ozantuna
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 266
Forumda bir çok arkadaşımız var hepsinin aklında hafif bir bisiklet merakı en hafif benimki, seninki, kimi amatör kimi profesyonel, bakıyorum hayret içinde kalıyorum. Hiç kimsenin bisikleti 12 kg degil neredeyse tamamı 10 kg 11 kg arası değişiyor.Benim full XT donanımlı bir kron 4000 vardı tamı tamına 12 kg geliyordu, şimdi scale 10 kadroya topladığım neredeyse tamamı üst seviye parçalardan oluşan bir bisikletim var. Neredeyse tamamı diyorum üzerindeki en kötü parça 540 pedallar ve no name carbon suluk kafesi. Ağır diyebileceğim üzerinde Terralogic fox var. Fakat şuan ağırlığı olsa olsa 10.5 kg dır.Arkadaşlara hayret içinde bakıyorum 1700 1800 grlık kadrolar bir okadar ağır maşalar la 10-11 kg lık bisikletler.Özellikle ikinci el bölümünde yalnış gramlar havada uçuşuyor. Bunu bilmeden yapıyorlarsa bir şey diyemem ama lütfen amacı bilgi paylaşımı olan forumda bilerek aldatma amaçlı olarak bunu yapmayalım. Hiçbir zaman Noname carbon bir kadroyla 8 kg bisiklet toplanmaz,ne bileyim reflex kadro. maşa asla 10 kglık bir bisiklet olmaz. Bir satıcının 8.5 dediği bir bisikleti dükkanında tarttım 9.5 anca geldi.oda pedalları yok. Kim kimi aldatıyor. Burada bir çok modifikasyon yapan arkadaşım var zaman zaman onlara danışıyorum fikirlerini alıyorum. Yapılabilecek şeyler bisiklette belli standart veya modifiyeli. Hafif komponentler bölümü Bizim bilerek bu gram yanlışını yapan arkadaşlara karşı rehberimizdir. Lütfen herkes tarttığı parçaları burada yayınlamaya çalışsın biz de bilgilenelim.