Scudo Sports

Foto Haberler

Scudo
@Cem cm Gelecek tarihli gazete buldum:D Ronde de havai fişekler fena patlayacak.Bunu konuşalım.
DZcw2BBWAAA8x1p.jpg large.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
@Cem cm Zaten Nibali'ye yedirmezler.Nibali'ye çok uygun değil.Gilbert geçen sene 50 kmlik solo kaçışla almıştı.Nibaliye biraz ağır gelebilir diyecem ama Valverde ve Nibali işin içinde olunca insan herşeyi düşünüyor.Etap profilinde bir değişiklik var mı?
Şuraya bakarmısın:Kapel muur van geraardsbergen
Tour-of-Flanders-2017.jpg

@hamlet2006 valla bilemiyorum. Gilbert geçen seneden daha zayıf hissettiğinisöylüyo. Bence blöf. At gibi çekiyodu geçen gün :D

@Cem cm Terpstra,Gilbert,Lampaert,Greg Van Avermaet,Jurgen Rolandts,Sep Van Marcke,Sagan,Benoot,Van Aert,Stybar gibi klasikçilerin form durumları aslında oldukça iyi.Bir tek Oliver Naesen düşüp duruyor.
Yarış hepimizi ters köşeye yatırabilir ikincil şüpheliler yarışı kopartabilir diye düşünen otoriteler var.Mesala Jurgen Rolandts gibi

Büyüklerin form durumları iyi olduğu için birbirlerini nötralize edebilir diye bir korku var.

@hamlet2006 şu ana kadar hiçbirini favori gösterilenlerden biri almadı nerdeyse. Saganın kazandığı dahil. Terpestra hariç :D o yüzden benim hiçbi fikrim yok.

@Cem cm Quick -Step koordine çalışan Orca sürüsü gibi.Tom Boonen gidince ne olacak diyorduk.Adamlar ortalığı hallaç pamuğu gibi atıyor.Tabi Boonen karizma adamdı orası başka.
Quick Step belki BMC karşılık verebilir.Sagan başlı başına bomba

Yarın(1 Nisan) monument lerin 2.olan Ronde van Vlaanderen yapılacak.Eurosport 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.
profiel.jpg

1 Nisan Şakası yapabilecek grup:
1.Sep Vanmarcke
2.Tiesj Benoot
3.Oliver Naesen
4.Wout Van Aert
5.Nibali

Greg Van Avermaet,Philippe Gilbert,Sagan ,Niki Terpstra,Kwiatowski olağan baş şüpheliler

Ronde'de birçok yokuş bulunuyor.Bu yokuşların anlamı her an her yerde aksiyon olabileceği birilerinin kaçabileceği yönünde.
Taaienberg,Kapel Muur,Kwaremont,Paterberg gibi yokuşlar olası yanardağ patlamalarının olacağı noktalar.
Ronde Van Vlaaanderen:Bize katışıksız acı,gözyaşı,kan,ter,ihanet herşeyi gösterecek.Hobaaaaaaa!:ssrtcbya:

Taaienberg deyince Tom Boonen'a selam çakmadan olmaz.

Fabian Cancellara zaten gönlümüzde.

@hamlet2006 usta survivor dan daha iyi olacagi kesin ter dökülmesi rekabet susuzluk aç olma veya izlenmeyi hakediyor

Evet takım toplanın...
Yarın Ronde van Vlaanderen var. Düz asfalt yolla birleşmiş kıvrımlı yollar kimi zaman daralıp kimi zaman genişleyecek. Yol uzadıkça zorlaşmaya başlayacak. Daralacak, genişleyecek, daralacak, Arnavut kaldırımlarına varacaksınız, kaldırım taşlarında zıplarken acı bitsin diye dua edeceksiniz, düşmemeye çalışın, düşen kişiler olursa kendi takımından dahi olsak bırakıp devam edin. Taşlarla sivriltilmiş kısa dik yokuşlar gelecek, ard arda, defalarca.

Şimdi takım staratejisini söylüyorum:
Yarışın ortasına kadar peletonun ortasında kalın. Oudenarde bölgesine kadar bisikletin üstüne yatıp uyuyun. Ortasından sonra Quick-Step takımından biri ya da ikisi kaçış yaparsa hemen arkasına rolör takın. Eğer Gilbert kaçarsa bırakın gitsin. O zaten kazanır. ÖHö öhö. Pardon, eğer Quick Step'ten Gilbert veya Terpstra kaçarsa iki kişi birden diplerine yapışsın. Kısaca bütün yarış boyunca Quick-Step takımını gözetleyeceksiniz, uyumayın. Quick Step takımından başka atak yapmasına fırsat vermeyecğiniz iki kişi daha var...

GVA denen dozeri, öhöm, olimpiyat şampiyonunu, tek başına dahi olsa yarışın ortasından itibaren kaçırmayacaksınız, takım yardımsız tek başına dahi olsa bitişe kadar tehlike arz edecek tek kişilik ordu o. Sagan'a gelince, eğer dünya şampiyonuyla beraber bitişe gidiyorsan hata ediyorsun demektir. Son 5 kilometreye kadar geriye düşürdün, düşürdün. Düşüremezsen ikincliğe razı oldun demektir.

Tam 18 tane Hellingen var. HELL-lingen. 18 kısa, dik, taşlarla örülmüş, taşlar olmasa bile darlıkla sivriltilmiş tırmanışlar silsilesi. Acının ne olduğu hakında bilgin var değil mi? Hmmm, daha önce HC kategori tırmanışları devirdiğini söylüyorsun ama acıyla henüz tanışmamışsın sporcu. Tırmanışın birinde bisikleti eline alıp tırmanmaya başlarsan görürsün utanmanın ne olduğunu...

Koppenberg'de kopmayın, Peterberg'te kopmayın, Kwarmont'ta kopmayın, çıkın ve devam edin. Her tırmanışta kopmalar olacak, her dönemeçte hız artacak, yol daralacak ve peleton denen şey artık 5 bilemedin 30 kişilik gruplar olacak, devam edin. Kaymak asfaltlı yarış arıyırsan yanlış yerdesin sporcu. Burası Belçika'nın Ronde Cehennemi.Tek başına biri veya küçük bir grupla bitişe vardığında gülümse. Az önce dev bir klasiği alt ettin.
Böyle derdim heralde takım sportif direktörü olsaydım.
57234860_670.jpg

Yarın Ronde var. Bir çok bisikletçinin rüyalarını süsleyen anıtsal klasiklerden ikincisi. İkincisi derken her iki anlamıyla da ikinci çünkü onu gölgeleyebilecek tek bir dev var. Adamım GVA için bu senenin en büyük hedefi bu yarıştır diye tahmin ediyorum. Çünkü Roubaix fatihi bir Belçikalı olarak bence rüyalarında Belçikanın en büyük yarışını, yani Ronde'yi görüyor. Yalnız bu sefer rakipleri çok daha çetin. Quick-Step takımının tamamı Ronde'yi kaanabilecek favorilere sahip. Geçen senenin galibi yine bir Belçikalı Gilbert, Terpstra sadece görünenler... Sagan hakeza bu yarışı kazanmak isteyecektir. Diğer başarıları yanında klasikçi olarak anılabilmesi için 2016 galibiyetine yenisini eklemesi gerekiyor. Bu kısım biraz uzun ben kısa tarafa geçeyim.

Bir defa bu yarışı kazanmak için savaşçı ruhlu olmak gerekiyor. Favorileri gözetleyerek fırsatçı atağını en doğru zamanda yapma başarısı bu yarış için yetmiyor. Tabiki tilki Nibali'den bahsediyorum. Kaymak asfaltta en dik tırmanışlarda bile roket gibi çıkıp ipi göğüslemek yetmiyor. Valverde'den bahsediyorum. Zaten o doğru yarışlarını iyi bilir. Bu yarışı kazanmak için acıya dayanıklılık, düştüğü zaman kalkmak gibi, takım desteksiz yalnız kaldığında devam etmek gibi savaşçı ruhluluk gerekiyor. Favori gösterilen Kiwatovski'yi de eliyorum. Klasikçilerin formu normalden uzun sürer. Dolayısiyla elenecek pek az kişi var ama ben elememe devam edeyim. Cyclocross dünya şampiyonlukları kazanmış Van Aert'i de eliyorum. Bu yarışın savaşı kısa sürmüyor çünkü, uzun sürüyor, çok uzun.

Trentin, Naesen, Benot, Moscon, Hagen, E hadi kazan artık Sep Vanmarcke, buraya dikkat, Degenkolb değil Stüyven, saf sprinterlere hep kaybeden ama gücüyle şaşırtan İskender Kristoff ve diğer tüm klasikçiler. Sert yarış olacak, düşenler olacak, biz duymayacağız ama küfredenler olacak, velhasıl kelam güzel yarış olacak.:krsn:

...

@mümtaz öztürk @birolcakir yarışın geçtiği önemli tırmanışlardan biri Muur Geraardsebergen, kiliseye dikkat, bizim Transcontinental'in başladığı yer
indir.jpeg

@MehmetAliB. Üstad muhteşem yazmışsınız harika olmuş ellerinize sağlık teşekkürler:harika:

Ben yarın iş dolayısıyla maalesef kaçırıyorum mümkün mertebe burdan takip edicem :(

@MehmetAliB.
Üstad biz dağıldık bile.Sen yarışın simülasyonunu yapmışsın.Benim de izlemeye ihtiyacım kalmadı.:harika:

Grazie Mille,Grande,Bella.Epik bir anlatım:okyrm:Flaman Beyi İtalyan olsun.
Nibali Camgöz diyesim geliyor.Binde bir ihtimal olsa dahi.

Bisiklet :150 200 sporcunun yarıştığı sonunda Nibali veya Valverde'nin kazandığı bir spordur.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bugün 1 nisan şakası yok:Acı var gözyaşı var.Efsanenin adı ''RONDE''

Peletonda güçlü ve zayıfı ayıracak Hellingen(kısa dik yokuş) ''Koppenberg''
243242801148d5f442ac444cc2a677f2.jpg

(link)
Ronde yi izleyebileceğimiz bir link 30 dk içinde başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bugün güzel bir havada bisiklet sürdük den sonra tatlı bir yorgunlukla ronde izlemeye kuruldum :) tabi yorgunluktan son 100 km ye kadar bir şekerleme yaparak izleyeceğim :uyku: ilk görüntülerde soğuk ve yağış var gibi

111 km, erken kaçış grubu peletondan 3.18 önde. Yakalanmaları kolay, daha önemli yerler gelmedi.

Hava yağmurlu, soğuk var. Yüzleri şimdiden kirlenmeye başladı adamların:krsn:Peleton beklenenden erken parçalanacak

84 km erken kaçış gurubu artık yok gibi 20 saniye önde, peleton defalarca ikiye dörde beşe bölünüp tpekrar birleşiyor

70 km yağmur yok, yağmurluklar çıkarıldı, yol daraldıkça uzayan peleton genişledikçe bireşiyor, henüz ciddi hareketlilik yok

56 km klasik Belçika manzaralarından yarışın kızıştığı anlara geçiş, kaldırımlar, kaldırımlar, favoriler birbirini gözlüyor

46 km Emirdağlı Türk bayrağını sallıyor, öndeki tehlike arz etmeyen üç kaçağa üç taze kan daha eklendi, telsizler çalıştı: boşverin dendi, arkalarında favorilerin olduğu büyük grup (favorilerin hepsi değil tabi) kaldırımlara dalıyor @hamlet2006 cepten İngilizce izliyorum

38 km öndeki üç kaçağın işi bitti, diğer 3 taze kan 40 sn farkla devam ediyor, GVA Taienberg'de mecburen atak yaptı:ssrtcbya: 600-700 watt basıyor @Cem cm bundan sonra Hamlet devam ediyor, ben çay almaya gidiyorum:D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@MehmetAliB. @Cem cm
2.Kwaremont'ta kaçış var.Peleton inceldi.Gva,Gilbert,Naesen ve Terspstra ikinci grupta geride kaldı.Nibali önde tutunabildi

Paterberg de Gva,Gilbert,Tersptra ,Naesen Tekrar grubu yakaladı

Tüm Favoriler neredeyse aynı grupta önde.Arkada kalan önemli favori yok

Koppenberg geliyor havai fişekler patlayacak

Koppenbergde Terpstra atak yaptı.Liderlerden düşen yok gibi.

Camgöz ön grupta

Olağan şüphelilerde fire yok.Trentin ,Demare,Krisstof klasikçilerin grubunda

Taaienberg'de Gva tempo artırdı

Gva test etmiş oldu koparamadı.

Stybar düzde atak yaptı.Gva tutundu.Moscon takibe girdi.

Kedi fare oyunları

3.Kwaremont ta kafa göz kopar

Grup Gvayı tekrar aldı

Nibali ve Tersptra ikisi kaçıyor inanılmaz

Tersptra şaspatat oldu

Tersptra Kwaremont da en öndekileri yakalayıp geçti.

Sagan Paterberg de atak yaptı.Tersptra ile Sagan arasında 40 sn ve 13 km var

Tersptra son 16 km den beri en önde solo kaçışla Ronde Şampiyonluğuna gidiyor.

Tersptra yeni Flaman Aslanı

Geri