Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

Eğer bu ülkede Ak Partili ve zengin bir kişiyseniz sonuna kadar suçlu olsanız da suçsuz çıkıp üzerine kazanç bile sağlayabiliyorsunuz görüldüğü üzere.
Bisikletliler Derneği de Facebook'ta paylaşım yapmış, gönüllü avukatlar bu olaya yönlendirilmiş ve internette de haber yayılmaya devam ediyor biraz umudum var...

Scudo
Bu ulkede iktidar yandasi isen,

Öldürebilirsin.
Çalabilirsin.
Tecavüz edebilirsin.
Rüşvet alip verebilirsin.

Ve hicbir ceza almazsin.
Ne bicim ulke lan

@Kuzey Ege Demek ki iktidar kendine yalakalık yapılmasını seviyor. Bu katilin babası da büyük ihtimalle iktidar yardımıyla zengin olmuştur. Örneği çok var.

Çarpan kişi Mehemet Ali Yapıcı. Şayet hala çıkarılmadıysa Konya'da AK parti İlçe başkanlığı üyesi. Bunun dışında bir sıfatı yok. Babası İsa Yapıcı. Fevzi Çakmak Mahallesi Hüdai Caddesi No:138 KARATAY KONYA adresinde faaliyet gösteren
İSA YAPICI DEMİR ÇELİK DÖKÜM GERİ DÖNÜŞÜM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

adlı firmanın sahibi. Mehmet Ali Yapıcının amcaları Yaşar Yapıcı ve Ömer Yapıcı. Fevziçakmak, KOSGEB Cd. 20, 42050 Karatay/Konya, Türkiye adresinde faaliyet gösteren
BEYŞEHİRLİLER DEMİR ÇELİK DÖKÜM GIDA VE OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

adlı firmanın sahipleri. Vakti zamanında şimdi terör örgütü olarak kabul edilen bir yapıyla baya içli dışlıymışlar. Aşağıda buna ilişkin 2012 tarihli bir haber var

(link)

Bir de Konya'da Bey Plaza isimli bir AVM'leri var. Bu bilgileri paylaşma amacım yarın öbür gün bir ticaretiniz olacaksa bunlarla olmasın maksadıyladır.

Bunun dışında bisiklet yolu varmış, yokmuş muhabbetine girmiyorum. Farz edin kardeşiniz bisiklet yolu varken araç yolunda sürüyordu.Arkadan çarpan BMW, Mercedes veya Range Rover tipi bir araç kullanan genç bir vatandaş 130 ile onun ölümüne sebebiyet verdi. Size de "Efendim 50km ile çarpılmış zaten kusur da kardeşinizdeymiş" diye bir polis raporu ulaştı. Siz kaza görüntülerini seyrettiniz ve de kazaya karışan sürücünün zengin bir ailenin çocuğu olduğunu da öğrendiniz. O zaman durumu bu şekilde kabullenip "ne yapalım işte rapor, mahkeme, polis filan" diyerek sineye çekebilecek misiniz?

@Kuzey Ege @Bekir Ş. kontrolsüz güç, güç değildir ve günün birinde mutlaka büyük hatalara sebebiyet verir. Bu ülkede eline güç geçen kendini afedersiniz bir b*k sanıyor zaten. Biraz parası olan altına araba çekip hava atıyor, bir yerde adamı olanın yolda yürüyüşü bile değişiyor. Ama gerçek adalet birgün elbet tecelli edecektir. Bu mazlum aileye yardım etmek lazım yani bu bisiklet dernek ve kuruluşları ne yapıyor şu anda? Bilgisi olan var mı?

@crytek iyiymiş o halde umarım bütün dernekler, STK ve kurumlar hepsi bir şeyler yaparlar. Forum da dahil.

umarım dediğiniz gibi herkes ortak bir tepki koyabilir @Anonim

İktidara ne ara getirdiniz konuyu ? Forumda siyaset yasak. Arkadaşlar şimdiye kadar yazılan mesajlara ilişmedim. Lütfen siyasi bağlam içeren, siyaset doğuracak söylemlerden uzak durun. Adalet yok demeniz bile yeterli oluyorken ( ki mesaj yerine gidiyor ) kalkıp ne diye siyasetten dolayı tartışma çıkaracak bir ortam doğmasına vesile olasınız ki ? Lütfen ne parti ismi, ne siyaset. Şu mesajdan sonra bahsedilmesin, rica ediyorum. Buraya kadar olanları anlayışla karşılıyoruz.

Hepinize saygılar.

@şamilkafkas
Hocam ben çarpan kişiyi savunmuyorum zaten... polis raporu full hata hile zaten aracın hızını 50 göstermişler bak bakalım 50 mi en az 80 90 o hız... hesap kitapta ölen kişinin hatalı olması birşey farketmez sonuçta bir can gitti hız ihlali dikkatsizlik 1 can aldı ve yine para önplana çıktı şuna bak ailenin yanında olup her türlü desteği çıkacağına kasko firması aracılığı ile 50 bin TL hasar parası istiyorlar....

@şamilkafkas
Aynen hocam dedikleriniz sonuna kadar doğru bunlar beysehirliler diye geçiyor mafyalar diye duydum bir yerden ne kadar doğru bilmem beyplaza civarına 2 tane de ultralux camii yaptırdılar...

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
@atasoy
Olayı Suriyelilere nasıl getirdiğinizi anlamadım ama bu ülkeden soğumuş insanlardan biri olarak şahsen Suriyelilere sınırların sonuna kadar açık olması gerektiğini savunmakla kalmayıp uluslararası bağımsız bir komisyon tarafından sonuçlanması durumunda varsa Suriye iç savaşında bir payımız (ben olduğunu düşünüyorum) Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına biraz merhem olabilmek adına ciddi bir tazminat ödemek durumunda kalmamızı da desteklerim.
Yani Suriyeli gitsin ülkesinde savaşsın diyen bordo klavyelilerden olmadığımı belirtmek isterim.

Bilgilerinize...

aslında o raporu tutan trafik polisini önce içeri almak lazım. eğer elini vicdanına koysaydı rapor tutarken, bu katil anında serbest kalmazdı böyle.

bu ülkeye adalet ne zaman uğrayacak arkadaş !!! yazık ya. ayrıca marmariste de fransız yaşlı bir bisikletçiyi öldürmüştü böyle bir maganda, o dava süreci ne oldu bilen var mı?

@winterkhan siz bir şekilde sivil toplum örgütleri, bisikletliler gibi diğer duyarlı insanlarla temasa geçin, siz başlatın bence eğer yapan yok ise.

Adaletli ülke olamadık bir türlü..

@Ahmetgitar

Siz gitmek istiyorsanız gidin. Kapıyı çarpmadan çıkın, lakin geri dönek zorunda kalabilirsiniz.

@atasoy
Geri dönmek zorunda kalırsam da dönerim. TC vatandaşlığım mevcut zira. Hatta bir emekçi olarak bugüne kadar kazandığımın çoğunu vergi olarak ödedim.
Ama mesele bu değil. Konu, alıntıladığım iletinizdeki isabetsiz yaklaşımınızdı ki cevap verdim, konuyu yaymaya, başkalaştırıp alakasız noktalara getirmeye gerek yok diye düşünüyorum.
İyi akşamlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare ve Atasoy
@Ahmetgitar
Özcan özer in yazısı için yazmıştım. Siz niye üstünüze aliniyorsunuz ben de bunu anlamadım. Yazının bir kısmını alıntılıyorsunuz. Ondan sonra da isabetsiz yaklaşım diyorsunuz.Bu konuyla ilgili diğer mesajlarımıda okursanız sevinirim.Sizede iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Otomatikmen sinirler geriliyor lütfen sakin olun hepimiz aynı saftayız

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
vay be bunuda yaşadık sonunda, türkiye muz cumhuriyeti, çok fazla şey yazılmış hepsini okuyamadım ama her siyasi parti meselesi ortaya çıktığında olayı "siyaset" gibi algılamamak lazım, bu durumda tam da hayatın içinde, siyasetten uzak bi konu, ama adalet kısmına gelince siyasi güçler kullanılarak ört bas edilmiş olduğu, hatta bir yüzsüzlük örneği olarak güvercinin tazminatının istendiği açık, evet bencede forumda siyaset yapılmasın, hiç gereği yok, ama siyasi güçler insanların yaşam haklarını elden almaya başlıyorsa bunun da yanlış olduğunu söyleyebilelim, ki tekrarlanmasın, ki gelecekte kalıcı çözümler bulalım, herkes neyin ne olduğunu biliyor, ben bu konuda bi yorum yapmayacağım, sadece şunu söylemek istiyorum, forumda siyaset yapan kişiler genelde haksız ve adaletsiz tarafa ait hissedenlerin vicdanlarını aklamak adına yaptığı propagandalardır, konu her iktidar'a geldiğinde bunu siyaset gibi algılamamak lazım. yoksa hiçbirşeyden konuşamayan dilsizler gibi birbirimize bakıp oturmaktan başka bişey yapamayız
fotoğraf durumu açıklamaya yeterli olur sanırım, tam tersi durumda bu şahsa arabasıyla çarpan siz olsaydınız başınıza ne gelirdi acaba ?
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/images/2016/09/08/zyz3j0.jpg

Yolun kenarındaki bisiklet yoluna ve bizim kanunen o yolu kullanmamız gerektiğine dair yapılan hatırlatmaları sanırım bazı kardeşler yanlış anladı.

"Rahmetli amca o yoldan gitmediği için arkadan bir "şahıs" tarafından bir "güvercin" ile vahşice katledilmeyi hak etmiş" mesajı vermek değil amaç.

Amaç bu olayın bizlerin başına gelmemesi için bir farkındalık oluşturmak.
Amcam bu kazadan nasıl kurtulabilirmiş, biz nasıl kurtulabiliriz, kardeşlerimizi "bu olay başlarına gelmeden" nasıl koruyabiliriz? Amaç bu. Benim için ilk planda düşüneceğim şey bu.

Nitekim yorumlardan da belli, bir çok forumdaşımız dahi bizim için belki de hayati öneme sahip bu kanundan bir haber.

2. planda ise bu noktadan sonra o aileye, o mağdurlara nasıl yardım edilebiler ona bakarım. Hakları nasıl savunulabilir, mağduriyetleri nasıl giderilebilir vs...
Yoksa hunharca sayıp söverek, adaletten başlayıp partiden çıkıp, poilsin de savcının da sülalesini klavye başında dümdüz etmek kimseye fayda getirmeyecek.

O aracı süren "şahıs", ve raporu düzenleyen "polis", o olayı soruşturan "savcı" ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı belirtilen "hakim" benim için 3. planda.

Hızı 100 km/saat'in üstünde olduğu bariz belli olan bir "güvercin" var ortada. Ama rapora 50km ile gittiği yazdığı söyleniyor. Savcının olayı derinlemesine araştırmadığı, hakimin adamı tabiri caizse "saldığı" söyleniyor. "Parti"nin kuklaları oldukları iddia ediliyor.

Doğruluğundan emin olamayacağım, çok zor öğrenebilieceğim bir sürü iddia.
Hepsi doğru olsa bile bu bana onlara ""giydirme" hakkı vermez. Gıybet olur. Hakaret olur. Niye boşuna günaha gireyim. Niye ahirette bana karşı ellerine koz vereyim.
Eğer ki arasında yanlış veya eksik bilgi varsa (ki medya kanalı -basın veya sosyal medya farketmez- ile yayılan haberlerde illa ki vardır) bu sefer yapacağım "giydirme" eylemi bir çeşit "iftira" olur. Niye boşuna günaha gireyim.

Terbiyem ve edebim müsade etse ve haklarında söylenen o şeyler doğru ise, o "şahısı" "polisi" "hakimi" "partiyi" "adalet sistemini" "güvercini" vb unsurları çok daha mükemmel isimlerle, muazzam sıfat tamlamaları ile ifade edebilirim. Kin kusabilirim. Ama kime ne faydası olacak?

Bu tarz ifadeler kullanmayınca olayı sineye mi çekmiş oluyoruz? Elbette hak aranacak. İnşaAllah bu mağdur teyzemin acısını giderecek, yaşadıkları ve yaşayacakları psikolojik sıkıntıların ağrılığını giderecek bir yasa ve ceza vardır ve bulunup uygulanır. İnşaAllah adalet sisteminin tüm halkaları tıkır tıkır işler. İşlemese bile o şahıs elbet birgün bir büyük mahkemede hesap verecek. Hakimin de savcının da tanığın da aynı "Güç" olduğu bir mahkeme.

Yazı uzamış iyice. Kusura bakmayınız.

Özetle:
Keşke amca bisiklet yolundan gitse imiş.
Bisiklet sürücüleri olarak bisiklet yolu varken karayolunda sürmemiz yasaktır. Buna uymazsak her türlü kazada haklı biler olsak haksız konumuna düşeriz. Daha da önemlisi sağlığımız veya canımızdan da olabiliriz.

Pedalınıza kuvvet.
Selametle....

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri