Scudo Sports

Fıstık ezmesi beni uçuruyor

@Godzilla
Dogru demiş kuş yemi gibi tadı var :D Lahmacun yiyin :D

Scudo
@Auron Sanchez

Hocam kadin ya isinde Türkiye"nin en iyisi yada bizi kekliyor :D

dogru söylemis kadın yulaf at yemidir normalde :)

Şu andaki yulaf ezmesi işlenmiş gıda olduğundan zararlı diyor.

Aslında kadın temelde işlenmiş gıda yemeyin diyor.

Yoksa o zararlı bu zararlı demesindeki temel şey bu.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Godzilla
Canan Karatay'ı çok fazla dinlememekte fayda var. Kadın bi şeyler söylüyor, teorik olarak belki çok haklı ama bazen öyle bi şekilde ifade ediyor ki, beslenmeden ve spordan hiç anlamayan insanlar için çok zararlı hale geliyor söyledikleri.

Yer Fıstığı vs Soya Fasulyesi

https://i.hizliresim.com/Y49mD6.jpg https://i.hizliresim.com/aXAmLz.jpg

@Özgün

kavanozu yanımızda taşıyamayız ki yer fıstığı alıyorum yanıma yarım kilo 1 hafta yetiyor çantada taşıyorum

@Godzilla
images (2).jpg

@Ahmetgitar Efsaneymis resim Ahmet abi :D

Hiç gülecegim yoktu, bu kadina bir ara yasak gibi biseyler koyulmustu sanki.

Canan Karatay Hoca hakkındaki yaklaşımı fark edince bu başlıkta kendisinden bahsettiğim için pişman oldum.
Forum moderatörünün yetkisi varsa, içinde Cana Karatay'dan bahsettiğim bu topicteki yazılarımın kaldırılmasını & silinmesini talep ediyorum.

Bir refleks olarak yazmıştım, herkes bildiği yoldan devam etsin, selametle

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@BarisBJK alınacak bir şey yok. Esprili bir başlıkta espri yapıyoruz. Canan Karatay da doğru şeyler söylüyor olabilir. İşe yarar önerilerinden beğendiklerinizi yazarsanız dikkat de ederiz.
Yani özel olarak Canan Karatay'ı kötülemek gibi bir şey söz konusu değil.

Ama lafı gelmişken bu tip medyada sıklıkla diyet ve beslenme uzmanlarının bu konularda seslerinin bu kadar çok çıkartılması bana kapitalist bir tuzak gibi geliyor.
Genel olarak milletimiz hareketsiz ve haliyle obezite yaygın. Böyle olunca da diyet programları, kitapları ilgi görüyor korkunç bir pazar oluşuyor.

Herkes sağlıklı beslenme diyor ama kimse sanayinin bu derece korkunç boyutu insanları kansere yakalıyor demiyor.

Herkes kilo vermek için şu kitabı alın okuyun, az sonra haberlerde şunu izleyin diyor da kimse ya arkadaş oturun bisiklet sürün, asansör kullanmayın, saçma sapan otomobil bağımlısı olmayın demiyor.

Vatandaşın çoğunluğu günlük 1 dolar altında yaşarken yiyecek yulaf bile bulamazken bunlara gözleri kapatıp protein diyetleri, beyaz et diyetleri, salata şeyi, daha doğrusu bunların perde çekilmiş gözlere bu kadar sokulması doğru gelmiyor.

Canan Karatay da yukarıda görüldüğü gibi hamur üzerindeki yağlı eti löp löp götüren şişman bir ablamız.
Çok da şeetmemek lazım.

Şekerin, unun, tuzun sağlıksız olduğunu da zaten babaannem de biliyor. Bunları dolaylı anlatarak pirim yapmaya gerek yok.
Canan Karatay için demiyorum. Medyadaki diyet çıkarcılığını yeriyorum kendimce.

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@Ahmetgitar

Hocam sonuna kadar katılıyorum.Nihai amaç bildiğimiz şeyleri ekstrem ve dikkat çekici örnekler üzerinden anlatıp muayene ücretini yukarı çıkarmak.Maalesef piyasa böyle çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Fıstık ezmesi baktım marketten biraz önce. Calve ve gold markaları var.
350 gr ı 10 ile 25 TL arası.
İçinde şeker dahil bir sürü katkı var.
Hanıma sordum. evde kendi yapıtığım var fıstık ezmesi dedi.
Ve maliyeti de hazır satılanların yarısı kadar.
Hiç bir katkı yok. Tadı muhteşem.

Fıstık ezmesi mümkünse almayın ve kendiniz yapın arkadaşlar.:):)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Favorim pekmez+su ve tahin+pekmez bu ikiside beni uçuruyor . Enerjimi atamadığım için hocadan izin alıp okulu turlamiştim .
Birde pekmez+su ikilisini içtiğim gün ateşim 39.7 derece olmuştu ve hala yuruyebiliyordum . Normalde 38 i geçse çok halsiz olurum .

Birçok tarif verilmiş bende kendi tarifimi paylaşmak istedim tadı gayet güzel oluyor.

İki 50cl'lik bira bardağı (ilk yaptığımda bu ölçüyü kullandım artık değiştiremiyorum :) ) çiğ fıstık az kavrulup kabukları soyulur ve blendera atılır. Üzerine 2,5 yemek kaşığı zeytin yağı ve 3 kaşık balık sırtı (yani full dolu kaşık) keçiboynuzu tozu (kalitesiz bal yada pekmezden daha sağlıklı bir tatlandırıcı diye düşünüyorum) atılır. Sonra istediğiniz kıvama gelinceye kadar çekilir (ben küçük parçalı seviyorum daha güzel oluyor)

Afiyet olsun :)

Marketteki fistik ezmerine baktim. Calve ve adini hatirlayamadigim bir Amerikan markasi vardi raflarda. Ikisinin de icinde palm yagi, margarin ve glikoz surubu var. Calve'nin sekersiz olaninda da margarin var. Durum boyle olunca fistik ezmesinin tadi kacti benim icin. Kuruyemisciden tuzlu ve tuzsuz fistik alirim hep. Ikisi de kavrulmus oluyor. Fistigin kavrulmamis olanindan bulmaya calisacagim bundan sonra.

Fiskobirlik findik ezmeside %30 seker arkadaslar. Makul miktarda seker olsa hadi neyse derdim ama bu kadari cok fazla.

@A.Tahsin

@Auron Sanchez

Polmak(Polmar?) marka fistik ezmesini bugun markette gordum. Turkce peynir alti suyu, ingilizce whey yazmislar. Whey dedigimiz sey peynir alti suyunun icinde bulunan sut proteini, hic bir yan etkisi yok. Hatta spor yapanlarin alabilecegi en iyi protein.

@A.Tahsin 'e ozel mesaj atmistim, buraya da yazayim. Yuksek ihtimal bundan sonra ben de cig fistik alicam. Biraz pekmezle karistirinca guzel olur diye dusunuyorum. Su anda aklima gelen en dogal ve tatli fistik ezmesi bu.

@celikkadro dostum tadı hoşuma gitmedi ne yalan söyleyeyim :D Yani sade yiyemem ben onu, kötü değil de böyle nasıl desem. Hani tavuk göğsü yersin ya böyle kupkuru olur sürekli su içmek istersin yoksa yiyemezsin aynı onun gibi bir his oldu bende :D Balla, muzla karıştırıp bir şey yapmak gerek onu :D

@celikkadro

Aynen dedigim gibi 5kg 45 tl kiyilmis halde cig piyasada kavrulmus ya da kabuklu olanlar ortalama 14tl kg fiyati

Geri