Scudo Sports

Ezerek öldüremediğini bıçaklayanlar trafikte!

İster gülün ister kınayın arkadaşlar ama ben de her sürüşümde bu magandalarla karşılaşırsam diye kendimi koruma amaçlı üst seviye bir kamp bıçağı ve biber gazı taşıyorum. Öyle ki, formamın ulaşılması en kolay cebine, enerji bar anahtar vs. koymam gerekirken bu ikisini koyuyorum. Bu cahillerle yaşanmıyor, öyle çoklar öyle egitilmezler ki biz onlarla yaşama uyum sağlamaya çalışıyoruz maalesef.
Sporcu kardeşimiz umarım bir an önce sağlığına kavuşur 🙏
Sürekli taşıdığım çantamın elimi attığımda hemen ulaşabileceğim yan gözünde ben de aynı şekilde bir adet av bıçağı ve biber gazı taşıyorum. Gerektiğinde önce biber gazını, yeterli olmadığı takdirde ise bıçağı bu denli aşağılık tiplere karşı kullanmakta asla tereddüt etmem. Bisiklet kullanıyoruz diye hepimizi naif ve savunmasız zannetmesinler ki böyle menfur olaylar bir daha yaşanmasın.

Scudo
Toplumsal yaşamın "Açık Cezaevi" haline geldiği, bir bölümünün de "Akıl ve Ruh Sağlığı" bozuk olduğu halde kendini "Normal/Sağlıklı" zannettiği bir dönemdeyiz...
Üstelik zorbalığı, nobranlığı, vandallığı "meşrulaştırmak" yolunda epey ilerlendi..
"Kasımpaşa Kabadayılığını" düstur edinmiş , kılavuzu en tepede bulmuş bu mahluklar için tek çözüm örgütlü - bilinçli - kollektif hareket etmektir...
Hocam bahsettiğiniz oluşumun kurumsallaşmış silahlanmış haline zaten devlet deniyor. Ki bizim en iyi bildiğimiz şeydir. Ama bu şekilde değil. Burada bilinçli bir hatalar silsilesi var sanki. Bu kadar tesadüf normal değil.
Sanki toplum üzerinde sosyal deneylerden biri uygulanıyor ama deneyi yapan sanki sınav sorularını çalmış asistan gibi...

dostumuz halen yogun bakimda ancak hayati tehlikesi artik yok. ancak , sizin de tahmin ettiginiz gibi cok cok sansliydi. bicak darbelerinden biri bogazina gelmesine karsin , bogazinin sah damarina , yada bobregindeki olumcul noktaya gelebilirdi. bakin , yazdiklarima lutfen dikkat edin , bogaz ve bobrek diyorum , kisaca hayat diyorum. yani oldurmeye tam tesebbus bu. bu olay icin verilecek cezanin kesinlikle ve kesinlikle emsal olmasi ve caydirici olmasi gerekmektedir , en azindan insan hayati icin.

Cumhuriyet Savcıları nerede?

diyojen 5.jpg

Daha önce söylemiştim,bisikletin bir kenarına açılıp/kapanır bir tane cop koydum. Ben onu kapıp saldıracak bir adam değilim fakat maalesef İstanbul gibi bir yerde gerektiği yerde kendimi korumak için şart.
Uzaktan bakınca da pompa gibi duruyor.

IMG_20200716_181017.jpg

(link) (link) uğraştığımızı görün. Yorumlarda "ben olsaydım öldürmeden bırakmazdım" yazanlar var.

Herkes kendi önlemini alsın. Polisin ya da devletin görünürde hiçbir önlem aldığı yok.

@Burak Altaç ürünün linkini paylaşırsanız, ben sevinirim.

@gg bebe

Ben bir arkadaşımdan aldım ama bu ürün benimki ile aynı gibi duruyor.
(link)

Taner Beştek ilk bıçak darbesinden sonra yere düşüyor, şahıs üzerine çıkıp bıçaklamaya devam ediyor, Taner abi o an yerden taş alarak kafasına vuruyor. Belki de o taş hayatını kurtarıyor. Zaten şahıs minibüsten elinde bıçak ile inmiş. Ardından bir kavga ya da boğuşma olmuyor, direkt seri bir şekilde bıçak darbeleri geliyor.

Fenomen ve zengin iş adamı olunca bıçaklamak serbest galiba.

Ne yapacaktı? Seri hâlde bıçak darbeleri vücuduna inerken yapılması gereken ne ise onu yapmış. Can kokusuyla taşı eline alıp kafasına indirmiş. Ne var bunda? O durumda elimde el bombası olsa pimini çekmekte tereddüt etmem. Benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın. Söz konusu can olunca gerisi teferruat oluyor maalesef.

Fenomen ve zengin iş adamı olunca bıçaklamak serbest galiba.

Ne yapacaktı? Seri hâlde bıçak darbeleri vücuduna inerken yapılması gereken ne ise onu yapmış. Can kokusuyla taşı eline alıp kafasına indirmiş. Ne var bunda? O durumda elimde el bombası olsa pimini çekmekte tereddüt etmem. Benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın. Söz konusu can olunca gerisi teferruat oluyor maalesef.

İddiaları çok garip ve mantıksız. Şoför direksiyon başındayken bisikletli saldırıp soförün kafasına defalarca taşla vurmuş. Soför de kendini müdafaa etmek için bıçaklamış.

Adam bıçakla saldırıyor, aynı şekilde bıçak çekse öldürse nefsi müdafaa. Bence taş ile çok vicdanlı davranmış

İs icabi bu tiplerle fazlaca muhatabim. Yine is sirasinda tanistigim bir emniyet amirinin sozleri asla kulaklarimdan silinmiyor “Emniyete ne icin gelirsen gel ama sakin dayak yiyen taraf olarak gelme, dayak atan olarak gel isimiz cok daha kolay olur”. Acizligimizin, ulkemizin ozeti bu cumle benim icin.

Bıçak taşımak insana gereksiz bir özgüven kazandırır. O özgüven ile kötüyle kötü olup başınıza istemediğiniz işler açabilirsiniz. "Dayı sensin" demesini bilmelisiniz.
Bir söz vardır "Koyunlarınızın başkasının tarlasına girmesini istemiyorsanız koyunlarınızı tarlaların yanından uzak tutmalısınız." Bir ihtimalin olmamasını dilemek için o ihtimalin oluşma şartlarından uzak durmalısınız. Bıçak taşırsanız yanınızda kötü ihtimalleri de taşırsınız.
Bıçak taşımak gereklidir. Sadece sabırlı olmalısınız.

@vusalazeroglu Aynen doğru demiş bizzat yaşadım adama vurmadığım! halde ve elim de video kayıtları ve bizzat şahsıma ettiği küfürler yapdıkları ortada hem ses hem görüntü mahkemeye sunduğum hal de ve bu sıra da bir başka suçdan içerde, yani hapisden görüntülü bağlanıp konuşduğu halde yine ben suçlu ilan edildim keşke ben de vurup da hırsımı alsaymışım.

(link) (link) uğraştığımızı görün. Yorumlarda "ben olsaydım öldürmeden bırakmazdım" yazanlar var.

Herkes kendi önlemini alsın. Polisin ya da devletin görünürde hiçbir önlem aldığı yok.

@Burak Altaç ürünün linkini paylaşırsanız, ben sevinirim.
Arkadaşın paylaştığı linke girerseniz zaten 2 tane kişinin millete galeyana getiremeye çalıştığını ve sürekli facebook üzerinden paylaşım yaptığını görürsünüz. Birisi gönderi altına "yalan haber yapıyor" diye yazınca adama etmediği küfür bırakmamış zaten. Olayın elle tutulu hiç bir yanı yok. Hangi bisikletçi "bu adam/kadın beni sıkıştırdı elime taş alıp gidip şoförü öldürmeliyim" diye düşünür ki? Hiç birisi, tamam bizi sıkıştıranlara kızıp sinirlenip küfrettiğimiz oluyor ama şimdiye kadar gidip öldüreyim diye düşünecek bir bisikletçi ile tanışmadım. Bu gibi sahte haber yapan kişiler belli bir kesimi maalesef yanına çekebiliyor. Ama nasıl bataklıkta debelendikçe batarsınız buradaki kişini yaptığı da o olacak, en az bıçaklayan kadar bu kişi de suçlu. Adını vs teşhir etmeyeceğim zaten paylaşımı profilinde de paylaşım yaptığı sayfada da görünüyor.

Geri