Scudo Sports

Filizler Köftecisi bisikletle gidince bizi kapıdan çevirdi!

Ben buradan şunu anladım. Sorun, bisikletlilerin restorana kabul edilmemesi değil. Eğer böyle durum varsa bile(bisikletlinin alınmaması da ne demek oluyorsa !!); bu çok kibar bir biçimde, sorunu yaşayan arkadaşa görevli veya garson tarafından tatlı dille gerekçesiyle birlikte anlatılmalıydı. Bu davarların mekanı kara listeye alınır böylece.

Buradaki sorun; ailesiyle birlikte bir restorana giden bir insana, insan dışı muamele yapılması, öküzce davranılması. Sorun kabul edilmemede değil davranışta. Sanki şöyle: ŞŞŞŞ huooop, aluooo kime sööölüyom, hadi bakiiim ikile gibi insan dışı davranışları. O davranışı gösteren sığırın hak ettiği şey şöyle temizinden bir sopa çekilmesi. Öyle bir sopa atmak ki, bir daha unutamasın. Kargaşa olsa yardımcıları da geleceğinden, bisiklet mafyası bu işi halletmeli:)

Her zaman kızdığım şey bir insanın bir insana aşağılık bir yaratık gibi davranıp kabalık ve öküzlük yapması. Bunu yapanların hak ettiği şey, her zaman temiz bir dayaktır. Ayıya kibarca yaklaşırsan ayılığa devam eder. Ayıya ayının anladığı dilden cevap vereceksin ki; aynı dilden konuştuğun için anlasın. Yoksa, kibarlık, ayı için yabancı dil olacaktır ve anlamayacaktır.

Scudo
Çok büyük kabahat işlemişsiniz neden son model bilmem kaç bin motor ve beygir gücündeki karbon salınımı hat safhada ki aracınız ile gidip bir havalar, bir tripler eşliğinde aracınızın anahtarını valeye uzatmadınız? Lütfen rica ediyorum bisiklette neymiş? Karne hediyesi ve şu çocukların parklarda bahçelerde sürdükleri şeyle lokanta/restaurant'a mı gidilir? Teesüf ederim.

Foursquare hesaplarında şu yoruma çok güldüm.

Insanlarla dalga gecer gibi 4 tane kofte var tabakta..bidaha buraya grlirsem beni icleri pismemis olan kofteyle dovsunler..

@S.Araz

Samsun yeşilyurt'ta kapalı otoparkın girişinde bisiklet park etmek özel demirler var hocam orada sürekli olarak görevli var güvenli bir yer aslında.

Tabi sıkıntı yağmur olmuş olabilir orası galiba yağmur alan bir yer bununla ilgili istekte bulunabiliriz bir şekilde.

@Safa Arslaner

Bence bisiklet park yerleri açık alanda olmamalı. Sonuçta bisiklet bu, arabamla açık alanda ıslanmam ama bisikletle ıslanırım. Ayrıca kimse yazın güneşten metal aksamı ateş gibi olmuş bir alete binmek istemez. Tüm AVM lerde kapalı otoparkta ya da en azından üstü kapalı bir alanda bisiklet parkı olmalı. Mesela Marmara Forumda kapalı otoparkta ana giriş kapılarının yanlarında bisiklet parkları mevcut. Tüm AVM lerde böyle olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Türker
@Safa Arslaner

Evet orada bisiklet için bir yer var ancak yağmur ve dolu yağıyordu rica ettik yanımızda bayanlarda vardı.Dedik 1 araçlık yere koyalım,illa direttiler.
Sonunda selelere poşet bağlayıp,4 bisikleti birbirine zincirleyerek açık alana koymak zorunda kaldık.Orada 1 araçlık boş yere alsalar ölmezlerdi.

• Beğen
Fransada bisikletle işine gidene teşvik verirler bizde otoparka almazlar bisikletliyi.

Devletin, belediyelerin bisikletliye bakış açısı değişmedikçe, bu yönde politikalar geliştirilmedikçe ve sokaktaki bisikletli sayısı artmadıkça bu insanlar değişmeyecek.

bir arkadaşın mesajında belirttiği gibi hayatında bisiklete binmemiş bir insandan ancak bu beklenir...

• Beğen
Tepkiler: taskin
İnsanlıktan nasibini almamış bir çalışan işte. Direk mekanın ismini yazmışsınız haklılığınızda var size bir şey diyemem. Ki bende böyle yapabilirdim ama sorun işletmeden değil sadece çalışanlardan da kaynaklanıyor olabilir. Çalışanlar işverenleri tarafından ezildiklerinde maalesef özür dileyerek söylüyorum düşük gelir düzeyli gördükleri müşterilerden çıkarmaya çalışıyorlar hırslarını. Otel kafe vs yerlerde az buçuk garsonluk deneyimim olduğu için biliyorum biraz. Bu tarz durumlar genelde öğrencilerin falan başına gelir. Bir kaç kez de başıma geldi. Şikayetim yüzünden işten atılan garsonlar gördüm. Bence şikayet etmekten çekinmeyin. Kabaca bir söylem olacak ama durumu anında şikayet eder ilgilenmediklerini görürseniz sizde atarınızı koyar çıkar gidersiniz. En azından kızgınlığınız içinizde kalmaz.

Gittiğiniz resturant hayatımda gördüğüm en kazık mekanlardan birisi, dalga geçer gibi 3 - 4 köfte, yanına hap tarzında pilav ve birazcık soğan (ondan da emin değilim). Ama gereksiz pahalı, aşırı saçma bir mekan. Öyle bir restaurantta çay parayla olur mu yahu? Hem de 3 lira, bir bardak çay daa. Ayrıca sanki çok iyi bir hizmet ve bakım varmış gibi bir de kuver ücreti gibi saçma sapan bir ücret de ekliyorlar hesabın üstüne. İki kişi 50 liraya 8 tane köfte yedikten sonra ( hayır değse içim acımayacak, zaten çıkışta bir defterleri var saydırdım durdum, benden önceki sayfalara da baktım bayağı saydıran vardı, sanırım deftere de bakmıyorlar müşteri ne yazmış diye. Tek düşündükleri kelle hesabı yaparak dükkanı olabildiğince kalabalık tutmak ve para kazanmak) bir daha gitmeme kararı aldım ve kesinlikle gitmenizi de tavsiye etmem, hele bir bisikletçiye hiç etmem, almazlar da zaten :)

• Beğen
@Ömer KARAN

Kusura bakmayin da, seni sikayet edecegim, diyen birisine gider yapip "git kime sikayet edersen et, daha once de ettiler zaten, bana birsey olmaz" deniyorsa kusura bakmayin, en az o calisan kadar sucludur isletme de.

Zaten belli ki, isletme bu konuda kulaginin ustune yatiyor, gidip sikayet etseniz "yav he he" diyecek gececek.

• Beğen
Bence sikayetini gayet yerinde ve boyle davrananlari desifre etmekte fayda var ki görsünler nekadar buyuk bi topluluguz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Rıdvan SIĞAN

Haklısınız bu konuda bir karşıt görüş bildirmedim keşke olsa.

@S.Araz

Yağmur olayı sıkıntı evet alsalar ölmezlerdi doğru diyorsunuz, orada kararı veren güvenlik görevlisi emirlere göre hareket ediyor o nedenle firma ile iletişime geçelim en azından bundan sonrası için önlem almalarını umalım diye düşünmüştüm.

@Akın Bilgin

Söylemlerinize kesinlikle katılıyorum. Hele ki Köfteci Yusuf un köftesini tattıktan hesabını ödedikten sonra ben bunlara köfteci demiyorum. Gidenler bilir İznik, Orhangazi, Gemlik, Yalova, Susurluk da yol üzerinde muhakkak görmüşsünüzdür Köfteci Yusuf u. Köfte genelde kilo ile sipariş edilir. Tıka basa yeme içmenin maliyeti en fazla 12 TL dir. Hayatımda yediğim en güzel köftedir (Anne köftesinden sonra :) ) Şimdi nerede Köfteci Yusuf nerede Filizler Köfte. Bence Filizler Köftecisi sadece manzara satıyor başka birşeyi yok.

• Beğen
@Mert E.

Yanlış anlamayın beni. Yazdım zaten benimde başıma gelse bende aynı şeyi yapabilirdim diye. Haklılık payı da olduğunu belirttim. Kendimde az da olsa garsonluk yaptığım için olanları gördüğümden yazmak istedim sadece. Tabi ki siz de haklısınız. İşletmenin elemanlarını sürekli denetlemesi gerekir. Şikayet olduğu andan direk gerekli işlemin yapılması gerekir. Bunu yapmayan işletme de suçludur. Kendi gözlemlediklerimde oldu. O elemanlar bazı müşterileri o kadar mağdur ediyor ama firmadan hiç kimsenin haberi yok. Ruhu bile duymuyor kimsenin. durumu şikayet etmediniz mi bazen firmanın da yapabileceği bir şey olmuyor. Adamlar işten atılıp tazminat alabilmek için müşteriyle kasıtlı kavga ediyorlar Mert Bey.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Bi konu mu yapsak aslında, bisiklet düşmanı işletmeler diye.
Şehir şehir, böyle davranan yerleri liste haline getiririz. Gitmeyiz bisikletçiler olarak.
Zaten bi avuç insanız. Birimize kötü davranan bir işletme, diğerlerimizden para kazanamasın.

Bi konu mu yapsak aslında, bisiklet düşmanı işletmeler diye.
Şehir şehir, böyle davranan yerleri liste haline getiririz. Gitmeyiz bisikletçiler olarak.
Zaten bi avuç insanız. Birimize kötü davranan bir işletme, diğerlerimizden para kazanamasın.

@Gökhan Toros

Kesinlikle katılıyorum. Hatta sadece kötü işletmeleri değil, beğendiğimiz bisiklet dostu işletmeleri de bir başlık altında toplayabiliriz.

• Beğen
@Rıdvan SIĞAN

@Gökhan Toros

düşman ve dost işletmeleri türkiye'nin her tarafından paylaşabiliriz diye düşünüyorum ve size katılıyorum.

@Safa Arslaner

Bisikletforum üzerinde bunu yapmak mümkün değil fakat. Başka forumlardaki gibi sınırsız mesaj editleme şansımız yok.
Bu şekilde bütün iyi ve kötü işletmeleri gelen yorumlara göre tek bir mesajda toplayabilirdik ama mümkün olmuyor. Ben yapamıyorum en azından böyle bir şey. Yöneticilerden birinin yapması gerek.
Ya da yöneticilerden biri bana sadece o konu için yetki verirse, yapabilirim yine böyle bir şey. Düzenlenmesini üstlenebilirim.

Geri