Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
Nibali 15:39
Froome 15:46
Contador 15:54
Nairo 15:57

Önemli bir fark olmadı. Kaza yok.
Bence Nairo safkan bir dağcı olarak iyi iş çıkardı, daha sıcak bir havada yarıştı, ortalıkta olmadığı zamanlarda çalışmış :)

Tur güzel başladı. Hava sıcaklığı bisikletçileri çok zorladı. Genel klasmancılarda pek fire yok. Pinot iyi iş çıkardı. Güzel bir tur olacak gibi.

Uzun zamandir yazmiyorum. Kendi dertlerimle ugrasiyorum. Ama ilk etaptam sonra bir kac yorum yapayim;
Bu sene ki Fransa Turunu yine gecen seneki gibi ilk haftada kaybedenler olacak gibi görünüyor. Fransa' da 5 sene yasadim. Cografi olarak bildigim kadariyla, Mans Denizini takip ederek Atlantik Okyanusuna giden bölgede rüzgar cok büyük rol oynayacaktir. Bu bölgede, yine dalgaya gelen favoriler arkalarda oyalanirsa veya bir lastik patlama durumunda filan kalirsa, guruplar arasi saate yarisi gibi heyecanli etaplara sahit olacagiz. Tabi bu arada yine arnavut kaldirimi gibi yollardan da gecilecek.
Giro sirasinda yapilan yorumlardan hatirladigim kadariyla, favoriler konusunda hemen hemen herkes hemfikirdi. Sayilan isimler Nibali, Contador, Froome, Quintana,.. sonra ilk on favorileri Teejay Van Garderen, Peraud, Pinot, Bardet.... seklinde devam ediyor. Ilk dördünün takimlari cok kuvvetli, ama yapi olarak farklari var. Saxo, Sagan' i da tasimak zorunda. Diger ücünün bu sorunu yok. AG2R de Peraud ve Bardet kafayi paylasiyor.
Kisa olan tek saate karsi da Nibali formunu gösterdi. Cünkü pek cok kisi icin kapali kutu gibi duruyordu. 45 senedir canli seyrettigim Fransa Turunda bu kadar cok favorinin oldugunu pek nadir hatirliyorum. Ama yeni bir nesilin yetistigini de göz ardi etmek olmaz. Ayrica bu sene ilk defa olarak gidip canli seyredemeyecegim. Belki bilenleriniz vardir, Nisan ayinda antrenman sonuna dogru düsüp omzumu kirdim. Hala toparlayamadim ve ay sonunda bir icindeki demir ve vidalari cikartma muamelesi olacak. :) Herkese iyi Tur muhabbeti dilerim.

@ihtiyar

vallahi ben yorumlarınızı arıyorum yarışlarda. Sağlıklı günler diliyorum,geçmiş olsun.

bob jungels 1,1.5 senedir kestiğim bir isim,bu senede şampiyon oldu sanırım amerikada. Beklenti var elemandan

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
valla ben bu Tur'da Mollema'dan çok şey bekliyorum. Hem takımı bu sene daha iyi hem de GK favorilerinin arkasına takılarak ilerleyen bir bisikletçi.

• Beğen
genel klasman favorileri arasında en iyi zamanı yapan nibali oldu. kendisi; ikinci hafta daha formda olacağını düşündüğünü söylemişti. iyi işler yapacak gibi.

Bu arada geçmiş olsun Bülent abi. her zaman, heyecanla yorumlarınızı bekliyoruz.:)

Tebrikler nibali:p (fotoğrafdaki abdullah avcı. yalnız ne kadar çok benziyorlar:) )

http://i.eurosport.com/2011/11/17/782286-13330313-640-360.jpg

Yayını izlemek isitoyrum ama digiturk iptal ettirdim. Tivibu 1 aylık euro sport hizmeti veriyor mu acaba bilen varsa dönebilir mi?

@Hüseyin Kara

Zamana karsi bisikletleri, diger bisikletler gibi degiller, cok hassas ve narin yapilir. Pedal yataginin civari disinda cok narindirler. Yükseltilerin üzerinden atlamaya, cok asiri asilmaya filan gelmezler. Yokus bisikleti gibi hafiftirler ve yavaslanan virajlardan sonra hemen hizlanabilsinler. Tabii öyle hemen kirilacak kadar da narin degil tabii ki. Biraz velodrom bisikletini andirirlar yani. Velodromda gidon kirildigini mutlaka görmüssünüzdür.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Genel klasman için bugüne bakarsak şöyle bir tablo öne çıkıyor;

Kelderman
Gesink +3
Mollema +7
Uran +10
Pinot +11
Tejay +12
Nibali +13
S.Yates +16
FroomE +20
Valverde +26
Contador +28
Peraud +29
Quintana +31
Rui Costa +43
Talansky +45
Rodriguez +56
Barguil +57
Bardet +64

Pc'den yarışı seyrederken uyuyakalmışım. O kadar kotam boşa gitti.:agla: :acpsnr:

• Beğen
@Murtega

Murat bey güzel bir konuya temas etmişsiniz . Lance olayı burada çok tartışıldı hatta günler sürdü topicler hala yerindedir sanıyorum ben doping yaptığına kesin gözüyle bakanlara karşı bu adamı ciddi ciddi savunmuştum çünkü kitabını okuyan ve zorlukların üstesinden kaçmadan savaşarak gelen biriydi imajını kazımıştı akıllarımıza ancak o sevenlerine kesinlikle doping yapmadım diyerek önce bizleri kendisine inandırmış sonrada baskılara daha fazla dayanamayıp doping yaptığını itiraf ederek adeta günah çıkarmıştı bunu daha spekülasyonlardan önce itiraf etseydi belki bu kadar antipati yaratmayacaktı ama artık bunları konuşmanın bir anlamı yok

Contador'a gelince : 2010 Fransa Bisiklet Turu sırasında yapılan testlerde vücudunda clenbuterol maddesine rastlanan İspanyol bisikletçi Alberto Contador'a Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) 2 yıl bisikletten men cezası vermişti contador bu süreçte sürekli olarak testinin pozitif çıkmasına neden olan maddenin yediği etteki clenbuterol yüzünden olduğunu iddaa etse de karar değişmedi ve cezasını çekti burada samimimiydi ? Elbette bilemiyoruz ama sanırım öyle olmadığını düşünmek işimize geliyor çünkü bu adamın hırsını ve çabasını tüm sevenleri gibi bizlerde takdir ediyoruz
2010 fransa turundaydı sanırım bir tırmanışta andy schleck ile atağa kalktıklarında andy'nin zinciri atmış contador arkasına bakıp bunu gördüğü halde tırmanışına devam ederek izleyenlerden büyük tepki almıştı diyeceksiniz ki adam yarışta kardeşim basar gider sen olsan beklermisin ? İş öyle değil işte kağıt üzerinde olmayan kuralları vardır bu sporun ve adına peloton etiği denir atağa birlikte kalktıysan birlikte gidersin adam rakibin bile olsa mekanik bir sorun yüzünden geride kalanı inceden yavaşlar beklersin evet bu kulağınıza saçma sapan gelebilir ama bu işte böyle bir racon vardır
Alberto contador uzun süren bu tepkilere karşı sevenleriyle nasıl buzları eritecekti ?
Belki bunu planlı olarak yapmamıştı bilemiyoruz ancak gerçek şu ki giro 2011 de paolo tiralongo'nun 19.etap öncesi annesinin vefatını öğrenerek start almasının ardından ona bu etap galibiyetini hediye edebilmek için gerçekten çok stratejik bir hamle ile rakiplerini ekarte ederek takım arkadaşına yardımcı olmuş ve etabı kazanmasını sağlamıştır o dönem bir kez daha gönüllerde taht kurmuştur . Alberto contador her zaman ve yer büyük turda hep en iyisi için mücadele eden bir adam olmuştur bu nedenle takdir edilmekte ve sevilmektedir

Kimilere göre bu zaman farkları daha 1. etap olduğu için önemsiz gibi gözükse de bence gayet önemli farklar. Genelde sarı mayo ilk 7-8 etaptan belli oluyor benim gözlemim. Bugünkü yarışa bakacak olursak da Mollema,Uran,Garderen ve Thibaut için büyük avantaj. Contador,Froome,Quintana,Nibali,Rodrigez bence bu bir kaç etapta yarışa biraz asılacaktırlar. Froome ve Contador'un istediği zaman farklarını yarattığını düşünmüyorum. Favorim Contador ve Quintana ama gerçekten Tejay'in kazanmasını istiyorum. Dauphine'de Froome'nun sonda atağına verdiği o bir anlık takip bile benim Tejay'i büyük hevesle izlememi sağlayacak. Zamana karşısı iyi bu adam dağlarda da iyi olursa ve iyi bir ekibi olursa en fazla 3 yıl sonra ortalığı süpüreceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Tolga Çelebi Zamana karşı önemli ama kazananı dağlar belirler. Bence Arnavut kaldırımlı yollar Bile bu zamana karşıdan önemli ama dağlarda rakiplerinden birisinin zayıflığını sezdikleri anda fişini çekeceklerdir.

1. etapı kaydettim ama hangi kısımdan itibaren koysam bilemiyorum dışarıdaydım izleyemedim.
her bisikletçi ayrı ayrı yarıştığından kesme biçme işleri uzun sürer :) yarından itibaren normal etapları koyarız artık.

Geri