@Alias Sevgili arkadaşım daha önce kapanan konuyu okuyup, inceleme fırsatım olmadı. Kardeşimiz kendi ülkesini ve insanlarını küçümsemeden, gördüğü ve yaşadığı güzellikleri bizlere aktardıysa ve bu sebeple yoğun bir tepkiyle, hatta linçle karşılaştıysa daha önce de yazdığım gibi bunu yanlış buluyorum. Aksi olarak ülkesini ve insanlarını amiyane tabirle gömdüyse, onun yaptığını daha da yanlış buluyorum. İnsanlar mensubu bulundukları toplumları eleştirebilmeli tabiki de. Ancak bunu yaparken yanlışları düzeltme yollarını araştırmalı, elindeki imkanlar dahilinde doğruları sunmalıdır.Maalesef bu ülkede saygısızlık, adam kayırma, rüşvet, plansız yapılaşma, hayvan işkenceleri, çocuk tacizleri, kadına şiddet vb. gibi iğrençlikler çok çok eskiden beridir var. Önemli olan bunları kullanarak içinde bulunduğun toplumdan utanarak eleştirmek değil, bu kanayan yaraya çare olmanın yollarını bulmaktır. Batı bugün insan haklarından tutun da hayvan haklarına, şehirleşmeden tutun da eğitime kadar çok çok ileri seviyede. Onlar bu noktaya nasıl geldiler ilkönce buna bir bakmamız lazım. Batının modernleşme tarihine baktığımızda, modernleşmenin tabandan tavana doğru bir yol çizdiğini görürüz. Bizim modernleşmemiz ise Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyet döneminin tamamı dahil tavandan tabana doğru bir yol çizer. Sözün özü sevgili dostum biz bireysel olarak tepedekileri değişime ikna edemediğimiz sürece, sivil toplumu hayatın her alanında yaygınlaştıramadığımız sürece başarı olma şansımız yok. Bu yolda karşımıza tıpkı o kardeşimizi( haklı veya haksız olarak) yabancı hayranlığıyla suçlayan dostlarımız gibi insanlar çıkacaktır. Burada bize düşen onları yanlış düşünmekle suçlamk değil, kendi düşüncelerimizin neden doğru olduğu konusunda ikna etmektir. Çünkü medeni insanlara karşı galibiyet ikna ile olur. Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.
@Alias Sevgili arkadaşım daha önce kapanan konuyu okuyup, inceleme fırsatım olmadı. Kardeşimiz kendi ülkesini ve insanlarını küçümsemeden, gördüğü ve yaşadığı güzellikleri bizlere aktardıysa ve bu sebeple yoğun bir tepkiyle, hatta linçle karşılaştıysa daha önce de yazdığım gibi bunu yanlış buluyorum. Aksi olarak ülkesini ve insanlarını amiyane tabirle gömdüyse, onun yaptığını daha da yanlış buluyorum. İnsanlar mensubu bulundukları toplumları eleştirebilmeli tabiki de. Ancak bunu yaparken yanlışları düzeltme yollarını araştırmalı, elindeki imkanlar dahilinde doğruları sunmalıdır.Maalesef bu ülkede saygısızlık, adam kayırma, rüşvet, plansız yapılaşma, hayvan işkenceleri, çocuk tacizleri, kadına şiddet vb. gibi iğrençlikler çok çok eskiden beridir var. Önemli olan bunları kullanarak içinde bulunduğun toplumdan utanarak eleştirmek değil, bu kanayan yaraya çare olmanın yollarını bulmaktır. Batı bugün insan haklarından tutun da hayvan haklarına, şehirleşmeden tutun da eğitime kadar çok çok ileri seviyede. Onlar bu noktaya nasıl geldiler ilkönce buna bir bakmamız lazım. Batının modernleşme tarihine baktığımızda, modernleşmenin tabandan tavana doğru bir yol çizdiğini görürüz. Bizim modernleşmemiz ise Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyet döneminin tamamı dahil tavandan tabana doğru bir yol çizer. Sözün özü sevgili dostum biz bireysel olarak tepedekileri değişime ikna edemediğimiz sürece, sivil toplumu hayatın her alanında yaygınlaştıramadığımız sürece başarı olma şansımız yok. Bu yolda karşımıza tıpkı o kardeşimizi( haklı veya haksız olarak) yabancı hayranlığıyla suçlayan dostlarımız gibi insanlar çıkacaktır. Burada bize düşen onları yanlış düşünmekle suçlamak değil, kendi düşüncelerimizin neden doğru olduğu konusunda ikna etmektir. Çünkü medeni insanlara karşı galibiyet ikna ile olur. Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.