Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

@Kudret Kurtcebe
Ben de aynısını söylüyorum hocam. Bisiklet yolunun olmadığı ve bisikletin girmesinin yasak olmadığı yolda şeridinde giden bisikletliye çarpıp ölümüne sebep olmanın cezası 2 ile 6 yıl şu anki yasalarda ancak durum ortada. Mesele yasalarda değil, uygulayanlarda.

Scudo
Hayir, en kotusu de bu olayin bi seyleri degistirme ihtimalinin kucumsenmesi,kabullenmislik.Bugun Kac kisi kurtkoydeki kamyon kazasinda vefat eden abiyi hatirliyor.Onun icin neler yapabildik.Bisikletliler Dernegi ne yapti?

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Bisikletle önümü görüyorum ama asıl tehlike arkada !

Her gün işe giderken bu tedirginliği yaşıyorum acaba manyağın, malın biri arkadan çarparmı diye ! Hadi çarptı sağ kaldım diyelim üstüne birde suçlu görülürmüyüm diye .. İnanın yolda aklımda hep bu sorular ve tedirginlikle gidiyorum..

Adaletten yoksun, terazisi yandaştan yana olan yöneticilier oldukça bu ülkede hak aramanın sonu sadece hüsrandır...Sonra hakkını arayıpta duvara toslayan vatandaş AİHM' e başvurunca bunlara göre ülkesini satan vatan haini olur !

Bana köprü, duble yol yapmayın hele hele demokrasi nârâları hiç atmayın.
Yerse, vicdanı prangalanmamış insanlarsanız "ADALET" içerisinde haraket edin.

Bu işler malesef İnşAllah MaşAllah Elhamdülillah demekle olmuyor.Siz bunları sadece itaatkar afyonlanmış kölelerinize söylersiniz.Onlarında itaatkarlığı kantarın topuzu birgün başlarına vuruncaya kadadır bunuda bilin..

Ampül yanarken etrafına sinekler üşüşür ama ampül söndümü sineklerde kaçar çünkü onlar asalak yancılardır ve her zaman öyle kalacaklardır..

@bekotechno bence bu şahsiyete dayak atmak en son şey olmalı. bence herkes gidip en az bir kere kafasını duvara vurmalı. ülkenin bu kadar adaletsiz olmasında mutlaka bizim de tuzumuz vardır.

• Beğen
Tepkiler: musAKka ve stalker
Muhtemelen de durum zaten Kasko firmasının hasar bedelini talep etme durumudur. Lakin bu durum, insanlığı ve vicdanı bir kenara bırakmak için bahane olamaz!

Bu bat-çık denen yerler araba ile giderken bile tehlikeli iken ne işin vardı senin orada canım abim. Buralardan araba ile giderken içine girdiğiniz anda trafiğin tıkandığı durumu gözünüzün önüne getirin veya çıktığınızda aynı durumun olduğunu; Hemen eliniz dörtlüyü arar gözünüz aynaya odaklanır, yüreğiniz hiç olmadığı kadar hızlı atmaya başlar. Niye; çünkü arkadan gelecek tehlikenin ne olduğunu bilirsiniz. Can'dan çok mal'ı düşünürsünüz belki o an araba içinde ama bisiklet için aynı şey söylenemez. İşte o anı bisiklet ile yaşarsanız SAĞ ŞERİTTE OLMANIZ falan pek fayda etmez. Bat-Çık denen yerden bir şekilde hızlı (Hatalı) çıkan bir araba için bisikletli duran araçtan çok daha az gözükür. Ölen öldükten, CAN gittikten sonra bize ders çıkartmak düşer demek zor ama biraz askeri usul gibi musibet yaşamadan ders almıyoruz; Hem sürücü, hem bisikletli, hem yaya olarak (ARSIZLIK İSTİSNA) onlara ne olursa olsun anlamazlar bir şey, devam ederler. Adalet inşallah doğru şekilde yerini bulur. Allah Rahmet Eylesin.

sabah kazanın videosunu izledim. rahmetli sanki sola geçmek istermiş gibi yolu ortalıyor ya da önüne mazgal vb. engel çıktı bilemiyorum. bazen burada şeridi ortala diyen arkadaşlarımız oluyor, türkiye şartlarında bu çok tehlikeli çünkü siz ortalama 50km/s hıza bile ulaşsanız sağ şeritte 100-120km/s hızla giden araçlar var. hele ki bu araç virajı aldıktan sonra sizi görebilmişse artık çok geç. şeridi ortalamak ancak trafiğin hızı 40-50km/s civarında ise ve siz de en azından 30-40km/s hızı tutturabiliyorsanız mantıklı. diğer yandan ayna kullanmıyorum daha doğrusu yeterli bulmuyorum. benim için en doğrusu sık sık geriye bakmak ve yolun sesine kulak kesilmek. tabi siz ne yaparsanız yapın emniyet şeridinde, kaldırımda yürürken, bölünmüş yolda giderken karşı taraftan fırlayan kaldırım taşı yüzünden ölebilirsiniz. hepsi yaşanmış olaylar.

İçim gitti yemin ederim. Nasıl savurmuş adamcağızı...

Durum ne olursa olsun o aracın hız ve hava yapmak için alındığı apaçık ortada..
Çarpanın bir pişmanlığı olsaydı sosyal medya hesabındaki arabasıyla verdiği profil fotoğrafını değiştirirdi..

Çarpan kişiyi dövmeye sövmeye gerek yok. Şu görüntüye rağmen 50 km ile gidiyordu diye tutanak işleyen bir adalet sistemi varken yapacak hiç bir şey yok.

Paran varsa haklı olan sensin, bu kadar basit... Allah kalanlarına başsağlığı versin... Ailelerimiz böyle haberleri görüp bizi engellemeye çalışıyor, engellenmesi gereken bu zihniyet... Lüks arabası olan birçok kişi kendini yolların sahibi zannediyor, hatta ne olursa olsun herhangi bir 4 tekerli araç sürücüsünün gözünde bir bisikletlinin canının hiçbir önemi yok... İnsanların rüzgarlarından dahi etkilenebileceğimizi bilmeleri lazım ama gidona silme şekilde geçip"Kaldırım ne güne duruyor, orda bin bisiklete" dedikleri bir ülkede, şehirde herşey normaldir...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
1976 Yılı yapımı bir film vardır.Herkes az çok bilir konusunu.''Aile Şerefi'' Zenginliğin babadan oğula geçip nasıl bir canavar yarattığını görürüz.Filmde de zengin çocuğu bir çocuğa aracıyla hız yaparken çocuğun sakat kalmasına neden olur.Orada bir sahneye dikkatinizi çekerim.Aracıyla çocuğa çarpan gencin babası oğlunu teselli edişini izleyin tekrar.İşte durum budur.''sana ben varken kimse bir şey yapamaz...''

Bugün de bu durum aynı.Üstelik hem zengin,hem de bugün siyasi güç arkanda ise gerçekten o suçluya kimse bir şey yapamaz.Bütün yazılanları tek tek okudum.Böyle durumlarda girip sosyal medyada olaya konu olan isimleri araştırırım.Bu şahsın hiçbir pişmanlık duyduğuna sanmayışımın sebebi halen hiçbir şey yaşamamış gibi hayatına devam etmesi.Biraz empati bizzati siz birinin ölümüne haklı/haksız/hatalı/hatasız da sebep olsanız ! Şahsen altından kalkabilir miyim bilmiyorum.Çünkü bisikletimle bir kediye çarptığım için aylarca uyku uyuyamadım.Bisiklete binemedim.Kendimi toparlamam uzun zaman aldı.Fakat bu bahse konu genç böyle bir duygu taşımadığı ortada.Neden?

Zenginlik varlık sahibi olmak öyle bir şey ki,duygulardan yoksun,empati kuramayan,sevgi saygı ve insani değerleri özellikleri alamamış bireyler oluşturması ! Ufacık bir vicdan yahu ufacık.Çık o ailenin karşısına acılarına ortak ol,gönüllerine bir dokun,bir el öp,bir analık bir babalık,bir çocuğun başını okşa,madden bir destek ol.Nerede böyle insanlar söyleyin lütfen.Hangi millete,hangi dinde,hangi coğrafyada .Bu yüzden hiçbir dinin,milletin bir diğerin asla farkı,ayrıcalığı olmayacak nazarımda.Bunu neden diyorum,gereksiz bir 'laf' diyeceksiniz ama bu topraklar bu tip değerlerin silah olarak kullanıldığı topraklar.Bu nedenle de halen bir yerlerde VİCDAN arıyoruz fakat bulamıyoruz...

Bir kez daha cehennlemin varlığına seviniyorum... Şüphesiz adalet yerini bulacaktır...

Araç şöförünün haklı olduğu bisiklet kazaları olabilir, raporun incelenmesi lazım ancak bu durumdaki bir aileye bu şekilde bir dava açmak insanlık dışı..

Tamam. Bu cinayeti işleyen, o insanı katleden kişi hem zengin, hem akp gençlik kollarında etkin. Bu katilin, bisikletliye çarptığını gören kamera değil, tutanak tutan savcı ya da davadaki hakim bile olsa bu adam serbestdir. Türkiye'de kural bu, anayasada bulunmayan bi yasa: Cinayeti işleyen kişinin akp ile uzaktan-yakından bağlantısı bulunuyorsa o kişi serbest kalır. Artı olarak zengin ise, cinayete kurban olan kişi bile hatalı gösterilir.

İşleyiş malesef budur.

(link)

Bu videoda ne kadar hızla geldiği belli şerefi olmayanın. Bir de mahkemede 45-50 kmh ile gittiği belirtiliyor. Bari bu kadar belli etmeyin.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/headline-jpg.85837/

45-50 kmh de giden alman malı araba bu hale gelmez, gelemez.

Video'da ağır çekimde bile araç çok hızlı, 100km/s civarı tahminen.

aslinda aracin hizini belirlemek o kadar zor degil.Ayni yerden 50km hizla giden aracla gecip,ayni mesafeyi ne kadar surede aldigina bakilirsa arac hizi cok basiy bir sekilde karsilastirilarak bulunur.Ancak buna kim ugrasir ki?Alti ustu insan cani,onemsiz bir sey ne de olsa...

Geri