarın göreceğiz. 2 yıl önce Pirenelerdeki 2. gün sıkıntı yaşamıştık. Umarım bu durum tekrar etmez. Herkes bizim takım zaman karşıda ne kadar güçlü olduğumuzu gördü. Geçmişten ders aldık. Kendimizin koruyucusu olacağız. En kötü zamanda olabilecek teknik bir hata veya lastik patlamasından daima korkuyorum. Bunun kötü sonuçları olacaktır. Erken kaçılşara da dikkat edeceğiz. Odaklanacağız. Sadece tek tırmanıştan sonra GC rakiplerimin bulunduğu yerde olmak istemezdim. Ancak Naironun bir grand turun 3. haftasında kuvvetli olabileceğini biliyoruz. Kendisi bizi sıkıntıya sokabilir. Aslında bugün de öyle yapmasını bekliyorduk. Onun atak yapmasını bekledim ama baktım o atak yapmıyor ben yaptım. MOnt Ventoux daki gibi 14 Temmmuzda tırmanışta sarı mayoyu yine almam harika..

acaba diyorum contador tdf de froome mu geçemeyeceğini biliyordu da duble yapacağım diyerek kendine mazeret mi hazırladı

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
@taner07
Saxo Tinkoff un en büyük sorunu Oleg Tinkoff' un kaprisleri.. Adama
kalsa her yarisi kazanin diyecek... Kendi hic bisikletle bu dag gecitlerinden bir tanesini gecmismidir, bilmiyorum. Hem Giro' yu ve arkasindan TDF i kazanan epey adam var.. Yorgunluk meselesi degil, formun zirvesi meselesi. 2-3 hafta boyunca forrmun zirvesinde kalip, arkadan 5-6 hafta sonra tekrar o zirveye ulasmanin güclügü burada görülen. Ayrica, Giro' da Contador ilk haftada cok yüksek seviyede iken, 3. haftada düsmeye basladi. Bu mutlaka kasitli idi ki TDF a kadar tekrar zirve yapabilsin veya yaklasabilsin. Ama görülüyor ki cok uzak.... Nibali de zirveden cok uzak. Adamlar son yokusta 1400 VAM a varamamislar, ki Froome 1600 VAM in üzerinde.. Bilmem kacinci gelen Gesink bile 1600 VAM in üzerinde cikmis son yokusu.
Tur henüz bitmis degil, ama Giro da sapi sapir dökülen Porte gibi adamlarin bile ucmasi, bana yine eski zamanlardaki( cok eski de degil ya!) tatsiz olaylari animsatti...:(

Geri