Vallahi ben Eskişehir'de youtube videolarındaki gibi güzel butik yerler bulamadım. Bisikletime bir servet ödemedim müthiş donanımlı yerler aramıyorum elbette ama bana yaparız ederiz yaa, tarzında olan esnaf değil de. Gittiğimde bisikletler hakkında sohbet edebileceğim, aynı zamanda da ürünler hakkında donanımlı ve işini güzel yapacak yer arıyorum. Aynı zamanda kaliteli malzemeler ile onarım yapması da bir o kadar iyi olur.
Ya bisikleti bırak biz yapalım modundalar, bırakıyorsun almaya gidiyorsun istediğin gibi olmamış. Malzeme alınacaksa volkan ve çınar bisiklet iyidir. Ama tamir ve bakım için bence eliniz alet tutuyor ve anlıyorsanız, alete yatırım yapıp bisikletin bakımlarını kendiniz yapın derim. Çoğu ustadan daha özenli ve iyi yaparsınız. Ben Eskişehir'deki çoğu bisikletçilerde müşteriye karşı ilgisizlik seziyorum. Özellikle çınar ve volkan bisiklet. Muratoğlunu pek sevmesem de, onlar müşteriyle ilgileniyor.
İlk örneğim muratoğlu bisikletin servis kısmı hiç iyi değil. Kısa boylu bir beyefendi var o biraz daha bilgili birine benziyor ama diğer arkadaş fiyat bilmeden gitseniz kazıklanacağınız cinsten. İnternet sitelerinde çifti 75 lira olan fren setinin tanesi 75 diye tutturdu, tam ödeme yapacağım inandıramadım. Açıp gösterdim telefondan ancak öyle alabildim. Bilmeyen birine fren seti taktık deyip tanesi 75'den 150'tl ye verecekler. Sakin ve bilinçli iş yapmıyorlar, diğer kısa boylu olan adam mesela baktı evet seti 75 lira dedi. Ama diğeri tutturdu teki 75 diye. Hatta noname bir fren setinin tekine de ilk gittiğimde 75 lira demişlerdi. Yanılmıyorsam internet sitelerinde 25 liraya satılıyor onun teki. Bir kere de jant ördürdüm bunlara. Senin jant problemli deyip, tamamen akortsuz şekilde teslim etmişlerdi. Evde kendim düzeltmiştim.
Mesela volkan bisiklete teker götürmüştüm geçen hafta. Evde akortta sorun çıktı, artık pes ettim her halde yapamıyorum dedim. Maşa ve kadroda lastiklerin ortalanması gerekiyordu, arkayı yaptım lakin tam akort tutmadı. Önde de aynı durum. Arkayı tam ortalamıştım ellemedim sadece çok ince ayar gerekiyordu, önü de gevşetip verdim. Sonra kadro da lazım tam ortalanması için dediler. Gittim eve kadroyu da alıp geldim. Ertesi gün aradılar bitti diye, bir heves gittim. Akort tuttu demek ki jantlar dedim, evet oldu dediler. Bi baktım arka tekerin yanal salınım düzelmiş ama tam çember olmama sorunu devam ediyor sekiyor resmen. Ustam zaten ben böyle getirmiştim dedim. Jantlar akort tutmuyor dedi. 50 lirayı da paşa paşa aldı. Ön jantında ortalanması gerek demiştim, o kadar kadro götürdüm. Eve geldiğimde kumpas ile ölçtüm, yine sola doğru fazlalık var tam ortalı değil. Ben kendim yaparken tam ortalı yapıyordum. Onlara kolaylık olsun diye gevşek verdim, bir de kadro götürdüm ama sonuç ortada.
Ben olsam bitmiş ürün tam olmadığı için, sizi mutlu edemedik, zaten çok da uğraşmadık akort tutmuyor bu jant diyerek biraz indirim yapardım kaldiki ön teker istediğim gibi olmamış zaten, ama oluru bu diyorlar. Onu geçtim, benim göbeklerime çift katlı jant örelim dedim. Tam o sırada müşteri geldi benle ilgilenirken bisiklet satışına geçti adam. Tam yarım saat bekledim, sonra bana çember şu, teller şu işte şöyle böyle kafasında hesap yaptı. En uygun 350 lira olur dedi iki tane örme janta. Göbekler benim dikkatinizi çekerim ve jantlar da çin malı standart n11 malı.
Yani 3 dakikasına alacak kafadan yaptığı hesabı yarım saatlik diğer müşteri ile ilgilenmesinden önce de söyleyebilirdi. Kötü insan olmayabilirler zaten konuşmaları falan kibar iyi insanlar. Kaba davranışları yok fakat, parayı veren düdüğü çalar havası var biraz. Son iki seferde hiç iplenmeyip diğer müşterilerle dakikalarca ilgilenilmesi beni üzdü. Saki, bunu bekleteyim de sıkılıp gitsin bir daha gelmesin havası veriyorlar.
Sinirlendim gittim netten izmirli bir firmadan jant seti sipariş verdim. O da 1 hafta oldu kargoya vermedi, hala depodan ürün gelecek onu bekliyorlar

Bıktım yahu. Toplama bisiklet yapmaya kalksak sinir hastası olacağız yani.