@sonererdem
Hocam teşekkürler mesajların için.
Websitem yok şu an için. Açıkçası pek de beceremiyorum o blog tutma işlerini. Yazmayı beceremeyenlerdenim.
O nedenle buraya devam ederim bütün fotoğrafları.
Daha önceki Specialized Tarmac başlığında da Polonya'da yaptığım antrenmanlardan bazı yazılar var, oraya da bakabilirsiniz.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=111454
Staj normal universite eğitiminin zorunlu stajı. Erasmus değişim programı ile gitmeye hak kazandım, buradaki bir firma ile de anlaştım. 3 ay boyunca staj yapacağım. Erasmus da hibe veriyor bana, belgeler için vs. kolaylık oluyor

Ev de aile yanı değil. Tek bekar bir ev arkadaşım var çalışan. Evi 2 odalı. Bir oda boş kalacağına kiraya vermeye başlamış bu şekilde.
Ama çoğu aile de gördüğüm kadarıyla benzer şekilde ev kiralıyor. Özellikle tek çalışanlar için zorunluluk gibi bir şey.
Burada odaya verdiğim kira ile İstanbul'daki evimin bütün kirasını + bütün giderlerini ödeyebiliyorum...
Dün Londra'daydım. Buradan trenle 20dk mesafe, öyle 3-5 saat gezmeye gittim. Şehir turu yaptım vs.
Dürüsteçe söylüyorum ki, dün o kadar saatte Londra'da, Türkiye'de toplamda gördüğümden daha çok bisiklet gördüm. Buna boğaz geçişi turları falan da dahil. Her yer bisiklet. Kafanızı çevirdiğiniz her yolda bir bisikletli var. Bu kadarını kesinlikle beklemiyordum...
Kapalı, tamirde olan yollarda bile bisiklet yolunu ayrı açık bırakmışlar. Tek yön yolların çoğunda diğer tarafa doğru bir şerit bisiklet yolu bırakmışlar. Çalışma nedeniyle bazı yollar sadece otobüs, taksi ve bisikletlere açık. Araç trafiğine kapatmışlar.
Özellikle saat 6 gibi (iş çıkışı) bisiklet yolları Tour de France pelotonu gibiydi. Yeşil yanıyor, 20-30 tanesi arka arkaya geçiyor. Diğer yön de aynı şekilde. Sonra boşalıyor bi trafik ışığı nedeniyle. Sonra tekrar 20-30 bisiklet...
Mesela burada küçük bir şehirdeyim bahsettiğim gibi. Ana yola paralel giden bir bisiklet yolu var. Kavşakların hepsinde yolun altına giriyor bisiklet yolu, ayrıca karşıya geçen tüneller de var.
Evden şehir merkezine kadar, sadece ana caddeye kadar arabalar ile beraber gidiyorsunuz. Sonra bir daha ne kavşak, ne karşıya geçmek için yola çıkmıyorsunuz.
Adamlar bisikletli rahat etsin diye neler yapmış...
Onun dışında hemen hemen bütün ana caddelerde ya yolun kenarında ya da ayrılmış bisiklet yolu var. Diğer sokaklarda da zaten araç trafiği yok, orada oturan insanlar hariç.
Dediğim gibi yarın sabah toplu antrenmanlardan biri var burada. Oraya katılacağım. Yağmurlu görünüyor hava ama, umarım iptal etmezler. Orada fotoğraf atar, bisikleti biraz daha spor amaçlı yapmanın nasıl olduğunu anlatırım.