Scudo Sports

Finlandiya

@Alias sagol dostum ben zaten uzun senelerdır burdayım , aılem felan turkıyede yanı turkıye yı bırakmadık hiç :) sen gelırsen eğer yolun düşerse gezdırırım yardımcı olurum kendıne ıyı bak ıyı dıleklerın ıcın..

Scudo
İnşallah olur da bir gün gelirsek gezeriz. Sen de Türkiye'ye gelirsen buluşmak isterim. Senin gibi kafası aydınlık insanlarla muhabbet etmeyi çok seviyorum.

@Alias işallah dostum sagol whatsapp numaram 05312534848 ıstedıgın zaman yazarsın kendıne ıyı bak

Bizlere Finlandiya'yı tanıtır mısın ? Tur yazılarında insanların düşünce yapısından , yaşayış tarzından , eğitimleri nasıl vb . Aslında tavsiyem YouTube Japonic nasıl Japonyayı tanıtıyorsa sizinde imkanınız varsa bizlere Finlandiya'yı anlatmanız .

Nokia markasını kuran kişilerin kafa yapısını merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Alias
@eray.hayta Sağolasın. Ben numaranızı kaydederim. Siz de dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Kanalınızı takip edeceğim. Arkadaşın dediği gibi Finlandiya hakkında çokça video yayınlamanızı diliyorum ama bisiklet ile ilgili ve bisiklet üzerinde kaydedilmiş videolarınızı da beklerim.

Siz de kendinize iyi bakın.

@MAERKEK görüşleriniz dileklerınız ıcın tesekkurler iş den bos zamanımda hobı olarak cekıyorum vıdeoları.. bu konulara değinırım elbette.

@Alias okey :harika:

@Alias Özür dilerim, yanlış anlamazsanız size bir soru sormak istiyorum. Çok değerli Eray kardeşimizin aydınlık bir kafa yapısına sahip olduğunu nasıl anladınız?

@slckats rica ederim. Peki, ben de size sorayım. Diğer arkadaş da başka ülkenin milliyetçisi olmakla suçlarken neden böyle düşündüğünü sormadınız?

O arkadaşın kendi düşüncesi( Bana göre yanlış). Kendine göre arkadaşın yazdıklarından bazı sonuçlar çıkarmış, bir sonuca varmış. Ama Eray arkadaşımızın yazdığı sınırlı şeylerden ben aydınlık bir düşünce yapısına sahip olduğunu çıkartamadım. (Belki de arkadaşımız gerçekten aydın bir kişidir, bilemeyiz) Sonuç olarak Dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden birinde yaşayan bu genç kardeşimizi ve deneyimlerini zevkle takip edeceğim.

Yanlış anlamayın, siz bunu tarafsız olarak mı soruyorsunuz? Çünkü, tarafsızlık konusunda benim kafam karıştı şimdi.

O arkadaşın kendi düşüncesi diyorsunuz ve bana göre yanlış diyorsunuz. O arkadaşa bu sonuca nasıl ulaştığını neden sormadınız? Ama diğer taraftan da arkadaşımızın aydınlık düşünceye sahip olup olmadığını anlamadım diyorsunuz. Ama bana bu sonuca nasıl ulaştığımı soruyorsunuz.

Şunu da size söyleyeyim. Amacım sizinle gerginlik yaratmak değil.

Dostum emin olun ki tarafsız olarak sormuyorum. Benim tarafım ilkönce ülkem, sonra ise birbirine saygı duyup yaşama amacında olan tüm insanlıktır. Ayrıca gerginlik duyacağım birşey yok. Burada kimsenin kırmızı çizgilerinin ötesine geçmeden özgürce fikirlerimizi paylaşıyoruz. Her insan ayrı bir dünya, ben de bu dünyadan kendince kazanımlar elde etmeye çalışan bir bireyim sadece. O arkadaşımız kabul eder veya etmezsiniz ben şu sebeplerden dolayı genç kardeşimizi yabancı hayranı olarak görüyorum diyor. Peki siz hangi sebepten kardeşimizi aydın düşünceli olarak görüyorsunuz?

Eray kardeşimiz videolarında ve resimlerinde Finlandiya'nın -hem doğa, hem insanlık olarak- güzelliklerini yansıtmış. Benim sormam üzerine Finlandiya'da bisiklet ulaşımının nasıl olduğundan bahsetti. Bisiklet kültürünün ne kadar üst seviyede olduğunu bir kez daha anladık. Hepimiz keşke bisiklet kültürümüz yükselse demiyor muyuz? Türkiye'de bisiklete yaklaşımının ne kadar kötü olduğunu burada anlatmama gerek var mı? Kanıtları forumda mevcut zaten. Finlandiya'nın iyi yanlarını gösterince Eray arkadaşımız Norveç milliyetçisi oldu. Akıllarından başka şeyler de geçirdiklerine eminim.

Peygamber efendimiz hadisinde, ilim Çin'de de olsa gidip alınız, demiş. Eray kardeşimiz oraya eğitim için gitmiş. Şimdi iki yolu izleyecek. Belki orada kalıp Türk ismini en iyi şekilde temsil edecek, belki de geri dönüp Türkiye için, aldığı eğitim üzerine çalışıp burada güzel işler yapacak. Kendisi de diyor zaten, biz Türkiye'yi hiç bırakmadık diyor. Bence bu kardeşimiz çoğumuzdan daha milliyetçi ve ülkesini seven birisi.

Yani, demem o ki, büyük Türkiye olmak için, Türkiye'nin geleceğinin daha iyi olması için eleştirince kimse vatan haini olmamalı. Böyle bir yaftalamayı kabul etmiyorum.

Acaba aşağıdaki arkadaş da Finlandiya milliyetçisi mi?

@Alias Sevgili arkadaşım daha önce kapanan konuyu okuyup, inceleme fırsatım olmadı. Kardeşimiz kendi ülkesini ve insanlarını küçümsemeden, gördüğü ve yaşadığı güzellikleri bizlere aktardıysa ve bu sebeple yoğun bir tepkiyle, hatta linçle karşılaştıysa daha önce de yazdığım gibi bunu yanlış buluyorum. Aksi olarak ülkesini ve insanlarını amiyane tabirle gömdüyse, onun yaptığını daha da yanlış buluyorum. İnsanlar mensubu bulundukları toplumları eleştirebilmeli tabiki de. Ancak bunu yaparken yanlışları düzeltme yollarını araştırmalı, elindeki imkanlar dahilinde doğruları sunmalıdır.Maalesef bu ülkede saygısızlık, adam kayırma, rüşvet, plansız yapılaşma, hayvan işkenceleri, çocuk tacizleri, kadına şiddet vb. gibi iğrençlikler çok çok eskiden beridir var. Önemli olan bunları kullanarak içinde bulunduğun toplumdan utanarak eleştirmek değil, bu kanayan yaraya çare olmanın yollarını bulmaktır. Batı bugün insan haklarından tutun da hayvan haklarına, şehirleşmeden tutun da eğitime kadar çok çok ileri seviyede. Onlar bu noktaya nasıl geldiler ilkönce buna bir bakmamız lazım. Batının modernleşme tarihine baktığımızda, modernleşmenin tabandan tavana doğru bir yol çizdiğini görürüz. Bizim modernleşmemiz ise Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyet döneminin tamamı dahil tavandan tabana doğru bir yol çizer. Sözün özü sevgili dostum biz bireysel olarak tepedekileri değişime ikna edemediğimiz sürece, sivil toplumu hayatın her alanında yaygınlaştıramadığımız sürece başarı olma şansımız yok. Bu yolda karşımıza tıpkı o kardeşimizi( haklı veya haksız olarak) yabancı hayranlığıyla suçlayan dostlarımız gibi insanlar çıkacaktır. Burada bize düşen onları yanlış düşünmekle suçlamk değil, kendi düşüncelerimizin neden doğru olduğu konusunda ikna etmektir. Çünkü medeni insanlara karşı galibiyet ikna ile olur. Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.

@Alias Sevgili arkadaşım daha önce kapanan konuyu okuyup, inceleme fırsatım olmadı. Kardeşimiz kendi ülkesini ve insanlarını küçümsemeden, gördüğü ve yaşadığı güzellikleri bizlere aktardıysa ve bu sebeple yoğun bir tepkiyle, hatta linçle karşılaştıysa daha önce de yazdığım gibi bunu yanlış buluyorum. Aksi olarak ülkesini ve insanlarını amiyane tabirle gömdüyse, onun yaptığını daha da yanlış buluyorum. İnsanlar mensubu bulundukları toplumları eleştirebilmeli tabiki de. Ancak bunu yaparken yanlışları düzeltme yollarını araştırmalı, elindeki imkanlar dahilinde doğruları sunmalıdır.Maalesef bu ülkede saygısızlık, adam kayırma, rüşvet, plansız yapılaşma, hayvan işkenceleri, çocuk tacizleri, kadına şiddet vb. gibi iğrençlikler çok çok eskiden beridir var. Önemli olan bunları kullanarak içinde bulunduğun toplumdan utanarak eleştirmek değil, bu kanayan yaraya çare olmanın yollarını bulmaktır. Batı bugün insan haklarından tutun da hayvan haklarına, şehirleşmeden tutun da eğitime kadar çok çok ileri seviyede. Onlar bu noktaya nasıl geldiler ilkönce buna bir bakmamız lazım. Batının modernleşme tarihine baktığımızda, modernleşmenin tabandan tavana doğru bir yol çizdiğini görürüz. Bizim modernleşmemiz ise Osmanlının son dönemleri ve Cumhuriyet döneminin tamamı dahil tavandan tabana doğru bir yol çizer. Sözün özü sevgili dostum biz bireysel olarak tepedekileri değişime ikna edemediğimiz sürece, sivil toplumu hayatın her alanında yaygınlaştıramadığımız sürece başarı olma şansımız yok. Bu yolda karşımıza tıpkı o kardeşimizi( haklı veya haksız olarak) yabancı hayranlığıyla suçlayan dostlarımız gibi insanlar çıkacaktır. Burada bize düşen onları yanlış düşünmekle suçlamak değil, kendi düşüncelerimizin neden doğru olduğu konusunda ikna etmektir. Çünkü medeni insanlara karşı galibiyet ikna ile olur. Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar.

Sana da iyi bayramlar sevgili kardeşim. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

tekrardan herkesın ramazan bayramını kutluyorum bugun ku cekımlerden kareler paylasıcagım.

@eray.hayta selam arkadaşım. Sana da iyi bayramlar.

@slckats Eray kardeşim benim ne düşündüğümü açıklığa kavuşturduğunu düşünüyorum. Bana söyleyecek söz bırakmamış. Emin olun ki, ben sizin neyi kastettiğinizi, iyi niyetli yaklaşımınızı anladım. Sizin de benim neyi kastettiğini anladığınızı düşünüyorum. Diğer arkadaşın da yaklaşımını zaten yazışmamızın en başlarında anladığınızı söylemiştiniz.

Saygılarımla. Mutlu, huzurlu bayramlar dilerim.

gögus aparatı sanırım en ıyi açıda kaydedıyor :kötü:kask a taktıgımdakı cektıgım vıdeo acısını pek beğenmedım.

buda ilerde bı sonrakı sahıp olmak istedıgım model merida sevenlere gelsin :)

@eray.hayta arkadaşım bisiklet üzerinde çekilmiş görüntüleri izlemeyi çok seviyorum ama iznin olursa videoların için bir öneri getirmek istiyorum. Videoyu çekerken -ya bisikletin hakkında, yada videoyu çektiğin mahal veya rotan hakkında- daha fazla konuşursan bence daha ilgi çekici olabilir. Konuşmayı sevmeyebilirsin. O yüzden o konuda da üsteleyemem.

Gerçi 2. videoda değinmişsin. Ben diğer videoya göre eleştiri yapmıştım.

mıkrofon olayı lazım abı sanırım konusma net olarak duyulması ıcın kameraya onu yaptırmam lazım sanırım. ses baya az gelıyor sürerken.

Geri