@Yusufmnts
Şimdi tankerci için, senin demek istediğin:"Neden yok ayrımında sağa dönmeyecekse sağdan gitmeye devam ediyor diyorsun? Doğru,en sağ şerit burada sağ kavşağa bağlanıyor sağa dönmeyeceksen ya orta şerite ya da en sol şeritte geçmen lazım. Lakin orta şeritte bisikletliler var, en sol şeritte başka araç olup olmadığı, tankerin sağa mı dönüp ya da direk gidip gitmeyeceğini, o anda aklından neler geçtiğini bilemiyoruz. Belki orta şerite geçecekti, bisikletlileri zor duruma düşürürüm diye geçmek istememiş olabilir veya sol şeritteki araçlar onun sola geçmesine, manevra yapmasına engel olmuş olabilir? Diğer yandan yol 3 şeritli ve tanker en sağdaki şeritten yola devam ediyor. Önü, dümdüz sadece kavşak çizgileri yolu ayrı gösteriyor.Bir çok araç sürücüsü bu tankerin yaptığı gibi yapıyordur malesef. Unutulmaması gereken en önemli şey, "İnsan makine değildir, kendine girilen kodları harfiyen uygulayan, bunların dışına çıkamayan bir mekanik değildir." O yüzden sonu kötüde olsa sık sık doğaçlama yaparlar.
Diğer nokta, dikkatli bakarsan sağa yol ayrımından hemen sonra yol gene 3 şerit halinde devam ediyor.Bizim bisikletli, orta şeritten sağ şerite yavaş yavaş kontrolsüzce( ister elinle sinyal ver ister sırtına ışıklı tabela tak, fizik kuralları kanun tanımaz.) giriyor. Tanker sağ şeritte düz ilerliyor, bisikletli orta şeritin sağ çizgisinden tahmini 45-50cm daha sağa geçerek tankere yaklaşıyor.Eğerki tanker, solunda giden bisikletçinin üzerine doğru gelseydi, tanker sürttü denilirdi.Ben bu kesitten bunu görüyorum. Çarpmakla, sürtmekte ayrı şey bu arada.
Sinyali anlamama veya farkketme mevzusuna gelirsek, tanker hiç az daha sağdan gideyim diye bir manevra yapmamış. Ee direklemesine gidiyorum, kaçacak yerim yok, aha bisiklelide sağa dönecek.Şimdi yavaşlasamda duramamda, en iyisi mümkün mertebe en sağa yaklaşayımda bir şey olmasın,hatta kornayada basayım beni farkketsin...
Bisikletlinin sinyani farkeden birisi bu şekilde davranması gerekirdi.Ama bu dediklerimin hiç biri yok.Demekki onlar direk solumda gidiyor, bende direk yanlarından geçerim.Kolunu herhalde öylesine sarkıtmış olacak, yorulmuştur herhalde...

Diyede düşünmüş olabilir. Olasılıklar çok fazla.
Kimi arkadaş, çekici demiş. O araç çekici değil tanker. Aşağı yukarı 6-8 Ton boş ağırlığa sahip. Doluyken 25ton ve daha üzeri olabilirler.Bu kadar ağır bir aracın, ani olayda hızlı refleks vermesini beklemeyin, hatta kamyon,tır vslerden olabildiğince uzak durun! En ufak bir hatada (ister sizden ister ondan kaynaklı, karınca gibi eziliriz)
Kıssadan hisse. Trafikte trafik kurallarına mümkün mertebe sonuna kadar uymak gerekir. Ama hiçbir zamanda körü körüne kurallara bağlı kalmamak gerekir, şartlar zaman, sürekli değişiklik içindedir trafikte.Eleman sağa sinyal vermişken, kafasını çevirip bakmamış bile. Bu bir çoğumuz,ben dahil yapıyoruz.Hayatımızı şansa bırakıyoruz. Kaskta veya bisiklet ayna yok, kafayla kontrol yok. Araçların çok hızlı ilerlediği bir yolda gidiyorsun. Ben sinyalimi verir şeritime geçerim, kural bunu gerektirir gerisi umrumda olmaz dersen. Belki haklı olabilirsin ama sonunu başkaları böyle tartışır tartışır, çayını çorbasını içmeye gider.
Bu arada bende senin gibi önemli yerlerde bisikletden inip elde sürerek geçiriyorum.Bırakın acemi desinler, maddi manevi bütünlük milletin sözünden her zaman önce gelir.