Scudo Sports

Ezerek öldüremediğini bıçaklayanlar trafikte!

Genç kardeşlerimize trafikte uygulamaları için altın değerinde bir öğüt vermek istiyorum. Hamlet ağabeyim böyle demişti dersiniz.
Trafikte herhangi bir kavganın eşiğine gelirseniz ya da çok sinirlenirseniz şunları yapabilirsiniz:
-O mekanı hızlıca terkedin.
-Terkedemiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle karşınızdaki ile "göz teması kurmayın." O kadar gariptir ki karşınızdaki kişinin gözünün içine bakmadan küfür dahi etseniz kavga çıkmaz. Tabi buradan küfür edin anlamı çıkmasın.
"Göz teması yok." Bu kadar basit

Scudo
Herkese merhaba,

Taner Bestek abimizin durumu iyi, bir kaç gün hastanede yoğun bakımda kontrol altında kalacak. Boyun ve böbrek dahil olmak üzere maalesef bir çok yerinden bıçaklanmış. Bıçaklayan şahıs tutuklandı. Minibüsün sıkıştırması sonucu Taner abi dengesini kaybedip yol kenarına düşmüş. Minibüsçü durmuş, çıkan tartışma sonucu direkt bıçakla saldırmış.

Son düzenleme:
Sevgili pedaldaşlar, bırakın bıçak taşımayı, hızar taşımayı, hemen herkeste silah var, çeker vurur adam...kavgaya mahal vermeyin. Yüzde yüz haksız da olsa karşıdaki, siz efendi bir şekilde yolunuza gidin. Haklı ölmekten daha iyisi olmamış gibi yapıp gitmektir...

Genç kardeşlerimize trafikte uygulamaları için altın değerinde bir öğüt vermek istiyorum. Hamlet ağabeyim böyle demişti dersiniz.
Trafikte herhangi bir kavganın eşiğine gelirseniz ya da çok sinirlenirseniz şunları yapabilirsiniz:
-Terkedemiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle karşınızdaki ile "göz teması kurmayın." O kadar gariptir ki karşınızdaki kişinin gözünün içine bakmadan küfür dahi etseniz kavga çıkmaz. Tabi buradan küfür edin anlamı çıkmasın.

Deli veya akli dengemiz yerinde değilmiş gibi hareketler yapmakta belki durumu kurtarabilir. Şöyle düşünelim; birisi size şataşıyor sonra siz telefondan rap açıp bale oynuyorsunuz. Karşınızda ki buna anlam vermeye çalışırken sizde zarif hareketlerle oradan çaktırmadan uzaklaşıyorsunuz. Belki işe yarar belli mi olur
Sans-01.png

• İnanılmaz
Tepkiler: Hami Bulut
Sevgili pedaldaşlar, bırakın bıçak taşımayı, hızar taşımayı, hemen herkeste silah var, çeker vurur adam...kavgaya mahal vermeyin. Yüzde yüz haksız da olsa karşıdaki, siz efendi bir şekilde yolunuza gidin. Haklı ölmekten daha iyisi olmamış gibi yapıp gitmektir...
maalesef haklısınız, çok üzücü çok. acil şifalar diliyorum.

Bıcak taşiyarak bu ezikleri engelliyemezsiniz.
Kendinden zayif birini gördülermi hemen ezmeye çalisırlar bunlar.
images.jpeg

Ancak bu korkutur. Şeref yoksunlarini.

Otobüste biri ayağıma bastığında"

Kesinlikle doğru diyorsun abi. Göz teması olmamalı, yerinde yatan köpeğe bile dik dik bakarsanız hayvan atak konumuna geçiyor. Maalesef trafikte her şeyin mübah olduğu sanan bu insanımsı varlıklar sokakta bölgesini koruyan hayvanlardan daha beter, en azından onlar dur dediğinde anlıyor. Bunlara dur dediğinde daha da öfkeleniyor, üzerine kutsal su serpilmiş şeytana dönüyorlar. 3 yıldır tv izlemiyorum, izledikçe öfkeden kuduruyordum. Her gün cinayet, taciz, yolsuzluk, hırsızlık haberi. Artık internette ve sokaklar da o duruma gelmiş durumda. Dışarı bisiklet ile çıkarken acaba bugün kaç kişi yanımdan korna çalarak dik dik bakarak laf atacak diye bekler olduk. Ülkece toplu terapiye ihtiyacımız var. Yıllık izinde bisiklet ile memlekete gideceğimi söylediğimde ertesi gün bizim abilerden bir tanesi bildiğiniz tabanca getirmiş, eşinin tabancasıymış avuç içi kadar bir şey "al yolda lazım olur ruhsatı yok merak etme" diyor. Ben yanıma çakı dışında bir şey almamayı düşünürken, tabanca ne demek? Bu ve bunun gibi magandalar ellerini kollarını sallayarak geziyor. Maalesef geldiğimiz noktada birisinin belinden bıçak çıkarması artık normal gibi bir şey oldu. Zaten toplama kampı gibi olduk Afganlar İstanbul'da taliban bayrağı açar, Suriyelisi çalar çırpar sınırların açılması ile belki daha neler geldi haberimiz yok. Gelenin anlında "suçlu" yazmıyor.

Bir daha yaşanmamasını umut etmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Toplanıp 1-2 sürüş yapılsa bile 1 hafta sonra o da unutulacaktır daha öncelerden olduğu gibi.

Görünen o ki çoğunluğumuz meşru müdafaa yollarını düşünüp uygulamaya dahi geçmiş.

Memleketin geldiği hâle bak. Halkını korumaktan aciz kolluk kuvvetleri, yasama, yürütme, yargı ve adalet...

Hepimizin işi çok zor.

Hakikaten trafikte olmak çok ama çok zor. Serengeti çağdaş sokaklardan daha sakin daha temiz daha yaşanır.

48 yaşındayım. Bugüne kadar biri ayağıma bastığında "Pardon kusura bakmayın ayağımı farkında olmadan ayağınızın altına sokmuşum. Rahatsız ettim." dedim. Halen hayattayım, size bu satırları yazabiliyorum ve herhangi bir bıçak ya da kurşun yaram yok.

Dolmuşlar, taksiler, servisler trafiğin kanser hücreleridir. Umarım kökünüz kurur ve bu toplumdan ayrılırsınız.

Ülkemizde her geçen gün bisiklet kullanıcılarına şiddetin boyutu artmakta. Bence artık yetkililerin sesimizi duyması lazım gerekirse bütün bisikletçiler toplanıp bir basın toplantısı yapması şart oldu. Böyle giderse daha çok arkadaşımız dostumuz bir hiç uğruna can verecek yada ömür boyu sakat kalacak.

Bisikletli arkadaşa acil şifalar diliyorum. Şans kendisinden yanaymış ki şu anda hala hayatta . Bu da bir şey .. Bu coğrafyada hayattaysanız bu bile bir nimet.
Diğer husus “ kırar boynumu yürürüm , kurdun kuşun bileceği hal değil” diyen forumdaşlara .. Öz savunma haktır. Jandarmayla giden gelir ama imamla giden gelmez.

Yukarıda bir arkadaş yazmış,bisikletli kişinin durumu iyi diye kendisine çok geçmiş olsun.
Hanımlar,arkadaşlar,kardeşler,abiler..Minibüse binmeyin,binmeyin!Minibüs son derece ilkel bir ulaşım aracıdır.Şoförleri kaba ve terbiyesizdir.Hee diğer ulaşım aracı kullananlar çok mu kibar asla öyle bir şey demiyorum ama bunlar çok fena,çoğu sabıkalı ve asabi.Geçen işyerinde bir bayan arkadaşa da söyledim minibüse binme diye.Minibüs benim için yok hükmünde.Örneğin bir Londralı veya Viyanalı için minibüs ne ise benim için de o(oralarda olmadığını düşünüyorum)Çok çok acil durumlar haricinde asla ama asla minibüse binmem.Bu kararı alalı 2-3 sene oldu ve ya 1 ya da 2 defa bindim muhtemelen o da zorunlu halden dolayı."Ya sende abartma içlerinde hiç mi iyi insan yok"dediğinizi duyar gibiyim,illaki vardır hatta ben denk geldim bir tane ve hayatım boyunca öyle bir minibüscü görmedim.Yanlış hatırlamıyor isem lisans mezunu olduğunu söyledi ama böyle bir kişiye denk gelmeniz milyarda bir olur.Minibüse binmeyin

Devletin kaynaklarının ağzı sonuna kadar açılmalı ve tüm şehirler uçtan uca metro ve tramvaylar ile döşenmelidir. Metro inşaatlarının MİTÖ militanlarından korunması için inşaatlarda özel harekat polisleri nöbet tutmalıdır. MİTÖ'nün finansal kaynaklarının önü metrolar ile kesilmelidir ve MİTÖ'nün kökü kurutulmalıdır
Yukarıda bir arkadaş yazmış,bisikletli kişinin durumu iyi diye kendisine çok geçmiş olsun.
Hanımlar,arkadaşlar,kardeşler,abiler..Minibüse binmeyin,binmeyin!Minibüs son derece ilkel bir ulaşım aracıdır.Şoförleri kaba ve terbiyesizdir.Hee diğer ulaşım aracı kullananlar çok mu kibar asla öyle bir şey demiyorum ama bunlar çok fena,çoğu sabıkalı ve asabi.Geçen işyerinde bir bayan arkadaşa da söyledim minibüse binme diye.Minibüs benim için yok hükmünde.Örneğin bir Londralı veya Viyanalı için minibüs ne ise benim için de o(oralarda olmadığını düşünüyorum)Çok çok acil durumlar haricinde asla ama asla minibüse binmem.Bu kararı alalı 2-3 sene oldu ve ya 1 ya da 2 defa bindim muhtemelen o da zorunlu halden dolayı."Ya sende abartma içlerinde hiç mi iyi insan yok"dediğinizi duyar gibiyim,illaki vardır hatta ben denk geldim bir tane ve hayatım boyunca öyle bir minibüscü görmedim.Yanlış hatırlamıyor isem lisans mezunu olduğunu söyledi ama böyle bir kişiye denk gelmeniz milyarda bir olur.Minibüse binmeyin
Bu da MİTÖ ile mücadelede halkın üstüne düşen sorumluluktur. MİTÖ'nün finansmanına destek olmayın lütfen her terör örgütünün varlığı bir milli güvenlik ve beka sorunudur ülkede bir tane bile terör örgütü bırakılmamalıdır.

Ülke bisikletliler için iyice hayatta kalma simülasyonuna döndü. Her gün birinin başına bir olay geliyor, biri sıkışıyor, biri düşüyor... Bisiklet turunu kazasız belasız yapıp eve dönmek şans işi resmen... Bisikletliler kanuni hakları maalesef güvence altında değil ve gereken önlemler işlemler yapılmıyor. Şartların hukuken daha iyi hale getirilmemesi de hem bu hukuk camiasının içinde olan hem bisiklet süren bizleri herkesten daha çok üzüyor. Umarız ki bisikletler de trafikte hak ettiği değere ulaşır ve bu haklar da kanunların uygulanması ile koruma altına alınır.

• Beğen
Tepkiler: Bordo
Geri