Scudo Sports

Evlenmeli mi evlenmemeli mi?

50 yaşında, müslüman, namuslu, dürüst, sağlıklı, işinde gücünde birisi talip olsaydı ve kızımın rızası da olsaydı, verirdim
Hocam Allah aşkına bizim midemiz almıyor bu lafları,sizin belliki nefsiniz buna müsait lütfen bu tartışmaları burada sonlandırın artık...

Dip not;eğerki amacınız gerçekten inanmış olduğunuz bir doğruyu savunmak olsaydı,herkesin fikri kendine benim fikrimde bu deyip lafı bu kadar uzatmazdınız,belliki olayda bir trollük var.

Scudo
Muhtemelen dikkatleri gereksiz konulara çekip gündem değiştirmek için canlandırıldığını düşündüğüm bu konuyu birilerini ikna edemeyeceğimiz belli olan tartışmalarla beslemeyelim arkadaşlar. Yasalar açık, zaten yasa olmasa bile toplum kendi mantığıyla bir düzen oluşturuyor. Herkesin kendi gönlünce, kendi özgür iradesiyle bir hayat yaşaması dileğiyle. Sevgiler,

Bekara kadın boşamak kolay derler, daha hayatında mahallesinden ayrılmamış kişilerin, neyin ne olduğunu anlamlandıramayan insanların, hayatını etkileyen böylesine büyük karara onay vermek hiç doğru gelmiyor bana. İsterse burada iki tarafında razısı olsun, kimse geleceği göremiyor sonuçta. Hepimizin hayatında bu durumda olan kişiler vardır, ekonomik zorluk, sonrasında devam edileceğini zannettiği ama asla edilmediği eğitim hayatı, çocuğu ile ortada kalma, psikolojik etkiler ve intihara kadar giden olaylar. İnsan önce kendini ve çevresini keşfettikten sonra, kendi kararlarını vereceği bir düzeye ulaştığında bu kararı kendisine bırakmak doğru olacaktır.

Herkesin din anlayışı farklıdır bu yüzden farklı coğrafyalarda farklı uygulamaları var kültürüne göre. İş yerimde Somali'li bir arkadaş yanıma gelip, merakla 'Türkiye'de kadınlar neden bu kadar güçlü?' diye sormuştu. Cevabını da vermiştim. Şimdi bu konuyu o coğrafyada olsak belki tartışmayacaktık bile. Kadının adı bile geçmeyecekti belki. Bizim kültürümüze sonradan sokulan düşüncelere bakmayın arkadaşlar. Bu tür tartışmalar olmamalıdır bizde.

Evliliğin sözleşmeli olması gerektiğini savunanlardanım. Medeni kanunlar altında.
İlk sözleşme en az 3 yıllık olacak ve belirlenen maddeler altına imza atılacak.
3 yıl sonunda duruma göre tarafların rızası ile yeni bir sözleşme ile devam edilebilecek.

Bunun haricinde diğer bir opsiyon ise evliliğin zor, boşanmanın çok daha kolay olması gerekiyor. Bugün bunun tam tersi geçerli.
Nafaka olayı ise ya tamamen kaldırılmalı ya da 6 ay ile sınırlandırılmalıdır.

Bilinçlenmiş, belirli kültür ve ahlak seviyesine ulaşmış insanlar dışında keşke kimse evlenmese de evlilik mertebesi de bu yükü kaldırabilecek insanlarla dolu olsa. Veyahutta özgürlüğüne düşkün, bir insanla yaşamanın ve hayat birleştirmenin manasının ne olduğunu bilmeyenlerde evlenmese de boşanma sayılarında bir düşüş yaşasak. "Evliyim mutluyum", "Boşanıyorum mutluyum" sözleriyle araba camlarınızı süsleyeceğinize keşke yüreklerinizde bu mutluluğu insanlarla paylaşabilseniz. Kendini çok iyi tanıdığın bir yaşa gelmelisin ki karşındaki kişi ve ailesiyle de tanışıp bunu anlamlandırabilesin ve sürdürebilesin. Bu çağda doğru bir evlilik yapabilmek bence imkansıza yakın. İyi insanlar; kadınlar, erkekler evlenmeli ve örnek çift olup insanlara da evliliğe dair güzel izlenimler bırakmalı.

Buradaki trolleme konusunu girmeyecegim hic ama evliligin kotu bir sey oldugunu anlatan arkadaslara anti tezim var.
Evliyim ve mutluyum cok sukur. Size mutlu evliligimin sirrini acikliyorum. Esim Turk degil, ikimizin de aileleri bizden 2-3 bin km uzakta yasiyor. Sir bu kadar.

Buradaki trolleme konusunu girmeyecegim hic ama evliligin kotu bir sey oldugunu anlatan arkadaslara anti tezim var.
Evliyim ve mutluyum cok sukur. Size mutlu evliligimin sirrini acikliyorum. Esim Turk degil, ikimizin de aileleri bizden 2-3 bin km uzakta yasiyor. Sir bu kadar.
herkes sizin kadar şanslı değil kardeşim. anti teziniz bu coğrafyada geçerli değil maalesef.

herkes sizin kadar şanslı değil kardeşim. anti teziniz bu coğrafyada geçerli değil maalesef.
Öyle demeyin bizdede aileler birbirinden baya uzakta yaşıyor,mesela aynı apartmada:komik: hatta köydeki Memed emmi evi neden 3 katlı yapıyor zannediyorsunuz,aile gözünün önünde olmazsa o adam akşam yastığa kafasını rahat koyamaz ;)

Henüz bilgi ve kültür olarak gerekli seviyelere ulaşmamış, olgunlaşmamış bir kız çocuğu ile yaşı kaç olursa olsun evlenmeye çalışmak benim gözümde tamamen zorbalıkla eşdeğerdir. Bu yapılan, o kızcağızın pembe hayallerini kandırmak, duygularını kötüye kullanmak ve bencillikten başka bir şey değildir. Kimse kusura bakmasın.
Ben yaşın 18 olmasını bile bazen yeterli görmüyorum, neler diyor bu insanlar inanılır gibi değil. Yazık, bu magandalar o kızcağızların ileride nelerle karşılaşabileceklerini hiç düşünmüyorlar, umurlarında mı ki zaten.
Bunca cehalet bıktırdı yemin ediyorum. Körlemesine zil zurna cahillik doldu bu coğrafya!

Henüz bilgi ve kültür olarak gerekli seviyelere ulaşmamış, olgunlaşmamış bir kız çocuğu ile yaşı kaç olursa olsun evlenmeye çalışmak benim gözümde tamamen zorbalıkla eşdeğerdir. Bu yapılan, o kızcağızın pembe hayallerini kandırmak, duygularını kötüye kullanmak ve bencillikten başka bir şey değildir. Kimse kusura bakmasın.
Ben yaşın 18 olmasını bile bazen yeterli görmüyorum, neler diyor bu insanlar inanılır gibi değil. Yazık, bu magandalar o kızcağızların ileride nelerle karşılaşabileceklerini hiç düşünmüyorlar, umurlarında mı ki zaten.
Bunca cehalet bıktırdı yemin ediyorum. Körlemesine zil zurna cahillik doldu bu coğrafya!
18 yaşında bile ağzı süt kokuyor neredeyse, o yaşlardayken hatta 15 falan civarı 18 yaşındakiler büyük gibi geliyordu. Şimdi bakıyorum, çocuklar henüz ya. Belki çok uzak değil ama 21 yaş bile çok daha olgun 18 e göre.

Boşanmanın ön şartı evlenmektir. Boşanma sonrasında iş yerinde baklava dağıtmıştım. Eğer evli olmamış olsam, boşanma sonrası yaşadığım hafifliği ve mutluluğu yaşamamış olacaktım. Ciddi anlamda evlenmek lazım. Düşük bir oran ve olasılık ile mutlu olursunuz. Evliliği bitirince yaşayacağınız mutluluk ise.tarif edilemez.
Benimde evli arkadaşlarım, bekar arkadaşlara; ‘benden daha mutlu olmaya hakkın yok, sende evlenmelisin tavsiyesinde bulunuyorlar’.
not: Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
Geri