1976 Yılı yapımı bir film vardır.Herkes az çok bilir konusunu.''Aile Şerefi'' Zenginliğin babadan oğula geçip nasıl bir canavar yarattığını görürüz.Filmde de zengin çocuğu bir çocuğa aracıyla hız yaparken çocuğun sakat kalmasına neden olur.Orada bir sahneye dikkatinizi çekerim.Aracıyla çocuğa çarpan gencin babası oğlunu teselli edişini izleyin tekrar.İşte durum budur.''sana ben varken kimse bir şey yapamaz...''
Bugün de bu durum aynı.Üstelik hem zengin,hem de bugün siyasi güç arkanda ise gerçekten o suçluya kimse bir şey yapamaz.Bütün yazılanları tek tek okudum.Böyle durumlarda girip sosyal medyada olaya konu olan isimleri araştırırım.Bu şahsın hiçbir pişmanlık duyduğuna sanmayışımın sebebi halen hiçbir şey yaşamamış gibi hayatına devam etmesi.Biraz empati bizzati siz birinin ölümüne haklı/haksız/hatalı/hatasız da sebep olsanız ! Şahsen altından kalkabilir miyim bilmiyorum.Çünkü bisikletimle bir kediye çarptığım için aylarca uyku uyuyamadım.Bisiklete binemedim.Kendimi toparlamam uzun zaman aldı.Fakat bu bahse konu genç böyle bir duygu taşımadığı ortada.Neden?
Zenginlik varlık sahibi olmak öyle bir şey ki,duygulardan yoksun,empati kuramayan,sevgi saygı ve insani değerleri özellikleri alamamış bireyler oluşturması ! Ufacık bir vicdan yahu ufacık.Çık o ailenin karşısına acılarına ortak ol,gönüllerine bir dokun,bir el öp,bir analık bir babalık,bir çocuğun başını okşa,madden bir destek ol.Nerede böyle insanlar söyleyin lütfen.Hangi millete,hangi dinde,hangi coğrafyada .Bu yüzden hiçbir dinin,milletin bir diğerin asla farkı,ayrıcalığı olmayacak nazarımda.Bunu neden diyorum,gereksiz bir 'laf' diyeceksiniz ama bu topraklar bu tip değerlerin silah olarak kullanıldığı topraklar.Bu nedenle de halen bir yerlerde VİCDAN arıyoruz fakat bulamıyoruz...