Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

@furkantrojka
Matbaacilar alt geçidinden çıkarken

Scudo
@Tasogare Aslında aynı şeyleri söylüyoruz, ancak ayrıştığımız bir iki ufak nüans var ki bu durumda hiç sorun değil. Önemli olan topluluğu bir arada tutabilmek. Ben yazışma boyunca üslubunuza dikkat ettiğiniz için ( forum ortamı nedeniyle ) size teşekkür ederim.

Bu namususlara ne desek hakediyorlar ama anlmadığım la gram vijdan kalmamışmı o şerefsizlerde bunu alet olan poliste namussuz avukkatta yazıklar olsun böyle şerefsizleri zengin eden sisteme...

(link)

Onedio.com 'da bu habere yer verilmiş anasayfada arkadaşlar.

Sanırım kaza sonrası ilerleyen günlerde arabası ile paylaştığı bir fotoğrafın altına.

( Yeter ki kalbimiz kişiliğiniz kirlenmesin, gerisini su temizler. ) yazmış.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Kaza görüntüsünü izlediğim anda bir şey dikkatimi çekti. Bu olay nedeniyle yapılan tartışmalar olayın asıl nedenini gizliyor.

Şoför trafik kuralı ihlali yapıyor. Çok garip gelmedi değil mi? Gelmez, çünkü ülkemizde trafik kuralı ihlali hepimizin ortak işlediği bir suç. Hem de sistematik olarak, her gün her an. İşte bu nedenle dikkatimizi çekmiyor. TV'lerde kamu spotu görürüz; trafik kurallarına uyalım der. Hiçbirimiz herhangi bir suçluluk hisseder miyiz? Bizden bahsediyor olamaz değil mi? Olsa olsa hoşlanmadığımız kişiler aklımıza gelir, kesin onlardır ihlali yapanlar. Ancak tam tersine, tam da hepimizi kastediyor o kamu spotu. Birisi TV ekranından odamıza çıksa, dese ki "kardeşim tam da senden bahsediyorum, sensin ihlal yapan" işte o zaman biraz uyanırız.

Ülkemizde trafik kuralı ihlalleri akıl almaz boyutta. Özellikle hız limitleri en başta geleni. Hiç kimse tabelalarda ne yazdığına bakmıyor. Bakması için ya polisin çevirme yaptığı yerden geçmesi gerekiyor, ya da kameradan izlenip evine ceza faturası geleceği yolda tabelaya bakıyor. Günlük kullanımda hız limiti kişinin keyfine, ruh durumuna ve bir de trafiğin durumuna kalmış vaziyette. Bir yokuşu çıkıyorsanız ilerisinde ne olacağını asla bilemezsiniz değil mi? Bu şoför de aynı durumdaydı. Bisikletli yerine tıkanmış bir trafik de olabilirdi. Gelir o trafiğin sonundaki araca çarpardı. Biz bunu haberlerde hep görmüyor muyuz? Arkadan çarpan araçlar şaşırtıcı bir durum mu?

Bu olayda hepimizin ortak payı var. Ben, sen, o yapıyorsak o şoförün yapmış olmasını hangi rahatlıkla eleştirebiliriz ki?

Asıl *** onu öyle yetiştiren.

Ulan bide 50 yle gidiyor diyorlar şerefsizlere bak .

• Beğen
Tepkiler: fatih kurt
benim babam 99 da memleketine gitti ,yol kenarında pazara gitmek için otobüs beklerken , yoldan geçen damperli bir kamyonun kapağının açılıp yol kenarının yaklasık 2 metre içinde bekleyen babama çarpması sonucu babam olay yerinde rahmetli oldu. babamın yanında amcası ve babası varmış. kamyoncu durmamış bile. bir kaç sene faili bulunamadı sonrasında yapılan araştırmalarda kamyoncunun kamyonunu bir tepeye çekip benzinlik sahibi patronunu aradığı ben birine çarptım öldümü bilmiyorum dediği jandarma tarafından tespit edilerek yapılan araştırmalar sonucu kamyonunu bir benzinlikçiye çekip yıkadığı tespit edildi. kamyonu kamyonda kalan babamın kanının damlasından tespit ettiler. kamyoncu kabul etmiş suçu. alkollü olduğunu söylemiş. ne oldu bilin bakalım. tutuksuz yargılanmak üzere serbest. tarafımızdan dava açıldı , kan parası dışında hiç bir ceza almayacağı söylendi. şimdi belkide hala trafiktedir. bu ülkede ehliiyet almak çok kolay sorunun başı budur. verilen eğitim yeterli mi oda tartışılır. kursa girmeden ehliyet alanları hatta gel verelim diyenlerin varlığı kulaklarınıza ulaşmıştır. bide bunları salanlar var. onlarla HESABIM KIYAMET GÜNÜ ALLAH'IN HUZURUNDA sebep olanlardan ve serbest bırakanlardan davacıyım. yola çıkan araç sahibine yol senin başka araç yada insan önemli değil imajı verilerek bugüne kadar tarfikte onbinlerce can gitti. söylenecek çok söz var ama siyaset yapmak yasak :) öldürene ceza yok. ne babam son örnek nede bu olayda yaşamını yitiren bisiklet kullanan insan son örnek. Allah bunları yaptıklarının ve yaşattıklarının hakkını versin. Amin.

Adalet işlemiyor bari insanları kısas için serbest bıraksa.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Arkadaşlar Hepiniz e devlet üzerinde Cumhurbaşkanlığına yazsın. haberi okudum ve benim bile vicdanım rahatsız oldu. gözüme uyku girmiyor artık. Lütfen haber linki ile şikayet olarak bu haberi paylaşın Cumhurbaşkanlığı ile. Aileye yardımcı olalım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@birolb Sizin yaşadıklarınız da en az bu ailenin yaşadıkları kadar korkunç. Başınız sağolsun, çok üzüldüm gerçekten. Ben herkesin bir gün hakettiğini bulduğuna inanıyorum, er ya da geç o kamyon şoförü de hakettiğini bulacaktır, umarım size yaşattıklarını fazlasıyla yaşar.

Adalet öbür dünyaya bırakılacak kadar saçma olmamalı.Ben bunu kabül etmiyorum.Cinayeti işleyen katil şu an gayet rahat ve yine aracıyla keyif sürüyordur,maktulun ailesi ise hem cinayetin hem de katilin serbest kalmasının acısıyladır emin olun.Bize de Allah'ından bulsun demek mi kalıyor sadece ? Bu bir vicdanlara su serpme midir ? Olmaz kardeşim olmaz ! Bu ülke bu kafa ile bu eğitimsizlik ile bu adalet yapısı ile olmaz.O çok hassas olan din temellerini de,vatan sevgisini de çarçur ediyor,yok ediyorsunuz.Kamu vicdanı,,insan vicdanı diye bir şey var.Birinin hatası ile birisi ölüyorsa neden serbest kalır insan ? Veya illa ölmesi mi gerekiyor.Teşebbüsü dahi kodes olmalı.
Üzerine basa basa söylüyorum ; bu ülkede yaşarken can güvenliğimi sağlayacak bir adalet sistemi olmadığı için korkuyorum ve bu ülkede yaşamak zorunda olduğum için UTANIYORUM !

@birolb başın sağ olsun insanı çaresiz bırakan sistemimiz var malesef

@Anonim Allah razı olsun teşekkür ederim

@Kürşatt allah razı olsun teşekküre ederim

asıl mevzuat param var bana bişey olmaz ben herşeyi yaparım mantığının silinebilmesi. parası olanın güçlü olduğu parası olanın fakir olanı ezdiği yer olmaktan çıkarmanın formulünü aramak lazım gibime geliyor. bu elim hadiseleri yaşatanları salanları oralardan ayıklamalı ve boşluk içeren yasaları gündeme getirmeli

Benden herkese bir tavsiye, kesinlikle bat-çık tarzı alt geçitleri kullanmayın, aşağıdan değil yukarıdan gidin. Eğer işaretlenmiş bisiklet yolu varsa orayı kullanmadığınız zaman suçlusunuz. Yani bisiklet yolu istiyorum diyoruz ya, bizi bağlar o yollar, hele düzgün yapılmamışsa bisikletçi için hiç olmasa daha iyi. Kaza mahalinde bir radar yoksa adam 50 ile gidiyordum der polis te tutanağa 50 yazar, ülkenin şartları ve adalet sistemi böyle.

Tekrar yazıyorum, bat-çık tarzı alt geçitlerde üst yolu kullanınız.

alt geçit mazgalları da başa bela. :):harika:

@Ertan M. Söyleyecek çok şey var. yüzlerce sayfa sürer ama şu ülkede insanı geçtim artık ölüye bile saygı yok. O 50 bin TL'yi alınca nasıl rahat uyuyacak onu merak ediyorum. Allah'a havale ediyorum.

Geri