Scudo Sports

Eskişehir

@umutozdemir
Öncelikle aramıza hosgeldınız dıyorum..
Aradıgınız tarzdakı bısıkletlerı vısnelık mahallesındekı muratoglu bısıklette bulabılırsınız zaten oraya gıttıgınızde guleryuzlu ve kalıtelı hızmet anlayısı ıle sızı karsılayacak olan sezgin abim sıze fazlasıyla yardımcı olacaktır.Umarım hep bırlıkte pedallama ımkanımız olur.gorusmek dılegıyle hocsakalın...

Scudo
Uzun yol sezonumu açıyorum yarın bir aksilik çıkmaz ise İnegöle köfte yemeğe geliyoruz.Umut Kahraman'ı tanıyorum oradan ona mesaj attım. başka inegöllü arkadaşlar varsa öğlen saatlerinde zeynelde yada orhanda köfte yemeği planlıyoruz.Benim evden orhan 120 km çekiyor 240 km lik günlük yol ile sezon açılışı hayırlı olsun.....

Hayırlı turlar, pedalınıza kuvvet.

ah be abi bisiklet eskişehirde yatıyor, ben kuzenimin düğünü için bursadayım şimdi... Yoksa yarın seninleydim valla :) neyse artık size iyi gezmeler :in:

Teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için.Yokmu inegölden kimse hep Eskişehirliler gelmiş :)

İnegöle gitttik. Orhanda köftelerimizi yedik sağ salim döndük.Kat edilem mesafe 227 km bisiklet üstünde geçen zaman 7 saat 54 dakika ortalama hız 29.harcanan besin 2.5 litre kola, birbucuk porsiyon köfte,4 litre su,100 gram kuruyemiş,4 tane kakaolu kremalı piskevit,3 tane bonibon şeker,1 sade soda,patates cipsi,powerrade,Kınık maden suyu tesislerinde sınırsız maden suyu,4 bardak çay,bir kase işkembe corbası arabadan fazla yaktım sanırım :)

Ben neden görmedim ki bu konuyu? :(

@Harun Salcı

vallaha seni unuttum. direk özel mesaj atardım yoksa. umut kahramana atmıştım özel mesaj oda foruma girmemiş o 2 gun boyunca. kendi kendimize gittik geldik :)

@ferhat köse

15 gün sonra falan yine gelirseniz bu sefer kesinlikle mesaj atın. :D

Kent ormanına gidebilirsiniz, bol rampalıdır ama; çıkarken normal yolu kullanıp inişte bisikletlilerin çok kullandığı patika yollar var, çok zevkli parkurlardır denemenizi tavsiye ederim.

eskişehirde adam gibi ilgilenen bi muratoğlu bisiklet var. sezgin abi sağolsun az kahrımı çekmiyor. coğu zaman ufak tefek şeyler için işçilik ücreti bile almıyor. bir de bazı esnaflar gibi ücreti daha pahalı olanları size kitlemeye çalışmıyor. ama pazarlık konusunda eli sıkıdır valla:)

eskişehirde bisikleti çalınan arkadaşlar kuyudibi mahallesi tarafında arasınlar bisikletlerini. %90 oralardan birileri çalmış oluyor ama sakın ha yanlız gitmeyin varsa bi tanıdık polis fln birlikte bi haftasonu gidip arabayla turlayın. bisikletinizi gorme ihtimaliniz yuksek.

merhabalar,

1 yıl öncesine kadar hem forumda hem de aktif olarak turlarda epey bir yer almışlığım vardır, o zamanlardan bilenler bilir.

o zamanlar 18 yaşlarına yakın gençler çoğunluktaydı, şimdi bakıyorum da o gençler heveslerini alıp (belki de ehliyet alıp :))0 dağılmış ama yıllardır bıkmadan usanmadan pedallayan tecrübeli abilerimiz forumu keşfederek tek yürek olmuşlar. eskişehir'de böyle köklü bir kadro oluştuğunu görmek çok güzel :)

ben de 1 yıllık aradan sonra nihayet adam gibi bir bisiklete sahip oldum ve kondisyonum da hızla artıyor. yazın sonlarına kadar part-time bir işte çalışıp bisikletimin borcunu kapattıktan sonra, işi bırakıp turlara ağırlık vermeyi planlıyorum. özellikle de şehirlerarası turlar hedefimde olacak. o zamana kadar ise; işten fırsat bulabildiğim sürece kısa turlara katılmaya gerek bisiklet, gerekse de kondisyon olarak çoktan hazırım :in:

ayrıca antrenmanlarda bana yoldaşlık edebilecek, kafamıza estikçe yakınlardaki güzel yerlere gidebileceğimiz ve bu sırada gayet güzel vakit geçirebileceğimiz; sıcakkanlı ve eğlenceli pedal arkadaşları arıyorum.

aramıza yeni katılan, bisikletini yeni almış hatta hala karar verme aşamasında olan, tecrübe kazanmaya ihtiyacı olan arkadaşlarımıza sık sık forumda farklı başlıklar altında rastlıyorum.

ayrıca bugünlerde yollarda da birçok 30 ve üzeri yaşta abilerimi, gayet akıllıca seçilmiş bisikletlerin üzerinde tek başlarına antrenman yaparken görmekteyim.

hem yeni kardeşlerimizle, hem de tecrübeli abilerimizle spontane gelişecek mini turlar yapmayı gönülden isterim. özellikle şu son birkaç boş günümde, her türlü teklife açığım.

tel: 0505 206 60 69
msn: janny.1626@hotmail.com
facebook: www.facebook.com/trjanny

eskişehirde çingeneler bu kuyudibi gibi mahallelerde çalınan bisikletleri topladıktan sonra 2-3 gün içinde parçalayıp kadrolarının boyasını yakıyorlar ve kimisini hurdacıya, kimisini de yeniden boyayıp farklı bisikletlerden söktükleri parçalarla toplayarak satıyorlar.

bisikletiniz çalınırsa hiç vakit kaybetmeden o mahallelere birlikte girebileceğiniz birini bulun ve hemen gidip dolaşmaya başlayın. bisikletinizi bulunca hiç kimseyle hiç bir şekilde tersleşmeyin, kendi bisikletinizi satın almaya bakın. genellikle pazarlıklardan sonra 50 liraya falan bırakıyorlarmış diye duydum, ama bisikletiniz carbon kadrolu falansa 100 liradan fazla para istemeleri de normal tabi. pazarlık bitince cüzdanınızda sanki sadece o kadar para varmış gibi parayı çıkartıp verin, bisikleti alın, ve ortamdan sıvışın.

bir ihtimal daha var ki, o da yetiştirme yurdundaki çocuklar tarafından çalınması. o çocukların da yaşadıkları yerler belli, ki gidip baktığınızda bahçede bir sürü kaliteli bisiklet görürsünüz. gidip oradan kafanıza göre bir bisikleti alıp çıksanız neredeyse hiç tepki gösteren olmuyormuş. ha o şekilde alacağınız bir bisikletten de ne kadar hayır gelir, orası apayrı bir konu tabi. şahsen ben asla öyle birşey yapmam... sizlere de bunu, kendi bisikletiniz çalınırsa oraya bakın diye söylüyorum.

bisikletiniz çalındığında şanslıysanız başınıza gelebilecek en iyi 2 durum budur. aksi takdirde bir bardak soğuk su içmek zorunda kalacaksınız...

• Beğen
Tepkiler: Eren Üye
çalınmayı engelleme konusunu da ayrı bir mesajda anlatayım dedim :)

aslında sistemleri aynı olduğu sürece pahalı kilitle ucuz kilit arasında pek de bir fark yok. pahalı olanın çelik halatı biraz daha kalın oluyor, ya da anahtarı biraz daha kalın oluyor. ama hırsız işbaşındayken bu farklar pek de onu durduramıyor. o yüzden çok dandik kilitleri bir kenara koyarsak, ben genellikle 10-15 lira civarına satılan kilitlerden kullanıyorum ve 2 ayda bir yeniliyorum. çünkü zamanla anahtar mekanizmasındaki parçalar aşınıyor, ya da bir ara birileri ben farkında olmadan kesmeyi veya koparmayı deneyip de zayıflatmış olabiliyor.

bu arada aman diyeyim; şifreli kilitlerden kesinlikle uzak durun. onları açmak o kadar kolay ki; ben bile sadece 1 dakikada işin yöntemini öğrendim ve 30 saniyede açabiliyorum. gerçek bir hırsızın şifreli kilitleri kaç saniyede açacağını siz düşünün; siz 5 dakikalığına bir yere girdiğinizde bile bisikletinizi götürebilirler. gerçi onların da çok kaliteli olanlarında benim bildiğim yöntem işe yaramıyor, ama risk hala büyük. özellikle takip usulü çalışan bir hırsız; herhangi bir anda siz kilidinizi açarken yakınınızda bir yerde hiç dikkatinizi çekmeden durup şifrenizi görebilir. mesela siz bir yere girmeden önce bisikletinizi park edip, kadronun üzerinde bağlı duran kilidi açmak için rakamları dizdiğinizde, bir hırsız sizi izliyor olabilir. siz kilidi şifresi dizilmiş halde kadrodan alıp bir direğe falan bağladıktan sonra rakamları karıştırana dek, birçok farklı açıdan birileri o şifreyi görebilir. hatta bisikletinizi bir arkadaşınıza vereceğiniz zaman kilidin şifresini de yüksek sesle söylediğinizde, o sırada yakınlarda bulunan herhangi bir kötü niyetli biri de o şifreyi çok rahat duyabilir. bu sadece bir anlık dikkatsizliğinize bağlı. o yüzden yeniden aman diyorum, şifreli kilitten ne kadar kaliteli olursa olsun uzak durun.

şimdi anahtarlı olanlara dönecek olursak; bunları açmanın da 2 yolu var: birincisi, makasla ya da farklı bir aparatla kabloyu kesmek. hırsızın yanında ona uygun bir alet edevat olduğu sürece, ince ya da kalın kablo olması pek de farketmeyecektir. ikinci yol ise anahtar kısmından halletmek; ki bu iş için de 2 tane ince tel yeterli. adam duruma göre bisikletin jantındaki teli bile söküp maymuncuk olarak kullanabiliyor. işte ona karşı da, zor açılabilmesi açısından mümkün olduğunca ince ve küçük anahtarı olan bir kilit kullanmak daha iyi oluyor.

aslında keşke aramızda tövbeli bir hırsız falan olsa da, asıl püf noktaları o anlatsa :p benim bildiklerim de hem kendimi korumak, hem de arada bir şifresini unutan ya da anahtarını kaybeden zeki(!) arkadaşlarımı kurtarmak için ;)

bu arada şu sürekli linki verilen kilit gerçekten çok iyiymiş, adamlar güvenliği arttırma olayına cidden kafa yormuşlar. param olduğunda ondan ben de alacağım; öyle bir güvenlik ekipmanına ödenecek her bir kuruşa kesinlikle değer...

• Beğen
Tepkiler: Eren Üye
@Burak Sivrikaya

Kardesım kent orman buna musaıt girişi gectıkten sonra hemen ormanın soluna doru sap orada yolu bulacaksındır.O yolu sonuna kadar takıp et bı yerden sonra çalılıkların arasında yol tıkanıor ordan geldıgın yere doru ilerle parkur çok güzel.

@Burak Sivrikaya

(link)

tam A noktasından başlıyor, yanlış hatırlamıyorsam, c.tesi günü yani yarın saat 4 ten sonra gitmeyi düşünüyorum, parkura girmeyeceğim ama size gösterebilirim. 543 818 67 99 o saatte müsait olursanız ya da 5-6 ya kadar kent ormana gelirseniz size yolu gösterebilirim. Parkura neden girmeyeceğime gelirsem, kilo 90 ve parkurda oldukça zorluyorum bisikleti, ne zaman girsem akortu bozdum :)

Geri