Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

@taner07

ee doğru zaten bu.. hem zaten contador ve froome olsaydı kazanamazdı :p

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@kubilay YAVUZ Birisydi diyelim :) Nibali neden favori diyenler oluyor şöyle açıklayalım; katıldığı 12 büyük turun 7sinde podyumda bitirirken 3ünü kazandı ve katıldığı son 9 büyük turlarda en kötü derecesi 7.lik. Ayrıca kariyerinin en kötü derecesi 19.luk ve bu da 23 yaşında kariyerine ilk başladığı zaman geldi :harika::harika::komik::komik:

@taner07 o konuda bıse dıyemem taa kı gecen seneye kadar hadı tamam hem gıroyu hemde vueltayı kazanmıs olabılır ama gecen sene haketmedıgını soylemek ısterım

@kubilay YAVUZ Burada durduk yere Nibali'yi savunur duruma düştüm ama diğer sporcular kaza yaptı diye Nibali'ye TDF'yi kazanmayı haketmedi diyemezsiniz kaldı ki karşısında gene güçlü isimler vardı elbette bu seviyede değiller ama sonuçta kimse yoktu diyemeyiz. Böyle rakiplere bakarak haketmedi dersek çok isim çıkar o zaman kimse büyük tur kazanmış olmaz :komik::komik:

@taner07 ama bana nıbalıyı anlatma ben de sporcuyum kımın kım oldugunu belkıde sızden ıyı bılırım bazen sız benden ama ben nıbalıyı tanıyorum o adamda froome dakı contador dakı belkıde quıntına dakı gıbı o guc yok bazen işler ters gıder ve kazanırsın işin içinde bisiklet var her şey olabılır
:krsn::tskler::bsmagryr::kptmya:

Ayrıca Nibali, 3 büyük turun 3'ünü de kazanmış 6 kişiden birisi (Diğerleri Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault ve Alberto Contador). Bu açıdan bakarsak Coppi, Indurain veya Pantani gibi zamanının en güçlü bisikletçilerinin yapamadığını yapmış birisi...

Vinokurov ateş etmiş, ''Nibali'ye iyi bir mekanik lazım zira kafasında birşeyler kırılmış'' :ssrtcbya::hrkbuya::koptum::komik:

• Beğen
Froome ve Contador'un olmadığı turda Nibali Kazandı,Froome ve Contador olsa Nibali kazanamaz diyenler gerçekten Nibali'ye çok büyük haksızlık yapıyorlar bence. Birilerinin başarılarını övmeyi unutmuşuz gerçekten o turda Froome ve Contado olsa Nibali gene de kazanırdı o turu.

• Beğen
Nibali'yi bu sene hep savunmuş ve şu an ki performansından hayal kırıklığına uğramış biri olarak, Cavedish'in bu turda Greipel'e geçildiği bir etaptan sonra "Bazıları bunu video oyunu sanıyor" sözünü hatırlatmak isterim. Nibali 3 büyük turu da kazanmış pelotonun özel adamlarından biridir ve bu adamlar makine değil.İyi hazırlanamamış veya tur esnasında bizim bilmediğimiz mental veya fiziksel sorunlar yaşıyor olabilir.Bu turda beklentilerin altında kalması onun kötü bir bisikletçi olduğunu göstermez, diğerleri kadar iyi durumda olmadığını gösterir bence..Ayrıca geçen sene Contador ve Froome turda vardılar kaza yapıp yarış dışı kaldılar,düşmeyip kalmasalarmış. Nibali, Froome ve Contador'a göre özellikle tırmanışlarda bir level altta olabilir ama pelotonun en komple adamlarından da biridir bana göre.Bu sene turda gerçekten çok kötü görünüyor ama bunun mutlaka bir sebebi vardır, ama bu sebep kalite eksikliği değildir.Tur öncesi favorilerden gösterilmesi ise çok doğaldır, asıl gösterilmemesi tuhaf olurdu.

@kubilay YAVUZ
Nibali ´, bisiklet dünyasinin yetistirdigi en iyi bisikletcilerden birisi... Bu sekilde temeli olmayan seyler lütfen iddia etmeyelim. Astana gibi dünyanin en büyük takimlarindan birisi adami kaptan olarak Fransa Turuna sokuyor, biz kalkip adami kücültmeye calisiyoruz.. :( Fransa Turuna katilabilen her bisikletci, bisiklet dünyasinda bir abidedir. Her birisi bir yerlerde sampiyondur. Hatta bir sürü sampiyon katilamiyor bile. Yani sampiyonlarin arasindan secilen sampiyonlardir. Bu yüzden yorumlarimiza dikkat edelim.

Ahh ahh.Şu etapta zaman farkları 1 dakika civarı olsa neler olurdu kim bilir. Bugün tüm genel klasmancılar tasarruflu gittiler kimse motoru açmadı en azından.Yarın kraliçe etap var ( bence ki eurosport 11:40-19:00 arası yayında ) Polka-dot mayo için harika puanlar var.Bir tane 2.kategori İki tane 1.kategori ve 1 tanede etap sonu tırmanışı HC klasmanında.Bu sefer kesin bir şeyler olacak çünkü bugün herkes yarını bekledi. Belki fark inecek iyice belkide 5-6 dakikalara çıkacak ne olursa olsun artık Quintana,Contador,Tejay'den ataklar gelsin. 3'ü birden Froome'u yenebilir sonuçta Froome da insan o da tükenebiliyor. Porte dün baştan sona hırpalandı,Konig bitti ama Geraint Thomas harika devam ediyor şu anda. Oleg Tinkov Majka'yı formda görünce Contador'un yanına yollayacaktır. Movistar pek çok yokuşçu getirdi ama Quintana'nın önünde hep Valverde var. Nibali büyük adam ama artık şansı kalmadı denebilir çok formsuz neyse biraz somut şeylere bakalım.

Etap Profili :

PROFIL.png

Dağ geçitleri ;

PROFILCOLSCOTES_1.png

Büyük konuşmayayım da yarın Contador-Quintana birşeyler denemezse turu izlemeyi bırakabilirim, bugün birşey olur mu diye bekledim ama hayalkırıklığı oldu. Yarın son şanslarını veriyorum, süre kazanamasalar da birşeyler yapmaları lazım bugün Sarper abi ne dedi, ''Contador için bir ikinciliğin daha önemi yok'' kesinlikle öyle. Bakınız 2011 TDF'de döküldü ama Alp D'huez etabında 100 kmden yaptığı atak hala konuşuluyor, büyük sporcu böyle olunuyor :harika:

@sadık bostan

Bu fotoğraf Salı akşamı etaptan sonra çekildiyse yada bu akşam çekildiyse ayıp etmiş Contador 4 dakika fark yemişsin şu hale bak.

• Beğen
Geri