Scudo Sports

Focus ve Bike Republic Hakkında

@NKurtuldu

Canyon Türkiye'de distribitörü olmadığı için listemde yok maalesef. Yine de teşekkür ederim paylaşımınız için . :)

Scudo
Ktm avusturyada üretiliyor. Focus gibi Almanyada tasarimi yapilip tayvanda giant fabrikasinda üretilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve Gixxer
@Ozan k.

Bu konuda emin misiniz? Çünkü bike republicte bana denilene ve araştırmama göre focus da Alman'ya da üretiliyor. Kaynak vs. varsa atabilir misiniz çünkü benim için önemli bir mesele kadronun nerde üretildiği. Özellikle karbonsa. Çünkü mâlum karbon 2 saat el işçiliği gerektiriyor. :)

@NKurtuldu ultegra lı

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/07/2016-Cannondale-CAAD12-rim-Ultegra-road-bike-actual-weight-600x400.jpg

CAAD12 Black Inc. rim brake / Dura-Ace / SiSL2 cranks with SpiderRing / Mavic Ksyrium Pro wheel-tire system – 6.74kg

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/07/2016-Cannondale-CAAD12-rim-Black-Inc-road-bike-actual-weight-600x400.jpg

@Ozan Yiğit Tabaş

Focusun kendi uluslararasi sitesinden bakarsaniz tayvanda uretildigini gorursunuz. Gene focus uzerine acilan bir topicte de bu bilgi paylasilmisti.

Cube da ayni sekildedir almanyada tasarlanıyor tayvanda uretilir.

Trek colnago Specialized ve ridley gibi kendi üretim merkezi olan markalarda bile orta ve alt duzey kadrolar tayvanda uretilir. Sadece ust duzey karbon kadrolar (o da cok ileri olan uretim tekniklerini baskalari öğrenmesin diye) kendi merkezlerinde uretilir.

Sonuc olarak cok fazla uretim yerine takilmayin. Tayvanda uretilen giant dunyanin en iyi markalarindan biridir ve focus'tan cok daha büyüktür. Tcr şasisi ise dunya capinda saygi görür. Focus da saygi duyulan markalardandir ama kimse focus gianttan iyidir diye dusunmez. Bisiklette Bu alman hayranligi biraz da bizim ulkeye has bir durum.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@celilcetiner Spider ring crank iyi hafifleme vermiş. Normalde, dediğim gibi Ultegra-105 farkı 105 gr.

Alacak olan arkadaşın yurtdışından alma imkanı varsa tavsiye ederim.

Almanya' da zweirad stadler mağzasında, Ultegra ve Disc fren Caad12 yi, kdv hariç 1214 Euro ya gördüm, geçen hafta.

Bir haftasonu operasyonu ile gidip alınabilir.

@Ozan k.

Evet sanırım biraz da ülkemize mahsus bir durum bu Alman hayranlığı. (Normalde bende Japon hayranlığı vardır ancak bisiklette bir Alman hayranlığı başladı.)
Kararımı cannondale'den yana kullanacağım sanırım. Hem Aluminyum'un da antrenman için daha iyi bir malzeme olduğunu düşünüyorum. Focus hakkında ve satıcı hakkındaki tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Dedikleriniz kararımda yeterine yardımcı oldu. Konu tapatalk'tan kitlenebiliyor mu bilmiyorum ancak -konu kilit- diyebiliriz. Hepinize tekrardan teşekkürler

@celilcetiner lütfen böyle resimler atmayınız, niyetliyiz ağzımızın suyu akıyor :)
@Ozan Yiğit Tabaş @Ozan k. KTM'de iyi bir markadır. Fiyatları da normal seviyededir. Sanırım 4.000 TL'den başlıyor CF'leri.

@Ozan k. Pasaport ve 3 gün konaklama şart. Yunanistan'dan da alırdın. 35 € kargo parası. Uçakla dönüp vergi indirimi %20 olabilirdi... Ama CAAD12'de şahane, tadından yenmez :)

@NKurtuldu

Almanya'ya vizem ve pasaportum olsa gidip Canyon alacaktım zaten. Ülkemize 600 lira kargo + %18 kdv ile olduğundan pahalı fiyatlarla geliyor çünkü. :) Keşke gidip alabilsem ama Türkiye'deki mağazalara bağlıyım şu an.. :(

1) Öncelikle üretim yeri olayını vs. geçelim. Bisikletlerin %90'ı Tayvan'da üretiliyor. Focus,Cube,Spec,Cannondale,Trek vs.

2) Profesyonel yol yarışlarında Focus da Cannondale'de kullanılır. Eğer gerçekten Caad 12 o kadar hafif ve o kadar rijitlik olsaydı,kimse enayilik yapmaz karbon yerine alüminyum kullanırdı ki bu maliyeti yarı yarıya düşürürdü. Yani burda Cayo'nun kadrosu kötüymüş de Caad 12 süpermiş de vs. geçelim bunları.

Son olarak, hangisinin rengine beğendiyseniz onu alın.

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@Ozan Yiğit Tabaş Pasaport ve vize dert.
Ben de bisikleti almaya Almanya' ya gitmiştim. Pasaport, bilet ıvır zıvır maaliyetlerini gezi bütçemde gösterip kendimi öyle rahatlatmıştım.:)

1500 euro altı bisikletler belki mantıklı olabilir. Carbon Ultimate cf sl 7.0 her şey dahil 1980 dolar civarına geliyor olması lazım.

• Beğen
@Tolga Çelebi

Haklısınız haklısınız da ne bileyim yarışlarda karbon uygun olsa da antrenman için Al. daha uygun gibi sanki.. :/ Her neyse ya sonuç olarak ya Caad 12 ya Cayo. Daha fazla kafamı karıştırmayacağım. Hem konu da yavaş yavaş amacından sapmaya başladı ve kaçınılmaz son olan "karbon vs. aluminyum"a dönüşmeye başladı. Tekrardan teşekkür ederim herkese yorumları için. Bu da açtığım son konu oldu artık akıl almak için. Bir sonraki konumda bisikletimi incelemek dileği ile hoşçakalın. Seviliyorsunuz :)))

Soru cayo mu caad12 miydi.
Sonuc ya caad12 ya cayo. :kptmya:
Konu kilit :D

@Selami53

Soru aslında Focus ve Bike Republic hakkında görüşleri almaktı ama caad 12 mi cayo mu sorusuna kaydı sonra işin içine ktm falan karıştı en sonunda da cayo ya da caad 12 diye bitti. :D Günlük diziler gibi macera dolu bir başlık oldu. Hâla cayo ve caad 12 arasında kararsızım ancak caad'e daha bi' yaklaştım.
Tekrardan teşekkür ederim ancak tapatalktan konunun kilitlenip kilitlenmediğini bile bilmiyorum ondan dolayı daha fazla entry girmenize gerek yok arkadaşlar. Teşekkürler yardımlarınız için :D

mağazanın sahibi Hasan abi dir dünya tatlısı samimi biridir mekanikte de Zafer var genç yaşına rağmen 15 senedir mekanikerlik yapıyor.

arkadaşımın cayo sunu taş izi gibi boya atmasından 2016 modeli ile değiştirdiler

cayo kadro sunu iyice araştırın ne kadar rijit ve hafif olacağını göreceksin. alü. bisikletlerin sağlamlığını da o kadar gözünde büyütme carbonun kırıldığı yerde alü de ezilir bükülür

@Yağız Gökmen

Ben konu kilit desem de yeni yorumlar geliyor, çok yardımsever insanlar olduğunu düşünüyorum burda. :) Çok sağol yorumun için, göz önünde bulunduracağım[emoji106][emoji106][emoji106][emoji4]

@Ozan k.

KMT de Focus gibi kadroyu yurtdışında yapıyor.. Sadece montaj ve boyama faslı Avusturya'da..

(link)

KTM'nin kendi sitesindeki Cycle Sport dergisindeki haberde sol sayfada yuvarlak içinde belirtiyor..

Bisikletlerin nerede üretildiği ile ilgili (link) adresinden bilgi alabilirsiniz.

Bu montaj işlerinin bir ülkede yapılması, sürekli olarak nedense pazarlama malzemesi olarak kullanılıyor, anlamak mümkün değil.

@Mert E. Teşekkürler, boyama vs videolarini gorunce orada uretildigini sandim. Malum markanin kendisi tayvanda uretildigini saklamak icin elinden geleni yapiyor.

Benim bildigim pinarello, colnago'nun en ust seviye karbon kadrolari, trek'in ust seviye karbon kadrolari, specialized'in sworks kadrolari tayvanda üretilmiyor. Geri kalan karbon ve aluminyumlar tayvanda... ama bu kötü birşey degil. Tayvanli giant ile merida zaten dunyanin en iyilerinden.
Eh burada da sworks veya himod kadronun farkini anlayip onun hakkini verecek adam pek yok. Dolayısıyla bunlar keyif işleri. Cani isteyen keyfine alir istemeyen de benim kadro tayvanda üretiliyormus diye uzulmesin iphone da cinde üretiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Merhaba, Focus Culebro 2.0 (alüminyum) kullanıcısıyım. Bu yüzden karbon focuslar hakkında yorum yapamayacağım fakat bisiklet cumhuriyeti'nin ilgisinden gayet memnun kaldım. Çok yardımcı oluyorlar ve çok iyi insanlar. Bisikletcumhuriyet'ini tavsiye ederim ama focusun karbon bisikletleri hakkında bir bilgim malesef yok :)

• Beğen
Geri