Scudo Sports

Finlandiya

Finlandiya'nın en büyük mağaza/alışveriş merkezi orası mı?

Bisikletin çok güzel. Yalnız ağırlığı 9.5 kg civarı demişsin. Bu bisikletle yokuş çıksan seni çok zorlar mı acaba? Yani, bisikletin ağırlığı çok büyük dezavantaj olur mu acaba?

Scudo
35531882_359770021094262_2703556688765517824_n.jpg
@Alias mağaza olarak evet xxl ıyı bı mağaza.. onun dısında stadıum ve intersport var.. ama xxl genel olarak her turlu spor malzemelerı nı satıyorlar. bısıklet ve malzemelerıde de var.. bu yer alısverıs merkezı ıcınde ama ufak alısverıs merkezı olarak en buyuğu degil. yenı aldıgım gogus bandı ıle 10 a yakın vıdeo cektım sanırım bugun havanında guzel olması ıyı oldu oyumu kullandım sonra gezdım bıraz etrafı size göstermek ıstedım yasadıgım ulkeyı.. benım bısıklet suan 9.50 kg finlandiya da cok fazla rampa yok ama yokuslar elbette yorar bısıkletın ağırlıgı onemlidır. bundan sımdı crosway a geçsem heralde benı aşırı yorar :) neysekı kışın artık bısıklet kullanmamaya karar verdım. o yuzden road bıke dedım mı en fazla 9 ve altı olacak bence. yanı max 9kg cıvarı olursa 8 ve altı 7.5 tabı carbon jantlar gerekıyor hali ile ama bazı markalar var fıyatlar sıfırları 1400 euro cıvarı ben bısıkletı pazarlıkla cok ucuza düşeş aldım 2 el bi saınt petersburglu rus arkadas dan sonucta amator kullanıcıyım.. yarıslara vb. katılmıyorum. bunu degıstırıdıgımde yenı kadrolu bı merıda alcam ama ılerde suanlık sehır ıcı gezıntı ve spor yapmamda yetıyor ayrıca iş e de bısıklet ile gidiyorum yaz aylarında.. selamlar.

sticker landık bugun biraz daha

35646164_359770094427588_57800664847220736_n(1).jpg

35531882_359770021094262_2703556688765517824_n.jpg

35497232_359773837760547_5042038378527195136_n.jpg

Cocuklugumda ben de cok yaptim ama yayalarin arasindan bisiklet surmeyi hos karsilamiyorum artik. Olabildigince bisiklet yolu, yoksa trafikte mumkunse en sag seritten gitmeyi tercih ediyorum. O da olmuyorsa mecbur elimde suruyorum bisiketimi. Bu sekilde kullnmamanizi avsiye eder ve olusabilecek kazalarin onune gecmenizi oneririm. En azindan bir kisminin.
Iyi gunler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Alias
XXL bildiğin Türkiyenin decathlon mağası ile aynı. Tek farklı tanınmış bütün markaları toptan alıp ucuza satması :)

Bende 2 tane yol bisikleti var. Bir tanesi Merida 9 - 10 kilo arası birşey ağırlığı. Diğeri 7.2 kilo. Ağır olan bisiklet ile daha rahat yokuş çıkıyorum zira onda 50/34 aynakol 32 Ruble var. Hafif olanda 53/39 aynakol 25 ruble var ve bu bisiklet ile zorlandığım yokuşları diğer ağır bisiklet ile banamısın demeden çıkıyorum. Elbette bisikletin ağırlığıda önemli ama ağırlıktan önce kullananın performansı ve bisikletin donanımları daha önemli bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Alias ve Cemal Ç.
@Bigpatron selamlar merida nın modeli nedir? eger bısıkllet ile fınlandıya helsınkı ye gelirsenız haberım olsun :)

@CmlCLK tehlikeli bişey yapmıyoruz asla , sehır ıcınde helsınkı de bazı yerlerde bısıklet yolu yok yanı ınsanların arasından yavasca gıdebılırsınız dıkkatli olmak lazım elbette dedıgınız gibi. benım bisiklet çok dengeli gercekten vıdeo da hızlı gidiyomuşum gıbi geliyor ama aslında oldukca yavas dıkkatli kullanırım. tabı kaza herzaman geliyorum demez heryerde hersey olabilir. bu ulkeye geldıgımden berı bısıklet ustundeyım ama yaz / kış o nedenle iyi tanıyorum sokaklarını yollarını.. selamlar.

@eray.hayta

Merida Ride 90. Öyle ahım şahım bir model değil :) Claris grup set var üzerinde, işe gidip gelirken kullanıyorum :) Resimdekinin aynısı (Resim bana ait değil elimde resim olmadığı için netten buldum bunu)

meridaride90.jpg

vlcsnap-2018-06-17-22h02m50s272.jpg
@Bigpatron ride 90 biliyorum

vlcsnap-2018-06-18-00h02m48s676.jpg

bisikletimi bugun sattım arkadaslar yabancı bı kadın aldı begendı ama boy 175 felandı kadının 54 cm sanırım M/L uygun geldı. benım boy 170. cıvarı .. neyse paramı koydum cebime artık yenı merida bakıyorum :)

bi süre videolar yok arkadaşlar yenı ne alsam dıye dusunuyorum bakınıyorum veya turkıye ye geldıgımde de alabilirim ıyı paraya sattım sayulır 2el alıp %100 kar ile satıldı.Allah bereket versın ne dıyım.

@eray.hayta
Forum halkina sesleniyorum, cok ama Cok üzücü bir haberle karsi karsiyayiz. :(:(:eek::acpsnr::acpsnr::acpsnr::mad:
Yeni videolarinizi sabirsizlikla bekleyecegiz.

@Murat Cömez sana ekmek çıkmaz burdan forumun provakatör ü seni gene boş konuşuyosun burda ortalığı karıştırmak için neyse vakit kaybı bi insansın

:koptum:hobi amaçlı çekiyorum zaten amatör olarak bisikleti iyi okuttum dün 4500 tl ye :p kamera artık zıpkın ile dalarken çekicem turkiye de bu yaz :) artık masmavi su dayım .

@eray.hayta
Finlandiyada gercekten 4500TL ye iyi okutmussun.:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum: Finlandiyanin yeni para birimide buarada hayirli olsun.

DIP NOT: Bos konusmuyorum, senin gibi eski üyeliginde forum halkina hakaret eden, 6 senede finlandiyayi vatanina degisen ve türkiyeyi gömen üyeleri tanisinlar diye yaziyorum. Ama sen kendini inkar etmede israrlisin ve simdi ise iyi vatan sever rolüne girmissin ama malesef seni forumun %90 üyesi taniyor, sadece ya cakma ikinci üyeligin var yada arkadasin olan o bir kisi seni destekliyor.

Kolay gelsin finlandiyali üye.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ergen misin sen yaş kaç.. 6 sene değil 2010 da geldim finlandiya ya.. joulukuu zamanı yani.... christmass .. parayi Türk parası karşılığı yazdım cahil. Memlekette Euro 5 desen 800 eurocuk :) ediyor. Finlandiya çok pahalı bir ülke alım gücü yüksek ama gene kur a vurursak uçuk oluyor fiyatlar.. benim bisikleti Sporcu öğretmen finli bi kadın aldı. 250 euro ya almıştım zaten 2 el 1 ay kullandım.. fena değildi tecrübe oldu.. runko koko yani kadro boyu 54 56 cm bana biraz büyük geliyordu. Bisiklet hakkında yazıcaksan yaz buraya forumu kirletme.senle laf yarışına giricek değilim vaktim yok. Bak ben Türk üm sıkıntı yok sen kendine gel. Saygılı olmayı öğren . Gelip laf atıp suçlusu biz oluyoruz. Tr den 2500 km öteye türk bayrağını dik görelim senide biraz.. kim ne kadar vatanını seviyor. Atıp tutma insanları tanımadan.. cidden Üzücü bu konuşmaların.ben Atatürk çü vatanseverim.özgrçmişimi yazacak değilim ama evim annem babam türkiye de var buraya kaçanlar dan değilim jandarma olarak askerlik yaptım tr de doğu da işallah türkiye düzelir asgari ücret ve alım gücü artar dolar euro düşer türkiye hep iyi olsun diye düşündüm :p Beni para pul satın alamaz.:cool: kendınıze iyi bakın selamlar

@eray.hayta hocam yazıyı okumaya çalışırken beynim yandı resmen. biraz imlaya dikkat etsek?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@srdrmrs abı selamlar şu saçmalayan adama kızdım trendeydım işden cıktım yazdım telefonla görunce kusura bakmayın bu arada yenı bisikletler keşfettim.. benım size 'ım S miş. S size bısıklelerı begendım ozellıkle bugun Focus marka focus cayo modeli fiyatı ındırımlı 899 euro ydu.. Small size i cok begendım hafıfde.. merida yı bırakıcam gözukuyor :)

@eray.hayta

- Ergen misin sen yaş kaç..
- Yok ergen degilim, Yasimi sormussun dogru dürüst bakarsan yasimi göre bilirsin.

- 6 sene değil 2010 da geldim finlandiya ya
- Kapanan üyeligiginde 2012 demistin ha bu arada o üyelik senin degilse ozaman senin yasadigin yerde eski bisikletini kullanan, ayni sehirde yasayan birisi daha var. Tesadüfen onun soyadida Hayta idi, arastir derim ayni sehirde ayni soyada ve ayni hbilerle ugrasan kisiyi tanimak istersin bence hatta oda ayni senin yaptigin yerde yapmisti askerligini.

- parayi Türk parası karşılığı yazdım cahil. Memlekette Euro 5 desen 800 eurocuk :) ediyor. Finlandiya çok pahalı bir ülke alım gücü yüksek ama gene kur a vurursak uçuk oluyor fiyatlar.
- 800eurocuk ediyorsa ne olmus, 800€ cok paramida öyle cuklu muklu yaziyorsun.;)

- Bisiklet hakkında yazıcaksan yaz buraya forumu kirletme. senle laf yarışına giricek değilim vaktim yok. Bak ben Türk üm sıkıntı yok sen kendine gel. Saygılı olmayı öğren . Gelip laf atıp suçlusu biz oluyoruz.
- Ben bu forumu kirletmiyorum merak etme, ummadigin ve ulasamiyacagin bisiklet konulari acmisligim var benim burada, Bende tüküm ve kendimdeyim aksine senin kadar da saygisiz degilim. Ben laf atmiyorum sadece sen delikanli gibi evet diger üyeligimde hatalar yaptim ama sucumu anladim ve bu üyeligimde o hatalari yapmamaya gayret gösterecegim diyemiyorsun.

- Tr den 2500 km öteye türk bayrağını dik görelim senide biraz.. kim ne kadar vatanını seviyor. Atıp tutma insanları tanımadan..
- Sen 2500km ötede bayragini dikmis olabilirsin ama gsenide görelim demen biraz komik olmus, inan bana sen daha dogmadan önce ben vatanimdan 3500km uzakta bayragimi tanitiyordum. Ha birde ben o 3500km uzaga senin gibi sonradan gitmedim.;) iste aramizdaki fark, ben seni tanidim ve yüzüne olanlari yazdim benim gibi seni daha cok taniyan oldu bu forumda ve aksine sen beni tanimadan atipn tuttun.

- Beni para pul satın alamaz.:cool:
- Evet haklisin seni para pul satin alamaz seni finlandiya almis.:koptum::koptum::koptum::koptum:

@Murat Cömez
Murat abi, yaklaşık 3 yıl yabancı bir ülkede yaşadım. Ama inan insanların biraz para görünce vatanlarını, ülkelerini kötülemelerini aklım almıyor. Ne yani maddi imkanlarım arttı diye ülkem hakkında mı atıp tutayım? Bu çok saçma olur. Ayrıca çağ farkı var falan demiş, madem çağ farkı var o zaman neden benim ülkemi kötülemek için 'çaba sarfediyorsun' diye sorarlar insana. Ki çağ farkı görmek istiyorsa o ülke 'TÜRKİYE' değil.

Paranın kölesi olmak deyimi buradan geliyor galiba, çok şükür ayağında ayakkabısız askerlemiz 'biz kurtulalım diye' o kadar yokluk içinde savaşıp ülkemizi kurtardılar. Acaba bizim için savaşan o güzel insanlar buraları okusalar ne derdi acaba? Bizim için bile bile ölüme karşı yürüyen hatta koşan insanlara bakıyorum bir de eli para görünce ülkemi kötüleyen insanlara.

Ayrıca avrupa ve insanlık kelimeleri aynı cümle içerisinde kesinlikle kullanılmamalı, bugün afrikada yılda kaç milyon çocuk açlıktan ölüyorsa katili avrupa ülkeleridir.

Acaba sen ne düşünüyorsun abi? Bildiğim kadarıyla çok uzun yıllardır yabancı bir ülkede yaşıyorsun, maddi imkanların iyi diye hiç kendini diğer insanlardan üstün görüp sadece 'paran olduğu için' ülkemizi karalama ihtiyacı hissettin mi? Cevabın kesinlikle hayır bundan eminim. Para için yapılırmı bu?

Gece gece çok üzüldüm şuanda mesela, bir tarafta yiyecek ekmeğim olmasın yeterki vatanımız olsun diye düşmanla çarpışan askerlerimiz diğer tarafta para için herneyse...

@eray.hayta Eray kardes ; Hepimiz senin daha evelki o herkese hakaretler yagdiran üye oldugunu biliyoruz. Murat Çömez bunu vurgularken sadece senden, en azindan kendine durust olmani ve özur dilemenin bir erdem oldugu gercegini hatirlatiyor . Sen hala Seda sayan show tarzı konusmalar yapiyorsun. O senin buyugun bi kere bunu unutma , madem sana sert cikti alttan alman daha iyi.Hakli oldugu noktalari da daha evel eski uyeliginden biliyoruz.
Lutfen toparla kendini

arkadaslar kusura bakmayın bu tanımadıgım ama bana ıftıra atan herıfe gene konu dısında cevap verıyorum zamanınızı aldıgım ıcın ozur dılerım ama bu adam gene atıp tutuyor hakkımda asılsız iftiralar !

@Murat Cömez utanma felan yok sanırım sende! benı fınlandıya felan da almadı. senı neresı aldı ? aldıysa anlat dınlıyelım? senı tanımıyorum sende benı tanımıyorsun. tanımayada felan gerek yok yazdıklarından belli oluyor herkez karakterı kişiliği... ee yaşın bızden buyukse muhattap olma ozaman buray gelıp abuk subuk seyler yazma. ha buraya ılk acılan topıc e gelıp bısıklet dısında hıcbırseye/kımseye 1 kelime etmedım. (özel hayat vs. ) senın gıbi hasta ruhlu ınsanlar gelıp kişisel hakaret yazdı .cevap verınce de suclu bız olduk.ınternet ortamı olmasa senın gıbılerle zaten muhattap olmucaz. paraya gelınce bu bısıklet için ıyı para bence 2 el satışda.. git araştır 2el pıyasasını :) 250e ye aldıgım bısıkletı 800e satıyorsam bu kardır. ıyı paradır :) onuda anlamayacak kadar zekan yokmu? neyse ben bu forum a eglencesıne sadece bısıklet hakkında konusmak ıcın kayıt oldum senın gıbı lerle muhattap olup bos bos konusanlarla degil. ( sitenın adresıne bı bak yukarda )

ps : 2012 de finlandıya ya gelmedım/yazmadım.. 2010 chrıstmast da gelmıstım .. adam da okuma özürlülüğü var :komik: yalan makınesi adam

son olarak bak unutma senın gıbıler yuzden yurtdısında turklerle kımse muhattap olmuyor ! bısıklet hakkında buraya yazı yazmıcaksan kes boş konusmayı artık ! :harika: bırbırmızın vaktını çalıp , uzatmayalım!

@mariokaldato selam kusura bakma da ben kımseye tek kelıme hakaret etmedım burada hayatımda da etmem eger hakaret edılmedıkce..etsem özur dılerım ama etmedım. benı burda hakaret eden bırısı olarak algı yaratıp gösteremezsın ! ayrıca bısıklet dısında tek bısey yazmadım foruma.. ama buraya gelıp tahrık eden laf atanlar ı görmussundur.. bızım mıllet kadar bos ıslerle ugraşan bı mıllet yok dunyada! bırbırıne laf atar ve çekemez iftira atar gerçek hayatta hıcbırı yok ama klavye den yapıyorlar bunları ! bu tur muhabbetlere vaktım de yok kısıtlı zamanda zaten sohbet edıyoruz burda onuda kirletip kımsenın zamanını çalmayalım! selamlar !

@TORUKOJİN '' bır konuyu olayı elestırmek ulkeyı kötülemek anlamına gelmez. kötü olan sey zaten kötüdür ve yalnıstır. yalnısı dıle getırmeyende dilsiz seytandır. dogru neyse odur. hak neyse o olmalı .. herzaman dogruları konusucaz elbette.. bu ettıgın tehlikeli cumle ıcın yanı ülkemizi karalama '' felan dıkkatli konuşmaya davet edıyorum sizi. burda kımseyı zan altında bırakmayın sakın ! cok merak da edıyorsan ha karalayan görmek ıstıyorsan eğer gel senı götürüp göstereyım yurtdısında neler oldugunu kım turkıyeyı karalıyor kötülüyor felan.. kımseyı ortaya böle yazıp lekelemeye hakkı yoktur. selam

Finlandiya iyi hoş ama taharet musluğu yok be..
Bisikletin güzel ama o apaçi işi çıkartmalar ne öyle?
Hele o renkli bant iğrenç..
O malum üç renk bir araya geldimi kusacak gibi oluyorum...

@eray.hayta Bu durumda geçmişte forumda üyelik açıp ülkemize ve ülkesine, halkımıza ve halkına, forum üyelerine, benim 'ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMA' haraket eden şahısta 'dilli şeytan' oluyor...

@TORUKOJİN sen iftiracı bır yalancısın veya şizofren felan olmuşsun. gecmıs olsun dıyorum gülüyorum sadece :kptmya: Bayrak sadece senın mı ? sana mı aıt ? gene iftira ediyosun vatan mıllet bayrak uzerınden.. Kimse kimsenın vatanseverlıgını tartışamaz. o bayrak sadece sana aıt degil. bayrak hakkında bu hassasiyetınızı diğer ulke bayrakların da göstermenızı dılıyorum.. hıc bu konuları uzatmayalım.

ha aklıma geldi ulen bayrağa laf atıcak olsam bisikletime ekstra para verıp neden bayrak yapıştırayım !! bı bak bakalım fotolara ne bayragı var bısıkletın ustunde..

Geri