Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

@#ŞARBAY#
Bu ülkede giderek saçmalık halini alan bir hızlı araba kullanma salgını var. Bir de yeterince hızlı kullanabilirlerse her tür kazadan kaçınabileceklerini, çünkü en önde olacaklarını düşünüyor bu kendini "hızlı ve öfkeli" sayanlar.

Her direksiyona oturduklarında aynı haltları yiyor, 5 santimle, yarım saniyeyle çarpmadan sürtmeden kurtararak adrenalin arıyorlar. Hiç sanmıyorum ki önemli bir yere gidiyor, yetişmeye çalışıyor olsunlar. Hayatlarındaki tek önemli aşamayı o arabayı edinirken kaydediyorlar muhtemelen, çünkü öyle davranıyorlar. Tek tatmin kaynağının araba olması gerçekten acınası ama sorun da şu ki, bu insan evlatları ne kendilerine ne de başkasına acıyorlar. Yarım metrelik yol için de yapmayacakları şey yok, kişinin kafayı tümden yediğinin daha açık bir delili olabilir mi?

Hızlı araba kullanarak ölüme sebebiyet verme özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşıyoruz, değerini bilelim. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.

Geride kalan ailenin acısını teskin edecek hiçbir şey düşünemiyorum. Öldüren 2 yıl ya da 6 yıl hapsedilirmiş, bunun da bir önemi yok. Başka bir insanın ölümüne yol açacak vurdumduymazlığın ve ona eşlik eden davranış bozukluğunun asıl nedeninin eksikli, iğdiş edilmiş toplumsallığımız olduğunu düşünüyorum.

Scudo
Rakel Dink'in o hüzünlü, acı veren, utandıran ama muazzam sayılabilecek konuşmasından bir alıntı yapacak olursak;

"Bir bebekten bir katil yaratan karanlık sorgulanmadan hiçbir şey yapılmaz kardeşlerim, ..."

arkadaşlar şu kampanyayı yaygınlaştırabilirsek olayın daha fazla duyulmasını ve ilgi çekmesini sağlayabiliriz.

facebook ve twitter gibi sosyal medya hesaplarınızdan da paylaşabilirsiniz.

(link)

@Atilla G.
Sevgili Atilla, elbette bir kaza haberiyle siyasetin ilgisi yok, olmamali,, ancak o ulkede hukuk bitirildiyse, insanlarin can guvenligi yok ise, tecavuzculer devletten torpilli bir sekilde disarida elini kolunu sallayarak gezebiliyor ise, elbette yonetim suclu olacak.
Ve bir bisikletlinin ölümü ile akabinde yasanan hukuksuzluk ve ahlaksizliklarin da forumda tartisilarak mevcut hukumete dayandirilmasi kacinilmazdir.
Hepimiz burada sadece bisiklet ile ilgili guzel seylerden bahsetmek istiyoruz ama olmuyor hocam.
Devlet halkin guvenligini saglamak ile mukelleftir. Hak hukuk gozetmek zorundadir. Caydirici yontemler kullanmalidir. Yasanan ölümlerden elbette iktidari sorumlu tutacagiz. Somali hukumetini degil.
Ki iktidar yandaslarinin, arkasindaki guc ile her turlu ahlaksizlik ve kuralsizliklara rahatca bulastigini hepimiz goruyoruz. Bu durum iktidar yandaslarinda bile artik rahatsizlik uyandirmaya basladi.
Ayni durum gelismis bir ulkede yasanmis olsaydi sonuclari ne olurdu ve kim ne ceza alirdi, once onu bi irdeleyelim, daha sonra ulkemizdeki aksayan yon nedir, kendiliginden ortaya cikacaktir.

@Kuzey Ege Siz bunu söylediniz peki tamam. Değişen ne oldu ? ( Bisiklet forum açısından ) Hiç birşey ! Bu toplulukta tecrübe edilmiştir ki siyaset konuşmak insanları kutuplaştırıyor. Hükümet yanlılarının, hükümet muhaliflerinin bin bir türlü pisliği var. Ben, sen, o hepimiz ne olup bittiğinin farkındayız. Ben niye önceki mesajlarınızı silmedim ? Çünkü tamamen iyi niyet göstergesi olması, bizlerin burada mesajları silerken kasıtlı olmadığımızı anlatabilmemiz içindi.

Benim için siyaset yalan üreten, bunu topluma satan, kitleleri cahil bırakan bir mekanizmadır. Buradaki insanların bir çoğu beni muhafazakar ve hükumet yanlısı olarak tanımlamıştır adım kadar eminim. Lakin benim hakkımda zerre kadar fikirleri yok, çünkü yüz yüze muhabbetleri yok. Ayrıca forum ortamında insanların birbirini yanlış anlaması normal bir durum. Bütün bu bilgiler altında forumda siyaset konuşulması yasak. O yüzden izin vermiyoruz. Dışarıdan bakan, bizi korumacı bir politika güdüyoruz sanacak ancak, alakası yok.

Ben bu durumu anlayışla karşılamanızı bekliyorum.

Ben de imzaladım arkadaşlar.
Herkes için adalet...

• Beğen
Tepkiler: Ozy
@Atilla G.
Benim için siyaset yalan üreten, bunu topluma satan, kitleleri cahil bırakan bir mekanizmadır.

kesinlikle doğru,yalnız öyle bir ülke düşlüyorumki,insanların mutlu olduğu huzurlu olduğu ,gelecek kaygılarının olmadığı,adaletin herkese eşit dağıtıldığı,adaletli bir toplumda huzurun olduğunu düşledim,ama attilla dostum yıllarca düşledim yaş 59,göremedim ,inşallah daha iyiye gideceğiz...

hayvanın sürati ağır çekimde bile fazla olduğu görünüyor. Zengin züppe olarak adlandıracağımız baba parası yiyen veya illegal işlerle para kazanan sonradan görmenin önde gidenlerinden biridir. bide utanmadan öldürdüğü adamın ailesinden para istiyor. İşte böyleleri için denilecek laf yok. Ondan da bir gün çıkar bişeyler. Bunlar için Yaşasın cehennem. Biraz sert üslup yazmış olabilirim. Kusura bakmayın.

@Tayfun_Güler

tayfun bey bazen bende sinirleniyorum sahada ,araba teğet geçiyor,yok efendim anırıyor,ama ne hikmetse şu mahmut bey köyün sakinleri bi acaip,bana insanlığımı hatırlattılar,şehir hayatı insanı köreltti,maneviyat ve ahlak iflas etti,kaçınılmaz olarak istanbul dışına kaçarak bu cehennemden kurtulacağım,kaçan kurtulur,ya yalova ya kurtköy tarafları,fakat yalova ağır basıyor,nedeni mahmut paşa köyü sakinleri,gayet huzurlu insanlar misafirperver,bizim kültürümüzün en güzel değerlerini kaybetmemek lazım,nasrettin hocayı unutmayalım ,ye kürküm ye,insanın parasına malına göre adalet olmaz,adalet fakiride cezalandıracak zenginide ,kim suç işler ise kasıtlı ,fakirse cezasını çekecek ,zenginde,

merhum tam sağdamı anlayamadım fakat tam sağda ise arac vurmuş ise araç suçlu...

008'den itibaren dikkatle izleyin.

@Kudret Kurtcebe abi araç çok süretli. olay yeri neresi bilmiyorum. fiili 15 yıldır araç kullanıyorum. hız sınırı ülkemizde yerleşim yerlerine yaklaşınca max 82 diğer duble yol 110, otoban 120. görüntüye bakılırsa arkadaş bmw m kasa araçla baya hızlı gidiyor.Bu arada abicim kaza olabilir , ecel geldimi kimse engel olamaz. fakat alkollü araç kullanıp adam öldürenler bile 3-4 ay içinde işi kılıfına uydurup kurtarıyor. Yada alkollü iken birisini ezenler olay yerinde hemen kaçıyor. bir hafta sonra kanı temizlenince ortaya çıkıyor. bahane olarak çok korktum vs gibi şeyler söylüyorlar. saygının sevginin adaletin olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Bende ailemle beraber 5 sene sonrasına plan yapıyorum. Bu şehirden olabildiğince uzak bir noktaya gideceğiz.

tabi bu arada rahmetli bisiklet üstünde olduğundan dikaktlerimizi çekmiş olabilir. biz her türlü adaletsizliğe her türlü canavarlığa karşıyız. bakın bayram yaklaşıyor ve yine tv de 80-90 kişinin trafikte can verdiğini duyacağız. kanunlar yetersiz. cezalar hafif. caydırıcılık yok. Bir akrabam amerika da yaşıyor. hatalı park yüzünden 100 lerce dolar ceza ödüyor. bizde emniyet şeridi kullanımı 50 dolara karşılık bile gelmez :(

abi araç çok hızlı bariz belli @Kudret Kurtcebe

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Kazanın gerçekleştiği konumu harita üzerinden atabilecek birisi var mı acaba? Matbaacılar Kavşağı denince sadece başlıktaki haber çıkıyor.

@BF Okuru Diğer sitelerde bu olayın sigorta şirketinin halt yemesi demiş bir arkadaşı sanırım, aslıda haklı olma ihtimali var, kötü bir olay, biraz bekleyelim diye düşünüyorum, suçlu ailesinden bir açıklama gelecektir.

Rabbim sabr versin. Bu insanlık nerelere gidiyor. Neler görüyoruz. Allah rahmet eylesin...

Bende imzaladım 159 olmuş

Para isteyipte aklı sıra karşı tarafa göz dağı veriyorlar adamın ölümüne razı olsunlar gibisine sonunda para istemeden vazgeçip aileyi durumu kabul ettirecekler

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Atilla G.
bu şekilde düz mantık uygularsak herkes birbirinin peşi sıra siz bunu yazdınız değişen ne oldu diyebiliriz, ben aynı soruyu sizin mesajınız için yöneltebilirim. değişen ne oldu ?
değişen kesinlikle "hiçbirşey" olmayacak, hiçbir zaman, forumun yaş çeşitliliğini düşündüğünüz zaman 16-69 arasını ben gördüm, şimdi bu insanlara adil ve doğru şekilde olaya etkiyen parametreleri, nedenselliğini sorgulayarak yorumlarımızı yazma ve okur tarafından; okuma ve yargılama özgürlüğü olmalı, buraya kadar yanlış bişey olmadığını düşünüyorum. siyaset konuşmak insanları kutuplaştırdığına inanmıyorum, aksine herkes vicdan ve ahlak üzerinden fikir yürütse ideolojilerden uzaklaşıp insani erdemlere doğru gidilebilir ve bu birleştirici bile olabilir. ama sorun insanların kutuplaşması değil, kutuplarının farkına varması. eğer insanlar kendi hayat döngülerinin en kötü zamanlarını yaşadığını düşünüyorlarsa o zaman bir şeyler fevkalade yanlış gitmiş demektir ve bu durumdan kurtulmak isteniyorsa şimdiye kadar yapılan şeylerin dışına çıkılmalıdır, yani bu da hepimiz sorumluyuz, doğrunun ne olduğunu el birliğiyle bulmak sorumluluğundayız.
burada bişey dikkatimi çekti; "Hükümet yanlılarının, hükümet muhaliflerinin bin bir türlü pisliği var. Ben, sen, o hepimiz ne olup bittiğinin farkındayız." demişsiniz, burada benim gördüğüm ortada bir türlü pislik var, ama siz bu sözünüzle iktidar yanlıları (açıkça belirli bi kesim) ve iktidar karşıtları (açıkça beraberce bi çoğunluk oluşturamayacak kadar birbirinden farklı bi kesim) ve tamda bu davada olaya karşı sosyal destek yaratmaya çalışan, olayın mağdurlarına uygulanmaya çalışan haksızlığa engel olmaya çalışan topluluk diyebiliriz. eğer bu olay böyle dillenip yayılmasaydı kimseye duyurmadan o parayı onlardan icra ederler ya da sindirirlerdi, şu anda olay çok dillendi ve artık daha zor, işte konuşmanın ve elini taşın altına sokmanın yararı burada.
ama hiç alakası yokken, ideoloji olarak genelleyemeyeceğimiz aktivistleri bu durumda "bin türlü pislikleri var" diyerek olaya dahil etmek, bence bu durumu normalleştirerek, adaletsiz tarafı aklamaya çalışmak gibi görünüyor, belki sizi tanısaydım farklı düşündüğünüzü bilebilir/varsayabilirdim, ama hiç tanımadan bana hissettirdikleri böyle. sadece bilmenizi istedim.

diğer bir yanda forumda siyasi kökleri olan tartışmalara baktığımızda, her zaman haksız tarafın tartışmayı daha agresif bi yöne sürükleyip propaganda yaptığını, ve sivrilen tartışmanın kilitlendiğini ben defalarca gördüm, o zaman yaş kuru ayrımı da kalmıyor. bence bir tartışmada kimin haksız olduğunu anlayamıyorsak, kimin daha çok bağırdığına bakmak bir ipucu olabilir.siyaset pek gerekli olmasa da içinde bulunduğumuz siyasi durumu anlamak son derece gerekli, bunu ideoloji propagandasıyla karıştırmamak lazım.

önceki mesajları sildiğinizde herkes okumuş ama sonrasında mesajlar yok olduğu için sağır - dilsizi oynuyoruz, eğer yazılan her mesajın sorumluluğu yazan kişiye aitse, kimse de üyelerinin yazdığı birşeyden dolayı forum yönetimini suçlayamaz, ki forumda bu boyutta bi hakaretin olacağını düşünmüyorum. vicdanımızı ve aklımızı kaybetmeden düzgün bi seviyeyle konuşabileceğimiz çok şey varken, hiçbirşey yokmuş gibi davranmayalım, bisikletçi olsak içinde bulunduğumuz şartların farkına varalım konuşalım, futbolcu gibi davranmayalım.
umarım kimsenin alınacağı kırılacağı bi laf etmemişimdir...

@Tasogare Ben siyaset yapılmasın diyorum, siz bireyin sorumluluğunda diyorsunuz. Biz sizin söylediğinizi düşünmemiş olabilir miyiz sizce ? Aslına bakarsanız tek amacımız buraların tartışmaya açık bir konudan ötürü yangın yerine dönmesini önlemek. Benden öncede bu kural uygulanıyordu, benden sonrada uygulanacak. Emin olun bireyin sorumluluğu noktasında sizinle aynı fikirdeyim ancak, siyaset tartışmanın doğuracağı sonuçlar bakımından aramızdaki farklar ortadadır.

Bence sizinle ayrıştığımız nokta çok basit. Siyaseti karıştırmamak. Peki bisiklet forum yönetimi neden bunu talep ediyor ? Bana nedensellik konusunda yardımcı olmaya çalışıyorken " bisiklet forum yönetimi ve kurallar neden siyaseti yasaklıyor " adında bir soru yönelttiniz mi kendinize ? Eğer yönelttiyseniz ne cevap aldığınızı bizimle paylaşın lütfen. Ben size kendi cevabımı ileteyim. Tamamen benim şahsi beyanımdır ki ; Forum içinde siyaset konuşabilmek yüksek müsamaha, saygı, dinleyebilme yeteneği gerektirir. Hepimiz bunlara haiz değiliz. O yüzden kaosa mütevazı bir katkı vermemek, bisiklet forum içindeki huzuru bozmamak, insanları ötekileştirmemek için ben uzak duruyorum.

Siz bireyin üstünlüğüne önem verirken, bireylerin oluşturduğu bu topluluğun üstünlüğünü bir nebze yok saymış oluyorsunuz. Yani bir çoğumuz siyaset konuşmak istemiyor, kavga etmek istemiyor. Bir şeyler kavgaya sebep oluyorsa, sebebi ortadan kaldırırsınız. Buna insanları uyutmak değil, buradaki huzuru korumak diyoruz. Nitekim hayatlarımız sadece bisiklet forum dan mütevellit olmadığından dışarıda bir çok insanla siyaseti zaten tartışabiliyoruz.

Ben yazdıklarınızdan sizi anlamaya çalıştım ancak, siz beni anladığınız halde başka bir tez savundunuz. Şimdi size soruyorum ;

Topluluğun huzuru mu ?
Bireyin siyaset için yok sayılmaması mı ?

Not : Ayrıca bir çok mesajınızda siyasetten dem vurduğunuzu biliyorum, ara sıra mesajlarınızı takip etmekteyim.

@Atilla G.
bu konuda bende sizle aynı fikirdeyim aslında, siyaset yapılmasın, ama hayatın bi çok noktasında siyasi rejimin yaptırımlarına maruz kalıyoruz, bu vuku bulan olaydaki gibi. eğer ortada yapılan bi yanlış varsa bunun hangi kesime ait olduğu beni pek ilgilendirmiyor, sırf benzer ideolojilere sahibiz diye herhangi bir kimse veya topluluğun yaptığı yanlışı görmezden gelmek istemem, ahlak yapıma ters ise hangi siyasi görüşe dahil olursa olsun yine doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapmak isterim, bu durumda siyasi duruş benim için vicdan ve mantıktan sonra geliyor, evet yanlışa katılmadığınızda bu sizi muhalif yapar ama buna siyaset yapmak diyemeyiz. özetle siyaset yapılmasın ama sistemin yürütmesine dair hatalar konuşulabilsin ve sorumluluğu bireyin üzerinde olsun diyorum. ki yaklaşık olarak durum bu, foruma üye olurken bunun gibi bi madde okuyup onaylıyor olmalıyız.

@Atilla G.
bu noktada da ayrışmıyoruz bence, bende size katılıyorum, bi süre sonra işin tadı kaçıyo ve belki moderatörler silinecek mesajlara yetişemiyor olabilir. zaten gözlemlediğim kimse siyaset konuşayım diye bir konu başlatmıyor, ancak siyasi yönetimle iç içe olan durumlarda konu kaçınılmaz olarak bağzı noktalara geliyor.

@Atilla G.
evet bireyin üstünlüğüne değer veriyorum denebilir, aslında "üstün tutmak" biraz yanlış anlaşılabilir bir kavram, sadece hakettiği yerde olması yeterli, üstün tutulmaya ihtiyacı yok, aynı şekilde toplulukların kararı da bireyin haklarına müdahale etmediği durumda (en azından ben) kimseyi eleştirmiyorum, birini diğerinden üstün tutmuyorum. temel haklar her taraf için eşit olabilir, birbirlerinin özgürlük alanına girmeden.
biçok mesajımda siyasetten dem vurmuyorum, ama bazı noktalarda eleştirilerin siyasi organlara gitmesi kaçınılmaz, bu durumda tamda güçlünün huzuru, bireyin temel haklarına üstünlük sağlamışken. kalıcı huzur için, sistem yanlışların düzeltilmesi gerektiğinden dem vurmak siyaset yapmak olmamalı.
mesela kesilen ormanlara ya da susuzlaştırılan derelere karşı çıktığınızda, aktivist ve muhalif olarak adlandırılıyorsunuz, ama karşı tarafta bunu yapan şirketler asla doğa katili olarak adlandırılmıyor, "doğa katili falanca şirkete karşı aktivistler/eylemciler atakta" denmiyor, burada bir pozitif ayrımcılık var
ve tüm bunlar bi noktada olayda etkisi olan kurumlarla ilişkilendiriliyor, ardından birileri çıkıp ideolojisini savunmak istiyor, çok pis siyaset dönüyo, konu kilit.tersi durumlara pek rastlamadım.
bundan sonraki tartışmalara bakınız, tartışmanın sınırlarını bilemeyerek siyaset yapan ve çirkinleştiren taraf hep haksız taraf...
@Atilla G.

eğer bireyin önce temel hakları, sonra huzuru olursa toplumda huzurlu olur, sürünün içindeki her koyun kendi içinde huzurluysa, sürüde huzurludur, birbirlerine olumsuzlamak zorunda değiller, sadece baskı ve/veya şiddet bu huzuru bozabilir. yani cevabım ikisinede hayır, çünkü topluluğun huzuru dediğimiz şey kötüye kullanılabilir, bu vakada mağdur üstünde bi güç kullanılmış, ve bu gücü kullanan mafya değil, işte bu yüzden kaçınılmaz olarak bu gibi konular diğerlerinden daha gergin noktalara geliyor, her zaman fazla hit alıyor, ironik bi şekilde engellenmeye çalışılsada herkes bu konuda fikir beyan etmek istiyor.

Geri