Scudo Sports

Forum üyelerinin kiloları ne alemde?

Bisikleti 2014 Nisan ayından itibaren işe gidiş-gelişlerimde kullanmaya başladım. Başladığımda 98 kg idim. Nisan-Kasım 2014 döneminde toplam 1290 km bisiklet kullandım ve şu an 87 kg geliyorum. Boyum 180cm... Diyet yapmadım sadece bisiklet kullanarak kilo verdim...

chart.jpeg

Scudo
182/87
Tartıda görülen kilo çok tartışmalı bir konu bence. Turlarda benden çok daha kilolu ve yaşlı insanların benden daha iyi performans sergileyebildiklerini görüyorum zaman zaman. Eminim siz de şahit olmuşsunuzdur. Ya da tam tersi de oluyor zayıf ve genç ama performansı zayıf gibi.
İlk başta yağlar kasa dönüştüğünde; yağ ve kasın yoğunlukları farklı olduğundan kilo artışı kaçınılmaz zaten.
Yani kilo fazla demek aslında şişman demek olmuyor. Standart değerlendirmeler ve kilo boy tabloları da çoğu zaman yanlış sonuç verebiliyor. Yoksa özellikle profesyonel basketbol oyuncuları obez de çıkabilir standart bir değerlendirmeyle.
Bana göre tartı önemli bir gösterge değil, diyet kesinlikle yanlış, bol spor yapmalı ve insan vücudunu dinlemeyi öğrenmeli çünkü vücut bazı bağımlılıklar dışında ne kadar yemen, nerede durman gerektiğini söylüyor. Tartıya takılıp diyet yapmak da vücuda zarar vermekten başka bir şey değil diye düşünüyorum.

Benim boy 1.90 kilo 140 yaza bakalım artık ne olur..

boy 1.74
kilo 65
yaş 57
eğimlerde zorluk çekmiyorum
taş devri diyeti kitabını okudum
ahmet aydının yazdığına göre bisiklet sporu yapanların yüzde 70 yağ artı yüzde 20 karbonhidrat artı yüzde 10 protein yüklenmelerini öngörüyor ,geçen pazar aç karnına eğimlere çıktım ve tok karnına yaptığım performanstan çok daha iyi idim ,(ahmet aydına göre aç karnına performans yapanlar daha iyi randıman sağlamkata )
açıkça pek inanmamış idim ,ahmet aydına ona göre çok yalnış beslenme yapmışım ama ahmet aydının haklı olduğunu anladım ,çoğu bisiklet sporcusu yalnış besleniyor olabilir ve hatta maratoncular dahil 100 metreciler dahil,
50 km pedal kesmeden sert eğimleri 2 saat 5 dakikada almış idim ,yalnız beslenme şeklini değiştirip 50 km pedal basarak durumuma bakacağım ,beslenme son derece önemli tabi ,bisiklet sporu ile ilgilenenler için,kısa mesafe sert eğimlerde aç karnına 10 km durabildim ama 10 km sonra açıkma oldu yanıma aldığım rafadan yumurtayı yedim tabi ,(glutensiz ekmek ile bir dilim )glutensiz ekmek önemli büyük şehir belediyesi çıkarıyor,buğday olacak ama glutensiz ,

Yazın uzun turlara çıktığımda, o kadar sürdüm biraz yiyeyim nasıl olsa geri dönüşüde var yakarız düşüncesi ile +/- fazla yok aynı yım gene,
Boy 182cm, Ağırlık 98 kg Göbek fazla yok :)

Marta kadar 90 kg ve altına inersem kendime yol bisikleti alma sözüm var :)
Fazla diyet yapmadan 2-3 kg verip 99.5lara geldim.
Bu gidişle zor görünüyor. Param cebimde kalacak gibi :(

benim boy 187, bisiklete ilk başladığımda 81-82 kiloydum. genel olarak ince bir yapım olsa da ayva göbeğim vardı :D şu anda 74 kilo civarlarında takılıyorum, göbek ve yanlarda biraz yağ kalsa da eskiye oranla bayaa az. hedef, bunların tamamen gitmesi. bu arada bu 7-8 kiloluk fark falan rampalarda ciddi anlamda işimi kolaylaştırdı. (tony martin'in kötü bir taklidi olmak istiyorum)

@kadir aydin

yapılan araştırmalara göre gluten ,dünya insanlarının yüzde yetmişine dokunur,çünkü genlerimizin oluştuğu zamanlarda (2 milyon yıl önceden başlayarak )
gluten yoktu ,10.000 sene öncesine kadar tahıl (gluten içeren )yenmiyordu,

Aslında glutene alışınca bunun zararlarını anlamıyorsunuz.. Çoğu derdin kaynağı glutendir. (Eklem ağrılarıi sivilceler, midede, barsaklarda gaz, şişkinlik, bazı alerjiler).. Bunu ancak gluteni tamamen kesip bir süre sonra (deneme amaçlı) tekrar aldığınızda anlarsınız.. Bu durumu yaşayan çok arkadaşım var.. En güzel örneği Gürsel Akay'dır. Adam 5 yıldır bol yağlı (günlük enerjisi %70 yağdan) ve 55 yaşında antrenman yapmadığı halde gençlere taş çıkartıyor. O yaşta sırıkla atlama yapıyor.. Ben Gürsel'den çok fazla şey öğrendim ve yararını gördüm. Gerekirse bazı şeyleri ona sorabilirsiniz.. Face de sayfası var Gürsel Akay Bisiklet diye.. Kendisine her türlü konuda danışabilirsiniz..

evet aşağıda önemli bilgiler var,,

(link)

Kudret bey eklem,kas ve diğer ağrıları glutene bağlar isek içinden çıkamayız konunun mesela '''çölyak hastalığı'''bu gruba dahil insanlara zararı var.

185 cm /91 Kg
2013 de tekrar bisiklete başladığımda 98 KG idim 7 ayda yaklaşık 800 KM yapmıştım 83 e kadar düşmüştüm.Enduro'ya ağırlık verip bisikleti bırakınca tekrar geri geldi sevgili kg'larım ama kendilerini tekrar uğurlayacağım umarım en kısa sürede!Bisiklete geri döndüm sayılır :)

kilo.jpg

Bisiklete başladığımda 98 kiloydum, 1 sene sonra 76-77 civarına düştüm. Son 2 senedir 78-80 aralığında stabil bir şekilde seyrediyorum. Burada sarı kıyafetli halim 95 kg civarları (bisiklete başladıktan 1-2 ay sonra biraz kilo vermiş halim :)).
Kilo problemim hep vardı, hiçbir zaman bu kadar zevkli bir şekilde kilo verip bu halimi bu kadar uzun koruyamadım. Sağolasın bisiklet ;)

Ben bisiklet kullanarak kilo verilebileceğine kesin gözüyle bakamıyorum. 184 cm. boy ve 78 kiloyum. 78-83 kilo arası iniş çıkış yaşıyorum. 3 yıldır aktif olarak bisiklet kullanıyorum, ancak yemek konusunda kendimi hiç bir zaman kısıtlayan birisi değilim. Bünye olarak aşırı kilo alan birisi de değilim. Atıyorum 100 km. tura mı çıktım. Dönüşte yemek ayırt etmeden yerim. Protein şu kadar almalıyım veya şunu yemeliyim şeklinde bir düzeni henüz oturtamadım. Dengeli ve düzenli beslenmenin, spor öncesi ve sonrası kiloya etki ettiğini düşünüyorum.

@kadir aydin

tabiki sadece ona bağlı değil ,ama tahıllara bağlı hastalıkların var olduğuda bi gerçek ,ben yapılan araştırmalara bakarak açıkça kendimde olayı deneyleme yoluna girdiğim için sonuçları paylaşacağımdan emin olabilirsiniz ,açıkça tahılı kestim ,süt ürünleri dahil ,karbonhidrat yüzde 20 ye indi ve yüzde 10 protein ve yüzde 70 yağ ,uygulamasını 2 aydır yapıyorum ,ahmet aydının haklı olduğu yer ise aç karnına bisiklet sporcuların randımanlı sürdükleri ki bu kesin olarak doğru ,tabi 10 uncu km 'de açıktım ,eskiden tok karnına eğimlerde sıkıntı çekiyor idim ama aç karnına durum gerçekten farklı oldu .

Kudret bey yaşınız itibari ile kemikler konusunda ne yapıyorsunuz süt ve ürünlerini kestim diyorsunuz.

@kadir aydin

yalnız ,süt içince kemiklerdeki kalsiyum idrar ile dışarı atılır .çünkü sütteki kalsiyum /fosfor oranı bozuktur-, bu konuda -paleo diet for athletes -dr. loren cordain 'in kitabını kaynak olarak gösterebilirim ,yalnız kitap ingilizcedir ,türkçe çevirisi yoktur.kitaptan örnek veriyorum sütteki kalsiyum 351 ünite olup ,buna karşın ıspanakta 581 ,brokolide 386 ünite kalsiyum vardır ,ayrıca rokada süttekinin on katı kalsiyum vardır.sütün kemikler için iyi olduğu tezine pek sıcak bakmıyorum .

Doğrudur ama herkes sebze sevmiyor ve yemiyor biz toplum olarak '''etçiliz malum'''bisiklet yollarımız buna en güzel örnekdir zaten:):):)mangalcılar sağolsun..ben şahsen süt ve yumurtasız yapamam ama birde şu gerçek var hayvansal proteinler olmadan dünya şampiyonu olan vücutcu görmedim duymadım eski doğu alman gülleciler,sovyet atletler;özellikle 80 ve 90'lı yıllarda olanlar dopingler ayrı tabiii o konumuzla ilgisi yok.

Geri