Scudo Sports

Formula 1'e karşı Bostancı - Kurtköy Grand Prix

umitsa

Üye
Tepki
0
FORMULA 1’E KARŞI BOSTANCI-KURTKÖY BİSİKLET GRAND PRİX’SİNE ÇAĞRI

Hızı, otomobilli yaşamı ve petrol uygarlığını yücelten Formula 1 yarışlarının İstanbul’da yapılmasına karşı bisikletli, ekolojik ve yeşil yaşamı savunmak için, kentimizde Formula 1 pistleri değil bisiklet yolları görmek istediğimizi herkese duyurmak için;

İstanbul’da Formula 1 yarışının yapılacağı 21 Ağustos 2005 Pazar günü Bostancı’dan Formula 1 pistinin bulunduğu Kurtköy’e bir bisiklet etkinliği düzenliyor ve herkesi bisikletleriyle birlikte, arkadaşları, ailesi ve çocuğuyla birlikte bu şenliğe katılmaya davet ediyoruz.

Bostancı-Kurtköy Bisiklet Grand-Prix’si üç etap halinde yapılacaktır:

1. ETAP: Bostancı – Maltepe Sahil Yolu (Yaklaşık 5 km., bisiklet yolu var)

2. ETAP: Maltepe – Pendik Sahil Yolu (Yaklaşık 10 km., bisiklet yolu var)

3. ETAP: Pendik – Kurtköy Şehir içi (Yaklaşık 25 km. bisiklet yolu yok)

Etkinlik için 21 Ağustos 2005 Pazar sabahı 8:30’da Bostancı Sahil Yolu girişi Deniz Otobüsü İskelesi önünde buluşuyoruz.

9:00’da start veriyoruz.

1. Etaba bisikleti olan ya da bisiklet bulan herkesi, çocuklar da dahil davet ediyoruz.

1+2. Etabı gidiş-dönüş 30 km. civarında olduğu için bisiklet binme deneyimi olan katılımcılara öneriyoruz.

1+2+3. Etabı ise deneyimli ve kendine güvenen bisikletlilere/bisikletçilere öneriyoruz.

Ancak tüm etaplar, katılmak isteyen herkese açıktır. Son etabın Formula 1 yarışının başlama saati olan 12:00 civarında dönüşe geçmesini planlıyoruz.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için Yeşil Oda: 212-243 83 33 – yesillerinfo@yesiller.org

“Tercihimiz Bisikletli Yaşam!”

YEŞİLLER

www.yesiller.org

Hız tutkusuna karşı,
Otomobilli yaşamın dayatılmasına karşı,
Küresel ısınmaya yol açan petrol uygarlığının yücelrilmesine karşı,
Rekabete, yarışmacılığa, paranın egemenliğine karşı,
Su havzamızı işgal eden yasadışı yarış pistine karşı,
Dayatılan ve tüketim çılgınlığını arttıran küresel markalara karşı,

Doğayı savunmak için,
Bisiklete, yürümeye ve toplu taşımaya dayanan yeşil ulaşım politikaları için,
Yenilenebilir uygarlığa geçiş için,
Dayanışma, işbirliği ve gerçek spor ruhu için,
Su havzalarımızın işgaline ve kirletilmesine dur demek için,
Yeşil bir gelecek için;

FORMULA 1 ÇILGINLIĞINA HAYIR DİYELİM, BİSİKLETLİ YAŞAMI DESTEKLEYELİM!

Scudo
Eeğer İstanbul'da olursam, bende piste bisikletle gitmeyi düşünüyorum, ama izlemek için. Çünkü yaklaşık olarak 15 yıldır Michael Schumacher taraftarıyım. Sonuçta spor ayrı bir olay. Sizlerede saygı duyuyorum tabiki.

ben de bunlara karşı çıkıp fransa bisiklet turunu mu protesto etmeliyim...
amacınız liberal ekonomi ve sömürü düzenini protesto ise buna bisikleti alet etmeyin...

Arkadaşlar ,
Fikirlerinize saygılı falan değilim.
Bindiğiniz bisikletleri üretmek için ne kadar yakıt tüketilip, ne kadar atık çıkıyor,
ne kadar doğal kaynak kirletiliyor.
Bunlarıda hesaba katarsanız F1 pistine yürümeniz gerekir ama yalın ayak ve çıplak,vede patikalardan zira ayakkabı , giysi ,yol asvaltı için yine başa dönmek gerekir.

Hakan KAYIŞLIGİL

süpersin..ben biraz acele yazdım..fazla kafa yoramadım konu hakkında...

aynı fikirde olmasan da karşıdaki insanın fikrine saygılı olmak bir insanlıktır kanaatimce..

yesiller grubu bildiğim kadarıyla; doğal kaynakların kirletilmesine karşı yıllar evvel greenpeace tema gibi gruplar tarafından başlatılan mücadeleyi siyasi açıdan ele alan bi gruptur..

bu bağlamda yaptıkları çağrı çok güzel..

uzun uzun tartışılabilinecek bi konu bu...fakat yeri ve zamanı değil sanırım..

katılırsınız katılmazsınız, desteklersiniz karşı çıkarsınız sizin bileceğiniz iş, ama bir fikre saygılı olmak 15 yaşında öğrenilinecek birşey..

@umitsa, gösterdiğiniz mücadelede size başarılar diliyorum..umarım hedeflerinize ulaşmak adına güzel adımlar atarsınız..çünkü düşünceleriniz gerçekten çok güzel..

saygılar..

formulaya gelene kadar daha ne olaylar oluyor..
gerçekten saçma bir fikir.Bisiklet ne alaka anlayamadım? Yukarıda arkadaş çok güzel anlatmış yürüyerek gitmeniz gerekir diye. En basiti "lastik" daha fazla açıklamaya gerek yok sanırsam.
Bisikleti alet etmeyin gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Kayisligil
"fikir"lere saygı duyarım ama böyle bağnazca düşüncelerle yola çıkıp, olaya at gözlüğüyle bakılan bi organizasyonu desteklemek bir kenara şiddetle KINIYORUM!! büyük çabalarla nihayet ülkemizde de düzenlenen dünya çapında böyle bir organizasyona karşı olma mantığını benim aklım almıyor. kazara basına malzeme olup binlerce insanın emeği, milyonların desteğiyle gerçekleşecek ISTANBUL GRAND PRIX 'in haberlerinde(özellikle yabancı basında), böyle bir protesto yapıldı diye bir not ya da görüntü görmemeyi umut ediyorum.

bende arkadaşıma katılıyorum bisikletli protestolar başka şekilde olursa çok daha güzel olur
ayrıca ben o gün grand prix i izlemeye gidecem :)

tabiiki bu fikir çok saçma saygı bile duyulmayacak kadar hemde..
eğer öyle 1 düşüncesi warsa gitsin arkadaş dağda yaşasın arabayada binmesin otobüse de ..
formula 1den dewletimizin kazanacağı paralardan yapılacak hizmetlerden de yararlanmasın...

Ya kardeşim beğenmiyorsanız katılmazsınız. Nedir yani bisikleti alet etmeyin diye ahkam kesmeler. İnsanlar sizden icazet mi alacak? Sanki adam öldürdüler. Nedir bu küçük burjuva tavırlar, bu saldırı furyası anlayamadım?

zaten katılmayacağız ama fikir gerçekten çok saçma...Araba olmasa idi k neler olurdu ya? Taş Devrine mi dönelim.Formula1 e gelene kadar daha ne sorunlar var çözülmesi gereken.Dünyada en çok izlenen motor sporlarından biri ülkemize katacağı maddi/manevi katkısı çok fazla bizim için çok iyi bir reklam daha ne? Bisikleti alet etmeyin gerçekten.Formula demek teknoloji demek teknoloji demek gelecek demek..

Selam,
Kafama takildi da ;
Eskiden kızılderililer, beyazlar topraklarımızı işgal etmesinler anlamında beyazlarla savaşırlarmış, demirat koşmasın diye trenyolu yapımına engel olmaya çalışmışlar.
Ben bu gune kadar medyamızın hiç bir yayin yada yazilim organinda, " Ülkemizde formula 1 yarışları yapılmasın " türünden protesto amacli bir yazı okumadım yada bir duyum almadım.
Şimdi, yarış organizasyonunun açılmasına 5 kala, protesto etmek nereden aklınıza geldi ?
Neden düne kadar bu konuda hiç bir sansasyon olmadı ?

Hal böyleyken neden bisikletçilerin bu organizasyonu protesto etmesi isteniyor, biz bisikletcileri zor durumlara düşürme kararımı aldınız ?
Yoksa zaten ilk günden beri protesto ediliniyordu da, ben mi duymadım ?
Ha evet, biz bizlere bisiklet yolu yapılsın istiyoruz, ama bunun Formula yarışı ile ne alakası var ?
Yarışlar yapılsın, yurt dışından ulkeme döviz yagsin ki, artan parayla bisiklet yolumda yapilir, asgari ucretlinin yaşam sınırıda yükseltilir ve daha neler neler yapılabilinir.

Su havzamızı işgal eden yasadışı yarış pistine karşı,
Dayatılan ve tüketim çılgınlığını arttıran küresel markalara karşı,

Kavacıktan polonezköy yoluna giderkendi sanırım yani FSMehmet köprüsüne ulaşmadan son çıkışta üzerinden geçtiğimiz viyadükte, yakın geçmişte oradaki ormanı yakmışlardı, ağaçlar olmadığından net olarak görünüyor. Burada atıl olmaya itilen su toplama havzamız var. Bu bölümde çarpık kentleşme hızla yayılırken kızılderililer neredeydi, neden biz bisikletcilerden de yardım istenmedi ?
Bu kadar soru işareti varken, yarın yarış pistini protesto etmek bence hatalı ve çok yanlış bir davranıştır.

İnsanların siyasi fikirleri, ideolojileri olabilir ve bu da yemek yemek, su içmek kadar doğal bir şeydir. Herkesin fikirlerini özgürce söyleme ve savunma hakkı vardır. Kimsenin taş devrine dönmekten bahsettiği yok ya da bu konuyu açan arkadaşın teknolojiye karşı olduğunu belirten bir cümlesini de göremedim. Ayrıca kimsenin düşüncesini saçma vs. diye yargıladığını da hatırlamıyorum. Ama tam da popüler kültürün gözde yöntemi haline gelen tuhaf bir linç kültürüyle saldırıp duruyorsunuz. Ne kadar gaza gelmeye müsait bir topluluksunuz. Bu dev endüstrinin çıkarları yüzünden Irak'ta on binlerce masum insan öldü ve ölmeye devam ediyor. Petrolün dışında da enerji üretme yolları var ve ayrıca demiryolu veya deniz taşımacılığından da haberiniz yok sanırım. Yani seyahat etmenin tek yolu araba değil. Her şeyi bir tarafa bırakın en azından iyi niyeti bir çağrının bu kadar saldırıya uğraması beni bu grup hakkında fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Bırakın insanlar istedikleri gibi konuşsun. Ya da sizin gibi düşünmeyenlere saldırmaya, linç modasına uymaya devam edin...

......................................... Her şeyi bir tarafa bırakın en azından iyi niyeti bir çağrının bu kadar saldırıya uğraması beni bu grup hakkında fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Bırakın insanlar istedikleri gibi konuşsun. Ya da sizin gibi düşünmeyenlere saldırmaya, linç modasına uymaya devam edin...

Üzgünüm ama, bu saatde yapılan bu tip çağrıda şahsen ben iyi niyet göremedim.
Çağrıyı yapan arkadaşı asalım keselim de denmedi ki linç etmeye çalışıyormuş gibi olalım.
Sizi hayal kırıklığına uğrattıysak üzüldüm, çünkü biz buradan ortak adımımız olan bisiklet sevgisini ve kardeşliğini yaymaya ve aşılamaya çalışıyoruz.
Hebele übele vava nininanay, biraktiklarinda ben böyle konuşabiliyorum, demokrasi var diye her isteyen burada istediği gibi konuşmaya kalkarsa, yakin bir zamanda kepenkleri indirmek zorunda kalırız :))
Nitekim bir arkadaşımız görüşünü belirtti, ve akabinde diğer arkadaşlarımızda görüşlerini bildirmiş oldular.
Bıraktık, insanlar istedikleri gibi konuştular, ve bir başka arkadaşımız yazılanları garipsedi ve dedi ki ;
Bırakın insanlar istedikleri gibi konuşsun. Ya da sizin gibi düşünmeyenlere saldırmaya, linç modasına uymaya devam edin.

Hebele übele vava nininanay, biraktiklarinda ben böyle konuşabiliyorum, demokrasi var diye her isteyen burada istediği gibi konuşmaya kalkarsa, yakin bir zamanda kepenkleri indirmek zorunda kalırız :))

Evet bu forumun sahipleri var gördüğüm kadarıyla. O zaman lütfen kriterleriniz belirtin de neyi söyleyip neyi söyleyemeyeceğimizi bizler de bilelim. Ayrıca hebele hübele diye konuşan kimse yok sanırım burada. Demagoji ile eleştiri arasındaki ince sınırı bazen ayırd etmede zorlanıyoruz sanırım. Burada hakaret veya şahsi saldırıya varmadığı sürece her üyenin istediğini söyleme özgürlüğü olduğunu düşünüyorum. Ya da isterseniz RTÜK benzeri bir yapı oluşturulup mesajlar önceden incelemeden geçirilsin.

forum yönetimi forumda sizinde söylediğiniz gibi herkesin etik sınırları zorlamadığı müddetçe dilediği fikri beyan etme hakkına ve fikrine saygı duymaktadır.Forumdaki kriter budur ve sahip anlayışı yoktur.Foruma yazılan bütün yazılar ise kısa zaman aralıklarıyla sürekli denetlenmektedir.

saygılarımla.

İnsanlar tartışmalıdır tabikide zaten modern toplum olmanın gereklerinden birisidir tartışmak fakat tartışırken de üslubunu bozmamaktır kuralın gereği, aslında böyle bir kural yoktur daha doğrusu böyle bir kural konamazda zaten, karşındakinin tarzını beğenmiyorsan konuşmazsın yada kısa kesersin bu senin kişiliğini belirler..

Siz eğer bu protestoyu destekliyorsanız neden veya hangi sebeple desteklediğinizin, karşı çıkanlarında fikirlerini çürüterek belirli bir mantık çerçevesinde fikirlerinizi beyan edebilirsiniz. Burada muhattap olduğunuz insanları "yaaa kardeşim beyenmiyorsan katılmazsın" şeklinde sizin tabirinizle "ahkam keserek" eleştirmez belkide haklı olduğunuz bir konuda haksız duruma düşmezsiniz.

Bu forumun sahibi tabiki vardır o da bizleriz, bu "BİZ" lere SİZ de dahilsiniz, bizler olmazsak bu forumda olmaz. Mutlaka zıt fikirlere sahip birileri ya da birisi çıkacaktır. (Erkan MUMCU iyi bir örnek)

Geri