Uzun zamandir yazmiyorum. Kendi dertlerimle ugrasiyorum. Ama ilk etaptam sonra bir kac yorum yapayim;
Bu sene ki Fransa Turunu yine gecen seneki gibi ilk haftada kaybedenler olacak gibi görünüyor. Fransa' da 5 sene yasadim. Cografi olarak bildigim kadariyla, Mans Denizini takip ederek Atlantik Okyanusuna giden bölgede rüzgar cok büyük rol oynayacaktir. Bu bölgede, yine dalgaya gelen favoriler arkalarda oyalanirsa veya bir lastik patlama durumunda filan kalirsa, guruplar arasi saate yarisi gibi heyecanli etaplara sahit olacagiz. Tabi bu arada yine arnavut kaldirimi gibi yollardan da gecilecek.
Giro sirasinda yapilan yorumlardan hatirladigim kadariyla, favoriler konusunda hemen hemen herkes hemfikirdi. Sayilan isimler Nibali, Contador, Froome, Quintana,.. sonra ilk on favorileri Teejay Van Garderen, Peraud, Pinot, Bardet.... seklinde devam ediyor. Ilk dördünün takimlari cok kuvvetli, ama yapi olarak farklari var. Saxo, Sagan' i da tasimak zorunda. Diger ücünün bu sorunu yok. AG2R de Peraud ve Bardet kafayi paylasiyor.
Kisa olan tek saate karsi da Nibali formunu gösterdi. Cünkü pek cok kisi icin kapali kutu gibi duruyordu. 45 senedir canli seyrettigim Fransa Turunda bu kadar cok favorinin oldugunu pek nadir hatirliyorum. Ama yeni bir nesilin yetistigini de göz ardi etmek olmaz. Ayrica bu sene ilk defa olarak gidip canli seyredemeyecegim. Belki bilenleriniz vardir, Nisan ayinda antrenman sonuna dogru düsüp omzumu kirdim. Hala toparlayamadim ve ay sonunda bir icindeki demir ve vidalari cikartma muamelesi olacak.

Herkese iyi Tur muhabbeti dilerim.