Scudo Sports

Ezerek öldüremediğini bıçaklayanlar trafikte!

Bıçak çekilir ,silah çekilir. 4-5 kişi birden çullanabilir. Peki ne yapacağız. Bıçak taşımak,silah taşımak sizin can güvenliğinizden ziyade tehlikeye bir kat daha davetiye vermez mi?

Forumda saldırgan bir tavır takınıldığında moderatorler müdehale etmezse forum nice olur. Moderatorler yanlış müdahale yaparsa forum yine nice olur. Bazen masumane birşeyler yazıyoruz ne yobazlığımız kalıyor ne gericiliğimiz. Burasını da ülkemizin bir parçası gibi düşünmek lazım. Kimse kimseye gaz vermesin. Eylem yapabiliyorsak yapalım.

Toplumda hoşgörü eksikliği var. Haklı bir şekilde kendini savunurken haksızlığa uğrama ihtimalin yüksek. Ne yapacağız o zaman. Kaçabiliyorsanız kaçın gidin. Bıçak çekerseniz alnımıza silah dayarlar. Tehdit kendini belli eder. Kurt olmayın. Kuzu da olmayın. Hiç bir zaman öfkeli hareket etmeyin.

Haydi bakalım hodri meydan. Kimse kimseye gaz vermesin. 1 ayı geçmeyecek şekilde Türkiyenin her vilayetinden çıkalım yollara Ankarada buluşalım meclis önünde 1000 bisikletçi katılım olsun. Geçtiğimiz her ilde pankart açalım valilik önlerinde. Masum bir eylem izinde alınır. Hepimiz Ankarada tek vücut olunca baya işler değişir. Yok bıçak taşı, yok silah taşı diye buradaki gençleri vahşete vahşetle örgütlemeye yeni katiller üretmeye kimse kalkışmasın. Gençleri zehirlemeyelim. Sadece sokaktaki itlere önlem alın. Yazılanları okuyorum nevrim dönüyor. Zorbalığa karşı zorbalıkla mücadele başarı getirmez.

Ankaradaki bisikletçi arkadaşlar yapsa bu eylemi yine ses getirir. Bu işi kim organize ederse kendi adıma katılamazsam bile gereken desteği verceğim. Yok bir şey yapamayacaksak boş yere Racon kesmeye gerek yok hepinize saygılar.

Scudo
@Burak Altaç Ağırlıgı nasıl? tek düğme ilemi açılıyor?

@necmeddin kardeşim, camiamız toplumdan çok farklı değil...
Tepkisizlik ; hakkını aramayan, uğraşmak-birlikte hareket etmekten kaçınan, -" bana dokunmayan yılan" boşvermişliği, -başıma iş açmayayım- korkusu gibi nedenlerle son 20 yıldır toplumun adeta bir defosu oldu.
Tabi böyle bir toplum sadece "çıkarcı kalabalıklar" olarak, ilkel kabile refleksleriyle yaşar...
Toplum ; hakların ve sorumlulukların tüm vatandaşlarca eşit ve dengeli paylaşıldığı durumda oluşuyor...
Bizim toplum için "biat" etmek ve "sineye çekmek" bir tür mazoşizm nesnesi..
Hem yönetenlerin "Hizmetinden sual olunmaz", hem de sorgu - sual - eylem olunca da Timur gibi bir dönüp bakılır arkanda kimse yok...
Forum olarak vatandaşlık haklarımız içinde anayasamızda yer alan, demokratik hak ve özgürlükler kapsamında yapılacak her türlü organizasyona destek vereceğimizin bilinmesini isterim...
Yeter ki daha çağdaş,eşit,sürdürülebilir bir bisiklet kültürümüz oluşabilsin....

@Burak Altaç Ağırlıgı nasıl? tek düğme ilemi açılıyor?
500 gr kadardır diye tahmin ediyorum. Aşağı doğru sallayınca kendiliğinden açılıyor,kapatmak içinde arka tarafından yere hızlıca vurmak gerekiyor.

@cazci Milton Friedman in verdiği akılla ,80 li yıllarda başta Latin Amerika olmak üzere ulkemizde de uygulanan ,Naomi Klein in hakkında kitap yazdığı, " Şok Doktrini " ile kitleler aşırı şiddet uygulanarak yumuşatıldı , tepkisizlestirildi. Yanı bu bir şekilde öğretildi.15 yıl sonra universiteye başladığımızda bile ( 94 yili) hala etrafımızdakiler bizlere olaylara karışma diyordu.
Bugün de başka bir doktrin uygulanıyor. Dünya çapında da bizdekine benzer örnekler var. Şimdilik sadece adını ve fikir babalarini bilmiyoruz. Yakında ortaya çıkar.
Tüm bunların muhatabı toplum olmakla beraber görevli , yetkili olup bunun için maas alan bürokratlara baskı kurmak lazım. Alt tarafı bir meşin top için ortalık yıkılırken cok daha onemli meseleler icin gerekli yerlere, her yerde , herzaman baski yapmak lazim.
Ister berber koltugunda, ister pazarda, ister karakolda ,ister kendi isi icin geldigi dukkanda , sosyal medyada , stadyumda, ..
Hakim, savcı ,polis, kaymakam ,vali ,m vekili, bakan, c başkanı,..... protesto etmek yada yuhalamak değil bahsettiğim. " noldu bu bizim iş? Ne zaman bizim meseleyi çözeceksiniz ?, hala halledemediniz geçen konuştuklarımızı " gibi.....
( Teşbihte hata olmaz ama yine de baştan söyleyeyim de verdiğim örnekler sjw ye yada polemiklere kurban gitmesin )
Dırdır yapan eş gibi, mizmizlayan çocuk gibi , sürekli eleştiren ebeveyn gibi, adam kullanmayı seven akraba gibi , otlakci arkadaş gibi , dedikoducu komşu gibi. Her zaman heryerde tam saha pres. Sadece belli bir yerde yada zamanda birkac seferlik tepkiden bahsetmiyorum.Öyleki bu sorumlu şahıslar biraraya geldiklerinde kendi özel muhabbetlerini bile yapamayacakları hale gelene kadar beyinlerine işlemek lazım.
Saygılar. Sağlıcakla pedallayın.

Bu ülkede canımız her an tehdit altında. Yazıklar olsun!

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Saldırıya uğrayan Taner abimize büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve bisiklete geri döner. Bu menfur saldırıyı kınıyorum. Yapanın bir daha ticari araç kullanmama ve kasten adam öldürmeden yargılanmasını temenni ederim.

Etrafta manyak çoğaldı!
2 haftayı biraz geçti Bakırköy-Avcılar arası emniyet şeridi gibi duran o daracık alandan pedallarken Şükrübey yokuşunda 20-25 yaşlarında kıytırık bir scooterlı motorcu arkamdan dart dart kornaya basıp taciz etti sonra küfür ede ede geçti, o anda elime yolu işaret ederek -oradan gideceksin, diye bağırdım. 100 mt. kadar ileride durdu selenin altından kırmızı saplı bir bıçak çıkarıp üzerime doğru koştu! O arada birileri motorla ve arabayla durdu eleman da bıçağını neresine soktuysa kamufle etti. Bana kaldırımdan gideceksin diyor! Yorgunluktan nefes nefese kalmışım zaten, çok sakin bir tonla hayrola motosikletle bisikletin önünü kesip neyin magandalığındasın dedim, hala kaldırımdan süreceksin diyor. İşin garibi bunu söyleyen benim yarı yaşımda, o doğmamışken ben iki teker üzerindeydim, o motor sürmesini öğrenirken ben raftaki kupaları siliyordum, ehliyetimin tarihi çocuğun doğum tarihinden de eski olduğuna eminim, kanunu maddesiyle söylüyorsun anlamıyor. Biri çıktı yasaksa sanada yasak, emniyet şeridinde gidemezsin dedi afallayıp döndü defoldu, plakasını okuyacağım kadar yakında değildi şikayet edemedim, zaten birbirine kurşun sıkanlar bile tutuklanmıyor ki şikayet edebilseydim heralde adliyeye git gel kendimi cezalandırmış olurdum.
Trafik tabelalarının altına ek bisiklet levhası konulup "sağ şeridi bisikletle paylaş" yazısı çoğalmalı, üst geçitlere sürücülerin göreceği şekilde de böyle mesajlar eklenip bir süre sürücülerin gözlerine sokulup farkındalık yaratılmalı ve hatta ehliyet sınavlarında konuyla ilgili 3-4 soruda eklenmeli yoksa bisiklet hâlâ ayıların gözünde karne hediyesi eğlence aracı olarak kalacak..

Trafik tabelalarının altına ek bisiklet levhası konulup "sağ şeridi bisikletle paylaş" yazısı çoğalmalı

Kendimiz pankart vs. hazırlayıp eksik olduğunu düşündüğümüz yerlerde koysak nasıl olur? Cezai işlem falan uygulanmaz herhalde.

Kendimiz pankart vs. hazırlayıp eksik olduğunu düşündüğümüz yerlerde koysak nasıl olur? Cezai işlem falan uygulanmaz herhalde.
Trafik işaretlemeleri trafik kanunu ile belirlenir ve uygulanır. Onun haricindeki her türlü müdahale suçtur. Yani bir şekilde kanunların düzenlenmesi lazım. :harika:

Zihinler bulanık toplumumuzda.Bisiklet , insanımız için halen bir oyuncak , halen karne hediyesi, halen boş bir uğraş .O yüzden bisikletli biri trafikte ne kadar haklı olsa da haksız olarak görülmeye devam ediliyor.Yolun en sağından gidin hatta o beyaz düz çizginin de sağından gidin sizi sıkıştıran , öldürmek isteyen zihni bulanık , insanlıktan çıkmış yada insanlık gömleğini çıkarmış birileri mutlaka olacaktır.Ancak ve ancak ne zaman devlet yaptırımlar uygular işte o zaman bir şeyler düzelmeye başlar.İş insanımızın vicdanında kardeşim açıkçası.
Umarım sporcu arkadaşta biran önce sağlığına kavuşur.Allah herkese vicdan nasip etsin inşallah. Saygılar....

Güvenlik sektöründe çalışmış biri olarak cebinizde her zaman biber gazı bulundurun derim. Ama ilk hamle sizden olursa suçlusunuz. Baktınız adam bıçakla geliyor sıkın suratına. Sonra da pedala kuvvet kaçın ya da paket servis yapın.

#BisikletliyeSaygılıOl #BisikleteMesafeliKal sürüşüne davetlisiniz...

Sevgili Bisiklet Sever Dostlar,

Trafikte terör estiren sorumsuz sürücüleri uyarmak ve bisikletlilere saygılı olmaları gerektiğini hatırlatmak için YARIN (9 Ağustos 2020, Pazar) saat 9:00'da Fenerbahçe Dalyan Parkı'nda buluşarak bisikletlerimizi süreceğiz. #BisikletliyeSaygılıOl #BisikleteMesafeliKal bayraklarımız ile gerçekleştireceğimiz bu sürüşe davetlisiniz...
Bu etkinliği geçtiğimiz hafta Yolda ve Birlikte bisiklet grubumuzun üyesi, #triatlet Taner Bestek abimizin antrenman yaptığı İskenderun-Arsuz yolunda önce bir minibüs sürücüsü tarafından yolda sıkıştırılıp sonrasında da defalarca bıçaklanması üzerine gerçekleştirmeye karar verdik. Çevreden yetişenlerin yardımı ile kaldırıldığı hastanede, yoğun bakım servisinde ilk müdahaleler yapıldıktan sonra ameliyatlar için Gaziantep'e Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildi. Başarılı bir dizi ameliyat sonrasında iyileşme yolunda...
Katılımınız gücümüze güç katacaktır.

Yolda ve Birlikte Bisiklet Grubu

Bisiklet sürerken yüksek efor sarf etttiğimiz için çok daha kolay parlıyoruz. Kendi adıma, arkadan "kenarı çekilsene" manasında çalınan bir korna bile sinirlenmeme yetiyor açıkçası. Ancak ülke psikopat dolu. Mahlûkatın biri elinde silahla araçtan inebilir. Buyrun, iki tane can almış, sırf ışıklarda biraz geç kalktılar diye;

(link)

@Kaan.Özçelik , çok anlamlı olan bu organizasyonu tüm benliğimle destekliyorum.
İstanbula gelip katılmayı çok isterdim...
Umuyorum oradaki arkadaşlar geniş katılım sağlarlar..Pandemi deyip cılız bir tepki ile yetinmeyiz umarım....
Başarılar.....

Etrafta manyak çoğaldı!
2 haftayı biraz geçti Bakırköy-Avcılar arası emniyet şeridi gibi duran o daracık alandan pedallarken Şükrübey yokuşunda 20-25 yaşlarında kıytırık bir scooterlı motorcu arkamdan dart dart kornaya basıp taciz etti sonra küfür ede ede geçti, o anda elime yolu işaret ederek -oradan gideceksin, diye bağırdım. 100 mt. kadar ileride durdu selenin altından kırmızı saplı bir bıçak çıkarıp üzerime doğru koştu! O arada birileri motorla ve arabayla durdu eleman da bıçağını neresine soktuysa kamufle etti. Bana kaldırımdan gideceksin diyor! Yorgunluktan nefes nefese kalmışım zaten, çok sakin bir tonla hayrola motosikletle bisikletin önünü kesip neyin magandalığındasın dedim, hala kaldırımdan süreceksin diyor. İşin garibi bunu söyleyen benim yarı yaşımda, o doğmamışken ben iki teker üzerindeydim, o motor sürmesini öğrenirken ben raftaki kupaları siliyordum, ehliyetimin tarihi çocuğun doğum tarihinden de eski olduğuna eminim, kanunu maddesiyle söylüyorsun anlamıyor. Biri çıktı yasaksa sanada yasak, emniyet şeridinde gidemezsin dedi afallayıp döndü defoldu, plakasını okuyacağım kadar yakında değildi şikayet edemedim, zaten birbirine kurşun sıkanlar bile tutuklanmıyor ki şikayet edebilseydim heralde adliyeye git gel kendimi cezalandırmış olurdum.
Trafik tabelalarının altına ek bisiklet levhası konulup "sağ şeridi bisikletle paylaş" yazısı çoğalmalı, üst geçitlere sürücülerin göreceği şekilde de böyle mesajlar eklenip bir süre sürücülerin gözlerine sokulup farkındalık yaratılmalı ve hatta ehliyet sınavlarında konuyla ilgili 3-4 soruda eklenmeli yoksa bisiklet hâlâ ayıların gözünde karne hediyesi eğlence aracı olarak kalacak..
Geçmiş olsun...
Beni bisikletle giderkenden çok kampta çadırda uyurken olabilecekler ürkütüyor..Yoldan geçerken görüş mesafesindeki bir çadıra, gecenin bir yarısı ateş edilmesini ne engelleyebilir ki? Yolda giderken sürekli mermi kovanı görüyoruz, bazen tabelalata vs denk gelmiş, iz bırakmış atışlar..Tamamen etrafta dolaşan adamların ruh ve akıl sağlığına emanetiz çadırlarda yatarken..Vursa kaçsa bulamazlar, bulsalar boş sandım der kravatla az yatar..

Çok geçmiş olsun.Umarım şuanda durumu iyidir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri