@BarisBJK alınacak bir şey yok. Esprili bir başlıkta espri yapıyoruz. Canan Karatay da doğru şeyler söylüyor olabilir. İşe yarar önerilerinden beğendiklerinizi yazarsanız dikkat de ederiz.
Yani özel olarak Canan Karatay'ı kötülemek gibi bir şey söz konusu değil.
Ama lafı gelmişken bu tip medyada sıklıkla diyet ve beslenme uzmanlarının bu konularda seslerinin bu kadar çok çıkartılması bana kapitalist bir tuzak gibi geliyor.
Genel olarak milletimiz hareketsiz ve haliyle obezite yaygın. Böyle olunca da diyet programları, kitapları ilgi görüyor korkunç bir pazar oluşuyor.
Herkes sağlıklı beslenme diyor ama kimse sanayinin bu derece korkunç boyutu insanları kansere yakalıyor demiyor.
Herkes kilo vermek için şu kitabı alın okuyun, az sonra haberlerde şunu izleyin diyor da kimse ya arkadaş oturun bisiklet sürün, asansör kullanmayın, saçma sapan otomobil bağımlısı olmayın demiyor.
Vatandaşın çoğunluğu günlük 1 dolar altında yaşarken yiyecek yulaf bile bulamazken bunlara gözleri kapatıp protein diyetleri, beyaz et diyetleri, salata şeyi, daha doğrusu bunların perde çekilmiş gözlere bu kadar sokulması doğru gelmiyor.
Canan Karatay da yukarıda görüldüğü gibi hamur üzerindeki yağlı eti löp löp götüren şişman bir ablamız.
Çok da şeetmemek lazım.
Şekerin, unun, tuzun sağlıksız olduğunu da zaten babaannem de biliyor. Bunları dolaylı anlatarak pirim yapmaya gerek yok.
Canan Karatay için demiyorum. Medyadaki diyet çıkarcılığını yeriyorum kendimce.
Selamlar.