Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

Lütfen sebep ve neden ne olursa olsun anne gibi kutsal bir değeri kötü şekilde zikretmeyelim.
Bu söylem insanlığa yakışmaz..

Scudo
Bu dünyada babası ve mevkisi onu kurtarır. Öte dünyada ne halde olur! Rabbim bana göstersin.

Forumdaşlardan özür dilerim bir an aşırı sinirlendim ve o sinirle hoş olmayan şeyler yazdım,birdaha olmaz yazmak için sakin kafayı bekleriz inşallah..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Gelde öteki dünyaya inanma. İnanmazsan kafayı yersin. Bu işin öteki tarafı var. Beşiktaş'ı tuttuğuma utanacağım hiç aklıma gelmemişti.

• Beğen
Konya da oturuyorum konya dan böyle insanlar çıkınca deli oluyorum nefret edilesi insan bunlar... Facebook da konya mtb team ve konya da trafik sayfalarında paylaştım yayalım bu gibi insanlar daha fazla acı çektirmesin.

• Beğen
@ömerözeren

En büyük hata olmuş olayları, memleketlere, Ülkeye, kurumlara genellemek bu tip olaylar ve bu tip insanlar her yerde mevcuttur.

Bu arada bende Konyalıyım

Olan hep bisikletlilere oluyor. Allah rahmet eylesin.
Herşeyin muhasebesi vardır. Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada var.

• Beğen
edep i sol elle vicdanı sağ elle atar cüzdana iki elle yapışırsa...gün gelir o da toprakla tanışır !

GÜNCELLEME
Konya’da birkaç ay önce yaşanan kazanın ardından bugün haber sitelerine düşen ‘Ölümüne neden olduğu kişinin ailesinden 50 bin TL araba masrafını istedi’ haberinin asılsız olduğu iddia edildi.
Haberde konusu geçen lüks bir otomobilin bisiklete çarpması sonucu meydana gelen kazada ölen kişinin eşinden istenilen 50 bin TL’lik tazminatın yalan olduğu ve olayın tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.
Olay geçtiğimiz 12 Mayıs 2016 tarihinde merkez Karatay ilçesi Adana Çevreyolu Matbaacılar Altgeçidi’nde meydana gelmişti. Kazanın ardından bugün ajanslara düşen hatalı haberin ardından gazetemize gelerek açıklamada bulunan kazayı yapan şahıs gerçekleri belgeleri ile ortaya koydu.
Yaşanan olayı anlatan kazayı yapan şahıs, “ Emniyet raporlarına göre yüzde 75 haklı çıktık. Ölen Emekli Astsubay Orhan Özdemir’in asli kusurlu olduğu belirlendi. Kaza ile ilgili de hiçbir dava açılmadı. Tüm bunlara rağmen ölen tarafın ailesine anlaşma teklif edildi ve herhangi bir anlaşma sağlanamadı” dedi.
PARAYI KASKO FİRMASI TALEP ETMİŞ.

@atasoy
Ateist bir birey olarak "ahiret" denen kavramin "gerçek" olmasini en cok ben istiyorum. Ama sanirim bu dunyada yapanin yanina kar kalacak.

kasko firması sizin istememenize rağmen -size karşı gelip- karşıdan para talep etmez

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Eksi sozlukte konu paylasilmis.
Link;
(link)

Nasıl yüzde 75 haklı çıkılıyor?
50km hızla gidiyordu demiş polis.
50km hızla bisiklete çarpan araç nasıl pert oluyor?
Eleman buymuş,
(link)
Burada arabası da görülüyor,
(link)

Güçlüye sırtını dayarsan hukuk kuralları sana işlemiyor. Bu anlaşıldı.
Yazıklar olsun!
Deli olmamak elde değil.

@Kuzey Ege
Her sorunu öbür dünyaya havale ede ede bu dünya çakalların yuvası haline geldi zaten.
Şu ülkede artık suçluların ceza aldığını masumların huzurla yaşadığını görmek istiyorum.

şahsın ne tür bir yapıda olduğu konusunda önyargılarım vardı. hepsi doğru çıktı.

Sadece bu tipler değil, bu dünyada adaleti saglamakla yükümlü olanlar da öldükten sonra hesap verecek. Peki ya inanmayanlar ne olacak ?

Mesela Almanya'ya bakalım. Kendi ülkesindeki insanların, adalet için öbür dünyayı beklemesine gerek yok. Devlet olmanın gereğini neredeyse her koşulda sağlıyorlar. Peki dünya halkları için aynı şeyleri düşünüyorlar mı? Sebep oldukları ya da destekledikleri seylerin sorumluluğu ne olacak ?
Konumuza dönersek, çoğunluğu müslüman(aslında sadece muhafazakâr) olan bir toplumun, hak, adalet, kul hakkı gibi seylere 2 kat fazla dikkat etmesi lazım. Yani devleti bıraktım, toplum olarak büyük bir çöküntü yaşıyoruz Ahlaken bir amerika kadar olmasa da hızla dibe gidiyoruz. Bakın eminim, bu bebe bu arabayla girdiği her yerde saygı görüyordur. Sağolsun ebeveynler de çocuklarının karakter eksikliklerini böyle şeylerle tamamlamaya çalışıyorlar. Yazacak onlarca şey var. İyice çorba olmadan susayım. Cok acı abi bunlar. İnsan her seye alışır, her şeye bir neden bulabilir ama gözünün önünde çöken bir toplum var. Sadece biz değil, insanlık da öyle :(

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/headline-jpg.85837/

@Atilla G.

eylem nerde ben orda ,kim hareket yapacak ,trafik anarşiştlerini defalarca protesto ettik,gerek derneğin düzenlediği trafikte saygı turlarında,gerekse diğer bağımsız etkinliklerde,bir projem var,trafikte saygı turları diye bir topik açıp,istanbulu örgütleme,düdük çalacağız,bisiklet önlerine pankart asacağız ,özellikle avrupa yakası sürücüleri yollarda farkındalığımızı kesin görmeli.

STK'lar neden bu davalara müdahil olmuyor? Nasıl arkasından çarpılan bir bisikletli asli kusurlu olabilir? Nasıl 50km hızla çarpılan bisiklet o kadar savrulabilir? Nasıl 50km hızla bisiklete çarpan araç o kadar hasar alabilir? Bisiklet dernekleri topladıkları aidatları, festival "bağışlarını" neden böyle işlere harcamıyorlar? Bu olaylara karşı neden sosyal medya hareketi başlatmıyorlar?

Bu arada, 50 km/h beyanı yalan. Görüntü var . Hızın yaklaşık 100-150 km/h arası olduğu açık. Yani adam'ın ifadesine güvenilmez. Emin değilim ama 2 kere rapor tutulmuş. 2sinde de farklı sonuçlar varmış. Bakalım ne çıkacak bu işin sonunda. Belki toplumsal baskı işe yarar ama her olaya etki edemeyiz ya. Genel bir düşünce ve ahlak devrimi şart.

Geri