Scudo Sports

FM-066SL (6.9kg)

kara şimşek hayırlı olsun, güle güle kullanın
yazıları nasıl sileceksiniz? akabinde tekrar boya gerekecek...

Scudo
Ne kadara mâl oldu Gökhan Bey ?

Hocam ne yaptın sen yahu! Dehşet bir şey oldu bu. Hem de zannediyorum Tarmac'ın çok altı maliyete gelmiştir.
Kazasız sürüşler dilerim.

Teşekkürler herkesin beğenileri ve mesjaları için :)

@MEHMETALİ
Yazıları az önce sildim. Tek gereken aseton ve biraz pamuk oldu. 3-4dk içinde bitti işlem.
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10273763_10152162832898772_1380398176539763961_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/1495455_10152162833028772_8067895128836881681_n.jpg

@Ali Ceylan

Maliyet olarak toplam maliyet çıkarmadım. Çünkü kadroset, gidon boğazı ve sele dışında bütün parçalar zaten elimde vardı.
Kadroset maliyeti ise;
800 dolar (kadro, maşa, furç takımı, sele borusu, paypal komisyonu, kargo) şeklinde ödedim. Bu fiyat üzerinden %20 gümrük vergisi ödedim.
Sele 35 dolar, gidon boğazı 35 dolar...

@Bilal Demir
Teşekkürler abi.
Tarmac kadroyu sattığım'ın üzerine çok bişey eklemedim açıkçası.
Fakat o alışveriş çılgınlığıyla gaza gelip yeni Garmin sipariş ettim. Bana en büyük maliyet o oldu açıkçası. Onun dışında sanırım kendi bütçemden 300-400TL gibi bir harcamam oldu, hatırlamıyorum tam. Yukarıda dediğim gibi kesin bir maliyet tablosu oluşturmadım.

Sıfır Tarmac kadroyla karşılaştırırsanız tabii çok çok uyguna geldi.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Gökhan Toros

:in: Bu yöntem çok iyiymiş. Akşama ben de boğaza girişeyim.

@Uğur S.

Ben uyum için yaptım işte.
Bir sonraki gidon bandı sökme operasyonunda da gidondaki yazıları sileceğim. Çoğu sökülmüştü zaten, çirkin duruyor.

Aslında Token jantların bazı detaylarından da pek mutlu değilim. Onu sadeleştirme yoluna gidebilirim, belli olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Şimdi anlamadım Gökhan televizyon mu ön planda, boya çıkarma işlemi mi? :)

Bir de senin bu bisikletin markasını ne zaman okusam aklıma Şener Şen'in çekirge tiplemesi geliyor, bilemedim niye.

@Mustafa Y.

İkisi bir arada;
Yeni bisikletimle sürüşten geldikten sonra, televizyonda bisiklet yarışı izlerken yine yeni bisikletimle ilgili bişeyler yapmak.
Daha ne olsun :)

Kungfu Panda demeyi düşünüyorum o yüzden bisiklete :p
Siyah Çekirge ya da :D

Projenizi buyuk olcude tamamlamis gorunuyorsunuz. Gercekten tebrik ediyorum. Bu sekilde uzun ugrasilar sonrasi, hele toplama olarak bir araya getirilen bisikletleri daha bir fazla begeniyorum ve sahiplerinin bu ozverisini takdir ediyorum.

Bisikletin mat siyah olusu, hatta neredeyse tamaminin siyah olusu hosuma gitti. Gizemli bir hava ve asalet katiyor sanki. Ben sahsen bisiklette siyah-kirmizi uyumunu oldum olasi begenemedim bu yuzden ornek fotodaki kismen kirmizi renklendirilmis kadroyu almadiginiz bence iyi olmus :)

Tabiki kimsenin zevkini asla tartismam.

Benim ilgilendigim diger onemli birkonu, T1000 kadro. Bir T700 kadro kullanicisi olarak, aralarinda ne derece fark oldugunu merak ediyorum. Tabi bunu ogrenmek biraz zor ama siz zamanla kullandikca kadro hakkinda yapacaginiz yorumlari merakla bekliyorum.

Tekrar hayirli olsun.

Hayırlı olsun çok güzel olmuş, güle güle kullan, umarım memnun kalırsın ki memnun kalacak gibisin

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Gökhan bisikletin cok güzel olmus, gercekten görüntüsü muhtesem. Insallah memnun kalirsin diyecem ama memnun kalinmayacak gibi görünmüyor. :in: Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.

• Beğen
Teşekkürler mesaj atanlara :)

@Onur Kuzik

Hocam teşekkürler.
Gidon bandı, garmin ve gidonun silinmesinden sonra geriye bişey kalmıyor sanırım.
Karbon jantları hala araştırıyorum. Belki öyle bir değişiklik de yapabilirim...

Kırmızı konusunda da, aslında desen olarak öyle olacaktı. Renge sonra karar verecektim. Belki koyu gri vs. de olabilirdi. Hatta ufak altın - gümüş detaylar. Ama dediğim gibi, hem bütçe hem süre olarak hoşuma gitmedi... Belki 2. kadro için.

Kadrolar dışında da, sanırım bire bir karşılaştırma yapmadan bir şey bulamayız.
Aynı kadronun hem T700 hem T1000 modelini bulmak lazım. Çünkü geometri ve diğer detaylar sürüşü çok değiştiriyor.

Bildiğim kadarıyla çakma kadrolar T400 kullanıyor.
Chinarello'ların kalitesini de, nasıl esnediğini de herkes biliyor. Oradan yola çıkılabilir biraz...

Bisikletiniz çok güzel görünüyor. Güle güle kazasız belasız kullanın. Bir dostumuz da, FM069 modelini aldı ve ultegra set ile kullanıyor. O da bisikletin esnemezliğinden şimdilik çok memnun.
Konunuzu dağıtmak istemem ama, bu konuyu takip edenlerden bir fikir alabileceğim için izninizle buraya yazmak isterim. Alakasız yazıyorsam lütfen uyarın, yeni bir konu da açabilirim. Yazın ingiltere de olacağım ve hem orada hem de gelirken getirerek burada kullanacağım bir yol bisikleti almayı düşünüyorum. Bütçeme göre cube agree gtc pro ya da merida scultra 904 den biri ( küçük bir ihtimal de giant tcr composite 2) üzerine yoğunlaşmıştım ancak ribble'ın R872 modeli (linki burada (link)) üzerinde de durmaya başladım. Yabancı sitelerdeki incelemeler de aralarında çok büyük farklar görünmüyor. Tüm bunların yanında bir seçenek de Gökhan arkadaşımız gibi hong fu dan temin ederek, yaklaşık aynı maliyetlere toplamak. Ribble'in bu modeli T800 karbon fiberden öncelikli olarak esnemezlik için tasarlanmış ve bikeradar'dan epey övgü almış. Türkiye'de ve forumda kullancısı yok büyük olasılıkla belki ama bu konuyu takip edenlerin fikrini almak isterim. Konuyu dağıtmış oluyorsam lütfen kusura bakmayın.

@Engin Sarı

Teşekkürler mesajınız için
Türkiye'de paylaşan görmemiştim ben hiç HongFu kadroları. Tek sanıyordum benim bisikletimi. Şaşırdım açıkçası.

İngiltere olunca, bence iş biraz değişiyor. Ribble ve PlanetX oldukça iyi fiyata güzel bisikletler veriyor.
Ama ben sizin yerinizde olsam, duruma göre mağazalardaki bisikletleri kovalardım.
Genelde showroomlar daha uygun fiyat veriyorlar, eski senenin bisikletleri için.
Bu şekilde bir fırsat yakalayamazsanız, o zaman Ribble mı HongFu mu diye düşünmek lazım.

İngilteredeki gümrük kurallarını bilmiyorum. Kadro için sizi uğraştıracak bir sistem var mı ona bakmak lazım.
Ribble benim bildiğim kadarıyla yine Çin'den getirtip kendi garantisi altında satıyor. Zamanında FM066SL'de satıyorlardı.
O nedenle aralarında pek fark olduğunu sanmıyorum.
Sadece müşteri hizmetleri, teslim süresi, kargo, gümrük, garanti gibi konular kalıyor ortada karşılaştırmak gereken...

Son olarak da; yazın ben de İngilterede olacağım bir aksilik olmazsa. 3 ay Stevenage şehrinde kalacağım. Yakınlardaysanız bi tur yaparız beraber müsait bir zamanda.

Sizin ki hala tek olabilir :) zira onun ki, FM069 arka çatal tasarımı biraz daha farklı biliyorsunuz. Haklısınız, mağazalarda seri sonu ya da bir önceki yıldan kalan bisikletler %30-40 indirimli oluyor. Ama uygun boy bulmak biraz sorun onda da. Bir de sezon başı, stoklar hızla tükeniyor. Dönüşe bırabilsem, yani eylül ayına doğru belki, daha indirimli olur. Ama orada bisikletle gezmek gibi bi planım var, o yüzden almam gerekecek gibi gidince. Kafama takılan sadece bilinen markalara (merida, giant, cube gibi) güvenip onların giriş düzeyindeki karbon bisikletlerine mi, yoksa e zincir mağazaların uzak doğulu fabrikalara ürettirip kendi markalarını yazdıkları (merlin, ribble, planetx, broadman gibi) karbon bisikletlere mi yönelmeli? Zira markalı giriş düzeyi karbon bisikletler (tiagra-105 ve giriş seviyesi jant setleri) ile ikinci grubun bir üst seviye donanımlı karbonları aynı maliyete tekabül ediyor.
Ben temmuz ayı başında Norwich de olacağım. Stevenage Londra'ya yakın bir şehir sanırım. Eğer ayarlayabilirsem, bu sene York'dan başlayacak TdF'nin açılış etabında orada olmak ve izlemek istiyorum. Eğer denk gelirsek, birlikte turlamak çok güzel olur.

@Engin Sarı

FM069 düşündüm fakat hem arka çatalın görüntüsünü sevmedim, hem de geometrisi bana uymuyordu.
69 aynı boyda daha uzun bir alın borusuna sahip, bu da bana uyum sağlamıyor. Bi boy küçük kadroya geçip, 130'luk boğazı aşağı doğru kullanmam gerekecekti. İstemedim onu.

Kadro seçiminde de, sizin de dediğiniz gibi marka mı yoksa fiyat/performans mı sorusu çok kafa karıştırıyor. 3 sene kadar Specialized kullandıktan sonra, bi sonraki bisikletimi büyük bir markadan almak istemedim.
O nedenle geçtim zaten Hongfu'ya.
Ağırlık, esnemezlik ve sürüş kalitesi olarak beni oldukça tatmin etti.
Geriye bir tek güvenilirlik kaldı. Eğer o konuda da sıkıntı çıkarmazsa, ben bundan sonra "bilindik" markalara para harcamayı düşünmüyorum.

Sizin yerinizde de olsam, ben Ribble kadrolara bakardım. Ya da PlanetX'deki Guerciotti/Battagin kadrolara.
Geometri olarak kanıtlanmış kadrolar. Kalite için de arkasında PlanetX var.
Bence güzel seçim olur.
Üstüne 6800 ultegra set ve güzel bi jant seti, çok da güzel olur.

TDF konusunda benim planım da o şekilde. Büyük bi aksilik olmazsa gideceğim.
Vize işlerini hallettikten sonra, kalacak yeri de ayarlarsam, bi sonraki iş otel ayarlamak olacak TDF için

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Kara Şimşek.. Güle güle kullanın :)

• Beğen
Garmin Edge 510'a bu hafta kavuştum;
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10269582_10152190537713772_1948598077734083091_n.jpg

Sram aynakolum da geldi. Ultegra'ya ek olarak bu aynakola oval yaprak takmayı düşünüyorum. Ha bir de GPX orta göbek de almam gerek.
Şimdilik kenarda bekleyecek bir proje olacak.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/10348309_10152190537533772_971353948199513813_n.jpg

Bu ise kışlık jant setim. 27-28C lastiklerle, 28-11 ile kullanılacak.
Bozuk havalarda ve kötü zeminlerde kullanmak için.
Şu an kullandığım Token jant setini de satılığa çıkardım. Onun yerine de 40-40, 40-56 ya da 56-56mm şeklinde bir jant seti alacağım.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10351257_10152190537623772_8932252153745763800_n.jpg

@Ömer KARAN

Kadrodan daha uzun sürdü ama geldi o da çok şükür.

Tuna Karahan da GPX göbek derdinden kurtardı beni. Onu da atlattık.
Oval yaprak almak kaldı sadece.

@Ömer KARAN

Kadrodan daha uzun sürdü ama geldi o da çok şükür.

Tuna Karahan da GPX göbek derdinden kurtardı beni. Onu da atlattık.
Oval yaprak almak kaldı sadece.

Geri