Scudo Sports

Fit 500 lastik,jant değişimi

Gökhan B.

Üye
Tepki
5
Bisiklet
Sedona
Tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olucak
Decatlondan Btwin Fit500 düz gidonlu yol bisikletini almayı düşünüyorum. (link)
Aslında bisiklet arayışıma şehir ve tur bisikleti olarak başladım. Sezon sonu olması, bütçemin kısıtlı olması,boyuma uygun (1.84) kadro seçeneğinin kısıtlı olması vesilesiyle Fit 500 ü seçeneklerim arasına aldım. % 90 şehir içinde asfalt yollarda kullanıyorum. Bazen 20-30 km lik kısa turlar yapıyorum. Ama malum yollarda olabilen badallar, çukurlar nedeniyle lastik kalınlığının en az 28 mm olmasını istiyorum. Fit 500 üzerinde 622x13c jant seti bulunmakta. Üzerindeki lastiklerde 700x23. Benim sorum tecrübesi olan varsa bu lastik ebatlarını 28 mm veya üzeri bir kalınlığa çıkarabilir miyim? Çıkarabileceksem eğer bunun için jant seti değişikliğine gerek var mı? aslında kadro olarak Triban 3 ile aynı sayılır(Maşa farklı). Triban 3 sahipleri de bilgilerini paylaşabilir sanırım. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi forumlar

Scudo
Fit 3 modelini kullanıyorum. Fit 3, Fit 5, Triban 3, Triban 5 kadroları aynı. Bu kadroya en fazla 28mm takabilirsiniz. Ama ben aldığımdan beri ön 23 arka 25 şeklinde kullanyorum. Uzun turlar da yaptım. Herhangi bir rahatsızlığını görmedim. (Bence) değiştirmeniz gereksiz.

Yine de siz bilirsiniz.

@Gokhan B.

Eğer 13c ise jant ölçüsü gerçekten, o zaman en kalın 25mm kullanabillirsiniz.
(link)

Bu bilgi iyi oldu. Akşama jantlara ben de bir bakayım 13c midir diye.

@halil ibrahim duran

Buradaki 13c lastik değil de jant ölçülerindeki 622x13c. "C" olması içten içe ölçü olduğunu gösteriyor.. ;)

Gereksiz mesaj. Silinsin lütfen. Zira, Edip Bey aynı şeyi bir üst mesajda yazmış.

biliyorum yahu

13c biraz garip geldi

13c= 18-28c arası kullanabiliyormuş, böyle hesaplayınca çok aşırı mantıksız da gelmedi

@halil ibrahim duran

Yok, evet biraz ince kullanmış.
Fulcrum'larda mesela 15c ölçü genelde..

@Edip Dinçer

Ağırlığı azaltmak için falan mı acaba? Sadece Arka jant iç ve dış lastik olmadan 1253 gr geliyor.

@Uğur S.

Çok da hafif değil aslında :).
Belki Fit modeli olduğu için tasarımını/üretimini yapan da fit'liğe takmıştır; "HER ŞEYİ İNCE OLACAK ULAN!" diye feveran etmiştir.

Evet değil. Ama 15 kullansalardı daha ağır olacaktı :) Hiç olmazsa... diye düşünmüş olabilirler.

demek ki neymiş
tatildeysen ve yeni uyandıysan böyle konulara yazmayacaksın :D

aklım ghost cross jantına gitti

giantta 622x15 var aynen

şu anki token de galiba öyleydi

@Uğur S.

hafiflik kaygısıysa başarılı olamamışlar :D
ortalama fulcrumlar 1700gr civarı çifti

@Edip Dinçer

Bu linki ben de incelemiştim. 622x13c janta ideal olarak maks. 25mm lastikler takılabiliyor. Forumlarda 28mm lastiği arka tekerde kullananların mesajları da var.Ancak biraz zorlama oluyor sanırım. Merak ettiğim başka bir konu da kadro boyu büyüdükçe bisiklette kadrolar kalın lastiğe daha müsait oluyorlar mı acaba? Bir başka deyişle kadro büyüdükçe lastiğin kadroya sürtme ihtimalinin azalması mümkün müdür? Ben kendim için 57 kadro bakıyorum, sanırım 60 kadroyu da sıkıntısız kullanabilirim. Btwin ölçü kataloğuna göre 57-60 kadro da olabiliyor.

kadro boyu ile lastiğin girdiği genişlik farklı şeyler

onu geçin kumpas fren bacaklarından dolayı en fazla 28 kullanabilirbiniz, daha genişi fren bacaklarına sürter

@Gokhan B.

Olmaz. Ben 60 kadro kullanıyorum. Görebildiğim kadarı ile bu kadroya 28'den büyük lastik takamam. 28 sınırda kalır.

triban 3 kullanıyorum.. Bianchi slr200 ün jantlarını taktım. hergün işe gidip geliyorum. Üzerinde 700-28 var... gayet memnunum, eğer zırhlı bir lastik alırsanız hiç problem olmadan kullanabilirsiniz.

13c aksium var.700*38 takılı şu an.İnce bir fren-pabuç ayarı gerektirdi sadece.Yarın schwalbe CX comp 700-35 e geçiyorum.

Cevaplar için teşekkür ederim. 622x17c veya 622x19c ebatlarında jantları biraz inceledim. Fiyatlar çok pahalı geldi. Tavsiye edebileceğiniz bu bisiklete uygun görece daha dayanıklı, uygun fiyatlı (sık akort ayarları ile uğraşmak istemiyorum) jant seti var mıdır?

Geri