Scudo Sports

Evde el yapımı energy barı

@Ferhat Köse

ferhat abi. bana zarar vereceğini sanmıyorum. zira askerden önce çalıştığım yerde yanımızda aktarcı vardı. kuvvet macunları geliyordu ona. normalde 12 liraya satıyorsa kutusuz gelenleri ben 3 liraya alıyordum. ballı ve baharat karışımı olanları.
ben tadı güzel diye kavanozu 2 günde bitiriyordum. hiç bir zararını görmedim :D 2 - 3 günde bir hep alıp yerdim. her çeşidin tadını biliyorum. ama bazıları acaip iştah açıyor o kötüydü :D

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
Scudo
@chn krmz

Ben zarar derken bisiklet uzerindeki alimdan bahsettim midede boyle agir bir gida ile savasirken ayni anda performans olmaz.lay lay geziyorsaniz da ekstra boyle seylere gerek yok aksam veya sabah beslenme icin alinabilinir

Yağ ve şekerli malzemeler beraber tam bir zehir oluyor. Böyle bir beslenme faydadan çok zarar verir. Yağ ekleyeceksen şekerli malzemelere gerek yok. İlla şeker yiyim kendimi zehirleyeyim diyorsan bari yağ ekleme diyeceğim. Kısacası bu karışım olmamış. Çok sağlıksız.

Yaylada koşan adamlar diye adımız çıkmasın abi :D

Buda benden :)
Fındık ve tereyağı memleketten :) Yer fıstığı yerine antep fıstığı kullandım. 50-100 gr arası malzemeler. Fazlasını tüketmek zor olacağı için az yaptım.

Malzemeler
(link)

Öğütme işlemi sonrası
(link)

Yulafta buldum :)
(link)

Tereyağını çok fazla kullanmadım. Onun yerine balı bol kullandım.
(link)
(link)

Malzemeler eklendi
(link)

Ben ekstra zencefil tozu ekledim. Özellikle C vitamini açısından çok zengin.
(link)

Kavurma işlemi bittikten sonra tepsiye yayacaktım ama sonra farklı bir yöntem denedim.
(link)

Farklı yöntemin ilk aşaması :)
(link)
(link)

Rulo yapıp uçlarını kapattım
(link)
(link)

Bu yöntemle fırına atmasakta olabilir aslında ama ben zaten öteki yöntemde olduğu için fırını açmıştım, 10-15 dk kadar fırında kaldı.
(link)

Bu şekilde daha uzun süre bayatlamadan muhafaza edilebilir
(link)

Buda yenmeden önceki son hali:)
(link)

Dostum tereyağ ve balı tavaya koyduktan sonra napacağız? anlamdım da.

@chn krmz

Dostum tereyağ ve balı tavaya koyduktan sonra napacağız? anlamdım da

@ebubekir sözbir

Sitede energy barından başka güzel tarifler de varmış yahu :rolleyes:

Bunu bisikletle eritemezsin sanki.

Hani Rocky-4 filminde silvestır idman yapmak için kendini sibiryada bir kulübeye kapatıyor ve tomrukları kırıyor, at arabasını havaya kaldırıyor, himalayaların zirvesine falan tırmanıyordu. Orda erir bu.

Ben sabah bunu yedikten sonra yürüyerek işe gidebilirim gibi geliyor. 14 km.

Aslinda cok abatilacak bir yani yok. Okadar agir birsey degil. Yagini cok koyarsaniz agir olur sadece. Yoksa yediginiz bir avuc kuruyemis. Ben yaparken yagini az koydum hic tikamiyor yerken. Rahatsizda etmiyor.

İçerik güzel ancak ben yağ ve bala karşıyım. Hele bir de tavada ısıtılmış hallerine. Diğer ürünleri (link) koyup sürüşün uzunluğuna göre sürüş öncesi, sırası,molası veya sonrasında yemek mantıklı olabilir.

Yarış vb uç noktalar için daha profesyonel çözümler vardır ama forum kullanıcılarının tahminimce %90'ı için bence yukardaki yeterli olur.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Fatin
Ben buna benzer az malzemeyle ve sütsüz yaptım. içine çikolatada koymuştum damla.
sonuç : zıkkım gibi oldu gitti çöpe.süt koyun yumuşasın.

Aşırı yulaf sindirim sistemini gerçektende zorlamaktadır. bu nedenle enerji barlarındaki oranı genelde çok yüksek tutulmaz. Kanın sindirim sistemine hücum etmesi çok istenen bir durum değil. özellikle de asıl görevi ksalara oksijen taşımak olduğunda. Yulafı yarış sonrası daha çok tavsiye etmelerinin temel sebebi budur. Çok arttırmamakta fayda var. Bence gayet güzel olmuş eline sağlık.

iri hurma çekirdeğini çıkarıp içine fındık ve-veya badem koyun. Aynı şeyi kuru incir ile de yapabilirsiniz.Ayrıca siyah kuru üzüm de çok işe yarıyor.

Elinize saglik guzel olmus fakat tereyagi kismina katilmiorum. Yulafi robotta cekerek un kivamina getirin. Azar azar sut koyu yogurun. Benmari usulu bikactane cikolata eritip icine koyun yogurmaya devam edin. Genis bi tepsiye yayip uzerine bol hindistan cevizi koyun .dolaba koyun bi gece bekleyin sabah dilimleyip porsiyonlar halinde aluminyum folyoya sarin. Afiyet olsun. findik fistigi koymayi unutmayin onlarida bir miktar robotta cekin. İhtiyaciniz varsa birazda protein tozu ekleyebilirsiniz.

Fotoğraflar ve link kırık olduğu için goruntuleyemedim. Rica etsem bir daha malzemeleri ve yapım aşamasını yazabilir misiniz? @chnkrmz

Geri