Scudo Sports

Eskişehir

Scudo
önce tedbir sonra takdir biz önlemimizi alalımda gerisi Allah'a emanet güvenlik görevlisi olan yerlere bırakmalı bence espark otoparkı gibi..

vay vay vay hayırlı olsun esk emniyetine tebrikler

bisikleti çalan kişiler biliniyor ama yakalansa bile cezası max 3 ay oluyor o yüzden fark etmiyor.bu kişilerin hapse girmesi onlar için avantaj çünkü hapise yiyecek masrafı fln yok.bisiklet seri numarası kısmı ise şöyle oluyor.benim çalıntı bisiklet alan arkadaşım bu bisikleti çalan kişiden aldığına dair kağıt imzalıyor(her sefer olmuyor)kağıt imzaladıkları için bu kişide bisiklet yakalansa bile ben bunu satın aldım diyip işin içinden sıyrılıyor.

Aldığım habere göre bu hırsızlar organize olarak çalışıp biri kurbanı takibe alıyor bir diğerine durumu telefonla anlatıyormuş duruma göre bisikletin kilidine müdahale edip bisikletin sahibinin yaklaşmakta olduğunu anlatıp bir an önce kaçıyormuş ve bisiklet puf oluyormuş bu haberi geçen hafta bir abi bana anlatdı ve çok üzüldüğü yüzünden belliydi :S

evt böyle organize olabilr.aslında organize olmaya bile gerek yok.ben çarşıya çıktığımda bisiklet çalcak olsam her seferde en az 5 tane çalarım:Dbisikleti kaldırıma bırakıp bakkala giriyor üstüne bin git:d

Arkadaşlar Eskişehirde benim bildiğim 2 tane bisiklet park yeri var onlarında sayısı çok az biri espark diğeri taşbaşı çarşısının orası.Bazı liselerde oluyor ama orlarada park edemiyoruz.Eğer sizlerinde bildiği başka güvenli park yeri varsa burda paylaşırsak birbirimize yardımcı oluruz...teşekkürler

evin için dükkan içi güzelde çarşıda dolaşmak gerektiğinde milletin evini içine sokamayız:D

Şarhöyük'te dediğiniz yer ne tarafta kalıyor, ortada aval aval gezinip arayacağımıza, direk baskın yapalım, bisikleti çalınanalar olarak.

Baskın yapsan nereye yapıcaksın ? Kuyubaşı ve Şarhöyük zaten baştan sona çingene dolu. Kimin çaldığını nerden bileceksin ? Ben bikaç tane bisiklet çalan çocuk yakaladım, tokatladım ama akıllanmıyorlar. Onlar için hırsızlık su içmek gibi birşey. Yani hergün yaptıkları şeyi yine yapmaya devam ediyorlar.

@biri

ahh bir baskın yapabilsek açık cezaevinin arkasındaydı benim okul çok denk geliyodu ama gozukmuo o gunden sonra:(

@murat yayla

Espark'ta çalınan bisikletlerin haddi ve hesabı yok, güvenli değil. Espark kapılarındaki güvenlik zaten bisiklet parklarını görmüyor, taşbaşına gelince genelde yaya trafiğinin yoğun olduğu bir alan bisikletini oraya bırakmanıda tavsiye etmem. Çarşı içinde gezineceksen bisikletin yanında olacak ama malesef girdiğin mağazanın önünde olan ağaç yada bank'a kilitleyip periyodik olarak (mesela 3 dakikada 1) kontrol ediceksin. En güvenli yolu bu. Bisikletin çalınmasa bile vitesleri ile oynayan merak edip bakarken yalnışlıkla zarar verebilen tipler de oldukça fazla.

Bununda yanında başka bisiklet parkı Sazova Parkında mevcut, güvenlik zafiyeti malesef maksimum düzeyde.

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
Ben Eskişehir'de Genelde Bisikletimi Bırakırken Banka Vs. Güvenlik Kamerası Olan Yerlerin Önüne Kamera'nın Görüş Açısına Bırakıyordum. Örneğin Esnaf Sarayı Tramvay Duraklarının Arkasındaki Teb Bankasının Ara Sokagını Banka Kamerası Görüyor :))

• Beğen
Tepkiler: murat yayla
Derneğimizin her hafta sonu düzenlediği orta ve uzun mesafeli gezileri bu hafta sonuda gerçekleşecektir. Siz katılımcılarımızın buradan önerilerini bekliyorum. Güvenli olarak gidip, geleceğimiz bir parkur siz dostlarımızın önerileri ile belirlenecektir.

gittiğimiz yerler;
Sarısungur
İnönü Havuzlar
Musaözü
Kızılinler

Yukarıda ki rotalardan farklı bir rota olur ise sanırım daha çok zevk alırız gezimizden.

Önerilerinizi bekliyorum ! . . .

@Hüseyin Demirel

ekıpman derken ne demek ıstedıgını anlamadım ama bır kısıde olması herkeze yeter zaten takım avadanlık olarak. sadece yedek bır ıc lastık alman kı ucuzları 5 lıra fılan yeterlı olacaktır ılk baslarda sonradan kendı ekıpmanını yavas yavas hazırlarsın zaten yolda kalanı orada bırakacak halımız yok 5-10 dakıkada yola cıkmaya hazır hale getırırrız :) sıkıntı yapmayın gelmek ısteyen gelsın ıcınde kalmasın :)

@Ozan Uygan

istedıgın zaman gıt onun meslegı onceden tahmın edılecek bır sey degıl musaıt olunca konusursunuz en fazla 10 dakıka beklersın dostum.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Onutkan
Geri