Scudo Sports

Erdoğanlar Bisiklet

Sanırım yaklaşık 2.5 yıldır BisikletForum'a üyeyim.

Takip ettiğimden bu yana @Erdoğanlar Bisiklet ile ilgili hep güzel yorumlar yapılır, farklı konularda teşekkür edilir ama kırk yılın başı bu başlık altındaki gibi bir kaç şikayet de olur.

Erdoğanlar Bisiklet her seferinde olumlu olarak geri döner, bir şekilde mağduriyeti gidermeye çalışır, bisikletliyi memnun etmeye uğraşır.

İstanbul'da olduğum için Erdoğanlar'ın mağazasına gitmişliğim yok, internet sitelerinden de alışveriş yapmadım hiç. Tanımam da bu forumla olmuştur.

Ve lakin, kafamdaki Erdoğanlar Bisiklet algısı hep "kaliteli, müşteri memnuniyetine önem veren, alışveriş edilesi" bir ticari kurum olduğu yönünde. Bakın bu reklamla falan olacak birşey değil. Sadece bu forumda okuduğum uygulamalarından, yaklaşımlarından, yorumlardan kafamda oluşmuş birşey. (Tam tersi de burada ismi lazım değil başka bir kurum için de geçerli)

Sırf bu bile aslında Erdoğanlar'ın ne kadar, mümkün olduğunca müşteri odaklı çalışmaya çalıştıklarının bir göstergesi bana kalırsa.

Kötü esnafları nasıl yeriyorsak, iyi esnafların da haklarını yeri gelince vermemiz gerekiyor. Tabii ki eleştirilebilirler, tabii ki şikayetler olabilir, önemli olan bu eleştiri ve şikayetlerden ders alıp düzenleyici önleyici faaliyetlerde bulunup bulunmadıkları, kendilerini geliştirip geliştirmedikleri olmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Scudo
Merhaba Arkadaşlar. Ben 2011 yılında ilk bisikletimi almak için Diyarbakır'dan kalkıp Ankara'ya gitmiştim. Sabahın erken saatlerinde Erdoğanlar Bisiklet'in önünde bitmiştim. Geyet güzel bir ortamdı. Güler yüzlü ve müşteri memnuniyetli çalıştıklarını gördüm. O zamandan beri bugüne kadar da alışveriş yaptım. Hatta en son siparişimi de geçen ay verdim. Kendileri ile 2015 Mart ayında yaptığım bir alışverişte ki ürünü de sipariş eden bendim furş yatağı kadroya uymayınca telefon ile durumu bildirmiştim. Hemen kibar bir dille : " Efendim bize kargo ile geri gönderin hemen yenisini size gönderelim" diye cevap almıştım. Bugüne kadar hiçbir problemim olmadı kendileri ile. Memnunum.
Ancak fiyat konusunda gerçekten de bazı ürünler gerçekten pahalı. Bunu da yazmadan geçmeyim !
Saygılarımla.

• Beğen
Hiç sorunsuz birçok alışverişim oldu Erdoğanlar'dan , daha doğrusu sorunlu alışverişim olmadı , fiyatları da yurtiçine göre makul , hatta bazı ürünler yurtdışından da uygun. Böyle bir problem karşısında da gayet olumlu şekilde yaklaştılar , tebrik ediyorum.

• Beğen
bisiklete izmirde 25 yıl evvel bianchi aspid ile başladım. okumak için 23 yıl evvel ankaraya geldim. hala da bu şehirde ömür tüketiyorum. 22 yıldır da Erdoğanlar Bisikletten alışveriş yaparım. ucuzdur pahalıdır, kandırır veya dürüsttür gibi şeylere girmek istemiyorum. aradığım her parçayı bulabildiğim tekyerdir. ben çok pimpirikli bir müşteriyimdir. abartmıyorum şu an ki bisikletimi alana kadar tam 20 ay flartbar yol bisikleti için gidip saatlerce vakit geçirdiğimi bilirim. sabırla ve itina ile her sorumu yanıtlayıp bana çözüm üretmeye çalıştılar. en son sedona istanbul piyasaya çıktı ve ben de onlar da rahata erdi. bir ürün aradığım zaman önce onların sitelerine bakıyorum. stok ve ürün durumu her zaman güncel. sonra gidip inceleyip alıyorum.

@boşgezeninboşkalfası herkesin yılarca tecrubesi olması gerekmez. 1 günlük bile tecrubesi olmayan bir insanın magazaya gittginde dogru bilgileri alması şart. adam burada samimi bir şekilde yaşadığı olumsuzluğu anlatıyor.Neresinden bakarsan bak ,mağazanın kaç yıllık olduğuda önemli değil,yapılan terbiyesizlik,müşteriyi aldatma. ve bu adamlardan alışveriş yaparken dikkatli olun lütfen,Lokman 28 kardeşimizede teşekkürler uyarıları için...

Erdoğanlar Bisiklet her zaman ki gibi kaliteli ve dürüst esnaflığını gösterek gerekli adımları atmış ve işi profesyonellikle tatlıya bağlamış, tebrikler.

İyi kötü herkes bildiğini, ya da bildiğini düşündüğü şeyi yazmış.
Konu tatlıya bağlanmış, mesele de kapanmış.
Bende acizane düşüncelerimi ileteyim.
Bugün Türkiye'de Faturalı Fox Maşa Satan Kaç Yer Var?
Yetkili servis olarak Fox bakımı yapabilecek kaç yer var?
Yetkili servis olarak Rockshox maşalara parça değişikliği ve bakımı yapabilen kaç yer var?
Yetkili servis olarak shimano fren ve vites parçalarına bakım yapabilen kaç yer var?
Elinde abartısız milyonlarca liralık aksesuar, yüzlerce her türden bisiklet. (14" çocuk bisikletinden elektrikli bisiklete, cyclocrosstan, fitness'a, katlanır bisikletten, downhill'e kadar) ve en üst seviye yedek parça (elektronik kilitlemeli maşa vb.) bulunduran kaç yer var.

Ayrıca tüm ürünleri faturalı, garantili.

Geçenlerde iniş yaparken Rockshox Boxxer maşanın rebound adjusteri kırıldı içindeki tüm hidrolik yağ boşaldı. Rockshox Türkiye Distribütörü olan firmayı aradım. Yardımcı olamadılar :)

@Erdoğanlar Bisiklet 'ten Mehmet YEŞİLÖREN arkadaşımı aradım. Abi hallederiz dedi :) Parçayı sipariş ettik, parça geldiğinde bisikleti teslim ettim kendisi itinayla ve kısa sürede maşamı onardı, bakımını yaptı ve teslim etti.

Erdoğanlar Bisiklet , piyasada kötü üne sahip bisiklet markalarını getirmiyor ve ürünlerini satmıyor. Kron, salcano, bianchi, ümit, gibi bisikletler satıp, üretici kalitesizliği ve hatalarından dolayı kendi imajlarını bozmuyorlar.

En düşük markaları Carraro :) . Specialized, Cube, Giant, Scott, Tern gibi herkes tarafından kalitesi ve marka bilinilirliği kabul edilmiş bisikletler satıyorlar.

Lütfü abiye de sordum bir gün abi diğer firmalar geotech, kron, salcano, ümit vs. satıyorlar alanı da çok siz niye satıp para kazanmıyorsunuz diye?

Güzel kardeşim o markaları tercih eden insanların bütçeleri kısıtlı, adam zor bela bisikleti alıyor, ancak markalar sorunlu, problem çıktığında, sanki biz bozuk mal satmışız gibi davranıyorlar, kaliteli mal satalım, üretim hatası çıkmasın, müşteri bilinçli olsun, kendi de memnun olsun biz de mutlu olalım, daha az kazanalım ama kafamız rahat olsun, gibi bir cevap vermişti.

Takdir etmiştim. Çok para canlısı olsalar benim düşündüğümü yaparlardı :)

Arkadaşımdan XT-M785 fren takımı almıştım. Arka hortum kısa geldi. Erdoğanlar bisikletten Mehmet hocama sordum, Abi hiç kalmadı, başka yerden bulursan al gel halledelim dedi. Malum bir firmaya gidip freni gösterip bunun arka fren hortumu var mı dedim. Var diyip bana hortumu verdiler. Erdoğanlar'a gittiğimde abi bu hortum bunun değil ki freni göstermedin mi sen alırken dedi. Gösterdiğimi söyledim. Neyse dur hem git gel yapma hem de frensiz kalma diyip. Sıfır XTR fren setinin kutusunu açıp hortumunu söküp benim frenime taktı. Başka esnaf bırakın kutuyu açıp sıfır XTR seti bozmayı, al gel burda takalım abi demek yerine. Elimizde yok abi maalesef deyip geçiştirirdi.

Arka arttırıcı telim dağılmıştı. Telefon edip bekler misiniz diye sordum. Sadece 5 liralık tel almam için 45 dk dükkanı kapamadılar.

Yıl başından evvel Euro'da sabit kur kampanyası vardı. Bende paramı kenara koyup 02 Ocak 2016 cumartesi dükkanlarına gittim. Almak istediğim gidon set'in fiyatı sabit kur kampanyası sona erdiği için 90 TL zamlanmıştı. Ama ben sitede bu kadar görmüştüm ona göre para ayırdım dedim. Senin canın sağolsun dedi ve o fiyattan verdiler.

Burada yazamayacağım ancak maddi olarak bana çok yararı dokunan bir sürü jestleri oldu. Manevi olarak kısa sürede onarıp bisikletime binmeme vesile oldukları da çok oldu.

Esnaflıklarını her daim takdir ettim. Ustalıklarına ise kimsenin diyecek lafı olmamalı bence. Ahmet usta da Mehmet hocam da hem bilgililer hem de sürekli kendilerini geliştiriyorlar.

Bazen bizim memlekete seviye olarak fazla geldiklerini görüyorum cidden ve üzülüyorum. Kapatıp gitseler kimlerle muhatap olacağız kimbilir.

Gönül rahatlığıyla, üst seviye bisikletinizi ve parçalarınızı emanet edebileceğiniz yegane yer ülkemizde.

Diğer bisikletleri zaten mahalle arasındaki bisikletçiler de hallediyorlar :)

Evet arkadaşlar Erdoğanlar bisikletten prim alıyorum bu yorumlarım için. Az evvel aradım birazdan hesabıma ücretim yatar :) :) :) :) :)

Şimdi hater'lar gelip bu yorumumu da eleştireceklerdir.

Herkes işini yapar normaldir :)

Haters Gonna Hate

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9c/08/15/9c0815f3456545f3816455cd776a0b7b.jpg

Şikayet temalı bir konuda bahsi geçen firmaya yahut x bir firmaya neden övgüler yağdırılır anlamış değilim. Bildiğim kadarıyla forumda "teşekkürüm var" türevinde bir konu olması lazım ki oradan istenilen methiyeler sıralanabilir. Ayrıca mağduriyet yaşayanlar da şikayet haklarını kullanmak yerine, x firması üzerinde borusu ötenlerin (firmadan daha çok memnuniyet garantisi veren şahısların) nüfuzundan yararlanarak alışveriş yapsın, olsun bitsin. Hatta bu şahıslara da "bisiklet simsarı" diyelim. Hülasa, işin tatlıya bağlanması sevindirici.

En dipnot: Bu metinde yer alan irade beyanı her hangi bir kişiyi ya da kurumu doğrudan hedef göstermemekle birlikte, tamamen genele yönelik eleştiriden ibarettir.

Asıl şikayet konusu dışında firmayla ilgili geçmiş olumsuz deneyimler yorumlar aynı konu altına yazılmaya başlayınca . Şikayet sebebinin giderilmesi arka planda kalıp adeta firma toptan güvenilmez , kötü niyetli olarak anlaşılmaya neden olabilecek şekilde gidişat varsa bu firmayla ilgili olumlu deneyimleri yorumları olan üyeler de bunları paylaşacaktır.
Bu Kimsenin şikayet hakkını engellemeye yönelik bir eylem değil . Kusuru savunmak amaçlanmıyor. Hangi firma olursa olsun gidermesi gereken hata dışında haksız yere tamamen alışveriş edilmesi sakıncalı firma gibi algılanmasına da tahammül etmek zorunda değil kimse.
Hele yukarıda ki gibi bir üslubu kabul etmek hiç mümkün değil.
Bu konuda foruma 2 kez şikayette bulundum. hangi yönetici okudu bilmiyorum ya da okunmamış olabilir. sonuçta yoğun bir forum kabul ediyorum. Şikayeti Okuyup yukarıda ki üslubu uygun bulan yöneticiyi de bilmek üyelerin hakkı olmalı.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
@Mert E.

Benim mantığıma göre de bir firma 2016 diye 2013 model bisikleti satmışsa birine, ona hediye ek birşeyler vermek ile o bisiklet 2016 modele dönüşmez. Firmanın esasen yapması gereken o bisikleti geri alıp 2016 model bisikleti kullanıcıya/müşteriye takdim etmesidir. Bir araba alsanız size 2016 diye 2015 verseler ne düşünürsünüz 2 paspas seti verelim siz onu 2016 kabul edin mi derler. Bisiklet için evet bence çok önemli değil model yılı kafama takmam ama belirtilmek şartı ile fakat mantık bu olmalı. Yabancı bir siteden yada ülkeden böyle bir alışveriş yapsanız ki imkansızdır asla 2013 malını 2016 diye satmazlar adamlar, es kaza olursa size bu hatamız için şunu verelim demezler direkt değiştirler.

Erdoğanlar evet Türkiye satandartlarına göre iyi bir firma, pahalı/ucuz aradığınızı bulabilme olasılığı daha yüksek ona birşey demem lakin ülkemizin standartları çok düşük. Ben isterim ki Erdoğanlar firması bir Avrupa yada Amerika firmasının o ülkede sunduğu kadar kaliteli hizmet versin. Amaç yerip yıkmak değil yerip kusurlarını eğer istiyorlarsa farkedip daha iyiye ulaşsınlar. Düşman över dost yerer bunu böyle bilirim. Memnuniyet genelde ülkemizde pek ifade edilmez ama ben kendi adıma şunu söyleyeyim ki memnun kaldığım bir alışveriş olursa yada hareket genelde telefon ile yoksa mesaj ile teşekkürümü bildirir gereken yerlere de eğer bahsi geçerse mutlaka yazarım. Kendisi ile şahsi ilişkimi kişisel sebeplerle sonlandırdığım satıcıları bile başka forumlarda önerdiğim olmuştur gerek ÖM ile gerek genel mesaj ile. Kişisel olarak tatminsiz yada takıntılı değilimdir, örneğin ufak bir çizik, kutusu kayıp, açılmış vs olsun durumu samimi şekilde açıklanmış ve durumundan ötürü değer kaybı varsa gerkli indirimi yapılmış olsun işimi görüyor ise alırım değil ise uygun değil der almam. Geçenlerde samimi bir bisikletçi arkadaşım (kullanıcı) ile telefonda görüşürken bazen çok pahalı ama mecbur alırıyorum bulamadığım şey olunca dedi eskiden beri bildiğimiz Erdoğanlar için ben konuyu bile açmadım spontane oluştu. Genelde bütçe konusunda sıkıntısı olmayan kişiler %99 memnun çünkü en sevilen müşteri tipidir satıcılar tarafından. Gidip pazarlık yapıp biraz nazlanın bir deneyin ben bir gün gidip deneyeceğim gerçekten de bakalım nasıl davranacaklar diye.

Bu arada bu konuyu neden şikayet etmiş bir arkadaş anlayamadım. Küfür yok, hakaret yok, aşağılama yok yani herkes övmek ve beğenmek zorunda mı acaba? Forum demek toplum ahlak kuralları çerçevesinde kouları/olayları/kişileri/tecrübeleri/sıkıntıları paylaşmak ve tartışmaktır.

1-Benim yazdığım mesajın yukarısında ki yazılan mesajın üslubunu doğru bulmadığımı ve bu konuyu şikayet ettiğimi yazdım yani üslup konusunu. Son satırda "yukarıda ki gibi bir üslubu " diye tekrar vurgulamışım.

2-Bisikleti faturası ile iade edebilirsiniz denmiş. ama !

Mesajlarınız çok uzun vakit ayırıp yazıyorsunuz iyi ama diğer kullanıcıların mesajlarını okumaya da aynı şekilde zaman ayırmamız lazım. Yoksa çok yanlış anlama oluyor. Benim de tam okumadığım hızlı okuyup yanlış anladığım çok mesajlar oluyor. Sonuçta forum bu insan hızlı hızlı okuyup geçmek istiyor.

@Erdoğanlar Bisiklet

Neden iade etsin ki desin getirin hemen değiştirelim. Şimdi yahudilerin bir prensibi vardır müşteriyi dükkana sokmak diye. Müşteri girdimi içeri iş bitmiştir satışı yaptık derler. Bir mal alınınca müşteriye geri iade et felan zul gelir bilinen bir gerçek. Getirin 2016 modelini verelim diyemiyorlar çünkü yok. Garantide bile o malın eşdeğeri yada daha iyisi verilir gerektiğinde. Bu arkadaş o bisikleti iade etse bir sürü sıkıntı git tekrar ara arştır bul git al gel. Artık iyi kötü aldım dedi herhalde. Şimdi yenisi (model yılı olarak) büyük ihtimal daha gelişmiştir. Ben şahsen incelerdim ne fark var diye yada deki üst modelini buyrun gelin alın fark istemiyoruz. Amerika hep örnek olmuştur. Malı alırsın 2 adım ötedeki aynısını daha ucuza satar. Götürüp fiyat etiketini-broşürü işte dersin çat diye farkı iade ederler yada aldığının ertesi o mal indirime girer sende gider farkı istersin. bu tip olaylar bizde de olsun isterim. Bunun için de insanların bilip talep etmesi lazım. Çoğu zaman olmuştur hani satıcı kusur işler gelin tazmin edelim karşı taraf aman efendim ne demek söylemeniz yeter birşey istemiyorum.

Uslüp konusunda da bence şikayet edilecek bir yan yok dediğim gibi edepsizlik hakaret yok. Ayrıca sözle ifade edilen yazı ile ifade edilenden daha fazla duygu yükü taşır. Yazılar sert görünebilir ama sert söylenmemiş olabilir kendi adıma sert söylersem büyük harfle yazarım belli kelimeleri yada cümleleri. Adminler zaten aktifler okuyorlar belli ki gerek görmemişler. Yani biraz özgürlükçü düşünmek lazım hemen şikayet yok yasaklayalım, silelim vs olmamalı. Gördüğüm kadarıyla da gayet geniş yelpazede özellikle siyasi düşünceleri farklı insanlar var ve iyi kötü anlaşıyoruz ne mutlu.

Bu sefer özet gibi güzel olmuş . Sizin yurt içi bisikletle ilgili alışveriş için tercih ettiğiniz bir kaç yer tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Anladığım kadarı ile seçici ve ayrıntıya önem veriyorsunuz. reklam olmasın konuyuda işgal etmeyelim derseniz özelden de yazabilirsiniz.

90 lı yıllarda uzun süreliğine sporcu sağlığı ile ilgili olan bir başlıkta belirttiğim üzere doktor dayım Amerika'ya gitmişti. İnternet hak getire posta ile mesajlaşır isteklerimizi bildirirdik, o da topladığı dökümanları (mağazaların broşür-ilan vs) yollar telefonla görüşürken de politikalarını anlatıp gereken alımları yapardı tabi geldiği zamanlarda da anlattıklarına hayran olmuştuk bu müşteri ilişkileri konusunda. Daha Türkiye'deki anlayış Amerika'daki anlayışı yakalayamadı ama internet ile e-ticaret trafiği sanki başka şehirde gibi alışverişe imkan tanıyor. Benim işim bisiklet parçaları ile ilgili değil şu sıralar daha çok elektronik ve bilgisayar ekipmanları ile ilgili. Taiwan da yine bir dayım var. Çinde ortağımın kuzeni var. Almanya'da eski firmadan samimi iş arkadaşım var, akrabalarda mevcut yine orada. Dolayısıyla isteklerimi sadece internetten bulup gerektiğinde onlara göndertmek sureti ile karşılıyorum çok sorun olmuyor. Yine de yazışma konusunda da sıkıntı çekmiyorum. Kendi firmam var ama ticari kargolarla şahsi kargoları karıştırmıyorum yoksa çok pahalıya gelir bana. Dünyadan haberdar olmak gerekli diye düşünüyorum. Almasam da araştırıp inceliyorum yeri geliyor yabancı forumlarda özellikle ebayda Avrupa ülkelerindeki satıcılar oldukça iyiler isteğinize göre gerekeni yapıyorlar.

Yurt içinde ise çok fazla seçenek yok. Her zaman iyidir diyebileceğiniz bir satıcı yok. Sürekli dinamik olmak lazım. Doğa Bisiklet ile Ankara'da olduğundan ilgileniyorum. Güngörler iyi geliyor bana bir de bisiklet parçası deposu konumunda bir arkadaşım var. Ona haber veriyorum ya stoğundan çıkartıyor yada temin ediyor bir şekilde. Sahibinden üzerinden firmalar kişiler var banzen öyle oluyor ki Tekirdağ-Kocaeli-Bursa-Konya-İstanbul firmaları üzerinden alışveriş yapıyorum. Bu sezon yeni başladım alımlara 1500 TL yi anca buldu 1-2 aydaki parça alımları daha da ihtiyaç var.

• Beğen
konuyu hortlatalım...

bisikletimin flibberın da sorun vardı. Erdoğanlar bisiklete mail attım sitenizdeki ürünlerden hangisi uyum sağlar diye.
Mehmet bey çok hızlı bir şekilde dönüş yaptı ve kullanmış olduğum göbeğin kod numarasını istedi...
kendi stoklarında olmadığını almam gereken ürünün parça numarasını vererek

"istediğiniz ürünün barkod numarası bu. ürün satış fiyatı 95 tl ancak benim stoğumda yok.
Hollanda stoğunda var.
talebiniz doğrultusunda ürün ödemesi yaparsanız (link) gunde teslim edebiliriz.
yada yukardaki kod numarası ile Türkiye de arama yapabilirsiniz."

maili gönderdi. Ki bu bile TR de alışmış olduğumuz kendini esnaf sanan bir çok yaratığı sorgulatmaya yeter.

konumuza dönersek ; tabi bulamadım ürünü TR'de tekrar Mehmet beye dönerek ödeme işini nasıl yapabileceğimi sordum.
İster site üzerinden kredi kartı ile ürün alın isterseniz havale yapın dedi
site üzerinden başka bir ürün alıp tekrar mail attım ve Mehmet bey benim siparişimi geçmişti bile...

bu esnada flibber değişimi için ben jantı kargoyla erdoğanlar bisiklete göndermeyi talep ettim.
tabi ki yardımcı olabileceklerini söylediler...

bu olaylar 12 temmuz günü başlayıp 13 temmuz da sabah benim sipariş geçmemle son buldu.

burdan kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır... teşekkürler @Erdoğanlar Bisiklet

erdoğanlar sitesinde aktarıcı fiyatlarına bakıyordum, kocaman SARI etiket koyup %15+%8 indirim yazmışlar..

ürünü sepete ekleyip ne kadar tutuyor diye bakayım dedim ancak sadece %15 indirim gerçekleştiğini farkettim..
hayır ölücü değilim ama ürün sayfasında %15+%8 yazıyorsa insan %23 beklentisine giriyor, o da 51lira değil 46,20lira yapar :D

link: (link)

f44b94481696.jpg

24bc0a9e0407.jpg

@Türka¥
O %20+%8 indiriminde %8 havale yaparsanız oluyor.Taksitsiz almasanız dahi indirim yapmıyorlar.

Geri