Scudo Sports

Federasyon yarışlarında masterlara harcırah yok!

Tepki
17
İsim
Deniz Kayırhan
Bisiklet
KTM
Bisiklet federasyonu artık masterlara harcırah ödemeyecek imiş. Federasyon sitesinde açıklama var. Yorumlar sizin..

Scudo
30 yaş üstü yol ve mtb yarışlarına giren sporcuların harcırah almama kararına karşı imza linki; Change org imza linki; (link)

bisiklet forumdan'da destek bekliyoruz.. (Bir gün herkes master olucak :))

(2016 mtb yarışlarında genelinde start alan kişi sayısı master 30+ ve 40+ kategorisinde 5-10 kişi civarı, master 50+ üzeri yaş kategorisinde start alan sporcu sayısı 2-6 kişi civarı olmuştur, bunlardan harcıraha hak kazananlar ise sadece %65 barajını geçebilenlerdi..)

İyi antrenmanlar sanada master dostum @Ferhat Köse

Bende imzaladım, yakınlarıma imzalattım.. umarım hayırlısı olur, ve bu yanlış karar üzerine sporcu kardeşlerimiz sevindirilir, ve bundan sonra kısılması gereken harcamalar sporculardan olmaz..

Ülke karşılaştırması yapmayacağım (böyle yaparsam gerçekleri rakamlarla bile göstersem "bu ülkeyi sevmiyorsan defol git" yapıştırmayı seviyorlar). Kurumları karşılaştıracağım. 30 yıl boyunca bilişim sektöründe çalıştım. 15 şirkette çalıştım. Ayrıca dünya kadar şirket profilinin iç işleyişini gördüm (hem yurt içi hem de yurt dışı).

Bir şirkette rekabet varsa, yani taliplisi fazlaysa o şirketin kalitesinin artması kaçınılmaz. Çünkü daha vasat olanları daha iddialı daha zeki olanlar eliyor. Sonuçta ortaya (her ne kadar odağında para da olsa) daha kaliteli işleyiş çıkıyor. Dünyaca ünlü bir bilişim şirketinde çalışırken her gün üst düzey insanlarla görüşüyorsunuz, rekabet o denli yoğun ki tutunabilmek için kendinizi her gün geliştirmek zorundasınız. Tam tersine vasat bir şirkette çalıştığınızda yaptığınız işin kalitesini gören yok, değer veren yok. Ortama ayak uydurup, suyun akışının tersine yüzmeyin yeter. Aptal da olsanız yıllar geçtikçe maaşınız artar.

Ben bu Federasyonu da aynen böyle görüyorum. Kendi içinde rekabet yok. Bu nedenle hizmet ve çözümler vasat. Neden rekabet yok? Çünkü bu spora ilgi yok. Önce bu spor cazibe merkezi olacak ki federasyonun değeri artsın. Neden bu spora ilgi yok?

Tahmin etmek zor mu?

Yıllarca ülkemin bir çok köşesini gezdim. Doğası, coğrafyası ve misafirperverliğiyle cennet bir vatan. Ama gel gör ki ne bilim, ne felsefe, ne kültür, ne sanat, ne de spor adına doğru dürüst bir oluşum görebilirsiniz. Bunlara her mahallede her sokakta rastlamamız gerekir ki rekabet olsun. Peki ben ne görüyorum? Her köşe başında restoran, lokanta; kahvehane, hemşehri dernekleri ve diğerleri.

Ben özgürlükle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. İnsan kafada özgür olunca kendi sorumluluğunu alır ve kendi yolunu çizer. Sürü psikolojisinden kurtularak, herkesin gittiği yönde gitmez. Kafada özgür olmak çok zor. Çünkü bugüne kadar kafaya sokulan her şeyi, her gün sorgulaman ve yeniden keşfetmen gerekiyor.

imazaladım ıns kampanya hedefıne ulasır ve federasyon yaptıgı hatadan doner

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
vay be kıt kanaat yarışa gidip geliyor idim bundan sonra yol,konaklama ,yemek karşılıyan bulamasam sitti sene gidemem,ulan ne güzelde seviniyordum,ama bırakın harcırahı master yarış km mesafelerine bir bakın derim 40 km nedir arkadaş bunun için,aylarca antrenman yap sonra git 40 km yarış gez gel ne saçma,elit koş diyor sonra millet yahu yaş 40 olmuş ne eliti,master bizim yaş ve beden katagorimiz,75-90 km olması lazım aslında bu benim düşüncem,bazı kişşiler dünyayı örnek veriyor baika ülkerde harcırah yok diyor,yahu ordaki heriflerle bizim durum birmi,ülke olarak biiyorusnuz,dünya üstü bir ülkeyiz,bu yüzden çok olan paramızı nereye saçacağımızı bilmiyoruz,sanrım bu yüzden parası olmayan ite kaka kıt kannat yarışa gelmek isteyenler setirsin bir zahmet deniyor,dükanı kapatın tası tarağı toplayın,yaz yaz dur bir sonuç imkansız,diye düşünüyorum,kaldıki sosyal meydada imza kampanyası başlatmışlar,yahu bugüne kadar bu imza kampanyalarının hangisi sonuçlandıki bir avuç bisiklet sporu aktif olarak yapmaya çalışan insanlarınki sonuçlansın,he he de geç,geçmiş olsun herkese,

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bu imzalarla ne değişecek yada değişdi kimse kusura bakmasın kötülüklerin karşısında boş,boş dua etmekden farkı yok bu işin.

Federasyon sitesinde tepkilere karşı beklenen açıklama yapıldı,
ewfrf.jpg

Ayrıca yarın canlı yayında yine açıklama yapılacak..
upload_2017-2-24_20-41-8.png

Türkiye de bir ilk oldular.
Muğla Ortaca'da yapılan Türkiye Bisiklet Şampiyonası 2. Ayak puanlı yol yarışında masterlar protesto eyleminde bulundu. Harcırahların kaldırılmasını protesto ettikleri belirtilen bisikletçiler finişe 100 metre kala hep birlikte durup ters yönde gidip toplandılar. İşte cep telefonuyla çekilen görüntüler.

Facebook bisiklet adli sayfadan alintidir. Videosu o sayfada mevcuttur.
Helal olsun diyorum. Ustalardan ogrenecek cok sey var.
Hak verilmez alinir.

@Deniz Kayırhan 3 ay oluyor bu karar alınalı. Erol bey tekrar AKİT'e çıksın ve yeni bir konuşma yapsın, ayıp oluyor filan desin...Bizim gibilerle Türkiye de bisiklet misiklet gelişmez kimse heveslere kapılmasın desin...Haa bu arada federasyon ve Gençlik Spor müdürlüğü yarışlara bile gelecek parası olmayan kimi masterların paralarını HANGİ AYAKKABI KUTUSUNA SAKLADI İSE çıkarsın...Malum, devletin paraları hep o kutulardan çıkıyor, utanma mutanma kalmadı...@Hayır'lısı ile çözülecek bu iş !

Geri