Scudo Sports

Eskişehir

abi bu kütahya girişinde ki eskişehir levhasını değiştirsek mi yada paramı toplasak bir şeyler yapsak :)

Scudo
bende artık kutahya yolunda resım cektırmeme kararı aldım dostum :) her agac her tabela ıle resmım oldu :)

pazar sabahı seyitgaziye gidiyoruz.katılmak isteyen arkadaşlar faceden eskişehir velesbit diye aratırsa sanırım bulur.

Bisikletliler Derneği Olarak

Pazar günü saat 12:00 hava şartları uygun olduğu taktirde İstasyon'da toparlanıyoruz. Çantalarınız dolu olsun dostlar, fidalığa gidip şu güzel havanın keyfini piknik ile geçirelim.

@burak ülsever

pazar gunu hava yağmurlu veriyor burak :)

Arkadaşlar farkında deılsınız ama tek çatı altında toplamak adına okadar çok grup oluştuki eskişehirde,sonu nereye gıdecek merakla beklıorum!

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
@Bülent ONUTKAN

haklısın Bülent Hocam, izmir'e döndük hocam, süper bir kent, ama onlarca grup var.

ben kendi temsilciliğini yaptığım derneği tekrar revize ederek + 25 ve işi gücü olan bir kitleden ve dernek yararına ve Eskişehir için çalışacak bir topluluk kurmak hayalim. Biliyorsun Ankara yolunda da konuştuk, özlediğim (özlediğimiz) Eskişehir bisikletten izole edilmiş bir kent değil.

evet 40'ın üzerinde geziler yaptık Mayıs ayından beri 3000, 3500 km yol yaptık, arkadaşlarla tanıştık. ama 100 kişi ile totalde pedal çevirdiysem bunların sadece 4'ü yada 5'i gerçekten Eskişehir için bir şeyler yapmak isteyenler. geri kalan arkadaşlarda üzülerek şunu görmekteyim; nemalanma arzusu, kendini tatmin arzusu vs vs gider.

asıl olan benim derneğe girme ve temsilcisi olma nedenim ise 'eskişehir'e bir şeyler kazandırabilmek' ve kış sezonu yaklaşıyor, işimden fırsat patronlarımdan izin alabildiğim günlerde eskişehirimiz için çalışmalarda bulunucağım. isteyen destekler, isteyen güler geçer.

en son mesajından sonra Ali Gülücü'ye sinirlendiysemde o da bu 4 yada 5 kişi arasında. beraber gezelim renklerimiz farklı, çatılarımız farklı olsun ama gerektiğinde tek yumruk olalım.

geçenlerde kaç kişi siyaset meydanını izledi ve kaç kişi face'ten, twitter ve e-posta adresinden mesaj gönderdi büyükerşene sorarım sizlere.

gelecek hafta içerisinde tepebaşından randevu kopartmaya çalışacağım, denek binamız ve trafik eğitim pisti için gelmek isteyen arkadaşlara buradan bildiririm.

bu arada iklim şartlarına göre yapacağız son pikniğimizi :)

Burakcım sonuna kadar desteklıyorum senı,ama dedıgımız gıbı zaten tek grup olma adına aylardır faalıyet gosteren bır yada ıkı grup var(hafta sonu calısanlar ıcın o da)bizim etkınlıklerımıze katılmayı ıstemeyen herkes cabucak grup kuruyor.Dusunuyorum acaba bızım bır eksıgımızmı var bılmedıgımız baska bıseymı :((((((

ben kendi adıma facebookda oluşturduğum gurubun sebebini açıklayabılırım anca diğerleri benı ılgılendırmez.Doğal olarak haftada 100-200 km yol yapıyorum ve bu yolu sevdiğim insanlarla yapmak istiyorum.tek tek arkadaşları telefon ıle aramak yerine faceden etkınlık oluşturup yayınlamak daha kolayıma gidiyor.Sonra dikkat edersenız herkezın etkınliğine de gelmeye çalışıyorum.Başka gurup kuran arkadaşlarla da hiç bir sıkıntım yok isteyen istediği gurubu kursun etkınlık duzenlesın gezelim benim bilmediğimi o anlatsın onun bilmediğini ben anlatayım kimi gun cıkalım 200 km gıdelım kımı gun 15 km kızılınlerde cay içelim.Yeter ki kimse kimseyi küçümsemesin herkez büyüğünü küçüğünü bilsin.Belirli bir saygı çerçevesinde birbirimizle kaynaşalım. Tek çatı altında da toplansak bu sefer de bir rant doğacak ve bu rantı birileri paylaşacak.Burak bilirsin senın ılk etkınlığin 4 kişiydi sen ben yasin ve arkadaşın şimdi bak onlarca kişi geziye gidebiliyorsun ben eskiden tek başıma dolanıyordum çok şükür artık bende bir kişi olsun yanımda bir pedaldaş buluyorum.Ne kadar cok gurup o kadar cok etkınlık demek birini beğenmezsem diğerine katılırım.Yani kısaca benım hoşuma gidiyor bu çeşitlilik.Şimdiye kadarda çok şükür kırıcı bir olay yaşamadık.herkez herkezi tanıyor ve gerekli saygı sevgiyi gösteriyor daha ne olsun.Bülent o bizim etkınlıklerımıze katılmak ıstemeyenlerın turuna bır defa katıldım hatırlıyorsundur sende vardın.İstesem her turlarına katılırım işimden dolayı müsait zamanım bol ama emın ol bana para verseler bir daha katılmam o şekılde bir tura ortalama hızın 7.5 olduğu her hafta aynı yolun geçildiği bir tur benı sarmıyor sarana da mani olmak ıstemem.Kıssadan hisse çok uzattım özür dilerim seni tanıdım bülent mustafa aynı şekilde ve ismini şimdi sayarsam cok uzayacak olan bir çok kardeş ve arkadaş edindiim hepside benim için çok değerli ve bu insanları senın sayende musatafanın sayesınde forum sayesınde guruplar sayesınde tanıdım.FAzla takmayın su akar yolunu bulur bakın keyfinize eskişehiri bir çatı düşünün zaten hepimiz o çatının altındayız :)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
geziler bence de toplu olarak tek çatı altında olsa daha güzel olur tabi ama bu durum kişiler arasında performans farkı yaratacaktır kuşkusuz , burda kendimizi frenlemeli grubun hızına tempo tutturmalı hep birlikte hareket etmeli sonuc olarak bu bir yarış değil önemli olan bir şeyleri hep beraber yaşamak , yaşatmak ....

• Beğen
Tepkiler: Bülent Onutkan
:in: :in: :in: :in: :in:
Ferhatcım bazı sozlerıne katılıyorum ama ben dag bisikletcisiyim asfalt yolları hıc sevmememe ragmen sızlerle pedal cevırmekten ınanılmaz keyıf alıyorum,ne demek ıstedıgımı umarım anlamıssındır.Dostlugumuz daim olsun:in:
Diger grup olusturan arkadaşlarada saygılarımı sunarım,sızlerden cok şey ogrenecez.
Bu arada bu sozlerımı sakın yanlıs anlamayın illaki benım duzenledıgım etkınlıklere katılın demıyorum sonucta hepımız arkadaşız ama parcalanıyoruz farkında deılsınız.

• Beğen
Tepkiler: muzaffer erden
bulent sen beni ben seni anlarız zaten benım sıkıntım tek çatı muhabbetınde.boş ver kim ne gurubu kurmak ıstıyorsa kursun herkez seni tanıyor mu tanıyor.Saygı gösterıyormu gösterıyor.Bence en güzeli bu.Bakalım keyfimize sen benim için asvaltta gez söz bende senin için arazi yaparım :)

• Beğen
Tepkiler: ali furkan çatma
söz ama sende arazi dediysek b... unu çıkartmazsın umarım scott a binmiyoruz bılıyorsun :) elimize maşayla kadroyu alıp dönmeyelım eve sonra :)

@ferhat köse
Arazıye gırerken soz benım bısıkletı sana verecem,uzerınden ınmedıgın bısıkletını bukadar hafıfe alma bence maşallah kale gıbı:in:

tamam bu yaz sırf senın ıcın bır cıft de arazi lastıgı alacağım :) ben şimdilik kaçar mustafa burak ıle ibo da okuyor bu sayfaları tık cevap yok ona göre :) burak pazar musaıt olursam pıknıgıne gelıp gerı donecegım hava durumuna göre yada musaözü yaparım çıkmışken haberın olsun

Arkadaşlar, bu grup olayına bende bir kaç kelam edeyim dedim.ben 2004 yılında Eskişehire gelmiş bir istanbullu olarak dışardan gözlemlerimi ve yaşadıklarımı paylaşayım.
Ben 96 yılında bir mtb alıp o zamandan beri kendi çapında takılan bir bisiklet tutkunuyum...İstanbulda inanın 20-30 kişilik gruplarla her hafta sonu çok güzel geziler yapardık,45 dakika arkamızda kalan bisikletçleri bile sabırla ve saygıyla beklerdi insanlar.aramızda 60 yasında abilerimiz,17 yaşında kardeşlerimiz vardı.varlıklı 4000 tl'lik bisiklete binenlerde,demir kadrolu mütevazi bisiklete binen kısıtlı imkanlara sahip arkadaşlarda...
hep aklımda kalan güzel anlardı..
Eskişehire geldiğimde burda da aynı ortamı bulurum umuduyla insanlarla tanıştım onlarla geziler yaptım,hatta onlar sayesinde bisikletle gidebileceğim yerleri öğrendim bir yabancı olarak ama bir süre sonra çok sevimsiz şeyler yaşamaya başladım.
Benden yaşı hayli genç arkadaşlar tarafından ukalaca tavırlar ve en önemlisi hep bir birlik olamama durumu...inanın bunlara çok şaşırıyordum.
sonunda bu kaprislere tavırlara dayanamayıp artık sadece tek başıma sürüyorum...
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın,sonuçta bunlar subjektif değerlendirmelerim...ama o gün bu gündür hep tek başıma takılıyorum en azından kafam rahat...zaten yaş da kemale erdi... :)
Benim gözlemim, Eskişehirde egolar biraz fazla ön planda...neden bilmiyorum ama öyle.o yüzden bırakın insanlar istediği grupta istediği şekilde takılsın...bisikletin keyfini çıkaralım...ben tek takılmayı seviyorum,tempomu ve zamanımı kendim belirliyorum.
Yanlış anlama olmasın bu bir kötüleme yazısı değildir sadece bir dışardan bakış açısı,yoksa pırlanta gibi bisikletçi insanlar var bu şehirde...benim için en güzel örnek geçen sene Umutlarla yaptığım Eskişehir-Bursa turudur...
Hala tadı damağımda olan birlikte pedallamakdan çok keyif aldıgım insanlarla yaptığım güzel bir turdu...

Geri