Bisikletlinin yolun ortasında ne işi var diyenleri biraz garipsedim, adamlar beklediğiniz/dediğiniz yerde gitse tırın tamponda hala gidiyo olucaklardı. Bisikletlileri niye suçlu buluyosunuz ? Solda direksiyon olan ülkelerin hangisinde araç sağdan geçiliyor ? O gerizekalı, cidden gerizekalı herif, farz edelim ki, 2. pedalın tırda olduğunu fark etse, bassa az yavaşlasa bi baksa bakalım yolda bisikletli var ne olur ne olmaz dese, hayatından bişey mi kaybeder ? Neyin acelesi lan bu ? Yarın muhtemelen aynı yük dorseye tekrar yüklenicek, tekrar aynı yola çıkıcan. Neyin acelesi yani neyin ? Bu aptal bilinci bi çok arabada da görüyorum. Gören bütün insanlığı kurtarıyo falan zanneder. Valla 3 kere bunun çok daha hafifleriyle karşılaştım. 3 ünde de yanlarına gittiğimde de özür dilediler, yolunu değiştirdiler diye birşey yapmadım ama tutup öldüresim geliyor bu tipleri.
Yasa falan hikaye, önce kendin insan olucaksın, ben kendim bisikletle giderken durup bekleyen bisikletliye, yayaya yol veriyorum, yaya geçidine gelirken ışık yeşil olsa da olmasa da genelde yavaşlıyorum, en kötü tetikte oluyorum çünkü ben yayaya göre daha üstün bi araca biniyorum. Çok basit bi mantığım var, olur da birine zarar veririm diye düşünüyorum, başka bişey değil sadece bu.
Bu ite dönersek de hakettiği, pamuk gibi olana kadar dövmek, sonra da tekerlekli araç kullanımından men etmek. Olay Rusya'da geçmiş ama bana göre türkiyede araç kullanabilcek insan yüzdesi %30 ya vardır ya yoktur. Bu ruslar da en az bizim kadar mallar. Hatta bi tık yukarda bile olabilirler.