Scudo Sports

Forumdaki üyelere ve adminlere teşekkür..

Bisikletforum sonuçta ihtiyaçların paylaşıldığı bir platform; bilgi verdiğin kadar ve fazlasıyla bilgi alıyorsun, ihtiyaçlarını gideriyorsun. İnsan hiç yemek yediği kabı pisler mi? Bu nedenle, olabildiğince bisikletforum'un kültürüne uyum sağlamaya gayret ediyoruz. Benzer durum aynı takımı tutan ve birlikte maçlara giden, başka da hiçbir ortak yanı olmayan taraftarlar için de geçerlidir diyebilirim. Bu nedenle; Facebook, Youtube gibi platformlar bizim sokakta karşılaştığımız insanlarla ilişkimizi yansıtıyor. Benim bir yaklaşımım vardır; bir toplumun medeniyet ve ahlak seviyesini görmek istiyorsanız, hiç ortak yanı olmayan insanların istemeden karşılaştıkları ortamlarda birbirlerine nasıl davrandıklarını izlemeyi öneririm. Örneğin trafikte araç kullanırken insanların birbirlerine nasıl davrandıklarını izleyin (çünkü karşılaşmayı seçmemişlerdir); hatta yayaların birbirlerine karşı davranışlarını izleyin derim. Ben hem kendi ülkemde hem de yaşadığım diğer ülkelerde buna özellikle dikkat etmeye çalışıyorum. İnsana saygı dediğimiz şey evrenseldir; insanları sağlıklı şekilde birbirine bağlayan şey aslında budur. Ama bu anlayışa gelmek için çok yol almak gerekiyor (din, dil, ırk, mezhep, yaşam biçimi, sosyal statü vb. ortak konular yereldir, insana saygıdan sonra gelir).

Bir başka nedeni ise antropolog Frazer iyi tarif ediyor.

Sir James George Frazer'ın 1927 yılında yazdığı İnsan, Tanrı ve Ölümsüzlük kitabından bir alıntı yapacağım:

"Daha yüksek kültür düzeyine erişmiş bir toplumda batıl inançların varlığını nasıl sürdürdüğünü sorarsak, bu sorunun yanıtını insanlar arasındaki doğal, evrensel ve yok edilemez eşitsizlikte buluruz. Yalnızca farklı ırklar zeka, cesaret, çalışkanlık ve benzeri hususlarda farklı derecede donatılmamıştır; aynı ırka mensup kişiler de doğuştan gelen kapasiteleri ve nitelikleri bakımından büyük farklılık gösterirler. Başka hiçbir öğreti, insanların eşitliği öğretisinden daha yanlış ve asılsız değildir. Kanunları yapanların herkes eşitmiş gibi hareket etmesi doğrudur, çünkü zaruri yasalar geneldir ve sonsuz sayıdaki münferit durumlara uyacak şekilde yapılamazlar. Fakat insanlar yasalar önünde eşit diye özlerinde de eşit olduklarını düşünemeyiz. Günlük hayatı tecrübe etmek, böylesi boş bir hayalin aksini kanıtlamaya yeter. Okulda ve üniversitelerde, işte ve oyunda, barışta ve savaşta insanların zihinsel ve ahlaki eşitsizlikleri görmezden gelinemeyecek ya da tartışılamayacak kadar belirgindir...

Scudo
Bunların bütün sebebinin bisiklet olduğunun kanatindeyim. Bisiklet seven adamdan zarar gelmez. Nitekim kişi zaten huzur, sessizlik ve en önemlisi daha rahat düşünmek için bisiklete biner.

Sorarım size böyle biri nasılda her gördüğüne saldırır ki :D

@1dost

Yönetici sonradan icat bir kelimedir aslı idarecidir. Burada da adminden uygun kelime olmaz. Forumu idarecisine admin denir.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
yöneticiye idareciye admine yorum yazana okuyana beğenene üye olana olmayana herkese teşekkür

Tabii ki her forum ve tartışma ortamının seveni var, sevmeyeni var. Üye oluruz, bakarız, hoşumuza giderse üyeliği sürdürürüz. Ben de üye olalı kısa süre oldu ve insanı rencide edici üsluplar görmedim.
Ekşisözlük'te Bisikletforum başlığına baktım. Tüm yazılanları okudum. Bu siteye emek vermiş bazı üyelerin küstüğünü ya da küstürüldüğúnü gördüm. Bazı yöneticilerin bazı üyelere ahkam kesmesi sanırım bunda etkili olmuş. Ben burada yönetici suçlu, üye suçlu ayrımı yapmıyorum. Bir iletişim uzmanı olarak genel yaklaşıyorum. İnsan kaybetmek ve harcamak kolaydır, insan kazanmak ve kazanılan o insanı hoş tutmak zordur. "O gitsin, bu gitsin, bize kalan yeter." mantalitesi bana hep yanlış gelmiştir. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz.

@Berke

Dilimize yerleşen yabancı sözcüklerden en nefret ettiğim "Lokasyon"dur. Neymiş efendim çok iyi bir lokasyondaymış. Konum dese, yer dese olmaz. "İlla LOCATION" diyecek...Bunu konuşanlar da iki kelime ingilizce bilmez, ama ağızlarından destinasyon, lokasyon eksik olmuyor nedense... @Berke

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
@uguryilmaz144
Bunun önüne geçemiyoruz iste, yerleşmiş artık dile, iş işten geçti...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Burada, sanki sadece bu foruma özel olan fıtratta bi ciddiyet var. Normal hayatımda sürekli ciddi biri değilim, yerine ve insana göre gayet böyle ciddiyetsizlikte gösterebiliyorum. Ama sanki bu forumda değişik bi büyü var burada sürekli ciddiyim, forumun şuana kadar süregelen huyunu bozmak istemediğimden galiba. Ben genede memnunum ve seviyorum forumu, muhabbetlerin çoğu tok ve bilgi olarak doyurucu muhabbetler :)

onlardan heryerde var. ilk ve tek bisiklet forum üyeliğim burada. bisikletforum.com yeter bize

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Düzeyli bir tartışma ve konuşabilme konusunda duygularınıza katılıyorum. Başarabilmek zaten eğitimli ve düzgün insanların bi araya geldiğini düşündürüyor. Bu günler de hepimizin daha çok paylaşmaya, dsotluğa ve İNSAN İNSANA olmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum.

katılmamak elde değil,açıkça küfürbaz bir millet olduk,youtube'da gerçekten mesajların seviyesi perişan halde,niye bu insanlar böyle oldu,nesilmi farklı?bizim zamanımızda böylemiydi diye lafa başlanmasını hiç sevmemde,ama bu düzeysizliğin bir nedeni muhakkak vardır,insanı küfüre iten nedenler çeşitli olabilir,geçim sıkıntısı,kredi kartı borcu,iş yerinde patrona patlayamayan,ama klavyede patlayanlar olabiir.

Şu forum olmadan önce bilgisayar başında ne yapıyormuşum acaba.Burası sayesinde oyun konsolumu sattım.Günde 6 saat oyun oynayan bi morondum.Burada okudukça gaza geldim sattım konsolu aldım bisikleti :cool: Burası sayesinde bisikletle ilgili ne varsa öğrendim.Burası sayesinde elim tornavida tutmayı öğrendi :D bayağı dram yaptım yalnız.Burası sayesinde düzgün Türkçe yazmaya başladım ki ne yazık ki bu gerçek :( Ama gerçekten burada çok iyi abiler, arkadaşlar edindim.Lakin ki kısacası bu yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim :kahve: ve unutmadan bu forumu kullanan herkese, özellikle de benim konularıma cevap yazan tüm pedaldaşlara teşekkür ederim :D biraz daha devam edersem and the oscar goes to diye gidecek :bsmagryr: kısa tutmayı bi öğrenemedim gitti

@Kudret Kurtcebe Kudret abi yaşım 37 benim için eskiler 1985'li yıllarda başlıyor. Eskiden tanışmak, konuşmak, tartışmak karşılıklı yüzyüze olurdu. Şimdi her şey ekran karşısında yaşanıyor ve gelişiyor. Mimik, duygular, tonlama ve insan olmamızı sağlayan hiç bir unsuru ekranlar karşısından göremiyoruz ve anlayamıyoruz. Birisine hakaret etmek, saldırmak artık çok kolay ve kişi için oldukça güvenli. Kişi günlük hayatta karşısındaki kişinin gözlerinin içine bakmaya çekinirken ekran karşıışında her türlü cengaverliği! yapabiliyor. Gerçek hayatında karşı cinsle iletişim kuramazken internet başında ağza alınmayacak küfürleri edip tatmin oluyor. Bu mesele toplumun kişilik gelişimi ve olgunluğu ile ters orantılı. Bu durumda geriye bu tür çirkinliklerin yaşanmaması için kişinin ahlakı kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Kerem Özbayrak

katılıyorum, yüzyüze konuşmayı unuttu insanlar,bir face çılgınlığıdır gidiyor,face'de zati yoktum ,dahada yok olacağım,9 kişi var orada ,onlar en iyi eski dostlarım,onlar ile haberleşiyorum,face benim için bu ,bedava telefon eşittir face,internet bence insanları manyaklaştırdı,bir zamanlar tv nasıl insanlar arası komşuluk ilişkilerini ortadan kaldırdı ise bu internette insanları yüz yüze konuşmaktan alıkoydu,sohbet edilecek sosyal klübler olmalı ,insanlar orada tanışmalı ,bisiklet foruma gelince,bura ayrıcalıklı benim için ,bisikletin forumu ,bundan iyisi olamaz benim için ,yıllarca haşır neşir olduğum ,sevdiğim bir olayın adresi,

Toplum olarak eğitim düzeyimiz artıyor. Lakin "Cehalet geçicidir, öküzlük baki kalır" derler ya. Okumak ve eğitim almak yetmiyor. Öğretim kısmını da almak gerek. İnsanlar genel olarak asosyalliğe yaklaşıp kabaca tabirle 'klavye erkekliği' denen olguya doğru ilerliyor. Toplumun genelinde hayat yapıcı olmak, iyi ve güzel şeyler yapmak değil, herşeye her durumda muhalefet olup daima kendi düşüncesini geçerli kılmak. Ama düşüncesi doğru mu yanlış mı ondan bihaber olmak.

Bence herşeyden önce empati ve özeleştiri olaylarını halletmeliyiz. Gerisi bi şekilde gelecektir..

Bende bisiklet almadan üye oldum forum sayesinde aldım bisikleti herkese teşekkürler

Eğer imkan dahilinde olsa INTERNET'in fişini çekerdim.
Bütün dünyayı bozan bir numaralı etken internet'dir.

Gerekli Ek: hani kolay iletişim, sonsuz bilgi kaynağı falan-filan...

Geri