bisiklet tutkunlarıyız. bizi bir araya getiren ortak payda şu iki tekerli (genelde) mükemmel makine. her birimizin çeşitli inançları var yada yok; siyaseten birşeylere bağlıyız veya değiliz; bisikletten para kazananımız var, etek dolusu para dökenimiz var. bu detayların, birlikteliğimizde hiçbir önemi yok.
herhangi bir serzenişte bulunulduğunda, kişiselleştirmenin bir manası yok. burada, çok iyi bir bisiklet mağazasından gördüğü kötü bir hizmet sebebiyle, o firmanın ticari itibarıyla oynanmaya çalıştığını gözlemlediğimiz paylaşımlar oluyor. yaşananın paylaşılması ve yorumun ve tutumun paylaşılanı okuyanlara bırakılması olgunluğunun gösterildiği durumlarda var.
hristiyan dostlarımızın paskalyasını noelini kutlama inceliğini gösterenler olduğu gibi, kandiller, bayramlarımızı da kutluyoruz. burdaki hoşgörüye hayran olmamak elde değil.
siyaseten kendi adıma hiçbir şeye sempati duymuyorum. iyi yapılan herşeyi takdir etmek boynumun borcu. uzun yıllar izmir ankara arası otobüslerde sigara dumanı altında gitmenin çilesini ben çektim ve ne olduğunu çok iyi bilirim sigara içmeyen biri olarak. bu yasağı getiren Necmettin Erbakan ın da dahil olduğu koalisyon olduğunu unutmadım. bu Erbakanın sempatizanı olduğumdan değil doğru birşey olduğu için değindim.
doğruya doğru, güzele güzel, çirkine çirkin, yanlışa yanlış demek gerekiyor. neye göre kime göre demeden, ortak paydadaki herşey için.
sayılarımla, sevgilerimle.