Scudo Sports

Eşim bisikletimi kıskanıyor-evli erkeklerin tavsiyeleri lazım

akndgl

Daimi Üye
Tepki
229
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar 3 aylık evliyim, evlenmeden önce bisiklet sevdam pek yoktu, evlendikten bir ay sonra falan işe gidip gelmek için kendime bi market bisikleti alayım falan diye düşünmeye başlamıştım, sonra "yahu ben 100 kiloyum acaba o bisikletler ile güvende olur muyum acaba bi araştırayım hele netten" derken bu forumla tanışmamla birlikte içimdeki bastırılmış bisiklet sevdası yeniden alevlendi ve uzun süren araştırmalar neticesinde 5 hafta önce Carraro Sportive 224 bisiklet aldım, bisikletimi çok seviyor olmam ve sürekli ona bakım yapmam, jant tellerine kadar her gün silmem ve bisikletimle çok mutlu olmam eşimi rahatsız ediyor, hatta ara sıra beni bisikletimin tekerlerini bıçakla kesmekle falan tehdit ediyor, "aman sakın ha, şakası bile kötü" dediğimde iyice kızıyor. Ben onun da benim gibi bisiklet sevmesini ve beraber binmeyi istiyorum ama o Scooter türü motorlardan istiyor. Herneyse dün akşam yine konuşurken laf bisiklete geldi ben bisikletten sevgiyle bahsedince bu sefer "bana da bisiklet alıcaksın" dedi, çok sevindim. Gerçi ben zaten 1 aydır ona da bisiklet almaya uğraşıyorum uygun bayan bisikleti arıyorum, hatta daha bisikleti olmamasına rağmen bir kendime aldığım aksesuvarların aynılarından onun henüz olmayan bisikleti için bile aldım. Bu iyiye doğru bir adım gibi geldi benim için, ama bir yandan da diyorum acaba bisikletimi kıskandığı için mi böyle dedi, ben bisiklete bindiğinde ne kadar müthiş birşey olduğunu hatırlar ve kendime ebedi bir tur arkadaşı kazanırım diye ümit ederken bir yandan da bir süre sonra bisikletten sıkılır mı acaba diye de endişeleniyorum. Biraz uzun yazdım belki ama daha önce benzer sorunları yaşamış tecrübeli abilerim ve arkadaşlar vardır diye tahmin ediyorum ve tavsiye bekliyorum :)

Scudo
Vallahi ben biraz fazla ilgileniyorum eşimle. Hanım arkadaşlarımız alınmasın, ki bu konularda kırılmasınlar diye dikkat ederim, fakat bayanlar ilgiyi çok seven varlıklar. O yüzden eşinize ilginizi bisikletinizden fazla tutun ve bisikletinizi içinizden sevin :)

Edit : İmla

İlk zamanlar normaldir:) kendini kabul ettirene kadar herkes /herşey potansiyel düşmandır. Çocuk olunca değişir. Ben ilk evlendiğimde eşim Pc'mi kıskanıyordu. Gerçi haklıydı. Pc'de Çok fazla vakit geçiriyordum.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
evliyim, eşimle çıkıyoruz turlara. onuda alıştırırsan sıkıntı olmaz. ilk zamanlardan fazla zorlanacak yollara çıkmayın ama. :harika:

sevgili dosttum, eşini de alıştıracaksın bisiklete, başka bir çözümü yok bu işin.

bizde süreç bir yıla yakın sürdü, sonunda tabii ki ben kazandım ;)

• Beğen
Bizde de bisiklet alırken sorun olmuştu bana dandık kendıne ıyısını alıyorsun şeklinde bir tartışma oldu. çözüm olarak aynı marka,model,renk sadece frenleri farklı uygun kadrolu bisikletleri aldım. sadece kendime aksesuar alırken kendisininde kullana bileceği bir malzeme ise soruyorum istermisin diğe :) şimdilik bir kıskançlık ve kriz yok

• Beğen
Bana tekeri keserim dedigi anda elime picak alip lastigi pıçaklardım. Ona olan sevgim sana karsi olanin yaninda nedir ki derdim:) Bisikletimi korumanin en iyi yolu bu. O fikrinden vazgecer bu hareketten sonra. Ve ben esimi bisikletimle aldatmis olurdum.:agla: Ama o yanimdan ayrildiktan sonra aglardim lastik gitti diye:naslyany: şaka bir yana insallah en kisa zamanda cozersiniz sorunu ve esiniz de bisiklet kullanmaya baslar.

Benim bisiklete başlamama eşim vesile oldu :)

Benim hiç öyle bir merakım yokken (ve daha evli değilken) "Edip, ben bisiklet almak istiyorum yıllardır" dedi ve benim de o an, gözümün içi parlayarak, "Evet alalım" dememle her şey başladı :).

En son İznik'e gittik beraber bisikletle. Ondan önce şehir içi turlar, Asos turu vs. yaptık.

Eğer eşinizde bisikletin zevkine varırsa değmesinler keyfinize :). Kesinlikle çok keyifli zamanlar ve turlar geçirirsiniz beraber..

(link)
(link)
(link)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Öncelikle, üç aydır evli olmanız nedeniyle eşinize hak vermek gerekir ki daha cicim aylarındasınız.Eşinize bisiklet ile değil kendisiyle evli olduğunuzu daha çok hissettirmeli,bisiklet veya başka bir hobiyi ön plana çıkarmamalısınız.Eşler bu dönemde birbirlerini tartarlar ve güven unsurunu sağlamlaştırmak,özellikle kadınlar,sevildiklerinden emin olmak ,daha çok ilgi görmek isterler.Yeni evli olanlar için gayet doğal.Kendinizi bisiklet hususunda tutamıyorsanız ,tek çare ona da bisiklet alıp keyfi beraber paylaşmanız.Aksi taktirde kafanız ağrır.
Ben de zaman zaman eşimle beraber sürüyorum.Aile saadeti her şeyden daha önemlidir.

üç aylık evlisiniz, daha birbirinizi çok tanıyacaksınız. sıkıntı yapmayın. eşinize vakit ayırın. candan hanımın dediği gibi her sürüşten sonra her gün jant teli silmeye gerek yok.

şöyle söyleyim on yıllık evliyim evde bisiklete elimi sürmem, rutin büyük temizlik hariç, onu da evde yapmam zaten.

Şunu da belirteyim; biz de 6 aydır evliyiz.

Diğer arkadaşların söylediği gibi eşinizle (kaliteli) vakit geçirmeniz daha önemli bence de.

Mutluluk amaçsa bırakın bisiklet araç olsun sadece ;).

Kız arkadaşıma bisiklet bakmaya başladım eğer birşeyden keyif alıyorsam bu keyfi sevdiğim insanla yaşamak tarifi imkansız olur bence... Ama kendisi pek spor yapmayı yorulmayı sevmiyor ne olursa olsun azimliyim onuda bisikletliler kervanına katıcam.

Bisiklet aşkı ile evlilik (AŞK ) aynı zamana denk gelmesi kötü olmuş.;) Biz 16 yıllık evliyiz 2 aydır bisiklet kullanıyorum , geçen hafta geceleyin yine forumda vakit geçiriyorum eşim geldi ve daha ne kadar sürecek bu sevda oku oku bitiremedin dedi :D bende kısmetse devam edecek bu sevda dedim , ara sıra serzenişleri oluyor ama abartmadan sürmeye çalışıyorum günlük maksimum 1 saat hafta sonları eşime çokca vakit ayırıyorum.Bisiklete evede elimi sürmüyorum , evde olduğumda sürekli eşimle vakit geçirmeye çalışıyorum.

Geri