Scudo Sports

'ezhel' ismiyle tanınan ünlü rapçi sercan ipekçioğlu tutuklandı

Fixie Cem

Aktif Üye
Tepki
241
Bisiklet
Peugeot
'Ezhel' adıyla tanınan ünlü rapçi Serkan İpekçioğlu, bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla Kadıköy'de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan ünlü rapçi tutuklandı. Ezhel, Ağustos ayında Macaristan'da Sziget Festivalinde sahne alacaktı.

Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'sosyal medya ve internette uyuşturucu kullanımını özendiren kişilere yönelik yürüttüğü' soruşturmada, Ezhel adıyla bilinen 28 yaşındaki rapçi Sercan İpekçioğlu'nun bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini belirledi. İstanbul polisi, hakkında gözaltı kararı bulunan 28 yaşındaki Serkan İpekçioğlu'nu Kadıköy'de gözaltına aldı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın aktardığına göre, emniyette hakkındaki suçlama ile ilgili sorgulanan İpekçioğlu, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgunun ardından İpekçioğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. İpekçioğlu'nu, "Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ezhel ilk albümünü 2017 yılında çıkardı. Sercan İpekçioğlu'nun "Şehrimin tadı" adlı şarkısının videosu internette 31 milyon kişi tarafından izlendi. İlk albümü Müptezhel'le büyük bir çıkış yakalayan Ezhel, Ağustos ayında Macaristan'da Sziget Festivalinde sahne alacaktı.

(link)

Scudo
"Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak" sebebiyle tutuklanmış.

Benim gördüğüm kadarıyla, ülkede "arabesk rap" adı altında, müzik olarak niteleyemeyeceğim bir tür "gürültü kirliliği" üretenlerin hemen tamamı, şarkı sözlerinde "hap, bali, tiner, patlamak" vb. uyuşturucuyu çağrıştıran ögeleri bolca kullanıyor. Umarım bu bir milat olur ve bu insanlar kendilerine bir çekidüzen verir, hala akıllanmayanın sonu da Ezhel gibi olur.

Satıcılara da aynı baskıyı yapsalar keşke ama yemiyor sanki... Arada göz boyamalık birkaç şafak operasyonu yapılır anca. Bütün bu pis ticaret hiçte saklı gizli tutulmadan sürüp gider. Bütün ülke "Hap koydum, ex koydum" diye bağıra bağıra göbek atar o sırada düğünlerde :snzdglsn:

Rap müziği çoğu kültürde "underground" hayatını anlatan, kirli sözlerden oluşan bir müzik türüdür zaten. Memlekette en ufak çocuğun bir kumanda kadar yakınındaki televizyonlarda gün boyu yayınlanan programların ve dizilerin konularını(mafyalar, silahlanma, taciz, tecavüz, sapkın ilişkiler, ensest ilişkiler) düşünürsek, insanların kendi seçimiyle dinleyip ulaşabileceği bir müzik türünün sözleriyle sanatçıyı yargılamak ne kadar doğrudur bilemiyorum.

@Mehmet Altuğ Arabesk rapı bırakın arabesk müziğin kendisi de bence intihara ve cinayete özendiriyor insanları. Gerçi ruh sağlığı yerinde olan bir insan şarkı dinleyip uyuşturucuya başlar mı orası da tartışılır.

@BerkEvren "Hap koydum, ex koydum" deyince askerlik anılarım geldi aklıma. Gece devriyelerinde komutanlardan biri sürekli bu şarkıyı söylüyordu. :acpsnr::acpsnr:

Rap müzik hiç tarzım değil, bana keyifli gelmez lakin yapılan iş tamamen işgüzarlıktan ibaret. Eğer ki bir şarkıcıyı uyuşturucu kullanımını özendiriyor diye tutukluyorsanız, tv'de dönen dizilerin alayının oyuncularını da halkı insan öldürmeye, kadın dövmeye, işkence yapmaya ve mafyatik oluşumlara özendiriyorlar diye tutuklamanız gerekir.

Yapılan iş tamamen samimiyetsiz yani, göz boyamaktan öte gitmez.

Sziget Festivalin'e katılacağım derken sosis festivaline katılmış :D:D:D

Tutuklanması ne kadar saçma ise karşılığında oluşan veya oluşturmak istenen toplumsal farkındalık, tepki de bir o kadar saçma geliyor bana. Tepki göstermemiz gereken dağlar var iken kum tanelerinde birleşiyoruz hep nedense. Sanki bilinçli bir şekilde tepki verememe gazımız alınıyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Neredeyse doğduğumdan beri rap dinleyicisi biri olarak bu capsi saçma buldum. Rapin gelmiş geçmiş en iyisi dediğimiz adam Eminem uyuşturucuyu bıraktıktan sonra çıkardığı tüm şarkılarda bunun ne denli kötü birşey olduğunu söyleyip durdu. Tüm dünya bu pisliği yapıyorsa sizde tuz biber ekmemelisiniz, dünyayı karşınıza alıp sövmelisiniz. Sokakta ticaretini yapanlar var, kaçakçılar volta atıyor bende ot çekem, hap atam diye bir mantık anca cahillik, eziklik ve tembelliktir. Rapin ruhu isyan ve yanlışa baş kaldırmadır, labaluba eeyy yovv, aha ühü, sosis salam kavurma, is pas kömür izdaş isu diyip saçmalamak değil. İyi olmuş.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Efsane :D

Ülkeye bak Uyuşturucu ticaretinden içeri alınan Seki krallar gibi karşılandı .Hatta yetmedi birilerinin mekanın da ağırlandı.Oda yetmedi Tv de proğram da yaptı bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor adam klibinde özendirdiği için tutuklanıyor ...İyi seyirler.

Böylelikle kendini tanımayan küçuk bir azinlik da tanimiş oldu. iyi oldu.

Diziler rezillik. Herkes birbirini öldürüyor. Herkes silahlı. Mafya. Sübyancı.
Dernek ve vakıflarda çocuklara sürekli sistematik olarak taciz hatta tecavüz.

Pehhh.. Çivisi çıkmışş..

Şarkı yüzünden tutuklanması normal diyenler olmuş valla milletteki kafada 1500 ya da oruç tutayım derken olmayan beyinde eriyip gitmiş..
Siz film izlerken cinayet sahnesinden gidip adam mı öldürüyorsunuz ?

Bütün batı rapçıları şarkılarında bol bol kullanıyor, hatta en son hatırladığım "i took a pill in ibiza" diye bi şarkı vardı ordaki pill:hap değilmi, bir zamanların "extazi" şarkısı var, ozaman onlarda yasaklansın ilginç bi mantık. TV de oynayan dizilerin tamamı insanı lüks yaşamaya aldatmaya, öldürmeye, özendiriyor onlara kimsenin lafı yok.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Geri