@beyhan.dikici
Kıbrıs'ta tanıdım. Bu spora bakış açımı değiştirdi. Her açıdan yardımcı oldu. 115 kilodan 72 kilolara düşmem içim çok iyi motive kaynağı. herşeyden önce sabırı öğretti..

herşeyi ona borçluyum.
@maserati2303
Teşekkür ederim.
@katran
Teşekkür ederim.
@Yağız Gökmen
Sram hayatımda hiç kullanmadım. En yakınımda Tunç abi sram red kullanıyor. Ama deneme fırsatı bulamadım. Kullanmadığım için bana göre şuan shimano gayet iyi. Görünüş olarak. Bakarsak bence shimano daha tatlı. Çünkü ona sahibim
@Fatih Çetin
Aman aman öyle deme

şöyle de keşke hepimizin böyle bisikleti olsa

teşekkür ederim.
@Ömer KARAN
Merhaba;
Öncelikle teşekkür ederim. Dura-Ace seti aynakol olmadan satın aldım. Bundan dolayı aynakol arayışına girdim. İlerisi için hem 10/11 sisteme uygun aynakol ararken bulduk kendimizi. İlk önce diş sayısına karar verdim. Ardından aslında rotor aynakol lara baktım. Ardından ebayden araştırma yaparken FSA lari gördüm. Karbon olması sebebiyle ilgilimi çekti. Ve bütün ilgimi bu aynakollar üzerine çevirdim. Tam o sırada forum da bu aynakol u satışta gördüm. Ve düşünmeden aldım. Seçim hikayesi böyle.
Esnemezlik olayına gelince ben alüminyum ultegra setli bir bisikletten bu bisiklete geçiş yaptım. Esnemezlik olayını ancak onunla kıyas yapabilirim. İlk denemem 10 kilometre ve yüzde 7 ortalama eğim olan yokuşta deneme yaptım. 1 gün önce alüminyum merida ile aynı yolu geçtim. Yokuş ortalamam tam olarak 5.2 km artış yaşadı. Tiagra dan ultegraya geçtiğim zaman daha önce aynakolun esnediğini çok net fark etmiştim. Aynı bisiklet üzerinde değişimdi çünkü. Zaman zaman ultegra da hafif esneme ler hissettim. Ama çok ama çok nadir. Focus Üzerinde aynakol esnemezliği ve kadro esnemezliği birleşince sizin istediğiniz sorunun tam karşılığını verecek kadar tecrübe edinmedim.
Ama bu bisiklet tüm haliyle gerçekten esnemezlik sunuyor. Gerçekten çok atak bir bisiklet oldu. Hızı çok çabuk artıp bunu korumasıda çok iyi. Kısmen yardımcı olabilmişimdir umarım.
@mutlu07
Teşekkür ederim. Kaplama işini hiç düşünmedim. Aslında gerek duymadım. Alüminyum bisiklet ile 6000 km den fazla sürüş yaptım ve ufak bir çiziği var sadece bunda gerçekten çok daha dikkatli kullanım yapıyorum.
Bugün yokuş antrenmanı sonunda eve geç kaldığını farkedip metroya binmek zorunda kaldım. Ankara'da metroya bisikletle nasıl binilir tecrübe ettim. Sadece en ön veya en arka vagona binebiliyoruz. Aklınızda olsun.